У деяких GeForce RTX 5080 теж виявлено урізаний GPU

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Timedemo
Member

Повідомлення

Alligator: 25.02.2025 08:35
AntonyKandaurov: 25.02.2025 07:59Більшість "володарів" світу нових відеокарт не розуміють що далеко не всім треба мати топову електровафельницю в пк на 500+ Вт аби пограти в ігри. Та ще й підтримувати гривнею або валютою тих хто плювати на вас хотів - якийсь мазохізм.
Я хочу грати в ігри тут та зараз, а не через 1-2 роки коли Салкер пофіксять та він в ультравайд 2к перестане видавати на помірних налаштуваннях 20 фпс на Ростку.
Timedemo: 24.02.2025 23:18Що було треба довести. Ні один дибіл не купе мерс за 100к евро щоб їздити 20 років. І да фпс це теж комфорт і приємні враження. Тільки одне але, бо ти явно ланосовод, так от мерс втрачає за 5 років, 70 відсотків своєї ціни. Ну і коль ти згадав за 4090, то купив я її за 1800 баксів, і прикинь, продав за 1800 баксів. А ти далі думай про апгрейди,і про стату стіму.
Алло дядя. Заходим на авторио 2025 рік:
Mercedes-Benz GLC-Class 200 9G-Tronic (204 к.с.) 4Matic 2024 C254 • 200 9G-Tronic (204 к.с.) 4Matic 84 262 $ • 3 521 301 грн без пробігу Київ Бензин, 2.0 л. Автомат
шукаємо 2020
Mercedes-Benz E-Class 2020 W213 (FL) 53 500 $ • 2 236 835 грн 58 тис. км Дніпро (Дніпропетровськ) Дизель, 1.95 л. Автомат
Яких 70%?! Ви звідки повилази то?! Мерседес це одна з тих марок, що щоб отримати 70% скидки треба її від діда отримати у спадок після трьох тоталів.
erkins007: 24.02.2025 22:46240 в 4к вас не выдаст ни одна карта, да и телевизоров таких мало, а вот 4к/120 это да. И экономить электрику ради непойми чего я не собираюсь. Как и пересаживаться на малолитражку ради экологии, тут вы верную аналогию привели.
Ось тільки вплив на екологію і споживання ватт з розетки йде у момент коли воно працює, якщо я раз в квартал поїду на риболовлю на старому 3 літри v6, а хтось по 5 годин в дорозі кожен день на малолітражці Євро 100500 їздить на роботу та пагубно на екологію впливає він, а не я. О, і доречі він майже втратив 70% вартості, ось тільки не за 5 років, а за майже 20 з 200к пробігу по нашим дорогам. :lol:
tornadox: 24.02.2025 22:24Ну якщо така біда і на ігри всього є 2-3 години в день, то навіщо так горбатитися щоб купити ту 90-ту? Може краще якусь іншу роботу пошукати, або якщо вже так в накладку з часом, є ж GFN або Gamepass Ultimate. Купив собі підписку і в вус не дуєш. Взагалі як на мене ідеальний варіант, і ноги не смажить і кондиціонер не потрібен.
Можна поцікавитись ким працюєте, що можете позволити собі 90 карту та грати більше 4-ёх годин на день? (Розрахунок був для 4-ьох годин).
А ще є FullHD замість 4к, та на шарових роздачах епіку та навіть распродажах стіму можно багато ігр набрати, відкинувши ААА взагалі і 3060 вистачить навіть у 4к для доти, танків і подібного і там дійсно 5090 й даром не потрібно но можливо такі карти беруть для іншого? :shuffle:
молодец дядя. Ща все брошу и перерою все что можно. не цепляйся к цифрам, кому надо поняли мой посыл.
Alligator
Member

Повідомлення

Timedemo: 25.02.2025 08:40молодец дядя. Ща все брошу и перерою все что можно. не цепляйся к цифрам, кому надо поняли мой посыл.
Посил ситуативний, він залежить він конкретного моменту тут та зараз.
GTX 1080 TI - на час виходу майнінг бум, коли він спав куча карт по адекватній ціні, завалений БУ ринок, за пів ціни від нової куча живих варіантів з гарантіями від магазину
RTX 2080 - щось біля сталих цін
RTX 3080/3090 - знову майнінг, ковід, техніку розбирають, MRSP вдалося побачити нормально, а не на три карти на всю розетку аж при виході RTX 3080 ti.
Пройшло 5 років (ну більше 4-ьох) та RTX 3090 з MRSP $1499 завалена барахолка, по 500 баксів повно, тобто можете бити себе в груди та кричату ну ось RTX 3090 за 30% від початкової вартості за 5 років!!!
RTX 4080/4090 - кінські ціни MRSP, кінські ціни в магазинах, з виходом нового покоління вартість ще й виросла, не прокатило бути ждуном.
RTX 5080/5090 - кінські ціни MRSP, кінські ціни в магазинах, приколи з коннектором живлення, приколи з ROP.
Ось хто його знає, що там буде при виході 6090? Може бум ШІ на картах пройде, для них будуть свої пристрої для роботи і відеокарти залишаться для ігроманів, нові консолі будут настільки вдалими, що хуанг особисто буде роздавати всім карти, щоб хоч у когось вони були? А може "конфлікт" Китаю з Тайванем і все, пару кабів прям в лінію виготовлення ...
alexeygalas
Member

Повідомлення

ObRsPnVaDeR: 24.02.2025 19:09Сидишь себе в 2k 240гц,все на ультрах,красиво
Ще один адепт герців )) 1920х1080@240hz може навіть 3070 видати. Для чого було топ купляти?
Timedemo
Member

Повідомлення

Alligator: 25.02.2025 08:56 Посил ситуативний, він залежить він конкретного моменту тут та зараз.
посил був про лакшері топові авто, як про топові лакшері відіки, подивись S класс, АМГ, які коштують 170-250т. і подивись ціни на вторинному ринку, і те саме зі всякими бетнлі, ягуарами, ренджами, бмв типу м5, і т.д. а ти взяв в приклад звичайну єшку пенсіонерську.

Відправлено через 6 хвилин 6 секунд:
Alligator: 25.02.2025 08:56 GTX 1080 TI - на час виходу майнінг бум, коли він спав куча карт по адекватній ціні, завалений БУ ринок, за пів ціни від нової куча живих варіантів з гарантіями від магазину
RTX 2080 - щось біля сталих цін
RTX 3080/3090 - знову майнінг, ковід, техніку розбирають, MRSP вдалося побачити нормально, а не на три карти на всю розетку аж при виході RTX 3080 ti.
Пройшло 5 років (ну більше 4-ьох) та RTX 3090 з MRSP $1499 завалена барахолка, по 500 баксів повно, тобто можете бити себе в груди та кричату ну ось RTX 3090 за 30% від початкової вартості за 5 років!!!
RTX 4080/4090 - кінські ціни MRSP, кінські ціни в магазинах, з виходом нового покоління вартість ще й виросла, не прокатило бути ждуном.
RTX 5080/5090 - кінські ціни MRSP, кінські ціни в магазинах, приколи з коннектором живлення, приколи з ROP.
Ось хто його знає, що там буде при виході 6090? Може бум ШІ на картах пройде, для них будуть свої пристрої для роботи і відеокарти залишаться для ігроманів, нові консолі будут настільки вдалими, що хуанг особисто буде роздавати всім карти, щоб хоч у когось вони були? А може "конфлікт" Китаю з Тайванем і все, пару кабів прям в лінію виготовлення ...
друже, твій посил мені повністю зрозумілий, не зовсім розумію тільки навіщо надав цю інфо мені, ти ж наче знаєш, що я тут орієнтуюсь дуже давно і дуже сер"йозно.
і я з тих, що якщо мені сьогодні дуже хочеться і треба, я не буду чекати сходження зірок і т.д. куплю зараз. втрачу, да й х..р з ним, живемо один раз.
Alligator
Member

Повідомлення

alexeygalas: 25.02.2025 09:02Ще один адепт герців )) 1920х1080@240hz може навіть 3070 видати. Для чого було топ купляти?
5120x1440 175Гц. В ПК 3080. Її не вистачає. А якщо 720p (HD): 1280x720. 480p (SD): 854x480 то взагалі 600 Гц можно, нащо ті топи. Ага.
Перегляд профілю учасника alexeygalas
MSI RTX 4060
RTX 4080 Super Trinity OC
LG 27GR93U (27" 3840x2160@144Hz 163ppi) 4к
LG OLED 55C1, Zidoo Z9x, Chromecast 4k

А чого не 3070 з 1920х1080@240hz? :spy: :apes:
Timedemo: 25.02.2025 09:15друже, твій посил мені повністю зрозумілий, не зовсім розумію тільки навіщо надав цю інфо мені, ти ж наче знаєш, що я тут орієнтуюсь дуже давно і дуже сер"йозно.
і я з тих, що якщо мені сьогодні дуже хочеться і треба, я не буду чекати сходження зірок і т.д. куплю зараз. втрачу, да й х..р з ним, живемо один раз.
До тебе претензій нема, мені просто подобається аналогія автомобілей на цьому форумі. Окей, Mercedes-Benz S-Class 2024 W223 580 Long 9G-Tronic (496 к.с.) 4Matic 220 100 $ за 5 років перетворюється в Mercedes-Benz S-Class 2020 W222 (FL) 560 Long G-tronic (469 к.с.) 4Matic Base 68 777 $ і це втрата 70%, з натяжкою з порівнянням 223 проти 222 але в такому ракурсі згоден, проте не зрозумів як це з картами пов`язано бо 5090 купити простіше за новий ланос, а БУ карту за БУ Ланос :laugh:
alexeygalas
Member

Повідомлення

Ну само собою. це в МП наближається до 4К. Немаленьке навантаження. Але знов таки дивлячись яка гра які налаштування. Я в HD моди старих ігор граю на свому новому 4К моні з лептопа, в якому ще 1660 ті стоїть. Правда хоч і для USBC DP заявлено 1.4 - стабільно 4к144 він тримати відеорежим не може - час від час пропадає зображення. То мусив в 95гц виставити. А на RTX 4080s то все тримає чудово. Але всеодно лок на 120 стоїть глобально, крім тих ігор де є своя можливість обмеження fps.

Відправлено через 18 хвилин 15 секунд:
Alligator: 25.02.2025 09:26Перегляд профілю учасника alexeygalas
MSI RTX 4060
А чого не 3070 з 1920х1080@240hz?
Тобто? Бо мені 120Hz достатньо і 240 нідочого. Був в мене 24 qHD на 165. Але на MacOS не виставити нормальний скейлінг, щоб були чіткі шрифти. Довелось взяти 4К 27" щоб збільшити PPI, достатній для тупого скейлінгу MacOS, щоб отримати чітку картинку. 5 днів в тиждень я працюю за робочим маком. А зір дорожчий.
2k(FHD) малувато як для роботи так і для ігор. Принаймні 23.6. В лептопі 15.6 ще ок.

P.S кажу чисто за себе і за моє сприйняття руху. На моніторі 165гц я перевіряв своє сприйняття, виставляючи по черзі 75, 100, 120, 144 і 165. Я відчуваю різницю до 120 включно. 120 і 144 в сліпому тесті я вже не розрізняю.
Timedemo
Member

Повідомлення

Alligator: 25.02.2025 09:26
alexeygalas: 25.02.2025 09:02Ще один адепт герців )) 1920х1080@240hz може навіть 3070 видати. Для чого було топ купляти?
5120x1440 175Гц. В ПК 3080. Її не вистачає. А якщо 720p (HD): 1280x720. 480p (SD): 854x480 то взагалі 600 Гц можно, нащо ті топи. Ага.
Перегляд профілю учасника alexeygalas
MSI RTX 4060

А чого не 3070 з 1920х1080@240hz? :spy: :apes:
Timedemo: 25.02.2025 09:15друже, твій посил мені повністю зрозумілий, не зовсім розумію тільки навіщо надав цю інфо мені, ти ж наче знаєш, що я тут орієнтуюсь дуже давно і дуже сер"йозно.
До тебе претензій нема, мені просто подобається аналогія автомобілей на цьому форумі. Окей, Mercedes-Benz S-Class 2024 W223 580 Long 9G-Tronic (496 к.с.) 4Matic 220 100 $ за 5 років перетворюється в Mercedes-Benz S-Class 2020 W222 (FL) 560 Long G-tronic (469 к.с.) 4Matic Base 68 777 $ і це втрата 70%, з натяжкою з порівнянням 223 проти 222 але в такому ракурсі згоден, проте не зрозумів як це з картами пов`язано бо 5090 купити простіше за новий ланос, а БУ карту за БУ Ланос :laugh:
ну там вище прочитай хід думок. де людина париться за те що 5090 багато жере електрики. от я і навів приклад, що це примітивне мислення, одне й те саме що купити топовий мерседес і думать про ціну палива.
ObRsPnVaDeR
Member

Повідомлення

alexeygalas
В 2к 240гц видасть те,що ти написав?Який на х...р адепт?В мене 2к 240гц монітор, треба цифри,я чітко відрізняю 165гц від чистих 240..Які питання?

Отправлено спустя 5 минут 11 секунд:
З всім новими плюхами,той же сталкер,вивозить за 300гц,і це маючи дуже гарну картинку,без усіляких затримок..Розказують тут казки про імпут лаги,ось коли спробують,хай теревенять..
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Alligator
Будь ласка, грайте тут і зараз. Треба лише викласти нормальну суму грошей за відеокартку яку навіть не змогли протестувати нормально щоб побачити що трохи ROP'ів не вистачає та ще якісь нюанси вилазять яких вже більше ніж декілька.
Чисто "на, хавай с..а!", як кричать бандюки із сталкера тільки от хавають власники нової лінійкі відімокарт або бажаючі доторкнутися до нового із дикими прайсами. Сіюмінутноє желаніє трєбуєт влаженій.
ObRsPnVaDeR
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov
Я сейчас хаваю,все что вы описали,у меня отсутствует!мне повезло значит!
tornadox
Member

Повідомлення

Timedemo: 25.02.2025 10:50ну там вище прочитай хід думок. де людина париться за те що 5090 багато жере електрики. от я і навів приклад, що це примітивне мислення, одне й те саме що купити топовий мерседес і думать про ціну палива.
Ти вириваєш фрази з контексту, щоб довести, що грати на умовній 3060 - це ознака бідності. Я лише навів декілька аргументів про те, що максимальні налаштування часто не вартують витрат (апгрейд ПК, додаткове тепло та споживання енергії), а різниця між налаштуваннями часто ледь помітна. Було б ще в що грати!
Висока частота оновлення потрібна переважно кіберспортсменам, і навіть вони часто грають на низьких налаштуваннях, щоб досягти максимальної продуктивності.
На твою думку, мати здорове уявлення про екологію та енергоефективність - це примітивне мислення? А те, що кожен спожитий ват повертається у вигляді тепла в твою кімнату, і ти вимушений вибирати між сидінням у власному поті або включенням кондиціонера на 1-2 кВт - це нормально? Окей, це твоя логіка.
Це все дуже схоже на бажання виглядати багатшим, ніж є насправді: горбатися на важкій роботі (чи навіть на двох), щоб мати 1-2 години ввечері для гри на максималках, коли грають по 5-8 годин на день і навіть не задумуються про це.
І якщо все вище — неправда, то ти б не переходив на персональні образи, а просто проігнорував би. Але, схоже, тебе це дійсно зачепило.

А щоб трішки розбавити градус, можемо пограти в вікторину і вгадати відеокарту в кімнаті нареченого!
спойлер
photo_2025-01-24_10-43-45.jpg
Timedemo
Member

Повідомлення

tornadox: 25.02.2025 13:45
Timedemo: 25.02.2025 10:50ну там вище прочитай хід думок. де людина париться за те що 5090 багато жере електрики. от я і навів приклад, що це примітивне мислення, одне й те саме що купити топовий мерседес і думать про ціну палива.
Ти вириваєш фрази з контексту, щоб довести, що грати на умовній 3060 - це ознака бідності. Я лише навів декілька аргументів про те, що максимальні налаштування часто не вартують витрат (апгрейд ПК, додаткове тепло та споживання енергії), а різниця між налаштуваннями часто ледь помітна. Було б ще в що грати!
Висока частота оновлення потрібна переважно кіберспортсменам, і навіть вони часто грають на низьких налаштуваннях, щоб досягти максимальної продуктивності.
На твою думку, мати здорове уявлення про екологію та енергоефективність - це примітивне мислення? А те, що кожен спожитий ват повертається у вигляді тепла в твою кімнату, і ти вимушений вибирати між сидінням у власному поті або включенням кондиціонера на 1-2 кВт - це нормально? Окей, це твоя логіка.
Це все дуже схоже на бажання виглядати багатшим, ніж є насправді: горбатися на важкій роботі (чи навіть на двох), щоб мати 1-2 години ввечері для гри на максималках, коли грають по 5-8 годин на день і навіть не задумуються про це.
І якщо все вище — неправда, то ти б не переходив на персональні образи, а просто проігнорував би. Але, схоже, тебе це дійсно зачепило.

А щоб трішки розбавити градус, можемо пограти в вікторину і вгадати відеокарту в кімнаті нареченого!
спойлер
photo_2025-01-24_10-43-45.jpg
я ніколи не казав, що карта 3060 це показник бідності, останній рік я сидів на встройці, а зараз на 5080.
я завжди кажу про показник бідності, і примітивного мислення, це коли користувачі 3060, називають людей тупими лохами які купили собі 4090-5090.
якщо людина може собі купити 5090, то це апріорі не лох, не тупа людина, а людина яка вже розуміє на що витрачає ці кошти і для чого.
і коли ти ще аргумент про електрику закинув, от тут і спрацював тригер. бо це примітивне мислення, я не намагаюсь образити, я намагаюсь відкрити очі, що у кожно сотні причин купити на хайпі топову карту, і основна причина нам скоріш за все невідома.
сподіваюсь ти зрозумів.

Відправлено через 3 хвилини 22 секунди:
tornadox: 25.02.2025 13:45 На твою думку, мати здорове уявлення про екологію та енергоефективність - це примітивне мислення? А те, що кожен спожитий ват повертається у вигляді тепла в твою кімнату, і ти вимушений вибирати між сидінням у власному поті або включенням кондиціонера на 1-2 кВт - це нормально? Окей, це твоя логіка.
я мислю енерго ефективно, у меле електрокар, сонячна електростанція. зараз холодно, зайве тепло не завадить, більше пограю, менше попрацює тепла підлога. Влітку буде стільки сонця, що мені хватить і на відік, і на кондиціонер, і щоб мені було комфортно.
ObRsPnVaDeR
Member

Повідомлення

Ну вы тут развели :lol: пол,электромобили,такое ощущение,что те кто купил 50 серию,купили термоядерную батарею,не-колайдер :lol: Странные люди..Я ни когда не парился,при оплате коммуналки за свет..Надо супруге сказать,что бы не стирала а стиралке,включать холодильник по часам,и выкинуть микроволновку и электрочайник...Как почитаю эту дичь :facepalm: Самое интересное,что хейт поднимает то т,кто карты эти видел на картинке..Как и с урезанными ропами..Они есть,но пока у нас ,кто купил все ок.Главное для хейтеров хавчик :lol:
Timedemo
Member

Повідомлення

ObRsPnVaDeR: 25.02.2025 14:30 Ну вы тут развели :lol: пол,электромобили,такое ощущение,что те кто купил 50 серию,купили термоядерную батарею,не-колайдер :lol: Странные люди..Я ни когда не парился,при оплате коммуналки за свет..Надо супруге сказать,что бы не стирала а стиралке,включать холодильник по часам,и выкинуть микроволновку и электрочайник...Как почитаю эту дичь :facepalm: Самое интересное,что хейт поднимает то т,кто карты эти видел на картинке..Как и с урезанными ропами..Они есть,но пока у нас ,кто купил все ок.Главное для хейтеров хавчик :lol:
вот что животворящая куртка делает
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

ObRsPnVaDeR
Не забудьте передзамовити 6070 ті коли вона анонсується.

тим паче вам подарували картку, зять нехай збирає гроші на нове покоління, два роки в нього є
спойлер
чужі гроші не рахую
Enjthesilence
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 25.02.2025 14:49 ObRsPnVaDeR

тим паче вам подарували картку, зять нехай збирає гроші на нове покоління, два роки в нього є
спойлер
чужі гроші не рахую
ну і замовить, тобі яке діло? дивуюсь, що когось прям коробить від того, хто що купив, скільки заплатив за світло і на якій машині їздить. подорослішайте
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Enjthesilence
Спойлер читайте :rotate:
Enjthesilence
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 25.02.2025 14:55 Enjthesilence
Спойлер читайте :rotate:
і як це корелюється з тим що ти написав? яка тобі різниця, що він собі купить? яка претензія до 5070ті?
AntonyKandaurov
Member

Повідомлення

Enjthesilence
Мені все одно, у мене претензія до виробників графічних прискорювачів та чіпів до них, які мають людей за дурнів.

їзжу на ланосі, маю ноутбука із огризком гівна мамонта на 4гб та живу на арендній хаті
Нумо тицяти мене в моє гівно!
ObRsPnVaDeR
Member

Повідомлення

AntonyKandaurov: 25.02.2025 14:49 ObRsPnVaDeR

спойлер
чужі гроші не рахую
Так и будет.У меня так всегда.А теперь по сути,правильно выше спросили..какие претензии к 50 серии?
По ропам-у нас ни одного владельца на оверах,не встречал с жалобой,обзоры у нас-все карты в порядке.Покажи,где есть такая проблема..Смотришь ютуберов-те тоже голдят,что есть проблема,но у карт,которые у них на руках,почему то все ок..Но проблема то есть :lol: только вот на словах пока..

Отправлено спустя 1 минуту 21 секунду:
Timedemo: 25.02.2025 14:47
ObRsPnVaDeR: 25.02.2025 14:30 Ну вы тут развели :lol: пол,электромобили,такое ощущение,что те кто купил 50 серию,купили термоядерную батарею,не-колайдер :lol: Странные люди..Я ни когда не парился,при оплате коммуналки за свет..Надо супруге сказать,что бы не стирала а стиралке,включать холодильник по часам,и выкинуть микроволновку и электрочайник...Как почитаю эту дичь :facepalm: Самое интересное,что хейт поднимает то т,кто карты эти видел на картинке..Как и с урезанными ропами..Они есть,но пока у нас ,кто купил все ок.Главное для хейтеров хавчик :lol:
вот что животворящая куртка делает
тож да..икона мирового гейминга :lol:
Відповісти