Всім привіт.
Допоможіть порадою з вибором монітору. Вимоги не дуже високі, як і побажання по ціні. Потрібно для регулярного підключення як окремий чи другий монітор до ноутбука.
- В дружини Мак Ейр, екран маленький, працює з дому. Хочу їй збільшити робоче "вікно". Це основна мотивація. Додаткова - використовувати якого як телик на кухні.
- Основна робота: браузер, онлайн таблиці, ексель таблиці, ворд, текст.
- На даний момент окремого робочого стола не планується. Для економії місця планую змонтувати його на настінне, рухоме, кріплення.
- З вимог технічних: IPS, Full HD, підключення через type-c та hdmi, настінне кріплення, 75+ Гц. Приорітет type-c, бо шнурок "легший", займає менше місця, та й до маку щоб можна було підключити через thunderbolt без всяких перехідників. Та й і я планую його юзати до свого леново.
Маю кілька варіантів з +/- бюджетом, хочу запитати що краще вибрати на вашу думку
1. На Аліку, типу портативний. З плюсів - мінімальні габарити, динаміки, можливість навіть підключити до лептопів без додаткового живлення (десь на 70-80% яскравості з коментів), можливість підключати як переносний монітор, можливість підключити Samsung DEX. Не знаю для чого воно мені. Не пробував, але цікаво заюзати, є відповідні девайси. Вбудовані динаміки. З мінусів - товар з Аліка з відповідними гарантійними умовами, чорний (стіна майже біла), розмір 18,5 дюймів.. https://a.aliexpress.com/_Ez0qfXO
2. В нас взяти в комфі MSI https://comfy.ua/monitor-msi-modern-md2 ... d_source=1. З плюсів: можна навіть взяти оплату частинами по принципу "прийшов-купив", локальна гарантія 3 роки, гарний біленький дизайн, кріпиться на настінне кріплення, має hdmi порти та type-c, динаміки, набагато більша діагональ - 23,8. Мінуси - Не такий портативний, ймовірно не вміє в Samsung DEX, не вміє працювати без додаткового живлення.
Є ще такі 2 варіанти, як приклад, але про них писати не охота. МОнітори як монітори, головне що є type-c:
https://www.moyo.ua/ua/monitor_2e_gamin ... 15829.html
https://www.moyo.ua/ua/monitor_23_8_2e_ ... 43459.html
В кого які будуть думки? ВІзьмемо за планку бюджет 6500 грн як макс, щоб не було пропозицій купувати по 40к. Не бачу в цьому доцільності.
Останні статті і огляди
Новини
Выбор монитора
-
YAYA
Member
-
VovaII
Member
Порада із власного досвіду: в "ворді" суттєво зручніше працювати, коли на екрані вертикально вміщується лист А4. Або більший екран. — Тобто стоїть розмір 100%, і лист не потрібно шморгати, щоб побачити що там внизу чи вгорі. — Не буду казати за всіх, але як виявилось, мене добре так додатково втомлює(втомлювало поки не змінив монітор) таке "шморгання" за день.YAYA: ↑ 13.03.2025 22:37Хочу їй збільшити робоче "вікно". Це основна мотивація. Додаткова - використовувати якого як телик на кухні.
-
YAYA
Member
Я абсолюно згоден з цією думкою, особливо як людина як часто працює з тендерною документацією на 48+ сторінок)))) На роботі 24 дюйма монітор, власний ноут 16 і я відчуваю певний дискомфорт при роботі весь день за 16. якщо віддалено. Як то на Маку 13 дюймів працювати з об'ємом інформації цілий день - взагалі важко представляю. Тому й завів цю тему.VovaII: ↑ 14.03.2025 11:47Порада із власного досвіду: в "ворді" суттєво зручніше працювати, коли на екрані вертикально вміщується лист А4. Або більший екран. — Тобто стоїть розмір 100%, і лист не потрібно шморгати, щоб побачити що там внизу чи вгорі. — Не буду казати за всіх, але як виявилось, мене добре так додатково втомлює(втомлювало поки не змінив монітор) таке "шморгання" за день.YAYA: ↑ 13.03.2025 22:37Хочу їй збільшити робоче "вікно". Це основна мотивація. Додаткова - використовувати якого як телик на кухні.
-
VovaII
Member
Тому варто спочатку про комфорт дружини подумати, а на "цікаво спробувати" потім назбираєте? — Чисто моя думка.YAYA: ↑ 14.03.2025 12:39Я абсолюно згоден з цією думкою, особливо як людина як часто працює з тендерною документацією на 48+ сторінок)))) На роботі 24 дюйма монітор, власний ноут 16 і я відчуваю певний дискомфорт при роботі весь день за 16. якщо віддалено. Як то на Маку 13 дюймів працювати з об'ємом інформації цілий день - взагалі важко представляю. Тому й завів цю тему.
-
YAYA
Member
Так, комфорт дружини першочерговий пріоритет і імпульс ідеї. Всі інші моменти в черзі позаду. З такої точки зору варто взяти з наявності гарненький-біленький МСІ з більшою діагоналлю, гарантією. Там теж є type-c, можливо і той же DEX там залетить. Відгуки, дизайн, опції наче хороші. Заскочу після роботи у Комфі/Мойо, подивлюся, поспілкуюся.VovaII: ↑ 14.03.2025 14:29 Тому варто спочатку про комфорт дружини подумати, а на "цікаво спробувати" потім назбираєте? — Чисто моя думка.

-
walkman3000
Junior
Головна проблема це масштабування, тому вибір це б/в Apple Thunderbolt Display, або щось 27* 4/5К. Все інше це гроші на вітер. Мені було дуже важко на 272B7QUPBEB масштабування це страшна штука, навіть не уявляю що буде з fullhdYAYA: ↑ 13.03.2025 22:37
- В дружини Мак Ейр
Отправлено спустя 4 часа 9 минут 43 секунды:
Ще є класна прога betterdisplay