Триває падіння капіталізації технологічних компаній на тлі кризи фондового ринку

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
leif
Member

Повідомлення

Hotspur: 07.04.2025 17:41гугли графік яєць
гугли причини може, бо ж з твого боку це абсолютно всратий аргумент в розрізі обговорення
The main reason behind the rise in egg prices is a dramatic cut in supply due to the ongoing bird flu outbreak in the U.S. The outbreak began in February 2022 and has led to the killing of more than 111 million birds across the country, most of which were egg-laying chicken. In the past month alone, nearly 13 million birds have been infected or culled, VOX reported.
The bird flu outbreak, despite efforts to contain it, is getting worse. In 2024, the virus, H5N1, began circulating among U.S. dairy cows. Earlier this month, Louisiana health officials reported the first human death in the U.S. from bird flu.
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

KimRomik
А виплати для заохочення, а виплати задохликам? Вони перевершують середні виплати по пенсіям цим же болотним буратінам.
Tiufin
Member

Повідомлення

kairo: 07.04.2025 18:44 ВВП рахується на основі цифр, які публікує уряд країни. Який в свою чергу зацікавлений в гарних цифрах ВВП.
Так, на цю тему є навіть такий собі "закон Гудхарда". Саме тому в нормальних країнах намагаються слідкувати, щоб показник залищався показником, а не був самоціллю (як, наприклад, можна спостерігати у Китаї із їхніми містами-привидами). Хоча, звісно, перекоси та неточності завжди трапляються. Але якось більш точного показника наче не придумали ще

Відправлено через 6 хвилин 56 секунд:
taras_cs: 07.04.2025 18:34
Tiufin: 07.04.2025 18:20

А чому ні? Ну я в Ісландії не був, але там наче непогано люди живуть. Звісно, суровий клімат вносить свої особливості, але тим не менше.
До речі, по менш об'єктивному, але може навіть в цілому більш точному показнику - "індексу щастя" - Ісландія займає одне з перших місць і вище Німеччини. То ж, кореляція із ВВП по ппс на душу населення - простежується.
Ps: Зараз також Ірландію заразом глянув- вона теж на високому приблизно 15 місці в світі. А то мені пан dead_rat доводив, що там люди погано живуть через високий ВВП )
Тому що економічний розвиток - дуже складна річ, там і інвестиції і вартість житла і податки.
А "ВВП по ппс" - це [реальний ВВП] поділити на [вартіть кілограму гнилої картоплі] (умовно). Він нічого важливого не може містити в собі, це фікція. Його використовують в дуже рідких випадках і не буде розумним порівнювати за ним країни між собою.
Ну там я вам одразу в тій же відповіді і про індекс щастя написав, якщо економічний розвиток- це надто складний процес.
Ось, люди довольні, значить все ок не лише із цифрами на табло (у вигляді ВВП), а і з фактичним життям.

І чому ВВП по ппс - це фікція? А що не фікція тоді? І що треба порівнювати між країнами, щоб оцінити їх рівень життя? Ні, звісно, якщо ви збираєтеся кудись переїжджати на пмж, або інвестувати мільйон доларів, то там треба більш детально оцінювати все, що можна. Але щоб швидко та в цілому порівняти країну А і країну Б - то чим цей показник не підходить?
taras_cs
Member

Повідомлення

Tiufin: 07.04.2025 19:00І чому ВВП по ппс - це фікція?
Тому що він не враховує розмір зарплат, інвестицій в країну, вартість житла, проїзду, вартість електроніки, розмір податків і багато інших параметрів.
Він враховує розмір ВВП та вартість якихось дешевих товарів харчування (гнилої картоплі), а ще кількість людей в країни.
dead_rat
Member

Повідомлення

Tiufin: 07.04.2025 19:00 Але щоб швидко та в цілому порівняти країну А і країну Б - то чим цей показник не підходить?
Нічим і ніяк. Кажу як людина, що переїздила і подорожувала.

Кількість локальної специфіки, котру не вкласти в пару цифр просто зашкалює.
kyon
Member

Повідомлення

leif
Маск кстати обвинил бидона в яичном крайзисе

https://x.com/elonmusk/status/1897671527060930578
Tiufin
Member

Повідомлення

taras_cs: 07.04.2025 19:08
Tiufin: 07.04.2025 19:00І чому ВВП по ппс - це фікція?
Тому що він не враховує розмір зарплат, інвестицій в країну, вартість житла, проїзду, вартість електроніки, розмір податків і багато інших параметрів.
Він враховує розмір ВВП та вартість якихось дешевих товарів харчування (гнилої картоплі), а ще кількість людей в країни.
Ну це ви щось взагалі мимо. Як раз ппс розраховується на основі порівняння цін на повсякденні товари та послуги (включаючи як раз вартість житла, проїзду, медицини, продуктів, побутової електроніки, тощо. В цілому, така собі споживча корзина, типу тої, яку використовують для розрахунку інфляції). В тому і його суть. Яка ще гнила картопля та де ви це взяли- взагалі незрозуміло :D
Ну а інвестиції та зарплати - це показники, які формують ВВП, то ж, він само собою їх враховує. І ВВП на душу населення дуже сильно корелює із середнім рівнем зарплат. Ну порівняйте, наприклад ВВП США на душу населення із середньою зарплатою там. Або українські показники подивіться.
Hotspur
Member

Повідомлення

kairo: 07.04.2025 18:44 ВВП рахується на основі цифр, які публікує уряд країни. Який в свою чергу зацікавлений в гарних цифрах ВВП.
Вітаю. Ти все зрозумів про статистику рф
Tiufin
Member

Повідомлення

dead_rat: 07.04.2025 19:25
Tiufin: 07.04.2025 19:00 Але щоб швидко та в цілому порівняти країну А і країну Б - то чим цей показник не підходить?

Ну тобто, наприклад, якщо я відкрию список із ВВП по ппс на душу населення країн світу, знайду там якусь країну внизу списку, наприклад Бангладеш, то правильно я вас розумію, що, їдучі (хоча б як турист) в цю країну, я можу розраховувати на приблизно такий самий рівень комфорту, безпеки і сервісу, як, якщо поїду в якусь країну, яка знаходиться на відносно верхніх строчках цього списку- наприклад, Чехію? Єдине, на що я можу розраховувати, що витрачу в Бангладеші менше грошей (звісно, якщо не станеться ніяких форс-мажорів). І саме це і показує ВВП по ппс (на душу населення).
Ps: Місцева специфіка - вона на те і місцева специфіка, що може бути присутньою навіть в різних районах одного міста
MetalistForever
Member

Повідомлення

nochnik89: 07.04.2025 14:19 Радуйтесь дураки что нефть падает, у соседей будет меньше денег чтобы ракеты пускать и дроны. А то плачут они как плохо живется в Америке :lol: или какая цена акций технологических компаний :lol: . К своему болоту бы присмотрелись, а американцы уже как-то там разберутся
Аминь ! :super:
dead_rat
Member

Повідомлення

Tiufin: 07.04.2025 19:49
dead_rat: 07.04.2025 19:25

Ну тобто, наприклад, якщо я відкрию список із ВВП по ппс на душу населення країн світу, знайду там якусь країну внизу списку, наприклад Бангладеш, то правильно я вас розумію, що, їдучі (хоча б як турист) в цю країну, я можу розраховувати на приблизно такий самий рівень комфорту, безпеки і сервісу, як, якщо поїду в якусь країну, яка знаходиться на відносно верхніх строчках цього списку- наприклад, Чехію? Єдине, на що я можу розраховувати, що витрачу в Бангладеші менше грошей (звісно, якщо не станеться ніяких форс-мажорів). І саме це і показує ВВП по ппс (на душу населення).
Ps: Місцева специфіка - вона на те і місцева специфіка, що може бути присутньою навіть в різних районах одного міста
Шанс що вас обдурять в Бангладеші насправді менший, ніж в Празі :laugh:
При тому при однакових витратах в Бангладеші ви отримаєте неспівставно вищий сервіс. Взагалі, в країнах з високим ВВП поняття сервісу, так би мовити, відсутнє в порівнянні з країнами Азії.

Так що як турист, точно краще іхати в країни з меншим ввп
Hotspur
Member

Повідомлення

Tiufin: 07.04.2025 18:47який змістовний коментар. Ну що ж, така сильна аргументація, що в мене просто немає контраргументів
звичайно. тому що ППС вирахувати неможливо чим і користуються для обману дурачків. Це як інфляція в рф 4% а ковбаса апнулась на 300% за рік а картопля на 95%. а виходить у них 4%. бо це все повна і абсолютна вигадана маячня
Scoffer
Member

Повідомлення

taras_cs: 07.04.2025 18:29Але прикол в тому, що ВПК не дає додаткової вартості в економіку, ще тупо спалювання грошей на полях України (на відміну від нового заводу чи нової дороги), тому економісти не радять додавати ВПК до ВВП, щоб не плутати тепле із м'яким.
Я саме про це і кажу. От тільки одним ВПК не обійдешся, щоб отримати якийсь адекватний показник доведеться виключити ще й всю фінансову сферу і купу всякого іншого що в економіці номінально присутнє, але фактично її не формує і не підтримує. Міряти по економіки по ВВП це так собі забава.
ППС то взагалі маячня повна вже на рівні концепції: споживчий кошик пересічного реднека не співпадає ні по товарам, ні по послугам з українцями, відповідно і порівнювати тупо нічого.

Відправлено через 5 хвилин 4 секунди:
Наприклад в першій країні основний продукт - картопля, в другій - рис, в третій - макарони, в четвертій - банани. Відповідно всі їдять те що прийнято. Інші продукти в магазі присутні але дорожче відповідно нижчого попиту і виробництва. Ну і як їх порівняти? Так от ніяк.
Не вийде навіть в калоріях бо в умовній америці калорій на рило жруть в декілька раз більше за тайланд. В пересічного тайця стільки бігмаків не влізе чисто фізично :D
Tiufin
Member

Повідомлення

dead_rat: 07.04.2025 19:55
Tiufin: 07.04.2025 19:49
Шанс що вас обдурять в Бангладеші насправді менший, ніж в Празі :laugh:
При тому при однакових витратах в Бангладеші ви отримаєте неспівставно вищий сервіс. Взагалі, в країнах з високим ВВП поняття сервісу, так би мовити, відсутнє в порівнянні з країнами Азії.

Так що як турист, точно краще іхати в країни з меншим ввп
Ну так ви самі пишете, що за ті ж гроші людина у Бангладеші отримує більше послуг (сервісу), ніж в Чехії. Це і є те, що відображає показник ВВП на душу населення по ппс ;)

Відправлено через 3 хвилини 25 секунд:
Hotspur: 07.04.2025 19:56
Tiufin: 07.04.2025 18:47який змістовний коментар. Ну що ж, така сильна аргументація, що в мене просто немає контраргументів
звичайно. тому що ППС вирахувати неможливо чим і користуються для обману дурачків. Це як інфляція в рф 4% а ковбаса апнулась на 300% за рік а картопля на 95%. а виходить у них 4%. бо це все повна і абсолютна вигадана маячня
А чому ппс неможливо вирахувати? Інфляцію вираховують, а ппс - раптом неможливо? :D
Ну і приводити рашку у приклад, щоб довести, що економічні індикатори- це фігня - це дуже розумно, ага :D ви ще СРСР у приклад приведіть, чи північну корею.
До речі, вигадана маячня - це ваші цифри. Бо навіть в рашки офіційна інфляція в 2024 році не 4%, а 9,5%. Ну, впринципі, я не здивований рівню ваших аргументів )
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

От цікаво. Судячи по графіках, індекси відкотилися на рівень січня 24 року. Тільки шось в січні 24го не було стільки гвалту. Хтось пам'ятає крики рецесія обвал і тд на початку 24? :insane:
daesz
Member

Повідомлення

З останніх новин - Трамп сказав що потрібно приймати ліки, правда, не уточнив кому :lol:
https://www.rbc.ua/rus/news/tramp-vidre ... 90707.html
Ektalion
Member

Повідомлення

Дональд Трамп погрожує Китаю новими тарифами у 50%
Доні, не зупиняйся :lol:

Цікаво, які би були ціни на ПК комплектуючі і телефони при миті 50%.
Scoffer
Member

Повідомлення

Ektalion: 07.04.2025 21:15Цікаво, які би були ціни на ПК комплектуючі і телефони при миті 50%.
Такі ж. Ціна формується готовністю люду ото все купляти за ці гроші. Так що питання задане невірно, вірне питання: які характеристики мали б пк комплектуючі і телефони, і от тут вже очевидно стіло б погірше. Але жили ж якось з такими раніше, і кайфували не менше.
Tiufin
Member

Повідомлення

Pathfinder: 07.04.2025 20:57 От цікаво. Судячи по графіках, індекси відкотилися на рівень січня 24 року. Тільки шось в січні 24го не було стільки гвалту. Хтось пам'ятає крики рецесія обвал і тд на початку 24? :insane:
Ну, тут справа в очікуваннях. Наприклад, коли ви очікуєте, що скоро станеться щось гарне, але раптом замість гарного ви ні те що нічого не отримуєте, а отримуєте якісь проблеми - це сприймається більш болючіше, ніж якби ви с самого початку готувалися до неприємностей.

До речі, якщо порівнювати із минулими періодами - я от порівнюю із ковідним обвалом у березні 20 року - коли об'явили карантин глобальний. Тоді снп із свого піку обвалився на 30%. Зараз, якщо брати пік 6150 до того як Трамп почав розмови про тарифні війни, то вже (якщо дивитись вчорашнє-сьогоднішнє дно) снп обвалився на 20%. Мені здається, глобальний локдаун та пандемія - це значно більш загрозлива для економіки штука, ніж, підвищення митних тарифів, нехай і таке радикальне, але все ж таки, лише між США та іншими країнами. То ж, наче як падіння у 20% бачиться достатнім для цієї події. Але ринок- це хаос, і як воно далі буде - не знаю.
Востаннє редагувалось 07.04.2025 21:40 користувачем Tiufin, всього редагувалось 1 раз.
dead_rat
Member

Повідомлення

Tiufin
От я не полінився і погуглив конкретні цифри ВВП по ППС
спойлер
Зображення
forum photo
Перше місце Китай, друге США, третє Індія.

Ви правда повірите, що рівень життя і споживання середнього китайця і індуса такі прекрасні? :lol:

А міряли наприклад по покупній спроможності житла. Правда у німця на пʼятому місці будинок, а у індуса - шалаш в гетто, але доступніший.
Востаннє редагувалось 07.04.2025 21:34 користувачем dead_rat, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти