Пк проходить всі тести але працює не стабільно. Сині екрани підвисання.

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
Повідомлення
lewerlin
Member

Повідомлення

:rip:
По темі - перевірити біос, чи не увімкнений CSM і не вимкнений ребар. Ребар має бути оn, CSM - off.
MPO i ULPS прибити через реєстр.
Запустити лінпак+фурмарк і записати щось через мікрофон на виході вбудованої ЗК. Потім записати без навантаження і порівняти. Якщо різниця прямо явна - живлення.
Witcherock
Member

Повідомлення

lewerlin: 02.05.2025 02:13
:rip:
По темі - перевірити біос, чи не увімкнений CSM і не вимкнений ребар. Ребар має бути оn, CSM - off.
MPO i ULPS прибити через реєстр.
Запустити лінпак+фурмарк і записати щось через мікрофон на виході вбудованої ЗК. Потім записати без навантаження і порівняти. Якщо різниця прямо явна - живлення.
Ого, цікаво, спробую. Завтра відпишусь
Dremjke
Member

Повідомлення

Witcherock: 30.04.2025 19:18Збирав, сам, до того зібрав машин з 5 не зовсім профан
Схоже, що профан.
Віддай людині з прямими руками, щоб тобі перезібрали систему з тестами, бо будеш сидіти днями і ночами і такити з пустого в порожнє.
oh_boy
Member

Повідомлення

До речі, при збірці не сильно затягували гвинтики при встановленні мамки?

Був випадок у знайомого, теж збирав комп'ютера і добрецько затянув ті гвинтики. Напевно гадав, що так надійніше буде :gigi:

В результаті був перегин друкованої плати і пк працював дивно або взагалі не вмикався :-/
Witcherock
Member

Повідомлення

oh_boy: 02.05.2025 09:39 До речі, при збірці не сильно затягували гвинтики при встановленні мамки?

Був випадок у знайомого, теж збирав комп'ютера і добрецько затянув ті гвинтики. Напевно гадав, що так надійніше буде :gigi:

В результаті був перегин друкованої плати і пк працював дивно або взагалі не вмикався :-/
Я звичайно дуже сумніваюсь, але коли буду підкидати блок, то неодмінно перевірю, дякую
waryag
Member

Повідомлення

Witcherock: 02.05.2025 12:26 Віддай людині з прямими руками, щоб тобі перезібрали систему з тестами, бо будеш сидіти
І на карту подивитись. Якщо є помітний прогин - знайти чи зробити підпорку.
Witcherock
Member

Повідомлення

Короче, змінив я відеокарту і бп rtx 4060+ fr750 deepcool, баги при альтабі зрідка присутні, дальше вікна бувають не зникають або стираються мишкою, діскорд та хром. (Правда кажучи це було ще під час того як я перейшов на новий монітор і на старій системі на 1200 сокеті)

Максимум, що я ще можу зробити це перевтикнути проц в сокет) :gigi:
[/quote]

Відправлено через 1 годину 49 хвилин 15 секунд:
Я був елементарно перевтикав оперативу і карту і наче блускрінів не було, при заміні бп, наче немає зображення вікна яке на долю секунди появлялось при включені монітру (саме монітору так як я можу відходити від пк і вимикаю монітор щоб ОЛЕД раніше не вигорів) Інших багів, аля з підсвіткою підвисанням біосу і не вихід з сну, чи багу коли пк не видає зобюраженнят після завершення роботи але працює підсвітка і куллера немає. Це вже після заміни бп і відеокарти, думаю бп все таки все одно замінити. А от якщо будуть блу скрін то відправлю вже матиренку по гарантії.
Аціо
Member

Повідомлення

Witcherock: 05.05.2025 03:28 Короче, змінив я відеокарту і бп rtx 4060+ fr750 deepcool, баги при альтабі зрідка присутні, дальше вікна бувають не зникають або стираються мишкою, діскорд та хром. (Правда кажучи це було ще під час того як я перейшов на новий монітор і на старій системі на 1200 сокеті)

Проаналізувавши ваше перше повідомлення - у вас проблема саме з ПЗ та бомба сповільненої дії у вигляді БЖ. Подаруночки від безкоштовних ігор скоріше за все запускають кореневі експлойти через командний рядок, через праву кнопку по ПУСК - виконати (запуск) - вводите GPEDIT.MSC заходите у - Administrativ Templates - далі у підпідрозділ System - далі у правило Prevent access to the command prompt - у відчиненому вікні ставите Enabled - та також Disable script process also ставите yes далі тиснете apply та тиснете ok, перезавантажуєтесь та дивитесь на поведінку - даю 99% що у вас система заражена по симптомам іграми з торентів. Отож бажано прямо з сайту МС завантажити ОСь
спойлер
https://www.microsoft.com/uk-ua/softwar ... /windows10

Після чого тут на барахолці придбати ключ ліцензії у alexey-kost
спойлер
viewtopic.php?f=26&t=252628&hilit=%D0%B ... 96+windows
та встановити нормальну ОС. З іграми складніше, бажано перепакувати начисто інсталятори без додаткового ПЗ, та провести дезінсекцію на іншій машині як у лепрозорії, гайди дій подивіться на Ютубі.
waryag
Member

Повідомлення

Witcherock: 05.05.2025 03:28Короче, змінив я відеокарту і бп rtx 4060+ fr750 deepcool
Я би ще зніс дрова з DDU.
Нагадайте, перевстановлення вінди вже було?
Witcherock
Member

Повідомлення

waryag: 05.05.2025 07:01
Witcherock: 05.05.2025 03:28Короче, змінив я відеокарту і бп rtx 4060+ fr750 deepcool
Я би ще зніс дрова з DDU.
Нагадайте, перевстановлення вінди вже було?
так, чиста.

Відправлено через 1 хвилину 24 секунди:
Аціо: 05.05.2025 04:04
Witcherock: 05.05.2025 03:28 Короче, змінив я відеокарту і бп rtx 4060+ fr750 deepcool, баги при альтабі зрідка присутні, дальше вікна бувають не зникають або стираються мишкою, діскорд та хром. (Правда кажучи це було ще під час того як я перейшов на новий монітор і на старій системі на 1200 сокеті)

Проаналізувавши ваше перше повідомлення - у вас проблема саме з ПЗ та бомба сповільненої дії у вигляді БЖ. Подаруночки від безкоштовних ігор скоріше за все запускають кореневі експлойти через командний рядок, через праву кнопку по ПУСК - виконати (запуск) - вводите GPEDIT.MSC заходите у - Administrativ Templates - далі у підпідрозділ System - далі у правило Prevent access to the command prompt - у відчиненому вікні ставите Enabled - та також Disable script process also ставите yes далі тиснете apply та тиснете ok, перезавантажуєтесь та дивитесь на поведінку - даю 99% що у вас система заражена по симптомам іграми з торентів. Отож бажано прямо з сайту МС завантажити ОСь
спойлер
https://www.microsoft.com/uk-ua/softwar ... /windows10

Після чого тут на барахолці придбати ключ ліцензії у alexey-kost
спойлер
viewtopic.php?f=26&t=252628&hilit=%D0%B ... 96+windows
та встановити нормальну ОС. З іграми складніше, бажано перепакувати начисто інсталятори без додаткового ПЗ, та провести дезінсекцію на іншій машині як у лепрозорії, гайди дій подивіться на Ютубі.
я звісно спробую, але система по суті чиста, ігри зі стіму, цікавий факт стандартний плеєр віндовс давав на риксі в чорний екран на пару секунд (тупо просто монітор мигав чорним, кумедно те, що в інших плеєрах такої проблеми не було), а на 4060 такого немає,
Відповісти