Фонарь с ОДНИМ РЕЖИМОМ

Разговоры обо всем
Автор
Повідомлення
_VlaD_
Member

Повідомлення

Mr_Volan: 25.02.2025 18:40його мінуси: світлодіод синюшного відтінку, більше 6500К (щоб "лупашив" в очі), низький рівень CRI, ніяке охолодження СІД, кінчений драйвер, велика вага
Не такий він вже і синюшний.
І вага - це не мінус а наслидок того що там якраз нормальне охолодження зробіли з масивним радіатором. Плюс три аккума 18650 можна поставити. Працювати буде і від одного акума. Буде на 90г легший.

Отправлено спустя 46 минут 51 секунду:
Завдяки цій темі згадав що валяється у мене ліхтар із спаленим драйвером. А діод цілий. Треба буде втулити туди дісішку та зробити на один режим.
murzik
Member

Повідомлення

прикольний
а заряджаєте чим
тільки не зрозуміло як користуватися :laugh:
460 - виробни росіянська педерація :weep:
Mr_Volan
Member

Повідомлення

murzik: 25.02.2025 19:52а заряджаєте чим
Liitokala Lii500
murzik: 25.02.2025 19:52тільки не зрозуміло як користуватися :laugh:
насправді там легко і логічно. короткі кліки вкл/викл, і довго - перебір яскравості
murzik: 25.02.2025 19:52460 - виробни росіянська педерація :weep:
виробник Китай, брав до війни...
murzik
Member

Повідомлення

треба брати будь який. все одно не мені :laugh:
кожен обзорщик якийсь косяк знайде
https://fonari.in.ua/ua/p1676271332-nal ... rkkos.html
спойлер
роз'єм зарядки .. ліхтарик для села, треба герметичний міцний.
Ліхтар налобний Convoy H1, 1x18650, TIR60 оптика Детальніше: https://fonari.in.ua/ua/p1184625047-fon ... onvoy.html
цей без дірок. простий як кирпич?
_VlaD_
Member

Повідомлення

Sofirn SP33V3.0 непоганий.
Crong
Member

Повідомлення

murzik
Візьми Boruit D10 або аналог в цьому ж корпусі, і не мороч голову, це чудовий недорогий самодостатній ліхтарик який закриє всі основні потреби.
Mr_Volan
Member

Повідомлення

його мінус - оптика. рефлектор все таки дає невеликий хот-спот, та малу бокову засвітку, що є не дуже файно для роботи в ближньому полі. налобний ліхтар повинен давати широкий хот-спот, для комфортної роботи
Hotspur
Member

Повідомлення

Mr_Volan: 02.03.2025 11:17 налобний ліхтар повинен давати широкий хот-спот, для комфортної роботи
не знаю, мені головне щоб він не сповзав нікуди і довго світив. тут неадеквати люблять накупити якоїсь фігні яка важить 2 кг і якою користуватись фактично неможливо
Crong
Member

Повідомлення

Mr_Volan: 02.03.2025 11:17
його мінус - оптика. рефлектор все таки дає невеликий хот-спот, та малу бокову засвітку, що є не дуже файно для роботи в ближньому полі. налобний ліхтар повинен давати широкий хот-спот, для комфортної роботи
Особисто мені хотспот не заважає і бокової засвітки вистачає, заводська оптика на D10 цілком влаштовує. Чистий флудер без хотспота мені потрібен хіба що коли свічу прямо під носа, наприклад сидячи за столом. А якщо потрібно світити дальше 2-3 метрів і особливо на відкритому просторі, то з мяким хотспотом комфортніше.

Замість Boruit D10 можна взяти Sofirn HS21, там буде широке розсіяне ближнє світло, дальнє, дальнє + ближнє, і червоне. Зручне керування, і стабілізація яскравості.
Але він коштує дорожче, має трохи більші габарити і вагу.
waryag
Member

Повідомлення

_VlaD_: 23.02.2025 23:21Цікаво. Той ліхтар у мене років три. Постійно користуюсь. А тут хтось без аргументів робить заяву що то лайно. Той ліхтар з нормальними аккумуляторами коштує менше штуки гривень. Корпус - алюміній. Але, Барбарис схоже з того самого притулку що і Хотспур. Їх там клонують мабуть.
Я аргументував чуму мій ліхтар краще ніж той що був за посиланням на розетці. Ємність батареї, вага.
І тут заходять два дурачка і кажуть що це лайно.
Аргументи які?
У вас той ліхтар є?
Ви ним користувались?
Два місцевих дурачка - Хотспур та Барбариска.
Саме такий - ні, а купу подібних лінзовиків, як налобних, так і ручних, в руках тримав, інколи допомогав колегам лагодити:
- пластик (який може бути у самих неочікуваних місцях) дешевий, тріскається від ударів і просто часу. Конструкція в цілому звичайно зроблена ненадійно. Токарка теж погана, різьби нарізані ябияк, замість анодування часто фарба.
- нормального вологозахисту немає.
- відведення тепла - як пощастить. Може бути посереднє, через дешеву алю зірку на корпус або його частину, або погане, через повітряні прошарки.
- контакт реалізовано через сраку, і через півроку-рік у щасливого володаря починається регулярний секс з його рандомним пропаданням. І у більшості випадків воно повністю лікується лише придбанням нового ліхтаря.
- світло або синюшне, або холодно-нейтральне, часто із зеленню (на діодах тех економлять). Низький CRI, низькочастотний ШІМ і артефакти від лінзи у комплекті. Вдаль світить погано - проекцію світлодіоду видно далеко, але вона майже безкорисна.
- Управління найпростіше з промотуванням режимів для вимкнення (добре, якщо без стробів).
- у разі серйозної поломки ремонтопридатність низька, запчастин немає (крім канібалізації попередників)

Відправлено через 4 хвилини 48 секунд:
Mr_Volan: 02.03.2025 11:17його мінус - оптика. рефлектор все таки дає невеликий хот-спот, та малу бокову засвітку, що є не дуже файно для роботи в ближньому полі. налобний ліхтар повинен давати широкий хот-спот, для комфортної роботи
Дрібний рефлектор дає великий хотспот. Естети можуть заматувати скло чи поставити тір оптику.
Mr_Volan
Member

Повідомлення

Hotspur: 02.03.2025 11:27щоб він не сповзав нікуди і довго світив
не сповзав - це треба "стрінги" на голову, бо просто навколо голови не втримає ліхтаря, без надмірного тиску резинки
довго світив - це АКБ 18650 чи 20700, але це ВАГА, бо фізику не обманути
Crong: 02.03.2025 13:59можна взяти Sofirn HS21
на жаль не тримав в руках такого ліхтаря, але світлодіоди в ньому з параметрами CRI Typ. 70 Min. 65 6500K не дуже, як на мене, для роботи в ближньому полі
Я користувався Sofirn SP40A TIR Optics 4000К. Якби йому TIR оптику на 60 градусів - було б взагалі шикарно. Бо заводська більше схожа на далекобійний ручний ліхтар. Тому вибрав GEKKO 1.0
Crong
Member

Повідомлення

Mr_Volan: 03.03.2025 18:02
Crong: 02.03.2025 13:59можна взяти Sofirn HS21
на жаль не тримав в руках такого ліхтаря, але світлодіоди в ньому з параметрами CRI Typ. 70 Min. 65 6500K не дуже, як на мене, для роботи в ближньому полі
Розсіяне світло має високий CRI, і широке рівномірне засвічення без хотспота.

Spot: Luminus SFT40, 6000K, CRI ~70
Flood: CSP1919, 5000K, CRI 95+, можливо це LatticePower
Red: LatticePower HFL1-R, 620nm
Mr_Volan
Member

Повідомлення

Crong: 03.03.2025 19:28Розсіяне світло має високий CRI
CRI залежить від самого світлодіода. Тип оптики ніяк не змінює показник CRI
Оптика змінює направлення світлового пучка та його ширину
Hotspur
Member

Повідомлення

Mr_Volan: 04.03.2025 18:21CRI залежить від самого світлодіода. Тип оптики ніяк не змінює показник CRI
так :beer:
Crong
Member

Повідомлення

Mr_Volan: 04.03.2025 18:21
Crong: 03.03.2025 19:28Розсіяне світло має високий CRI
CRI залежить від самого світлодіода. Тип оптики ніяк не змінює показник CRI
Оптика змінює направлення світлового пучка та його ширину
Не втрачайте контекст, мова була про конкретний ліхтарик, і його ближнє розсіяне світло.

Ви написали що у HS21 низький CRI, і це погано для ближнього світла. Я відповів що у HS21 високий CRI на ближньому розсіяному світлі, і добавив характеристики встановлених світлодіодів.
Mr_Volan
Member

Повідомлення

Crong: 04.03.2025 18:35Не втрачайте контекст, мова була про конкретний ліхтарик, і його ближнє розсіяне світло.
точно, вибачаюсь. протупив
_VlaD_
Member

Повідомлення

Mr_Volan: 03.03.2025 18:02не сповзав - це треба "стрінги" на голову, бо просто навколо голови не втримає ліхтаря, без надмірного тиску резинки
Тому я надаю перевагу ліхтарям з акумулятором на потилиці. А кріплення з двома резинками. Одна навколо голови та друга звергу від лоба до потилиці. Якщо ліхтар та батарейний відсік мають однакову вагу, то сидить чудово і перетягувати сильно не треба.
strang
Member

Повідомлення

_VlaD_
Наприклад, є якісь брендові ліхтарі такої конструкції? Бо щось наче тільки китайці вперто намагаються фару на лоба приліпити і аккум ззаду

Отправлено спустя 5 минут 13 секунд:
Погуглив, їх правда півтори моделі, але є
murzik
Member

Повідомлення

ну ви так поглибились .. я так нічого і не купив)
strang
Member

Повідомлення

murzik: 05.03.2025 10:39я так нічого і не купив)
десь я вже таке бачив коли інвертор з акумами збирали в сусідній гілці.
тож не дуже здивований :laugh:

Отправлено спустя 5 минут 11 секунд:
murzik: 25.02.2025 22:26роз'єм зарядки .. ліхтарик для села, треба герметичний міцний.
також так думав коли батькам купляв.
по факту як не бував всі ліхтарі майже розряджені, бо то треба розкручувати, втикати в зарядку , моніторити..
купив боруїтів налобних з вбудованою - красота, призвичаїлись ставити разом з телефоном.
Відповісти