Наступне покоління AMD Radeon може забезпечити серйозний стрибок продуктивності з трасуванням

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Plush_Dragon
Member

Повідомлення

Kashtan: 05.05.2025 18:07 А якщо менi байдуже на променi длсс та фср та iншу погань? А цiкавить лише сира потужнiсть, то для таких як я поганi часи?
На Сталкер 2 подивись.
Оце майбутнє вже прийшло.
Геральт
Member

Повідомлення

Аціо: 06.05.2025 10:40 В "х" разів це 200-300-500% не бачив я такої залежності на 4080s, та навіть і на АМД 6800хт не так все погано, у АМД скоріше все погано з відділом розробки та ціноутворення.
Скільки там, 27 кадрів в 2077 на безкомпромісних налаштуваннях зелений топ показує? Лінь гуглити просто. Так, саме в рази, тобто 200-300%
Під відсотками я мав на увазі 10-15%, бо вже коли 50%, то це того не вартує.
Shtopor
Member

Повідомлення

Аціо
Я думаю тут вже правильно зазначили. RT це добре, коли не буде з'їдати продуктивність у 1.5 - 2 рази, і під ПК не потрібен буде окремий кондиціонер.
Як і з машинами. Коли вони коштували як 10 коней, ламалися і воняли - нікому не були непотрібні.
В іграх часто не видно покращення від променів, бо якщо їх повноцінно прикрутити з видимим ефектом то буде 20 фпс на топовому залізі. Як приклад - Path Tracing в CP2077. Одне за одне чіпляється.
Технологія все ще сира.
01Mirage09
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 05.05.2025 20:49 кожна гра на юе5, тлоу 1-2, ксд2, кб77, тобі вистачить, купляй. те що ти не побачив, то проблеми з очима напевно. в русі ТАА пливе дуже сильно, фср4 і длсс4 це виправляють.
ось, де "натив" можна помітити по фпс, також не бачиш різниці? https://postimg.cc/Q9N1G5Jw
Повністю підписуюсь про те, що після виходу dlss 4 на ТАА згладжуванні грати вже неможливо
Зараз граю в shadow of the tomb raider, там на згладжуванні smaa4x(максимальне нативне згладжування) картинка виглядає прям значно гірше ніж на dlss якість, при тому що фпс садить на 50%
І це все на 1080р, я вже мовчу про вищі розширення.
Звичайно на dlss деколи вилазять артефакти, як наприклад миготіння текстур, но чіткість картинки просто неймовірна і всі ці огріхи можна пропустити мимо очей.

Аналогічна ситуація з перевиданою gta5, там на згладжуванні ТАА дерева перетворюються в кашу навіть якщо стояти на місці, включаєш dlss баланс на 1080р і це вже виглядає значно краще за ТАА, вже мовчу про якість чи dlaa. На мій погляд x1.5 розширення рендеру в gta5 виглядає чуть краще за dlaa і за це дійсно можна і треба хвалити dlss
Plush_Dragon
Member

Повідомлення

Shtopor: 05.05.2025 18:21

І чим вищий клас карти, тим гірше порівняння з 9 річними аналогами. Як там справи у RTX 5070 12 Gb за ринкові 700 баксів? А як там приріст відносно 4070/Ti/Super?
Чудово все з 5070.
Тільки ж ти пишеш про аналоги, тоді і порівнюй з 4070, а там вже до +30% приріст.
Вийдуть 5070 супер - будеш з ними порівнювати.
Ще ти мабуть забув що 5070 дешевша ніж 4070супер, та й ще бистріша.
А те що ціни такі... Так треба було ще при виході 40хх про це писати.
В таких реаліях ми живемо, коли парочка родичів азіатів штовхають лобами два табори безмозглих фанатиків, та стрижуть з них мільярди кешу.
Поки Інтел не вийде як повноцінний конкурент, до того і будуть родичі-азіати робити що захочуть.
01Mirage09
Member

Повідомлення

Чесно кажучи до того як спробувати dlss я дуже скептично відносився до того, що він може виглядати краще нативу, я думав, що це просто неможливо, а люди які це пишуть просто мають ефект плацебо
Але потестувавши dlss я сам в цьому переконався, хотя варто признати, що проблема просто в жахливих методах згладжування якими ми до цього користувались.

p.s. звучить як реклама nvidia, хотя думаю ситуація на fsr 4 нічим не гірша :gigi:
Аціо
Member

Повідомлення

Геральт: 06.05.2025 10:57
Аціо: 06.05.2025 10:40 В "х" разів це 200-300-500% не бачив я такої залежності на 4080s, та навіть і на АМД 6800хт не так все погано, у АМД скоріше все погано з відділом розробки та ціноутворення.
Скільки там, 27 кадрів в 2077 на безкомпромісних налаштуваннях зелений топ показує? Лінь гуглити просто. Так, саме в рази, тобто 200-300%
Тобто з тисяч існує 4-5 ігор дуже якісно зроблені з поглядом на майбутнє, і що тут нового?
Нагадати вам за Крайзіс який зміг і без усіляких променів радості та прискорювачів щастя.
Я певен на землі є той кодер який і El Capitan тетрісом покладе на лопатки.
Геральт
Member

Повідомлення

Аціо
Ну от коли те майбутнє настане (10-15% втрати швидкодії при значній різниці у візуалі), то тоді й можна повернутись. А до того часу RT=Off.
В Крайзіс на той момент було вау. А що пропонує 2077 крім напастованого асфальту? Що пропонує Індіана крім пластилінового дерева? Що пропонує AW2 крім мильних текстур? Правильні, кошерні тіні за 2х-3x швидкодії? Смішно.
Востаннє редагувалось 06.05.2025 11:31 користувачем Геральт, всього редагувалось 1 раз.
Alligator
Member

Повідомлення

Аціо: 06.05.2025 10:49Мені згадалось за аналогією - колись читав книгу за конярство, ті хто займались розведенням казали "машина не буде, то все для дуже і дуже, вони нікому не треба, якщо вам їхати то тільки екіпаж або запрягай коней".
Цікаво їх нащадки так само думають і зараз?
Якщо почитати коменти під топіками з ШІ то там всі нащадки китобоїв, підвищувачів вугілля в топку кораблів та паровозів та професій пов'язаних з кіньми.
Навіть доходить до абсурду, водії-таксисти, що вижили гужовий транспорт тепер кричать, що їх ШІ-таксі хоче замінити.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Аціо: 06.05.2025 10:49
Enjthesilence: 06.05.2025 10:40

амінь! а ще натив онлі, цей мильний непотріб залиште собі :super:
Мені згадалось за аналогією - колись читав книгу за конярство, ті хто займались розведенням казали "машина не буде, то все для дуже і дуже, вони нікому не треба, якщо вам їхати то тільки екіпаж або запрягай коней".
Цікаво їх нащадки так само думають і зараз?
та тут далеко не треба заходити, половина "заперечувачів" ретрейсингу, ще з пів року назад писали, що фср - це непотріб і визнають лише нативне зображення, але щось трапилось :shuffle: коли вони пограють в проекти з нормальним рт, ще й пастрейсингом, їх стане ще менше. тому що тільки сліпий баран, або просто людинка яка не має змоги пограти з рт може писати щось про "відсутність різниці", коли картинка кардинально змінюється.
man1242
Member

Повідомлення

слишком утрируешь, в 2к играбельно :laugh:
2к DLAA пасттрейсинг фул рт
спойлер
Зображення
2к Dlss quality теже настрйоки
спойлер
Зображення
Ну сцену смешную подобрал и рефлекс офнул бо там райзену просто оййййййй! в режиме рт :lol: :lol:
Enjthesilence
Member

Повідомлення

man1242: 06.05.2025 11:47
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення
Ну сцену смешную подобрал и рефлекс офнул бо там райзену просто оййййййй! в режиме рт :lol: :lol:
вітаю з новою гпу! :beer:
тепер проц треба замінити, візьми хочаб 5800х3д, твого для 5080 буде замало
avebael
Member

Повідомлення

OldGoodGames: 05.05.2025 16:17
Enjthesilence: 05.05.2025 16:10

а так, гпу вже мали б бути як флешка за 50 баксів, але клятий хуанг насрав знову... а чого тьотя ліза не зробила флешку? вона 6 років клала болт на рт, могла б дозволити собі революцію, чи це працює лише в одну сторону?
vvv2: 05.05.2025 16:00 А у цьому поколінні чому не стрибнули… а якщо куртка ще далі стрибне… це так само як читати кожного року про революцію з батареями :)
і не буде ніяких революцій та пакращення, бо їм це треба розтягнути на роки щоб їхнім онукам було що їсти, вони хіба дурні щоб залишати себе від доходів продаючи дурним лохам одні і тіж карти роками з продуктивністю +10-15% та прайсом від 500+$
Може так би і було, але китайські чіпи на підході і вони змінять усталені правила на ринку у найближчі 5 років.
man1242
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 06.05.2025 11:49
man1242: 06.05.2025 11:47
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення
вітаю з новою гпу! :beer:
тепер проц треба замінити, візьми хочаб 5800х3д, твого для 5080 буде замало
Та срадостью но их уже не выпускают как год, огрызок 5700х3д совсем печален на фоне 5080х3д.
Геральт
Member

Повідомлення

man1242: 06.05.2025 11:47 слишком утрируешь, в 2к играбельно :laugh:
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення
А можна те саме але без променів? Мова ж про падіння швидкодії була
01Mirage09
Member

Повідомлення

man1242: 06.05.2025 11:47 Ну сцену смешную подобрал и рефлекс офнул бо там райзену просто оййййййй! в режиме рт :lol: :lol:
А що з райзеном і рефлексом? Можете пояснити?
man1242
Member

Повідомлення

Геральт: 06.05.2025 11:58
man1242: 06.05.2025 11:47 слишком утрируешь, в 2к играбельно :laugh:
спойлер
Зображення
спойлер
Зображення
А можна те саме але без променів? Мова ж про падіння швидкодії була
Ну тут сложно будет, только по не догрузке гпу можно расчитать сколько фпс было если б процессор мог позволить. Лично я насчитал 193фпс но возможно +4 кадра можно будет получить при упоре в гпу но это не точно :shuffle: а так да падение от натива до 57%
растер оставил с длсс квалити бо с лучами будет такой же пресет, хотелось максимально обьективно получилось
спойлер
Зображення
Відправлено через 3 хвилини 41 секунду:
01Mirage09: 06.05.2025 12:11
man1242: 06.05.2025 11:47 Ну сцену смешную подобрал и рефлекс офнул бо там райзену просто оййййййй! в режиме рт :lol: :lol:
А що з райзеном і рефлексом? Можете пояснити?
Суть рефлекса чтоб сократить очередь кадров подготавлемых кадров до 1 что в местах где процессор не может много отрисовать очень бьет по производительности общего кадра как и редкого, рефлек+ это уже исключение вовсе процесса подготовки и идет подача в реалтайм + идет синхронизация частот процессора для более низкой задержки что еще больше ударяет по среднему фпс. Когда идет упор в гпу падения фпс соотвествено и не будет так-как мяч на стороне карты и уже она должна загузить цпу :insane:
Геральт
Member

Повідомлення

man1242
Та на чорта той DLSS потрібний? :)
Натив без променів VS натив з променями.
Але ок, хоч так.
Різниця в тінях на підлозі. І то ще питання, де краще.
спойлер
Зображення
01Mirage09
Member

Повідомлення

Геральт: 06.05.2025 12:25 man1242
Але ок, хоч так.
спойлер
Зображення
Не знаю як на рахунок, трасування променів, но трасування шлаху в кіберпанку виглядає чудово
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Геральт: 06.05.2025 12:25 man1242
Але ок, хоч так.
спойлер
Зображення
звичайно 0 різниці як то кажуть)) :rotate:
https://imgsli.com/MTY5MTAw/0/2
https://imgsli.com/MTY5NjAy/0/2
https://imgsli.com/MTY5NTEw
у 2к, длсс4 кваліті + пастрейсинг з рейконкстракшеном 80-90фпс, якщо нормальний хай гц монік можна ще спокійно накинути фг2х. картинка змінюється кардинально.
Відповісти