Останні статті і огляди
Новини
Nvidia відклала реліз молодших відеокарт GeForce RTX 50‑ї серії
-
mr-enic
Member
Пропоную обговорити Nvidia відклала реліз молодших відеокарт GeForce RTX 50‑ї серії
<joke>
"...а якщо будете погано купувати старші 5000-ки, то ми вам інші карти через драйвери уповільнимо!.."
- заявив Дженсен Хуанг
</joke>
<joke>
"...а якщо будете погано купувати старші 5000-ки, то ми вам інші карти через драйвери уповільнимо!.."
- заявив Дженсен Хуанг
</joke>
Востаннє редагувалось 20.03.2025 15:51 користувачем mr-enic, всього редагувалось 1 раз.
-
vsx
Member
То что Nvidia забила на геймеров давно понятно. Им тупо не выгодно заполнять производственные линии непонятно чем, будут продолжать и дальше поставлять видеокарты датацентрам. А то получится как с 5070, релиз был, видеокарт не существует.
-
AntonyKandaurov
Member
... Самашечі! - сказав спересердя і смачно сплюнув на підлогу 

-
Nouriel
Member
та ну шо вже знов 

-
Spiryt
Member
Есть хоть один пруф этого бреда ?mr-enic: ↑ 20.03.2025 15:40 Пропоную обговорити Nvidia відклала реліз молодших відеокарт GeForce RTX 50‑ї серії
- заявив Дженсен Хуанг
-
Keyser Soze
Member
Ну, так это было сразу понятно. То, что есть уже, никто не берёт
P.S. Чтобы сейчас продать условную 5060, цена должна быть 300 Euro максимум
Смысла откладывать на потом не вижу, потом её и за 200 не продашь

P.S. Чтобы сейчас продать условную 5060, цена должна быть 300 Euro максимум

-
VladimirV
Member
Треба спочатку ці скормити всім. Тре, щоб всі звикли до нових прайсів, ато чого захотіли, карт за десятку-двадцятку.
-
starinfo
Member
чому, все єvsx: ↑ 20.03.2025 15:44 То что Nvidia забила на геймеров давно понятно. Им тупо не выгодно заполнять производственные линии непонятно чем, будут продолжать и дальше поставлять видеокарты датацентрам. А то получится как с 5070, релиз был, видеокарт не существует.
https://brain.com.ua/ukr/category/Video ... tby=price/
https://telemart.ua/ua/videocard/filter ... sort=price
питання в тому чи буде вас цікавити ця відеокарта для початкового геймінгу за 37к?)
хоча так... вибачте... це ж рівень 4090... про що я
-
Yurius
Member
Хуанг просто витирає ноги об пк бояр 

-
HaruMamberu
Member
bruh5060 to 128-розрядна шина
-
Afit
Member
Мне интересно, можно ли вводить инновации в чипах, без смены тех процесса на более новый? Очевидное решение проблем с приоритетом загрузки передовых линий отпало бы само собой, если бы новое поколение оставалось на старом тех процесе, или даже на позавчерашнем. Да энергопотребление было бы не маленьким, но я думаю большинству адекватный прайс и доступность перекрыла бы этот недостаток
-
erkins007
Member
Ну логично. Зачем продавать 5060 за 300$ если 5090 за 3000 разлетается мнгновенно.
-
1234waltz
Member
Keep goyim in fear!
- спойлер
-
yariksom
Member
Може чекають виходу Radeon RX 9060 XT щоб ціни скорегувати?
-
item2
Member
100%. Переймають стратегію AMD. NVIDIA не знає яку ціну поставити, тому пускають AMD вперед. А потім зроблять їх стандартні +$50-100, як завжди. І тепер юзери будуть скаржитися, що немає вдосталь карт AMD, а не Nvidia. Хитрий хідyariksom: ↑ 20.03.2025 16:22 Може чекають виходу Radeon RX 9060 XT щоб ціни скорегувати?

-
Nekros
Member
Так 5000 лінійка карт наче залишилась на тому ж тех процессі що і 4000 лінійка. Від того і жер вищий на ті ж % що і продуктивністьAfit: ↑ 20.03.2025 16:10 Мне интересно, можно ли вводить инновации в чипах, без смены тех процесса на более новый? Очевидное решение проблем с приоритетом загрузки передовых линий отпало бы само собой, если бы новое поколение оставалось на старом тех процесе, или даже на позавчерашнем. Да энергопотребление было бы не маленьким, но я думаю большинству адекватный прайс и доступность перекрыла бы этот недостаток
-
maksim2020
Member
В двох словах - не можна.Afit: ↑ 20.03.2025 16:10 Мне интересно, можно ли вводить инновации в чипах, без смены тех процесса на более новый? Очевидное решение проблем с приоритетом загрузки передовых линий отпало бы само собой, если бы новое поколение оставалось на старом тех процесе, или даже на позавчерашнем. Да энергопотребление было бы не маленьким, но я думаю большинству адекватный прайс и доступность перекрыла бы этот недостаток
Не можна зробити умовну 4090 на 16 нм (як 1080 Ti), тому що це змусить вирішувати нові проблеми. Розробка чіпа на будь якому техпроцесі - це комплексний процесс, зі своїми проблемами і їх вирішеннями.
-
yariksom
Member
Nekros
Техпроцес це ще не все, архітектура грає роль набагато важливішу.
Техпроцес це ще не все, архітектура грає роль набагато важливішу.
-
AntonyKandaurov
Member
Я уявляю яких розмірів буде чіп 4090 якщо його "зварганити" на 16нм техпроцесі. 

-
Scoffer
Member
Звісно що можна. Мікроархітектура і техпроцес пов'язані приблизно ніяк. Мікроархітектура описується стандартними логічними елементами, а не транзисторами якогось особливого сорту. В транзистори переводить комплілятор VHDL/Verilog/інший_HDL самостійно. Доходить до того що одне і те саме ір-ядро може бути, і на практиці є такі випадки коли скомпільоване хоч на 3нм, хоч на 300нм. Всі обмеження це розмір чіпу і баланс жорочастоти.maksim2020: ↑ 20.03.2025 16:33В двох словах - не можна.
Не можна зробити умовну 4090 на 16 нм (як 1080 Ti), тому що це змусить вирішувати нові проблеми. Розробка чіпа на будь якому техпроцесі - це комплексний процесс, зі своїми проблемами і їх вирішеннями.
Відправлено через 3 хвилини 29 секунд:
Саме тому нвідія так легко змінює тсмц на самс і назад, і навіть інтел зі свого рідного техпроцесу переліз на тсмц і теж назад планує.