Новини
Останні статті і огляди
Выбор монитора
-
v1rtualiz
Junior
Народ, ищу инфу о таком Монике, вижу их сейчас много навезли по скидкам Asus rog strix xg259cms. Дайте знать стоит ли он своих денег 
-
l-m
Member
для такого збочення тільки ОЛЕДpowerpizza: ↑ 17.05.2025 18:41под углом 45градусов
-
powerpizza
Member
Ips тоже полный порядокl-m: ↑ 17.05.2025 18:58для такого збочення тільки ОЛЕДpowerpizza: ↑ 17.05.2025 18:41под углом 45градусов![]()
-
l-m
Member
Неправда.
Або ви не розумієте що таке 45 градусів, або дуже розмиті рамки "повного порядку".
-
powerpizza
Member
Мой вопрос был в разнице углов обзора va и ips,зачем срачь начинать ?l-m: ↑ 17.05.2025 19:04Неправда.
Або ви не розумієте що таке 45 градусів, або дуже розмиті рамки "повного порядку".
-
l-m
Member
powerpizza
Загалом гірші у VA кути огляду.
Ось тут є відео для купи різних моніторів, щоб хоч якось сформувати самому думку - https://www.rtings.com/monitor/tools/table/168049
Загалом гірші у VA кути огляду.
Ось тут є відео для купи різних моніторів, щоб хоч якось сформувати самому думку - https://www.rtings.com/monitor/tools/table/168049
-
Gold_Star
Member
Кути огляду VA може трішечки кращі за TN, IPS в цьому плані виграє. VA беруть за контраст та відсутність глоу, IPS беруть за відсутність бандінгу. Шлейфи в бюджетному VA можуть мати кольорові артефакти, на бюджетному IPS це просто тінь.powerpizza: ↑ 17.05.2025 19:06Мой вопрос был в разнице углов обзора va и ips,зачем срачь начинать ?l-m: ↑ 17.05.2025 19:04
Неправда.
-
powerpizza
Member
О пасиб,по сути после простенького ips я разници не увижу в теории ,шлейф не страшно я думаю,с учётом шо ips у меня всего на 60гц,100 получше будет в любом вариантеGold_Star: ↑ 17.05.2025 20:53Кути огляду VA може трішечки кращі за TN, IPS в цьому плані виграє. VA беруть за контраст та відсутність глоу, IPS беруть за відсутність бандінгу. Шлейфи в бюджетному VA можуть мати кольорові артефакти, на бюджетному IPS це просто тінь.powerpizza: ↑ 17.05.2025 19:06
Мой вопрос был в разнице углов обзора va и ips,зачем срачь начинать ?
-
Gold_Star
Member
На практиці воно буває по-іншому. Якщо на вашому IPS та VA на 100+ Гц запустити гру на низькому фреймрейті, є великий шанс що VA покаже більш явніший шлейф. Найкращим варіантом буде перевірити бажаний монітор вживу, одразу пораджу не брати екран з сильно матовим покриттям, щоб не перекривалось зображення відбиттям від світла чи світлих об'єктів поруч.powerpizza: ↑ 17.05.2025 21:02О пасиб,по сути после простенького ips я разници не увижу в теории ,шлейф не страшно я думаю,с учётом шо ips у меня всего на 60гц,100 получше будет в любом вариантеGold_Star: ↑ 17.05.2025 20:53
Кути огляду VA може трішечки кращі за TN, IPS в цьому плані виграє. VA беруть за контраст та відсутність глоу, IPS беруть за відсутність бандінгу. Шлейфи в бюджетному VA можуть мати кольорові артефакти, на бюджетному IPS це просто тінь.
-
powerpizza
Member
Принял,ну у меня щас отакой допотопный агрегат ,7 лет ему уже и он всего 25каGold_Star: ↑ 17.05.2025 21:09На практиці воно буває по-іншому. Якщо на вашому IPS та VA на 100+ Гц запустити гру на низькому фреймрейті, є великий шанс що VA покаже більш явніший шлейф. Найкращим варіантом буде перевірити бажаний монітор вживу, одразу пораджу не брати екран з сильно матовим покриттям, щоб не перекривалось зображення відбиттям від світла чи світлих об'єктів поруч.powerpizza: ↑ 17.05.2025 21:02
О пасиб,по сути после простенького ips я разници не увижу в теории ,шлейф не страшно я думаю,с учётом шо ips у меня всего на 60гц,100 получше будет в любом варианте
LG 25UM58-P
- спойлер
-
walkman3000
Member
на VA вже від 20° починається мінус колір, яскравість та чорний. на 45° там вже буде туман, враховуючи що це буде дешевий 34" ширік то бажаю здоров'я чолов'язі який це буде дивитися під таким кутом.powerpizza: ↑ 17.05.2025 18:41если например смотреть кино 1 смотрит слева на расстоянии 1.5м например под углом 45градусов ,монитор не выгнутый ,просто длинный
-
powerpizza
Member
Сделаю проще,закажу на розетке,как приедет буду на углы смотреть и от этого отталкиваться,забирать или нетwalkman3000: ↑ 18.05.2025 10:15на VA вже від 20° починається мінус колір, яскравість та чорний. на 45° там вже буде туман, враховуючи що це буде дешевий 34" ширік то бажаю здоров'я чолов'язі який це буде дивитися під таким кутом.powerpizza: ↑ 17.05.2025 18:41если например смотреть кино 1 смотрит слева на расстоянии 1.5м например под углом 45градусов ,монитор не выгнутый ,просто длинный
-
Свегер
Member
Ціна досить приваблива, та й магазин комтрейдінг в принципі норм., можна там купувати.
Сама модель нова, поки нема на нього детальних оглядів, матриця третього покоління Gen 3 від Samsung (в якій вже з відображенням шрифтів має бути порядок) https://www.msi.com/Monitor/MAG-271QP-QD-OLED-X24
-
walkman3000
Member
мне тоже иногда приходилось смотреть фильмы на VA 32" под 30° горизотнально и около 10° вертикально, жить можноpowerpizza: ↑ 18.05.2025 12:05Сделаю проще,закажу на розетке,как приедет буду на углы смотреть и от этого отталкиваться,забирать или нет
-
Vader
Member
Свегер
Что то этот монитор сравнительно дешевый,относительно конкурентов..Нужно внимательно разобрать..
что то тут не то)
Что то этот монитор сравнительно дешевый,относительно конкурентов..Нужно внимательно разобрать..
-
walkman3000
Member
задовбали з цими індексами. десь живлення зовнішнє, десь якийсь костиль не преміум а преміум про. ціна гарна, згоденСвегер: ↑ 18.05.2025 12:37Ціна досить приваблива, та й магазин комтрейдінг в принципі норм., можна там купувати.
Сама модель нова, поки нема на нього детальних оглядів, матриця третього покоління Gen 3 від Samsung (в якій вже з відображенням шрифтів має бути порядок) https://www.msi.com/Monitor/MAG-271QP-QD-OLED-X24
-
Vader
Member
MAG 271QP X24 лишен возможности подключения USB Type-C и отказался от сертификации AMD FreeSync Premium Pro в пользу технологии VESA Adaptive-Sync.
Отправлено спустя 37 секунд:
walkman3000
ну да,типа того..трошки упростили..старую модель
и выпустили,под словом НОВИНКА 
Отправлено спустя 3 минуты 53 секунды:
А вот эти костыли,между прочим,и роляют во многих играх,типа helldivers например.
Отправлено спустя 37 секунд:
walkman3000
ну да,типа того..трошки упростили..старую модель
Отправлено спустя 3 минуты 53 секунды:
А вот эти костыли,между прочим,и роляют во многих играх,типа helldivers например.
-
Свегер
Member
Згоден, що вирішили спростити по мінімуму потреб. А сам монітор, ще тільки вийшов на ринок і як він, не знаю. Відгуків навіть на Reddit немає. В нас, тільки 2-3 магазини його продають тому, як на мене, коли більше завезуть, то ціна скоріше за все в районі 25-28 буде в більш відомих магазинах. Просто в "комтрейдінгу" ціни досить прийнятні.walkman3000: ↑ 18.05.2025 12:56 задовбали з цими індексами. десь живлення зовнішнє, десь якийсь костиль не преміум а преміум про. ціна гарна, згоден
Залишається, тільки, або брати та перевіряти, або зачекати, поки ринок наповниться і більше інфи з'явиться
-
Vader
Member
Свегер
По этому монитору и без обзоров уже все понятно.Все там отлично,за эту цену..Главное в нем- это отличная матрица,а остальное это уже чисто свистоперделки,без которых можно обойтись
Отправлено спустя 1 минуту 1 секунду:
Рынок не наполнится ни когда!!!Каждый день,выходит что то новое!Не угонишься!
А если вы еще не знаете,как должно выгледеть и в чем отличие костылей,то вы даже не заметите каких то плюшек..от них..
По этому монитору и без обзоров уже все понятно.Все там отлично,за эту цену..Главное в нем- это отличная матрица,а остальное это уже чисто свистоперделки,без которых можно обойтись
Отправлено спустя 1 минуту 1 секунду:
Рынок не наполнится ни когда!!!Каждый день,выходит что то новое!Не угонишься!
А если вы еще не знаете,как должно выгледеть и в чем отличие костылей,то вы даже не заметите каких то плюшек..от них..