OpenAI готова купити Chrome у Google

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Inquisitor
Member

Повідомлення

zalizo_org: 23.04.2025 13:31дуже хотілося б почути про деталі, але мабуть то вже буде дикий офтоп.
Я спочатку ставив AdGuard Home на банан, додавав туди поширені списки блокувінь і білі списки, потім додавав поступово те що мені треба розблокувати, а потум купив роутер, де AdGuard Home вже вбудований в UI і стало взагалі добре. Це таки краще, ніж просто сторонній ДНС прописувати.
zaqik
Member

Повідомлення

проти монополії Google на ринку пошуковиків. Торік суд уже визнав компанію монополістом
Какой же бред. Пока придумывал аргумент, вспомнил мс, ие и N версии шиндовса... как давно это было. А аргумент таковы, что я наверное не понимаю сути монополии. Вот у меня в дом заходит одна труба от водоканала, и если я её не хочу, то альтернативы именно в виде трубы от другого провайдера - нет. Каким образом вспомогательная программа или сайт по умолчанию, или вообще какая-то настройка, перекидывающая тебя на какой-то сайт может быть признаком монополии?.. :-/
daesz
Member

Повідомлення

Зображення

Вони хочуть купити безплатний оупен сорс продукт? Хтось може це пояснити?

Зображення
DuckRider
Member

Повідомлення

daesz: 25.04.2025 00:15 Зображення

Зображення
Steam, egs, почти все лаунчеры и т.д
daesz
Member

Повідомлення

DuckRider: 25.04.2025 02:27

Зображення
Steam, egs, почти все лаунчеры и т.д
Тобто? Я все ще не розумію :think:
l-m
Member

Повідомлення

Зображення
Chrome та Chromium це різні браузери.
Chromium це основа для Chrome, який розробляє Google.
У мене, наприклад, стоять обидва (а ще Firefox, який основний).
спойлер
chrom.png
daesz
Member

Повідомлення

l-m: 25.04.2025 07:05

Зображення
спойлер
chrom.png
Це я знаю, я не дуже розумію що вони хочуть купити, бо у chromium'а ліцензія freeware.
Якщо вони хочуть купити суто chrome - то не простіше і дешевше просто взяти оупен сорс код і написати свій власний браузер (ну от як brave, thorium, ungoogled chromium і тд)?
l-m
Member

Повідомлення

daesz: 25.04.2025 07:16
l-m: 25.04.2025 07:05
спойлер
chrom.png
Це я знаю, я не дуже розумію що вони хочуть купити, бо у chromium'а ліцензія freeware.
Якщо вони хочуть купити суто chrome - то не простіше і дешевше просто взяти оупен сорс код і написати свій власний браузер (ну от як brave, thorium, ungoogled chromium і тд)?
У Chromium ліцензія BSD.
В новині ж явно та ясно написано що готові упити Chrome.
Очевидно що їм не потрібен ще один черговий браузер оснований на Chromium, у якого буде доля ринку близько 0%. Їм потрібен Chrome у якого 65%. Це ж наче настільки очевидно, що я почуваюсь Курінним Очевидько пояснюючи це :insane:
daesz
Member

Повідомлення

l-m
в статті написано
Наразі ChatGPT використовує пошук Bing, але OpenAI мала проблеми з якістю пошуку, тому компанія зацікавлена отримати доступ одразу до кількох провідних пошуковиків, хоча не змогла домовитися з Google. Усе це дало б змогу підвищити якість продуктів OpenAI.
а для чого їм потрібен браузер так і не зрозуміло
І в рамках суду представник OpenAI Нік Терлі (Nick Turley) прямо заявив, що його компанія зацікавлена в купівлі браузера Google.
Чи це передбачає продаж браузера та пошуковика?
l-m
Member

Повідомлення

daesz
Гугл отримує купу трафіку у свій пошуковик з Хрому.
Якщо власником Хрому стане OpenAI, то вони цей трафік зможуть продавати Гуглу. Та той одразу захоче домовитися, бо можуть і не Гуглу.
А ще інтегрують туди свій GPT. Та врешті вже їх будуть за монополію по судах тягати.
Якщо у тебе не вистачає фантазії для чого можна купити найпопулярніший браузер з 65% ринку, то спитай GPT врешті-решт.
tornadox
Member

Повідомлення

zalizo_org: 23.04.2025 13:31дуже хотілося б почути про деталі, але мабуть то вже буде дикий офтоп.
тут кожен другий пост це офтоп
1 варіант, в тебе роутер має підтримку OpenWRT, ставиш її, докидуєш через GUI adblock - https://github.com/openwrt/packages/blo ... /README.md - там насправді все просто, відмічаєш галочками відповідно до потужності/оперативки роутера те що цікавить
2 варіант, роутер не шиється, береш в друга з шухляди запилений купуєш одноплатник в шухляді з високою ймовірністю буде типу Raspberry Pi, але можна і дешевший типу Orange PI Zero 3 (можна взяти за $15) прошиваєш лінукс з PiHole - налаштовуєш
3 варіант, днс типу адгард
Якщо цікаво пиши в пп.
Відповісти