heidfeld
ЯЯма - китайський шлак. Єдиний чистий японець це EIZO І вони не роблять ігрові монітори. Не позоряся, віабушник.
Останні статті і огляди
Новини
Выбор монитора
-
ramm
Member
-
Melofon
Member
А Iiyama сами делают матрицы?heidfeld: ↑ 09.02.2025 16:33та они даже сами моники не делают, клеют свою лейбу на всякое китай г и цену ставят в 2 раза выше. а колобки их мусор еще и покупают.
Отправлено спустя 1 час 1 минуту 1 секунду:
писал же когда-то про этот помойный делл viewtopic.php?p=3744081#p3744081
![lol :lol:](./images/smilies/lol.gif)
![facepalm :facepalm:](./images/smilies/facepalm.gif)
-
Melofon
Member
heidfeld
Я купил не по твоему совету а исходя из своих соображений и имеющегося на тот момент на рынке, я хотел с хорошей яркостью и только этот из всех имел 550кд/м2 до 20-ти тысяч гривен, если бы не это я бы выбрал и подешевле и другого бренда.
И дело не мусор, мой прошлый дело отработал без проблем десять лет и был продан в идеальном практически состоянии, но я же не ты я не взял дело потому что у меня был дело и я им был доволен, а ты именно так и судиш, Слава яйцам я не приверженец какого-либо бренда.
Я купил не по твоему совету а исходя из своих соображений и имеющегося на тот момент на рынке, я хотел с хорошей яркостью и только этот из всех имел 550кд/м2 до 20-ти тысяч гривен, если бы не это я бы выбрал и подешевле и другого бренда.
![;) ;)](./images/smilies/wink.gif)
-
MultiTAB
Junior
Что порекомендуете
32" или выше обычный или широкоформат.
100Гц+
Разрешение выше 2К, 2К не подходит.
Универсального типа использования, в основном для работы (работа не с фото/видео).
Ценник до 30к
Я вот из всего что посмотрел, остановился пока на
40" MSI MAG401QR - WQHD (Ultrawide 2K) IPS - 20к приблизительно.
32" Asus TUF Gaming VG34VQL3A (90LM06F0-B02E70) - 15к приблизительно
Предложите варианты.
Спасибо![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
32" или выше обычный или широкоформат.
100Гц+
Разрешение выше 2К, 2К не подходит.
Универсального типа использования, в основном для работы (работа не с фото/видео).
Ценник до 30к
Я вот из всего что посмотрел, остановился пока на
40" MSI MAG401QR - WQHD (Ultrawide 2K) IPS - 20к приблизительно.
32" Asus TUF Gaming VG34VQL3A (90LM06F0-B02E70) - 15к приблизительно
Предложите варианты.
Спасибо
![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
-
Neonovi4
Member
Я взяв всетаки 2к монітор на подарунок) всетаки була різниця в живу оцінити та прикинути всі за та протиСвегер: ↑ 04.01.2025 01:36 Neonovi4Монітор цьогорічний, досить новий. Детального огляду на нього немає, а відгуки поодинокі, тому важко зрозуміти, що він із себе представляє...
Із вказаних на сайтах характеристик:
https://ek.ua/ua/PHILIPS-EVNIA-27M2N3200S.htm
https://www.displayspecifications.com/ru/model/8ccc3c06
Цей монітор має Full HD (1920х1080) розширення на 27 дюймів. З цього випливає, що він має досить малу щільність пікселів - 81 ppi. На сьогодні, для роботи, такий точно купувати вже не варто. Якщо потрібен з Full HD розширенням, то монітор максимум 24 дюйми (92 ppi щільність пікселів), це на даний час мінімум, який можна розглядати. А якщо потрібен монітор на 27 дюймів, тоді бажано розглядати варіанти з QHD (2560х1440) розширенням і 109 ppi буде щільність...
Також, даний монітор має РЦО (розширений кольоровий простір) sRGB 128% - через це, кольорова гама не буде відображатися природньо, а кольори будуть більш перенасичені і кислотні.
Щоб це виправити і виставити sRGB профіль, як потрібно на 100%, знадобиться застосовувати костилі: наприклад програму "Novideo sRGB" для відеокарт NVIDIA...
В іграх, гадаю, як таких проблем не повинно виникати, особливо зі швидкістю, тут загалом в IPS матриць все добре. Але щоб працював AMD FreeSync з Nvidia відеокартою, то підключати монітор до Комп'ютера, треба через кабель Display port...
Також, в IPS, досить низький рівень контрасту, через це, чорний колір виглядає темно-сірим чи темно-синім і відображення ігор та відеоконтенту в такому виконанні, може не сподобатися, якщо порівнювати, наприклад з картинкою на телевізорі, де використовуються VA матриці або OLED.
Ще, в моніторі немає регулювання по висоті, що досить незручно, якщо потрібно буде його опустити. Бо для зору все ж краще і правильніше, якщо верхній край монітора буде десь на рівні очей. Але це не проблема, оскільки, якщо буде треба, можна завжди докупити кронштейн.
![beer :beer:](./images/smilies/beer.gif)
-
Свегер
Member
Neonovi4
Воно наразі є проміжним між Full HD і 4к розширенням, але на сьогодні, щоб більш-менш комфортно працювати, а також пограти в ігри - 2к найкращий варіант.
Full HD - через збільшення розмірів екранів, потихеньку відходить у небуття. А більше розповсюдження 4к варіацій моніторів - тормозять лише виробники відеокарт, через низький профіт в іграх...
Тому, я вважаю, якщо вам монітор сподобався і зайшов, то це є добре!
![up :up:](./images/smilies/up.gif)
У вашому випадку "монітор на 27 дюймів", на даний час, 2к розширення є найоптимальнішим вибором.Neonovi4: ↑ 10.02.2025 18:57 Я взяв всетаки 2к монітор на подарунок) всетаки була різниця в живу оцінити та прикинути всі за та проти![]()
Воно наразі є проміжним між Full HD і 4к розширенням, але на сьогодні, щоб більш-менш комфортно працювати, а також пограти в ігри - 2к найкращий варіант.
Full HD - через збільшення розмірів екранів, потихеньку відходить у небуття. А більше розповсюдження 4к варіацій моніторів - тормозять лише виробники відеокарт, через низький профіт в іграх...
Тому, я вважаю, якщо вам монітор сподобався і зайшов, то це є добре!
![:) :)](./images/smilies/smile.gif)
-
sohard
Junior
Нещодавно оновив ПК і ось думаю що треба і монік оновити .
Зараз сетап 4080 Super + Ryzen 7800X3D. потреби ігри 80% ( в шутери теж граю , але не в такі як КС або валорант, апекс. максимум можливо PUBG) і 20% - кіно. зараз в мене AOC 2460PF і другий монік якийсь старий Sams . так і планую 2 моніка використовувати.
Із того що читав дивився - вирішив для себе що мабуть 27" це поки макс що мені треба , дивлюсь у бік OLED . бюджет - в діапазоні 30к+/-
Порадьте щось надійне перевірене , з гарною якістю зображення
Зараз сетап 4080 Super + Ryzen 7800X3D. потреби ігри 80% ( в шутери теж граю , але не в такі як КС або валорант, апекс. максимум можливо PUBG) і 20% - кіно. зараз в мене AOC 2460PF і другий монік якийсь старий Sams . так і планую 2 моніка використовувати.
Із того що читав дивився - вирішив для себе що мабуть 27" це поки макс що мені треба , дивлюсь у бік OLED . бюджет - в діапазоні 30к+/-
Порадьте щось надійне перевірене , з гарною якістю зображення
-
walkman3000
Junior
sohard
G6 / AW2725 / MAG 271
G6 / AW2725 / MAG 271
-
PhoenixTMS
Member
Нужен совет.
Есть монитор dell g3223d 32"/165гц/2к.
Хочу купить еще один монитор (AOC Q24G2A 23"/165/2к) и поставить его рядом в портретном режиме. В первую очередь нужен для скролинга ленты сайтов и просмотра ютуба/фильмов в фоне.
Какие подводные?
Хочу купить еще один монитор (AOC Q24G2A 23"/165/2к) и поставить его рядом в портретном режиме. В первую очередь нужен для скролинга ленты сайтов и просмотра ютуба/фильмов в фоне.
Какие подводные?
-
Свегер
Member
PhoenixTMS
Тому, якщо вам по характеристикам підходить, гадаю, можете брати, дивитись, як він взагалі.
https://pcmonitors.info/articles/taming ... emulation/
Також, ще можуть допомогти ось такі варіанти:
- встановлення галочки "автоматичне керування кольором для додатків" (ACM) - в налаштуваннях дисплея в Windows (потрібна Windows 11 версії 24h2)
- Для відеокарт NVIDIA, є хороша утиліта: "novideo_srgb" https://4k-monitor.ru/about/kalibrovka/ ... ideo_srgb/
https://github.com/ledoge/novideo_srgb
Як такого, детального огляду на монітор в інтернеті, я не знайшов. По відгукам, начебто яскраво виражених недоліків чи якихось індивідуальних дефектів немає.PhoenixTMS: ↑ 12.02.2025 18:31 Нужен совет.
Какие подводные?
Тому, якщо вам по характеристикам підходить, гадаю, можете брати, дивитись, як він взагалі.
- спойлер
- Коли забиратимете, подивіться, щоб монітор був запакований заводським не переклеєним скотчем, щоб виявитися не першим покупцем у цього монітора. Вмикати монітор з вулиці відразу не можна, тільки через кілька годин, щоб прийняв кімнатну температуру (це щодо холодної пори року)! Вдома перевіряєте на всілякі дефекти – биті пікселі, сильні засвічення, глоу ефект – у темряві, заливкою екрана різними кольорами. Можете і в пункті видачі спробувати перевірити на дефекти, але там зможете побачити, тільки, якщо сильні засвічення, або якийсь битий піксель, можливо помітите. І, якщо раптом будете повертати, то не кажіть про конкретний дефект, що ви виявили, а просто скажіть, що болять очі не підходить і все, а то можуть почати тягати по сервісах і у вас закінчиться термін в 14 днів для повернення!!!
Якщо, дефектів у вигляді битих пікселів, глоу ефекту, засвічень немає, то колірну гаму можна відкалібрувати, а кольори налаштувати. Тому що, багато хто, через неправильно налаштовані відтінки на моніторі - здають їх, думаючи, що в них брак товару! Кольори налаштовуються! Биті пікселі, засвіти, глоу, шлейфи – ні! Хіба що, трохи можливо їх зменшити, відрегулювавши колірні налаштування.
Який би монітор ви не вибрали, якщо буде час та бажання, напишіть відгук, як вам монітор, може ще комусь згодиться інформація при виборі монітора!
https://pcmonitors.info/articles/taming ... emulation/
Також, ще можуть допомогти ось такі варіанти:
- встановлення галочки "автоматичне керування кольором для додатків" (ACM) - в налаштуваннях дисплея в Windows (потрібна Windows 11 версії 24h2)
- Для відеокарт NVIDIA, є хороша утиліта: "novideo_srgb" https://4k-monitor.ru/about/kalibrovka/ ... ideo_srgb/
https://github.com/ledoge/novideo_srgb