Відеокарта GeForce RTX 5060 залишиться без оглядів у день релізу

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
waryag
Member

Повідомлення

Vlaad13: 09.05.2025 16:51Я просто навів як приклад, у декотрих з моїх знайомих карти ще гірші. Просто на Оверах сидять не зовсім адекватні люди які не можуть зрозуміти що нинішня фінансова ситуація в нашій країні дуже складна. І що у людей банально немає грошей на хороші відяхи. У них напевно така логіка - що ось я собі купив умовну 4080 або 9070хт, а інші купили 4060 бо думали що вона крута і все тягне. Та люди купили 4060 - бо в них грошей немає. Але ж це дуже складно зрозуміти деяким індивідам. :facepalm: :facepalm: :facepalm:
4060 - збалансована карта, 4068ті і 5068/ті занадто сильно обмежені куцою пам'яттю. При цьому компанія використовує методики з арсеналу шахраїв для обмеження доступу користувачів до правдивої інформації про продукт.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Alligator: 09.05.2025 18:54 Enjthesilence
Enjthesilence: 09.05.2025 18:49а на "refurbished?" не дають гарантію? чи її повернути неможливо протягом 14 днів? навіть це і бв карта з олх різні речі.
Дають. 3 місяця. Але на нову 3 роки, різниця є.
Повернення 14 днів на любий товар в Україні окрім категорій їжі, ліків і т.д..
так 3 місяці гарантії і 14 денне повернення це все ж краще ніж купити прогрітий трупак на олх?
Alekss
Member

Повідомлення

Hotspur: 09.05.2025 13:17
Alekss: 09.05.2025 09:13Такой подход (MSRP цена +50$) можно применять также к видеокартам Nvidia и AMD.
купи 5090 за рекомендовану +50 доларів
Можно продолжить данный список:
RTX A6000 4649$ +50$
RTX 6000 (Ada Gen) 6799$ +50$

Если подходить серьезно, то смысл был в покупке intel B580 за MSRP цену в $250. Также были перечислены серии (народных) видеокарт типа (Saphire Pulse, Asus Dual, MSI Ventus, Gigabyte gaming), к которым относится данный подход к ценообразованию. Также были указаны сроки больше 1 года от даты выпуска. Все эти карты находятся в сегменте рынка Perfomance, high-end до $ 600-700.

RTX 4090 - 5090 находится в enthusiast-class за $1000. К покупке видеокарт за $1000 и больше не применимы подобные методики. Это эксклюзив, поэтому он называется enthusiast-class.

приведу небольшой пример:
RX 7700 XT $449 + $50 = $499 20700 грн
RX 7800XT $499 + $50 = $549 22800 грн
RTX 4070 $599 + $50 = $649 27000 грн
Вкладення
unknown_2025.05.09-19.10.png
Востаннє редагувалось 09.05.2025 19:11 користувачем Alekss, всього редагувалось 6 разів.
daesz
Member

Повідомлення

tornadox: 09.05.2025 10:45
daesz: 09.05.2025 09:20Купити телефон за 600-700 сотень вічнозелених, щоб тягнув гру в 120 фепесів на 7" екрані (і ще зверху додати 200-300 баксів за якусь хоч 306012 в комп) чи взяти за ці гроші умовну 4070с/5070 у нас і телефон за 200-300 щоб подзвонити і разок в день в браузер зайти, новини почитати. Питання справді важке :D
Малося на увазі що навіть дефолтний смартфон за 200-300 буде тягнути мабуть навіть самі популярні гачі в 30 фпс. Я знаю бо якраз недавно купляв для родича дешевий смарт і пробував деякі гача ігри, бо батьки дитини просили :gigi:

Тобто ідея що нічого не потрібно купляти, ніяких додаткових витрат, бо по дефолту кожен школяр має смартфон.
У мене телефон за 300$ і він з трудом тягне на середніх все свіже в 30 фпс (pixel 6a).
Тепер пів сучасні гача-ігри потрібні ось такі телефони, а вони коштують дуже не мало..
Ну от для прикладу : https://global.redmagic.gg/?referrer=ht ... ave.com%2F
Vlaad13
Member

Повідомлення

Alligator: 09.05.2025 18:49
Vlaad13: 09.05.2025 18:43 так людина переплачує за те що не може сплатити всю сумму відразу - тому що грошей нема і сидіти ще 10 місяців без карти нехоче. Вам так складно це зрозуміти?
Наче відеокарта не є товаром першої необхідності, я просто чесно не можу придумати категорію людей яким конче необхідна 4060 тут та зараз і немає можливості відкласти на неї 3-4 місяці? :-/
можливості немає - грошей немає - тепер зрозуміло? :banghead:

Відправлено через 3 хвилини 21 секунду:
waryag: 09.05.2025 18:54
Vlaad13: 09.05.2025 16:51Я просто навів як приклад, у декотрих з моїх знайомих карти ще гірші. Просто на Оверах сидять не зовсім адекватні люди які не можуть зрозуміти що нинішня фінансова ситуація в нашій країні дуже складна. І що у людей банально немає грошей на хороші відяхи. У них напевно така логіка - що ось я собі купив умовну 4080 або 9070хт, а інші купили 4060 бо думали що вона крута і все тягне. Та люди купили 4060 - бо в них грошей немає. Але ж це дуже складно зрозуміти деяким індивідам. :facepalm: :facepalm: :facepalm:
4060 - збалансована карта, 4068ті і 5068/ті занадто сильно обмежені куцою пам'яттю. При цьому компанія використовує методики з арсеналу шахраїв для обмеження доступу користувачів до правдивої інформації про продукт.
це ж які такі методики по обмеженню інформації? що від нас приховує хуанг? :laugh: ( у АМД до речі також є аналог такої ж карти на 8 і 16 гіг - вони теж щось приховують, чи ні, чи як? :lol: )
Alligator
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 09.05.2025 18:55
Alligator: 09.05.2025 18:54 Enjthesilence
Дають. 3 місяця. Але на нову 3 роки, різниця є.
Повернення 14 днів на любий товар в Україні окрім категорій їжі, ліків і т.д..
так 3 місяці гарантії і 14 денне повернення це все ж краще ніж купити прогрітий трупак на олх?
Ви давно користувались ОЛХ?
Там половина адекватних варіантів прямим текстом "від магазину", друга половина від користувачів з 100+ успішними продажами.
Звичайно по самому низу є купа об'яв від новорегів без телефонів, тому ніколи людей які шукають БУ і не розуміючих на купівлі "в інтернеті" не відправляю на ОЛХ, а одразу на теми продажу тут на оверах чи в телеграм канали місцевих сіровозів.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Alligator: 09.05.2025 19:02
Там половина адекватних варіантів прямим текстом "від магазину", друга половина від користувачів з 100+ успішними продажами.
Звичайно по самому низу є купа об'яв від новорегів без телефонів, тому ніколи людей які шукають БУ і не розуміючих на купівлі "в інтернеті" не відправляю на ОЛХ, а одразу на теми продажу тут на оверах чи в телеграм канали місцевих сіровозів.
яка різниця, чи я давно користуюсь олх, чи ти... мова йде за мас маркет, якщо тобі важко повірити що 90% покупців різних товарів, не кажучи вже про нішеву техніку типу відеокарт, купляють ці товари в магазинах, а не на платформах як от олх, шукаючи там бв, чи "відновлене" і тд то не бачу сенсу далі продовжувати цей діалог.
так ті всі гпу з олх, одразу туди їдуть з заводу, маєш рацію.
Геральт
Member

Повідомлення

divinity: 09.05.2025 18:50 і давно свіжа, не вбита 4060 за 9к?

тут варіант, коли не має грошей і готовий переплатити 9к, бо карта прийде неробочою.

За 9к 4060 на місцевій барахолці не знайдеш, якщо взагалі знайдеш. Плюс порівнювати нове з невідомою картою - це як казати нашо працювати, можна ж вкрасти, і швидше буде. Нє, ну логіка в тебе.
Та картам навіть 2х років нема від релізу. Звісно, що свіжа.
Ем..що за якісь дикі порівняння з роботою/крадіжкою.
Є 2 продукти: новий та б/в. Не маєш грошей, береш б/в. Звісно, що як і при купівлі будь-чого б/в треба буде обережним.
А от що для мене дико, то "не маю грошей, тому переплачую". Ну це ж не річ першої необхідності, камон.

Enjthesilence знову порвався :-/
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Геральт: 09.05.2025 19:11 Enjthesilence знову порвався :-/
биканув, вибач
Vlaad13
Member

Повідомлення

Alligator: 09.05.2025 19:02
я правильно вас зрозумів - що на ОЛХ кожен продавець зможе продати карту у безпроцентний кредит і дати гарантію на три роки? :lol:
Alligator
Member

Повідомлення

Vlaad13: 09.05.2025 19:01можливості немає - грошей немає - тепер зрозуміло?
Ні. Точніше не так. Я розумію, що таке немає грошей, коли був студентом то грався на в інтегрованній графіці нетбуку і у старий ПК купував бу з майнінгу GT 750 ti і був дуже радий ній.
І чудово розумію оплату частинами ПК чи тільки відеокарти "4060" для своєї дитини.

Але я не розумію нахіба тут втирати про "не можу 10 місяці відкладати на RTX 4060", навіщо вона? Дана карта має на увазі наявність середнього ПК, новітніх ААА ігор, гарнітури й.т.д..
Vlaad13
Member

Повідомлення

Геральт: 09.05.2025 19:11
divinity: 09.05.2025 18:50 і давно свіжа, не вбита 4060 за 9к?

тут варіант, коли не має грошей і готовий переплатити 9к, бо карта прийде неробочою.

За 9к 4060 на місцевій барахолці не знайдеш, якщо взагалі знайдеш. Плюс порівнювати нове з невідомою картою - це як казати нашо працювати, можна ж вкрасти, і швидше буде. Нє, ну логіка в тебе.
Та картам навіть 2х років нема від релізу. Звісно, що свіжа.
Ем..що за якісь дикі порівняння з роботою/крадіжкою.
Є 2 продукти: новий та б/в. Не маєш грошей, береш б/в. Звісно, що як і при купівлі будь-чого б/в треба буде обережним.
А от що для мене дико, то "не маю грошей, тому переплачую". Ну це ж не річ першої необхідності, камон.

Enjthesilence знову порвався :-/
я працював у магазині - і ти ніколи не здогадаешся які речі купують собі люди в кредит
я бачив покупку бездротових навушників Апл за 8 к гривень до смартфону за 5к у розстрочку на рік :laugh:
Alligator
Member

Повідомлення

Vlaad13: 09.05.2025 19:12 я правильно вас зрозумів - що на ОЛХ кожен продавець зможе продати карту у безпроцентний кредит і дати гарантію на три роки? :lol:
Ви з крайності в крайність? Людина запевняла, що на олх поголовно "купити прогрітий трупак на олх", а ось вам вже 3 роки гарантії і кредит давай. :lamer:
Vlaad13
Member

Повідомлення

Alligator: 09.05.2025 19:14
Vlaad13: 09.05.2025 19:01можливості немає - грошей немає - тепер зрозуміло?
Ні. Точніше не так. Я розумію, що таке немає грошей, коли був студентом то грався на в інтегрованній графіці нетбуку і у старий ПК купував бу з майнінгу GT 750 ti і був дуже радий ній.
І чудово розумію оплату частинами ПК чи тільки відеокарти "4060" для своєї дитини.

Але я не розумію нахіба тут втирати про "не можу 10 місяці відкладати на RTX 4060", навіщо вона? Дана карта має на увазі наявність середнього ПК, новітніх ААА ігор, гарнітури й.т.д..
і тепер ми знову повертаємось до того - що на таких умовах можно купити лише нову карту в офіційному магазині
я бачу ви розумієте хто купує такі карти - думаю тепер зрозумієте чому їх купують

Відправлено через 39 секунд:
Alligator: 09.05.2025 19:16
Vlaad13: 09.05.2025 19:12 я правильно вас зрозумів - що на ОЛХ кожен продавець зможе продати карту у безпроцентний кредит і дати гарантію на три роки? :lol:
Ви з крайності в крайність? Людина запевняла, що на олх поголовно "купити прогрітий трупак на олх", а ось вам вже 3 роки гарантії і кредит давай. :lamer:
телемарт це робить :dontknow:
Ektalion
Member

Повідомлення

Вам ще є куди рости з випарюванням 4060/5060. Щойно побачив , як людина на ЛОХ продає монітор asus rog strix xg27aqdmg , бо купив benq zowie xl2566x :lol: :lol:
Alligator
Member

Повідомлення

Vlaad13: 09.05.2025 19:18телемарт це робить
ВІн дає 3 місяці від магазину на відновлені карти.
На нові гарантія заводу, там за звичай 3 роки.
Ну в цілому цього вистачає, якщо відеочип не відвалився після першого тесту фурмарка та пропрацювала тиждень в іграх без нарікань то у 99% й далі працювати нормально буде.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Alligator: 09.05.2025 19:16
ніхто подібного не запевняв) пішла підмінна понять) я лише сказав, що дурість порівнювати нову карту на гарантії з бв картою на олх, ще й якщо мова йде за масс маркет сегмент.

Відправлено через 2 хвилини 50 секунд:
Ektalion: 09.05.2025 19:22 Вам ще є куди рости з випарюванням 4060/5060. Щойно побачив , як людина на ЛОХ продає монітор asus rog strix xg27aqdmg , бо купив benq zowie xl2566x :lol: :lol:
трохи різні за призначенням моніки, той зоуі для кіберкотлетки скоріш за все. вони полюбляють "вимиті" кольори і агресивний блек лайт стробінг. а так ржака звичайно, xg27aqdmg один з кращих 1440п моніків на ринку
Ektalion
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 09.05.2025 19:25 дурість порівнювати нову карту на гарантії з бв картою на олх, ще й якщо мова йде за масс маркет сегмент.
Це виключно твоя думка , друже мій .
Vlaad13
Member

Повідомлення

так так - давайте абсолютно всю техніку купляти на ОЛХ :lol:
там же дешевше :laugh:
waryag
Member

Повідомлення

Vlaad13: 09.05.2025 19:01це ж які такі методики по обмеженню інформації? що від нас приховує хуанг? :laugh: ( у АМД до речі також є аналог такої ж карти на 8 і 16 гіг - вони теж щось приховують, чи ні, чи як? :lol: )
Заблокував розсилку на тести 5068ті і не випустив завчасно драйвери для 5060, що відсрочить вихід об'єктивних оглядів. Певний час будуть лише слайди від нвідіа (і може щось від наближених блогерів).
Відповісти