Останні статті і огляди
Новини
Мобільні та десктопні процесори AMD Zen 6 використовуватимуть 12-ядерну мікросхему CCD
-
mult
Member
Li
Nikolay Yeryomenko
Afit
Ну для мене було головніше температури і доробка архітектури, тому я вибрав 9000.
Але це я збирав з нуля.
Звісно оновлюватись з 7000 нема сенсу.
А різниця в пару тисяч 7700х і 9700х не така вже і велика
Nikolay Yeryomenko
Afit
Ну для мене було головніше температури і доробка архітектури, тому я вибрав 9000.
Але це я збирав з нуля.
-
Li
Member
Райзен 7700 можно взять на али за 6.7-7к , а вот 9700х пока и близко за столько не купить.mult: ↑ 08.02.2025 21:17 Li
Nikolay Yeryomenko
Afit
Але це я збирав з нуля.
-
Nikolay Yeryomenko
Member
Це звичайно добре, але як працює гарантія у цьому випадку? У які терміни це все вирішується?Li: ↑ 08.02.2025 21:22Райзен 7700 можно взять на али
-
mult
Member
Li
Ну я тільки в наших магазинах дививсь
Плюс хотілось з Х приставочкою.
Хоч і кажуть що між простим і Х немає різниці, але я думаю в Х все ж трішечки вдаліші кристали, плюс не треба нічого гнати, високі частоти з коробки.
Ну це суто мої думки, можливо я і не правий, але мені так краще
В мене і інтел був перед цим з К, хоч я йогоі не гнав
Ну я тільки в наших магазинах дививсь

Хоч і кажуть що між простим і Х немає різниці, але я думаю в Х все ж трішечки вдаліші кристали, плюс не треба нічого гнати, високі частоти з коробки.
Ну це суто мої думки, можливо я і не правий, але мені так краще

В мене і інтел був перед цим з К, хоч я йогоі не гнав

-
Li
Member
Там если есть проблемы с не рабочим товаром, проблемы решаются, главное не тянуть, там вроде как две недели после получения для открытия спора. У меня несколько раз были проблемы с мат.платами и ящиками для павер банков, деталями для смартфонов и ноутбуков. Просто деньги возвращали без требования отправлять им обратно товар, главное снять видио вскрытия товара и быть банально вежливым, предоставлять всю необходимую информацию о проблеме. Процессоры брал, ни разу проблем не было. Да, по сути, гарантии нет, но если проц рабочий, редко когда он выходит из строя. С учётом разницы в цене, риск оправдан.Nikolay Yeryomenko: ↑ 08.02.2025 21:25Це звичайно добре, але як працює гарантія у цьому випадку? У які терміни це все вирішується?Li: ↑ 08.02.2025 21:22Райзен 7700 можно взять на али
Отправлено спустя 2 минуты 43 секунды:
Да, Х процессоры чаще с удачыми кристалами, а 9700 без Х вроде как и нет.mult: ↑ 08.02.2025 21:30 Li
Ну я тільки в наших магазинах дививсь![]()
Ну це суто мої думки, можливо я і не правий, але мені так краще![]()
В мене і інтел був перед цим з К, хоч я йогоі не гнав![]()
Главное, что довольны) Я вот все думаю, чего я зажлобился добавить 2.5к грн и не взял 7700

-
Afit
Member
Я бы али не рассматривал как ориентир. Разетка, телемарт, артлайн ну и парочка ещё сталых магазинов, которые вряд ли закроются в близжайшие 3 года. Как уже мы обсуждали, от дяденьки Ли не добъёшься ничего, через время. От вы это поймёте, после того как впервые наткнётесь на гарантийный случай. При том чаще всего это случается в максимально не благоприятный момент) На месте ты порешал за неделю всё, и забыл.Li: ↑ 08.02.2025 21:22Райзен 7700 можно взять на али за 6.7-7к , а вот 9700х пока и близко за столько не купить.mult: ↑ 08.02.2025 21:17 Li
Nikolay Yeryomenko
Afit
Але це я збирав з нуля.
-
Skiff93
Member
ДякуюAFU_power: ↑ 08.02.2025 19:24написано по факту, але всеодно зібрав мінуси від фанів амд))Skiff93: ↑ 08.02.2025 14:33 АМД, можете сміливо 5-7 років рефреші клепати на одному техпроцесі - конкуренція не передбачається.
Та й того, що є з запасом на роки.
Але для десктопів чекав монокристал чи хоча б нормальний підхід до конекту чіплетів. Мені й 12 ядер не потрібно, не те, що 24. тим більше з двохканлом і убогим КП.

Я сам АМуДешник ще з дитинства (помірно адекватний). З виходу Zen на Intel не сидів. Як і за останні років 7 лише червоні карти юзав (за винятком майнинг-бумів: трошки на 1050ті і 1660 просидів). Тут не релігійні погляди, а вибір об'єктивно кращого заліза за свою ціну для мої потреб.
-
Volodya811
Member
Дивно, раніше писали про те, що в настільних версіях 16 ядерний CCD. Можливо, в мобільні процесори піде відбраковка від настільних CCD? Всеодно, ноутів на АМД дуже мало на ринку. Абсолютна більшість бере Інтел.
-
Skiff93
Member
Краще ніж у Intel між поколіннями починаючи з Sandy Bridge 2011 року.Nikolay Yeryomenko: ↑ 08.02.2025 19:14А скільки приріст у відсотках між Ryzen 7000 і Ryzen 9000 (не X3D)?
Так зараз хоча відеокарті достатньо PCIe 5.0 x8, то для sdd відкусюються лінії. Intel наприклад зробила так, що через чіпсет можна багато ssd підключити і нічого не перемикається.Skiff93: ↑ 08.02.2025 18:58А що б дав новий чіпсет?
viewtopic.php?p=3928814#p3928814
Всі ті pci-e така бредятина - 4.0 більше ніж достатньо скрізь і для всього, ну якщо відеокарти до х2 не будуть урізати по pci-e.
-
AFU_power
Member
Ну я по факту поки беру, амд холодніше та ефективніше проци, беру їх. Карти не особливо, сидів на рх5700хт і 7600хт, заманався від багів драйверів і перейшов на ртх4060. А от серед апу амд король, тут без варіантів.Skiff93: ↑ 08.02.2025 22:40Я сам АМуДешник ще з дитинства (помірно адекватний). З виходу Zen на Intel не сидів. Як і за останні років 7 лише червоні карти юзав (за винятком майнинг-бумів: трошки на 1050ті і 1660 просидів). Тут не релігійні погляди, а вибір об'єктивно кращого заліза за свою ціну для мої потреб.
-
Skiff93
Member
Взагалі 5700хт не дуже вдала карта (ІМХО, для когось імба за свою ціну, але я так не думаю) , як і 7600 (кінський TDP для такої продуктивності і сильно завищена ціні, за 199-220 було б непогано, а так у 4060 - 3 козиря в рукаві).AFU_power: ↑ 08.02.2025 22:48Ну я по факту поки беру, амд холодніше та ефективніше проци, беру їх. Карти не особливо, сидів на рх5700хт і 7600хт, заманався від багів драйверів і перейшов на ртх4060. А от серед апу амд король, тут без варіантів.Skiff93: ↑ 08.02.2025 22:40Я сам АМуДешник ще з дитинства (помірно адекватний). З виходу Zen на Intel не сидів. Як і за останні років 7 лише червоні карти юзав (за винятком майнинг-бумів: трошки на 1050ті і 1660 просидів). Тут не релігійні погляди, а вибір об'єктивно кращого заліза за свою ціну для мої потреб.
Проблеми з дровами не назву міфічними, але вони (у моєму випадку) мінімальні і незначні. Найбільший мінус - часто без причин злітають настройки розгону/андервольту при аварійному вимкнені/перезавантаженні ПК, навіть якщо це ніяк не пов'язано з самою відеокартою.
Взагалі саме 6000 серію вважають абсолютно шикарно по всіх параметрах.
Навіть так ненависна і обсміяна всіма 6500хт не така вже й погана.
-
FastBullet
Member
ну так питання насправді ж в тому, чи зможе той кристал ефективно працювати як з 1 так і з 2 чиплетами?? З попреденіх архітекутр ми знаємо що не міг)) ось тому і кажу що могли БИ і окремо зробити, але якщо зроблять ОДИН яки ЗМОЖЕ, то нам споживачам це лише на користь піде))Skiff93: ↑ 08.02.2025 16:23Та скоріше взагалі від монокристалу, як у мобільних проців (у більшості) і десктопних АПУ взагалі відмовляться, а винесуть графіку в окремий чіплет. І буде один кристал з ядрами для абсолютно усіх (ну за парою виключень) проців від бюджетних APU (хоча таких уже і випускають по суті...) до серверних Епіків з десятками ядер.FastBullet: ↑ 08.02.2025 15:46
Як би дуже хотіли, то зробили окремий чип IOD для однокристальних конфігурацій))) Хоча з новини наче і випливає що наче шоось таке планується))
Але звісно ми все дізнаеємось з незалежних тестів))) Хоча насправді я не знаю хто там перший був, але новини про Інтел пішли першими про 52 ядра, тому сподіваюсь це буде новий виток у битві проців)))
-
STARL1GHT
Member
Все нормально по температурам, особливо в іграх.mult: ↑ 08.02.2025 20:58 Я 7000 лінійку сам не пробував але температури там так собі в іграх по відгукам.
- спойлер
-
В середньому, при повному завантаженні конкретно мій семпл має 65-70 градусів, при температурному обмеженні(біос) в 80 градусів.
Налаштування наразі: PBO+200, Curve -15(може працювати в режимі -25). Охолодження - повітряне(Dark Rock 4 Pro).
Мав на руках також надзвичайно поганий семпл: Для роботи на стокових 5.3Hz вимагав curve +5.
Температура в іграх при повному навантаженні була в районі ~73, що насправді прийнятно.
-
AFU_power
Member
В мене на 5700хт однією обновою злетіли сразу два відеобіоси, а другу обнову, що я поставив через тімвьювер повернулись, якась містика, ddu тоді не поміг, карта всеодно не показувала зображенняSkiff93: ↑ 08.02.2025 23:06Проблеми з дровами не назву міфічними, але вони (у моєму випадку) мінімальні і незначні.
-
waryag
Member
Тому що потрібно було конкурувати з алі, де він був по 10-12к, і сіровозами.Nikolay Yeryomenko: ↑ 08.02.2025 20:08 Чого 7800X3D коштував 17-18k UAH тоді?
-
Melofon
Member
Самый интересный вопрос будет на какой платформе эти процессоры выйдут? Если на АМ5 то просто отлично а если АМ6 то уже не так весело.
-
doc-oc
Member
Ну, ну) Расскажи про конкуренциюSkiff93: ↑ 08.02.2025 16:43Якщо ти не бачиш конкуренції то сцані тряпки тобі в очі викручують.doc-oc: ↑ 08.02.2025 16:30 В недрах компании AMD кипит работа над смертельным ударом для Intel)
Жаль, что дядя в куртке ссаными тряпками бьёт Лизочку и не разрешает конкурировать со своими поделками)

-
Inqizitor2022
Member
Не 16 ядерные ССД потому, что лохи схавают и так. Печально.
-
vltk
Member
Где-то читал официоз, что на АМ5. И это логично, контролер памяти в новом по нм IOD остается под ddr5 и шину pci-e 6 тоже точно вводить не будут ( никак в матерях не могут нормально освоить после почти 2х лет pci-e 5), а это основные необходимости для введения нового сокета.Melofon: ↑ 09.02.2025 15:08 Самый интересный вопрос будет на какой платформе эти процессоры выйдут? Если на АМ5 то просто отлично а если АМ6 то уже не так весело.
-
taras_cs
Member
Вони обіцяли зменшити міжчіплетні затримки у 2,5 разів як раз на Медузі. (Інше питання - чи їм це вдасться)Mixx: ↑ 08.02.2025 16:49Толку от кеша на двух чиплетах не будет по простой причине - очень высокие задержки между чиплетами, вспомните жесть, которая творилась с зен1 и зен+, условно, если ядро из первого чиплета захочет что-то подтянуть из кеша л3 на втором чиплете - ждать придется дольше чем кинут 5 таких-же запросов но в свой кеш, в любом случае будет заметная потеря производительноти. Это поправили отсыпав больше кеша на чиплет и сделав чиплеты восьмиядерными. По этой причине 7950х3д намного слабее в играх 7800х3д и себя самого с отключенным чиплетом без кеша.
Великого падіння ми не спостерігаємо саме тому, що менеджер потоків Windows намагається запускати ігри лише на одному CCD (тому що із додатковим кешем). Але гра може отримати доступ і до всіх ядер, теоретичноEaranak: ↑ 08.02.2025 16:52Видел что 7950X3D изредка немного слабее выходит но в большинстве случаев - на том же уровне.
Но что бы намного ? Что бы он намного стал слабее, ему пожалуй пришлось бы ниже 7950X провалиться...