Общая тема по OLX

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Moderator
Moderator

Повідомлення

В данной теме всё о мошенничестве и мошенниках на OLX

Местные "герои": Внимание! Ненадежные люди!

Для того, чтобы ознакомиться или оставить отзыв о сделках на Барахолке нашего форума, просьба обратить внимание на следующую тему:
Путеводитель по разделу отзывов. Где оставить отзыв, как искать, FAQ

Правила конференции распространяются в полной мере на данную тему (п.2.3, п.2.4, п.3.6, п.3.9, п.3.10)

Сообщения без конкретики - удаляются

OlxSupport:Здравствуйте.

Оставьте, пожалуйста, контакты мошенников по этой ссылке - _http://blog.olx.ua/4019/ne-dadim-moshennikam-shansa/ чтобы проинформировать и обезопасить других пользователей. Также обязательно напишите нам о подозрении на мошенника через Службу поддержки _http://olx.ua/uk/contact/. Если Вы стали жертвой мошенника, то советуем поступить так:
Свяжитесь с администрацией сайта с помощью раздела «Обратная связь». Предоставляйте, пожалуйста, полное подтверждение мошеннических действий пользователя (а именно - сканкопию или фото чека, накладной, счета с координатами, телефоном и другими данными мошенника), подробности вашей сделки, переписку с продавцом.

Мы также рекомендуем вам обратиться в местное отделение милиции с заявлением о факте мошенничества. После вашего обращения на основании официального запроса мы сможем предоставить представителям правоохранительных органов данные для дальнейшего расследования.

Обязательно прочитайте нашу статью, которая может Вам помочь вернуть деньги. _http://blog.olx.ua/9185/o-moshennichestve-kak-vernut-ukradennyie-dengi-s-bankovskoy-kartyi/

Официальная поддержка Olx
viewtopic.php?p=1558297#p1558297

Центр поддержки клиентов: 0800204444

Полезная статья: Как уберечься от мошенников в интернете

Сайт Управління боротьби з кіберзлочинністю МВС України: порядок действий

Альтернатива ОЛХ: всё о других торговых площадках
Barmaloid
Member

Повідомлення

Megaclite: 30.04.2025 15:10Черговий дебілізм від Гетьманцева і команди придурків
Гетьманцев - ніхто, він не приймає рішень, він виключно інструмент. Будь ласка, пам'ятайте про це :yes:
wow_w
Member

Повідомлення

Megaclite: 30.04.2025 15:10
Barmaloid: 30.04.2025 13:44

Всегда так и делаю, но справедливости ради стоит отметить, что я покупатель и ничем не торгую.

Отправлено спустя 22 минуты 10 секунд:
Зображення
спойлер
https://tsn.ua/groshi/dlia-prodavtsiv-n ... 18811.html
Черговий дебілізм від Гетьманцева і команди придурків

На Розетці тільки ФОП і ТОВ можуть продавати
Як туди можна запровадити податок, якщо він і так уже оплачується продавцями які і є ФОПами
Ви переоцінюєте розумові здібності наших депутатів і чиновників :rotate:
p0_x_1
Junior

Повідомлення

terex12: 21.04.2025 11:47 Софронова Софья Денисовна
спойлер
Зображення

Зображення
Зображення

продает муляжи процессоров ryzen под видом оригинала
, при том массово! осторожно!
пишет с аккаунта desapthern на олх, якобы с Киева, хотя данные отправителя Винница, 23 отделение н.п.
телефон ее : 0635802196
карта 414960хххххххх5470
попал на 14000 грн !
любезно отправляет наложенным платежом, разумеется никто вам на почте не разрешит проверить процессор, да в накладной написано "только визуальный осмотр" - а визуально выглядит он убедительно
Вам на пошті дають оглянути товар перед отриманням. Вас маркування на кришці не зупинило від покупки? Просто порівняйте його та фото реального ryzen. На фальшивому нанесено темніший шар фону та на ньому роблять гравірування, коли на оригіналі навпаки. Ну і про відповідність ціни, що мало би бути першим і головним тригером я мовчу, це не Вас обманули, а Ви самі дали себе обманути. На таких лох і тримається
vovse
Junior

Повідомлення

Nuclear World: 30.04.2025 11:23
daesz: 30.04.2025 08:58 Як вам подвійне оподаткування? Купив в магазині - заплатив податок, продав на лосі - знову заплатив податок https://www.rbc.ua/rus/news/podatok-pro ... 48072.html
Если эту дичь пропихнут и проголосуют, думаю это полностью в корне уничтожит олх доставку, пром доставку и прочее. Особенно сколько бабок олх вкинули в раскрутку этой олх доставки и только вот начали доить продавцов конскими комиссиями и тут бац... Думаю монополист олх это понимает и могут пролоббировать свои интересы, чтобы эта дичь заглохла и дальше обсуждений не прошла.

Приоритет продажи будет при встрече или через наложку или для мелких товаров сразу будут оплачивать на карту.
Олх просто запретит проводить сделки мимо олх доставки и будет банить.
Ладно налог, там еще сказано что онлайн платформа должна идентифицировать продавца от 3 продаж, а значит привет рега по паспорту при продаже как у кацапов)) Зная лоха они разбираться у кого 3 продажи, у кого нет не будет. Будут для любой продажи требовать паспорт, иначе не подашь объявление..

По наложке тоже закрутят гайки, вон новая почта закрывает свой сейф сервис = аналог олх доставки. Не спроста, уже готовятся.
NFS-Racer
Member

Повідомлення

vovse: 30.04.2025 16:43 Олх просто запретит проводить сделки мимо олх доставки и будет банить.
Яким чином? Наприклад я бачу оголошення зі свого міста, домовляюсь з продавцем про зустріч і купую за готівку. Потім продавець видаляє оголошення, має право. Як тут хто буде що відслідковувати і за що банити? Так само відправка наложеним платежем. На ОЛХ ми зв'язались чи ще десь, хто і як про це дізнається і щось доведе?
Metroa
Member

Повідомлення

NFS-Racer
olx бачить всю особисту переписку, будуть банити за будь-які передачі особистих данних, або го вайбер.
daesz
Member

Повідомлення

tablestikus: 30.04.2025 14:48
daesz: 30.04.2025 08:58 Як вам подвійне оподаткування? Купив в магазині - заплатив податок, продав на лосі - знову заплатив податок h
Це не подвійне опадаткування.
Це він і є, тебе заставляють платити податок ще раз.
daesz: 30.04.2025 08:58 Як вам подвійне оподаткування? Купив в магазині - заплатив податок, продав на лосі - знову заплатив податок https://www.rbc.ua/rus/news/podatok-pro ... 48072.html
Если эту дичь пропихнут и проголосуют, думаю это полностью в корне уничтожит олх доставку, пром доставку и прочее. Особенно сколько бабок олх вкинули в раскрутку этой олх доставки и только вот начали доить продавцов конскими комиссиями и тут бац... Думаю монополист олх это понимает и могут пролоббировать свои интересы, чтобы эта дичь заглохла и дальше обсуждений не прошла.

Приоритет продажи будет при встрече или через наложку или для мелких товаров сразу будут оплачивать на карту.
Я б ще зрозумів, якщо б там була умова ну нехай 20 чи 30 товарів в рік, але продав ОДИН товар і зразу оподаткування. Це дич нереальна.
vovse: 30.04.2025 16:43

Олх просто запретит проводить сделки мимо олх доставки и будет банить.
Добре, що в профілі ми вказуємо номер телефону, тож особливо кмітливі зможуть самі написати у вайбер. Та й навіть не особливо кмітливим це з часом хтось та й підкаже :shuffle:
Crong
Member

Повідомлення

Отже, з перших 3-х продажів вживаних речей на OLX утримають 10%, а вже з четвертої, якщо фізична особа не відкриє спеціальний рахунок та не погодиться на розкриття банківської таємниці, - 23% (18% ПДФО та 5% військового збору).
Та там повний звіздец, дешеві речі вже і так не вигідно купувати/продавати на OLX, бо комісія з доставкою можуть збільшить кінцеву ціну в декілька раз, з'ївши всю економію. А з цими нововведеннями, кінцева ціна ще зросте. В пріоритеті буде повна передплата, або самовивіз за готівку.
strang
Member

Повідомлення

daesz: 30.04.2025 18:24Добре, що в профілі ми вказуємо номер телефону, тож особливо кмітливі зможуть самі написати у вайбер.
потикав рандомно по своїх оголошеннях інкогніто -> не бачу в профілі номеру телефона (хоча вказаний) :-/
Vlad Tepec-Dracula
Member

Повідомлення

strang
Так само, номер телефону не відображається, хоча під час редагування оголошення він точно вказаний
Це зробив сам Olx, десь три тижні назад
Бачу номер телефона тільки у продавців з позначкою «бізнес аккаунт»

Але є малесенький плюс, зник постійний потік скам дзвінків
Востаннє редагувалось 30.04.2025 19:44 користувачем Vlad Tepec-Dracula, всього редагувалось 1 раз.
daesz
Member

Повідомлення

strang
Vlad Tepec-Dracula
от же :censoured:
Я припустив, що його видно всім, бо на оголошеннях в профілі є ось така іконка
Зображення
І на ній час від часу набігають перегляди телефонного номеру (але я скидаю перегляди раз в місяць і за останній місяць не було жодного перегляду телефону на жодному з оголошень).
Владимир_К
Junior

Повідомлення

С номером телефона есть такая лажа. Если номер есть в объявлении его можно увидеть с приложения нажав на изображение которое размещено в объявлении (мне кажется что скоро и этого не будет), на сайте посмотреть номер невозможно.
Vlad Tepec-Dracula
Member

Повідомлення

Владимир_К
Ні, я знову перевірив, в додатку теж не відображається номер телефону
Відображається тільки у продавців з позначкою «бізнес», у приватних продавців відсутнє віконце з телефоном, є тільки повідомлення
Теоретично, можливо у вас стара версія додатка і там видно номера у всіх акаунтах
leonid4d
Junior

Повідомлення

По последним olx-доставкам на монобанк появилась интересная приписка olx traceable
tablestikus
Member

Повідомлення

daesz: 30.04.2025 18:24
tablestikus: 30.04.2025 14:48
Це не подвійне опадаткування.
Це різні абсолютно податки. Та і платити за дохід мали всі завжди, але всі забивали і всім було пофіг. Тепер трохи для бариг закручують гайки, і всі чомусь в істериці.

Відправлено через 2 хвилини 12 секунд:
Megaclite: 30.04.2025 15:10 На Розетці тільки ФОП і ТОВ можуть продавати
Як туди можна запровадити податок, якщо він і так уже оплачується продавцями які і є ФОПами
У більшості випадків коли у продавця на розетці нема оплати онлайн - то іде наложка на фіз.особу або перевод не на фопівску картку)
Megaclite
Member

Повідомлення

leonid4d: 01.05.2025 09:15 По последним olx-доставкам на монобанк появилась интересная приписка olx traceable
Ті що від UApay?
leonid4d
Junior

Повідомлення

Megaclite: 01.05.2025 10:48
leonid4d: 01.05.2025 09:15 По последним olx-доставкам на монобанк появилась интересная приписка olx traceable
Ті що від UApay?
Да
Skoda
Junior

Повідомлення

Я думаю и олх и юа.пей передают данные по транзакциям. Исковой срок 3 года.

По хламу б.у. в ценовой категории 100-200 грн прошу просто пополнить счёт мобилки. Пусть потом докажут- что это доход :insane:

Ясно что уже никаких лох доставок.
Но и наложка уже не вариант....
Востаннє редагувалось 01.05.2025 16:11 користувачем Skoda, всього редагувалось 1 раз.
daesz
Member

Повідомлення

tablestikus: 01.05.2025 10:29 Це різні абсолютно податки. Та і платити за дохід мали всі завжди, але всі забивали і всім було пофіг. Тепер трохи для бариг закручують гайки, і всі чомусь в істериці.
Це той самий податок, і це не для бариг а для всіх. Купив ВК в магазині - заплатив податок, перепродав її на ОЛХ - ще раз заплатив податок, а якщо другий власник її через декілька років ще рез перепродасть - то один і той же товар буде оподаткований тричі.
Skoda
Junior

Повідомлення

Вот если откроют полностью банковскую тайну- то тогда все...
Відповісти