З’ясувалися характеристики AMD Radeon RX 9060 XT: 2048 потокових процесорів та boost-частота 3,2 ГГц

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Евгений King
Member

Повідомлення

KimRomik: 14.04.2025 17:41
Radeon RX 9060 (XT)
це не помилка? Може 9600?
Ні, там між ними буде ще 9070 GRE і думаю їй відсиплють в районі ~3072 потокових, як набереться достатньо поганих чипів від старших карт)
Ну а 9600 видно вийде з 1792 :rotate:

Якась цікава тенденція пішла, куртка мідл випускає обрізаним в хлам і Ліза теж, видно все, не бачать вони прогресу подальшого, то ж намагаються всіма силами сповільнити і розтягти буст для графічних прискорювачів ще на 5-7 років. Куртка зара може просто в наступному поколінні не випускати флагман, а просто насипати більше блоків на 20% в xx60 - xx80, і люди далі будуть хавати, а через покоління ще підсипати по 20%, а реально новою випустити тільки якусь 7090 і тільки через 2 покоління на основі нової архітектури цієї 7090 почати все заново :gigi:
А пізніше просто підуть конфігурації з мультичип компоновкою, де за перформанс буде розплата двократним жором ел.енергії і я поки не уявляю як охолоджувати 600-800Вт карту в ПК, проще їй одразу конектор в розетку приробити і споряджати PCI-E райзером чи oculink, щоб окремо від ПК поставити :gigi:
dead_rat
Member

Повідомлення

Памʼять обрізали з 256 до 128 біт. Все інше мабуть так само уполовинять.

Прямо як у 2007: 8800 - карта мріі, 8600 - недолугий обрізок і нічого між ними :laugh:
CrypteX
Member

Повідомлення

3.2 ГГц это звучит сильно, но очень интересно глянуть на тмп и потребление с таким разгоном. В последнее время карты у АМД достаточно горячие были.
stakanctl
Member

Повідомлення

Radeon - плохо
IronWithin
Member

Повідомлення

Евгений King: 14.04.2025 18:08
KimRomik: 14.04.2025 17:41
це не помилка? Може 9600?
я поки не уявляю як охолоджувати 600-800Вт карту в ПК
так 5090 - 575вт, і дуже навіть холодна карта
vsx
Member

Повідомлення

9070XT/2
daesz
Member

Повідомлення

Якщо споживання також буде поділене на 2 - то думаю, що буде популярною в СФФ збірках :rotate:
SKYJAKER
Member

Повідомлення

2048 шось дуже мало , притому що у RX 6600 XT/6650 XT стільки ж, різниця по частотам ГПУ по паспортам ~1000 мгц ,а по факту десь 300-400 що складе десь 15% :think:
Евгений King
Member

Повідомлення

IronWithin: 14.04.2025 18:18
Евгений King: 14.04.2025 18:08
я поки не уявляю як охолоджувати 600-800Вт карту в ПК
Ви власник? Бо вона по датчикам може холодна, але вона робить власну погоду навкого.
А так виходить 5090 + якийсь 14900k і у тебе 1кВт обігрівач в кімнаті і це повна срака, якщо ПК поруч. Навіть кондиціонер буде рятувати посередньо. А тепер додайте ще 200Вт до карти і 100Вт на проц і у Вас вже рахуйте 1.5кВт обігрівач під боком, бо PSU та дроти та плата з периферією, монітор - теж добре гріються. Я б таке не в корпус збирав, а в закритий короб з шумкою і окремим кільцем вдув/видув на вулицю, примусовою вентиляцією, або взагалі в сусідню кімнату/кухню. Та куди завгодно. 1.5кВт обігрівач гарно в холодну пору, але що з ними робити від середини весни та до середини осені - то дуже гарне питання.
У мене один час була збірка 10850k + 6900xt і це вже було зовсім не комфортно.

Відправлено через 1 хвилину 50 секунд:
daesz: 14.04.2025 19:35 Якщо споживання також буде поділене на 2 - то думаю, що буде популярною в СФФ збірках :rotate:
Ну не на два, на 60-70% десь
vsx
Member

Повідомлення

daesz
вполне. если 9070хт потребляет 300 то эта будет где-то 150. скорее всего поставят один 8пин разъем. цену соответственно тоже уполовинят
IronWithin
Member

Повідомлення

Евгений King: 14.04.2025 19:43
IronWithin: 14.04.2025 18:18

Ви власник? Бо вона по датчикам може холодна, але вона робить власну погоду навкого.
Ні, не власник, і не кажу що це не обігрівач, казав тільки за її температури, це данні при розгоні де жере вона 626Вт. Founders Edition холодніша і без розгону приблизно на 10-11 градусів. (Ви ж наче писали тільки за відяху :shuffle: )
Зображення
Востаннє редагувалось 14.04.2025 20:27 користувачем IronWithin, всього редагувалось 1 раз.
Georgin
Member

Повідомлення

IronWithin
Ви б щє посилання на "Спідінфо" дали, їй богу...

https://www.techpowerup.com/review/asus ... uf/37.html
IronWithin
Member

Повідомлення

Georgin: 14.04.2025 20:27 IronWithin
Ви б щє посилання на "Спідінфо" дали, їй богу...
Ну це ваше посилання тільки доводить мої слова, а різниця в межах допустимого, правда в моєму посиланні ще видно порівняння з іншими поколіннями й видом навантаження, що є більш наглядним прикладом, хейт ресурсу тому що "мова не така" залиште собі, мені це не дуже цікаво.
Young
Junior

Повідомлення

stakanctl: 14.04.2025 18:15 Radeon - плохо
погано що немає конкуренції, а ситуація така сама як з інтел, +5% на рік
Georgin
Member

Повідомлення

IronWithin

Про температури я з Вами дискусію не вів, я просто не хочу бачити скам-ресурсів на цьому форумі, ось і все.

Різниця температур карти GameRock 5090 на 'techpowerup' і у Вашому посиланні це 10 градусів у простої. Це не та похибка, яку можна назвати "в межах допустимого".
"3dnews" сміття не просто тому, що це російський ресурс, а тому, що їхні тести серйозно розглядати не можна.

P.S. Якщо Вам подобається споживати русняве лайно, то хоча б їжте його в куточку самі і не пропонуйте іншим. А якщо намагаєтесь розмазувати його по нашому форуму - то готуйтесь до відповідної реакції.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Georgin: 14.04.2025 21:08 IronWithin

Про температури я з Вами дискусію не вів, я просто не хочу бачити скам-ресурсів на цьому форумі, ось і все.

Різниця температур карти GameRock 5090 на 'techpowerup' і у Вашому посиланні це 10 градусів у простої. Це не та похибка, яку можна назвати "в межах допустимого".
"3dnews" сміття не просто тому, що це російський ресурс, а тому, що їхні тести серйозно розглядати не можна.

P.S. Якщо Вам подобається споживати русняве лайно, то хоча б їжте його в куточку самі і не пропонуйте іншим. А якщо намагаєтесь розмазувати його по нашому форуму - то готуйтесь до відповідної реакції.
мій геймерок (5080), темпи також відрізняються на 10 градусів в простої від "текпаверап" при темпі в кімнаті в 20 градусів, відкритий корпус. під навантаженням більше схоже на правду.
SergN
Member

Повідомлення

IronWithin: 14.04.2025 20:32хейт ресурсу тому що "мова не така" залиште собі, мені це не дуже цікаво.
Та чого ресурс хейтити, воно мертве, хейтити будемо тупих та впертих довбнів, які навіть після десятків докорів, що розповсюджують тут кацапське лайно, продовжують це робити.
IronWithin
Member

Повідомлення

Georgin: 14.04.2025 21:08 IronWithin

Вас забув запитати що і де мені розповсюджувати, ви то експерт знаєте що де вірніше, єдине "лайно" яке не хочу споживати це від таких коментаторів як ви!

Відправлено через 2 хвилини 19 секунд:
SergN: 14.04.2025 21:37
IronWithin: 14.04.2025 20:32хейт ресурсу тому що "мова не така" залиште собі, мені це не дуже цікаво.
Та чого ресурс хейтити, воно мертве, хейтити будемо тупих та впертих довбнів, які навіть після десятків докорів, що розповсюджують тут кацапське лайно, продовжують це робити.
Оцініть тоді ресурс на якому зараз тут "сидимо", він живий, чи скоріше мертвий? Десятки докорів? а ну приклади в студію, а то схоже на "патріотизм" головного мозку.
Відповісти