Останні статті і огляди
Новини
Intel випустила SDK XeSS 2 і плагіни для Unity та Unreal Engine
-
vsx
Member
Intel випустила SDK XeSS 2 і плагіни для Unity та Unreal Engine
intel по понятным причинам был вынужден выпускать общедоступную версию своего апскейлера (DP4a) для всех карт. И фактически XeSS был интересен только владельцам видеокарт radeon. Теперь с выходом нового поколения ml масштабирования от красных и зеленых у этой технологии почти мертвые перспективы в будущем. Что конечно жаль. Разве что выпустят какую-нибудь хитовую видеокарту B780..
intel по понятным причинам был вынужден выпускать общедоступную версию своего апскейлера (DP4a) для всех карт. И фактически XeSS был интересен только владельцам видеокарт radeon. Теперь с выходом нового поколения ml масштабирования от красных и зеленых у этой технологии почти мертвые перспективы в будущем. Что конечно жаль. Разве что выпустят какую-нибудь хитовую видеокарту B780..
-
Enjthesilence
Member
так xess2 і цікавий власникам радеон, той факт що фср4 підтримує аж цілих 2 гпу нічого наразі не змінить. тепер в хорошого копа буде грати intel, даючи старим картам і відносно старим радеонам кращий апскейлер)vsx: ↑ 18.03.2025 12:17 Intel випустила SDK XeSS 2 і плагіни для Unity та Unreal Engine
-
FastBullet
Member
Ну во-первых, любая компания будет продвигать свой продукт и В580 очень успешен в своем сегменте)) Для АМД остается FSR3.1 и ее достаточно для старых карт.vsx: ↑ 18.03.2025 12:17 Intel випустила SDK XeSS 2 і плагіни для Unity та Unreal Engine
А вот ИИ блоки на В580 по некоторым параметрам даже прогрессивнее, чем на серии RTX5000....И да, новое поколение С580 (условное название) уже готово и если сами Интел нас не обманут, то они обещели конкуренцию в хай-енд сегменте)) ну пусть это будет конкуренция не с 90 серией, а даже с 80 от нвидаи, то уже будет очень и очень хорошо))) обещали в 2026 году свою С серию и они точно тянуть не будут с выпуском, потому что им нужны продажи (ну так по крайней мере мне логика подсказывает)
-
vsx
Member
Да я бы не сказал что В580 очень успешна. Кто-нибудь с этого форума ее заказывал? Сейчас выйдут 9060/5060 с поддержкой своих новомодных технологий и отожмут даже те крупицы рынка что были у intel. А насчет будущей линейки продуктов, им все равно нужен качественный апскейлер чтобы как-то наладить продажи, даже если карты окажутся хороши в растровой производительности. XeSS в текущем состоянии явно не того уровня привлечь будущих покупателей.FastBullet: ↑ 18.03.2025 13:16 Ну во-первых, любая компания будет продвигать свой продукт и В580 очень успешен в своем сегменте))
Есть еще вероятность что AMD откроют исходный код FSR 4 в рамках gpu open и в теории он заработает на rt ядрах и хмх блоках но я бы на такое не ставил.
-
Ray2000gt
Advanced Member
Що там по технологіях на 9060? Мильний FSR чи тормознуті RT ядра (якого вже покоління)?vsx: ↑ 18.03.2025 14:33Сейчас выйдут 9060/5060 с поддержкой своих новомодных технологий
5060? По співвдношенню продуктивність на Ватт 5-та серія не відрізняється від 4-ї. А отже обидві поступаються B580.
Картинка і продуктивність на рівні DLSS.vsx: ↑ 18.03.2025 14:33XeSS в текущем состоянии явно не того уровня привлечь будущих покупателей.
Авжеж з програмною підтримкою з nV не потягаєшся. А от в порівнянні з АМД підтримка Інтел вже краща.
-
1234waltz
Member
Дуже цікаво (ніт), відчуваю як розробники побігуть імплементації в свої ігри робити (ніт), бо ринкова доля та доступність карт від Інцел жеж дає підстави це робити, та стимулює.
В сегменті відеокарт яких не дуже то й є в наявності та які мало кому потрібні?В580 очень успешен в своем сегменте
-
FastBullet
Member
Наш рынок последний в списке)) а вот на западе раскупили как горячие пирожки))vsx: ↑ 18.03.2025 14:33Да я бы не сказал что В580 очень успешна. Кто-нибудь с этого форума ее заказывал? Сейчас выйдут 9060/5060 с поддержкой своих новомодных технологий и отожмут даже те крупицы рынка что были у intel. А насчет будущей линейки продуктов, им все равно нужен качественный апскейлер чтобы как-то наладить продажи, даже если карты окажутся хороши в растровой производительности. XeSS в текущем состоянии явно не того уровня привлечь будущих покупателей.FastBullet: ↑ 18.03.2025 13:16 Ну во-первых, любая компания будет продвигать свой продукт и В580 очень успешен в своем сегменте))
Есть еще вероятность что AMD откроют исходный код FSR 4 в рамках gpu open и в теории он заработает на rt ядрах и хмх блоках но я бы на такое не ставил.
Во-вторых, я тоже бы купил 9060ХТ за 15к вместо В580, но их еще нет, и цена пока как уровень производителньости пока остается тайной)) если при цене в 15к 9060ХТ хотя бы 6800ХТ обгонит, то будет то же самое, только новое и с FSR4))) и то, я это расписал идельный сценарий((( потому что цена думаю будет выше, а производительность ниже....и тогда оно вообще не надо((((((
Отправлено спустя 5 минут 47 секунд:
Зря вам не верят)) ведь зеленые фааты не знают, что у них технологии хуже чем у Интел))) Вот цитата:Ray2000gt: ↑ 18.03.2025 14:59Що там по технологіях на 9060? Мильний FSR чи тормознуті RT ядра (якого вже покоління)?vsx: ↑ 18.03.2025 14:33Сейчас выйдут 9060/5060 с поддержкой своих новомодных технологий
5060? По співвдношенню продуктивність на Ватт 5-та серія не відрізняється від 4-ї. А отже обидві поступаються B580.Картинка і продуктивність на рівні DLSS.vsx: ↑ 18.03.2025 14:33XeSS в текущем состоянии явно не того уровня привлечь будущих покупателей.
Авжеж з програмною підтримкою з nV не потягаєшся. А от в порівнянні з АМД підтримка Інтел вже краща.
Векторный движок способен одновременно отдавать инструкции для исполнения на XMX и двух типах типах независимых SIMD — вещественночисленном и целочисленном (либо SIMD тригонометрических функций), — чем не могут похвастаться аналогичные компоненты NVIDIA и AMD. Вычисления половинной точности происходят в удвоенном темпе, а FP64 — на скорости 1/16 по сравнению с FP32.
АХАХАХАХАХАХ)) я понимаю, что многие даже не поняли, но может хоть смогут понять часть текста со словами "чем не могут похвастаться аналогичные компоненты NVIDIA"

-
1234waltz
Member
Вам явно треба більше смайликів в свої стіни тексту ставити, так точно покажете перевагу своєї думки над об'єктивною реальністю.FastBullet: ↑ 18.03.2025 15:49 Наш рынок последний в списке)) а вот на западе раскупили как горячие пирожки))
Реальність виглядає так:
Intel(R) Arc(TM) Graphics - 0.16%
І це всі Арки разом, включно з насильно всунутим в деякі ноутбуки шлаком. Розслабтесь, заспокойтесь. На стаціонарних консолях як був FSR (яким би він поганим не був, в різних варіаціях та назвах) так і буде, а на десктопі як царював DLSS, так і буде. А XESS, як і належить таким продуктам, з часом відправиться на смітник історії. Бо навіть на мобільних пристроях для Вєдройдів Квалки та АРМ просто зліпили форк FSR, щоб не паритись.
-
FastBullet
Member
1234waltz: ↑ 18.03.2025 15:58Вам явно треба більше смайликів в свої стіни тексту ставити, так точно покажете перевагу своєї думки над об'єктивною реальністю.FastBullet: ↑ 18.03.2025 15:49 Наш рынок последний в списке)) а вот на западе раскупили как горячие пирожки))
Реальність виглядає так:
Intel(R) Arc(TM) Graphics - 0.16%
І це всі Арки разом, включно з насильно всунутим в деякі ноутбуки шлаком. Розслабтесь, заспокойтесь. На стаціонарних консолях як був FSR (яким би він поганим не був, в різних варіаціях та назвах) так і буде, а на десктопі як царював DLSS, так і буде. А XESS, як і належить таким продуктам, з часом відправиться на смітник історії. Бо навіть на мобільних пристроях для Вєдройдів Квалки та АРМ просто зліпили форк FSR, щоб не паритись.

Мені таке сами писали ХФАНТАЗЬОРИ за 7700к коли я купив 1600Х у 3 рази дешевше за той нещасний 7700к))) тільки тепер Інтел вже маже на державній підримці і точно вже випускає гірші проци за АМД))) а ви так і розповідайте свое експертне нікому непотрібне ІМНО)))
-
kairo
Member
Якби на Оверах проводили конкурс, хто найбільше наторочив смайлів ЛОЛ, переможець був би очевидним.
-
daesz
Member
Оце так сюрприз - симулятор епілепсії від інтела виявилось наскільки провальним і нікому не потрібний, що навіть злили сорс код. Хто б міг це передугадати? Точно не Володька.
-
taras_cs
Member
Ви цитуєте Дока з "Назад у майбутнє":Ray2000gt: ↑ 18.03.2025 14:59Що там по технологіях на 9060? Мильний FSR чи тормознуті RT ядра (якого вже покоління)?
"Ось, чому ця мікросхема згоріла - її зробили в Японії!"
-
kairo
Member
daesz
Володя підтримує Інтел маючи 2060 Супер. Як кажуть, душею я із Інтелом, але тілом нажаль із Нвідією.
Володя підтримує Інтел маючи 2060 Супер. Як кажуть, душею я із Інтелом, але тілом нажаль із Нвідією.
-
daesz
Member
kairo
істинний фанат
істинний фанат

-
taras_cs
Member
Чекав на цю другу версію, зараз граю у Avowed за допомогою Optiscaler із XeSS 1.3.1
У порівнянні з FSR краща картинка в русі, наприклад, коли стрічки літають в повітрі - FSR їх замальовує небом, а XeSS лише шлейф залишає, самі стрічки добре видно.
У порівнянні з FSR краща картинка в русі, наприклад, коли стрічки літають в повітрі - FSR їх замальовує небом, а XeSS лише шлейф залишає, самі стрічки добре видно.
-
citizen17
Member
Volodya811
тут xess обсирають, твій вихід
тут xess обсирають, твій вихід
-
daesz
Member
taras_cs
пробував xess у трьох різних іграх - і у всіх 3 так флікерило (особливо тіні він рослинності) що можна було епілепсію отримати.
пробував xess у трьох різних іграх - і у всіх 3 так флікерило (особливо тіні він рослинності) що можна було епілепсію отримати.
-
Nehrk
Member
Я купил пару недель назад b580 «steel legend» бо уж оч интересно стало. Мб ее и брали бы, да ток в наличии она отсутствует 

-
taras_cs
Member
Можливо, там була стара версія (достатньо замінити dll) або крива інтеграція в гру.daesz: ↑ 18.03.2025 17:48 taras_cs
Optiscaler переспрямовує дані, призначені для DLSS на XeSS бібліотеку, тому там може бути кращий результат (якщо Nvidia занесли валізу грошей, щоб розробники краще постачали дані до DLSS, ніж до конкурентів). Або це лише теорія змови.
В будь-якому разі, в Avowed в мене майже не флікерило (рослинність та тіні - точно ні, але трохи було на віддалених парканах чи решітках під гострим кутом, якщо знаєш, куди дивитись).
-
bez5dva
Member
вы такое хоть никому не рассказывайте, если только не хотите вызвать приступ жалостиFastBullet: ↑ 18.03.2025 16:29
Мені таке сами писали ХФАНТАЗЬОРИ за 7700к коли я купив 1600Х у 3 рази дешевше за той нещасний 7700к)))