Выбор ИБП/UPS

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
кудрявый
Member

Повідомлення

LiquidStorm
Виробник гарантує мінімум 8 років, це десь 3000 циклів при частоті 1 цикл в день, що цілком реально для LFP.
1. Не зустрічав таких пристроїв з 8 років гарантії. Типово 2 роки, а це в 4 рази менше.
2. Не зустрічав в зарядних станціях великих призматиків з ресурсом 4000. Зустрічав тільки циліндричні, а їхніх даташитах скромно пишуть про 1500 і то з купою обмежень - наприклад 20 градусів цельсію. Минулого літа, коли у нас було 40-43 в тіні, мій екофлоу часто вирубався по температурі, бо всередені було більше 50 і вентилятор не допомагав. Так що і на 1500 циклів я б не розраховував)
LiquidStorm
Member

Повідомлення

Rucha: 03.02.2025 22:18 різних кейса
Коли вимикають світло, невідомо, чи то на 5хв, чи то на довше, в пріорітеті мати станцію. Якщо нема на то грошів, або якщо нема потреби працювати на компі за відсутності світла, тоді і ДБЖ підійде для безпечного завершення роботи.

Власне до осені 22 року я користував саме класичний ДБЖ, бо світло якщо і пропадало, то короткотривало, і один комплект акумів у ДБЖ міг жити 4..5 років легко, без глибоких розрядів фактично весь час у буферному режимі. Коли ж світло почали вимикати на довго, а головне вмикати лише на декілька годин, класичний свинцевий ДБЖ був відправлений на "пенсію", позаяк не встигав зарядитися, і при кожному наступному відключенні тримав все менше часу. Його місце зайняла станція, з якою комп можна вільно користувати протягом 3 годин без будь-яких обмежень, або 5..6 годин в офісному режимі.
кудрявый: 03.02.2025 22:35 Не зустрічав
В Європі блюєті чи екофлов типово 5 років, але десь бачив і більше, зараз не згадаю. Щодо циклів - екофлов пише про 3000, блюєті - 3500, за їх прогнозами це ресурс на 10 років.

Щодо вимкнення станції, не знаю яка у вас модель, серед наведених мною усі мають вбудований блок живлення та розраховані на 24/7 роботу, і жодна зі станцій не вимикалася ніколи по температурі. А от станції, що мають завнішній блок живлення - отам халепа, вони не стягують безперервну роботу.
Smok
Member

Повідомлення

Untegental: 03.02.2025 22:32 Мені звісно зрозуміла ваша іронія, але в тому і коловне питання, я не можу себе назвати в достатній мірі компетентним щоб впевнено купити а тим більше якось лагодити і в подальшому контроювати роботу б\в дбж. Саме тому я прийшов в цю групу за порадою.
можна купити новий і потрапити на брак, зараз багато інфи про гібридні інвертори та зарядні станції, які горять з коробки через годину-день-тиждень, чи є така проблема з ДБЖ - невідомо, з іменитими брендами все повинно бути ок
я свій APC SUA1000I придбав БВ років 10 тому, працює не гуде і не гріється, тому можу рекомендувати взяти якийсь APC Smart UPS
але не беріть нову дешеву серію UPS, вона нічим не надійніше старої дорогої серії БВ, а ціни на нове там щось неадекватне

ось вам аналог мого, але новий -
1000va https://hard.rozetka.com.ua/ua/apc-smc1 ... 396280143/
1500va https://hard.rozetka.com.ua/ua/apc-smc1 ... 412431291/
кудрявый
Member

Повідомлення

LiquidStorm: 04.02.2025 01:54Щодо циклів - екофлов пише про 3000, блюєті - 3500
Це на совісті (чи її відсутності) виробника станції. Вони самі акумулятори не роблять. Гляньте даташити виробників циліндричних елементів.
Щодо вимкнення станції, не знаю яка у вас модель
EcoFlow RIVER Pro, з вбудованим блоком живлення. Влітку 24-го, коли на вулиці було 40 і більше виключалась і запалювала червону лампу перегріву під час заряду в оті 2 години що давали електрику
LiquidStorm
Member

Повідомлення

А, то вона Li-Ion, мабуть нюанс в цьому, бо LFP дозволяє більшим струмом заряджати із меншим нагрівом. Втілку 24го "сидів" на AC180P - відпрацювала добре, витримувала навіть мікрохвильовку (1800 Вт) одночасно із зарядкою (2400 Вт брало з входу).
fludimir
Member

Повідомлення

Untegental
У меня есть зарядная станция Ugreen GS600 - купил ее после экофлоу которая постоянно шумела и была очень бестолковой в режиме ИБП - с двумя мощными пк (бп 850 и 1000вт) Ugreen прекрасно работала в режиме ибп, был период когда у меня реле напряжения свет отключало чуть ли не каждый час но компу было пофиг, да и в принципе несколько часов от станции можно хоть в игры играть, удобно. И при этом станция тихая, в байпасе не шумит вообще, вентили рэндомно не включает, да и под большой нагрузкой была тише экофлов. Но за две недели постоянного использования как ибп в один прекрасный момент станция решила выключить выход 220, просто так :D больше не повторялось, но поскольку и отключения после того прекратились я перестал использовать станцию как ибп, и в принципе не раз говорилось что станции хотя и имеют режим ибп но для 24/7 не очень предназначены. Но если использовать как ибп в периоды проблем то отлично.
Rucha: 03.02.2025 16:40Оце і буде виснажувати ресурс батареї. Кожен день підзарядка з 95-97% до 100% аж ніяк не додасть тривалості життя. Особливо прикро те, що цей ресурс буде витрачено в пустоту.
ресурса это конечно не добавит, но и говорить что сильно убавит тоже нельзя - при глубине разряда в 5% малым током ресурс LFP это сотни тысяч циклов, так что владелец станции успеет состариться раньше чем батарея (и точно раньше чем умрет электроника станции)
https://www.powertechsystems.eu/home/te ... e-lifepo4/
Untegental
Member

Повідомлення

Мені треба саме 24\7, в Харкові зараз окрім відключень часто стрибає напруга, в день буває разів по 5, релеха то відрізає пікові значення, але працювати неможливо.
Тривала робота від батарейки не цікавить, коли вже виключили то можна або наявний екофлоу підключити в мене це рівер про 2, або свапнутись на мак.

Поки ще нічого не купив, але придивляюсь до недорогих лінійно інтерактивних. Та вибір такий собі, відчувається як між сортів гі*на
Crong
Member

Повідомлення

Untegental: 06.02.2025 20:25Мені треба саме 24\7, в Харкові зараз окрім відключень часто стрибає напруга, в день буває разів по 5, релеха то відрізає пікові значення, але працювати неможливо.
...
Поки ще нічого не купив, але придивляюсь до недорогих лінійно інтерактивних.
Якщо постійно скаче напруга, то потрібно дивитися в сторону Online UPS, бо релейні і симісторні не встигатимуть стабілізувати напругу при швидких і різких коливаннях.
Rucha
Member

Повідомлення

Crong
В нього зубр все це ріже, а звичайний дбж буде тримати комп заживленим в цей час. Не потрібен йому онлайн джб.
Crong
Member

Повідомлення

Rucha
Якщо зубр буде часто спрацьовувати, і UPS буде перемикатися на акумулятор, то з часом він розрядиться і не встигатиме заряджатися. При наступних спрацьовуваннях зубра, UPS буде вимикатися із-за розрядженого акумулятора.

Відправлено через 13 хвилин 16 секунд:
Про яку напругу взагалі йде мова, можливо зубр має занижену напругу відсічки? Блок живлення повинен нормально працювати в діапазоні 100-265В.
Untegental
Member

Повідомлення

Зубр зараз стоїть 150-250, схожі значення я побачив на блоку живлення одного з ноутів, трохи лайтовіші і поставив. Але напруга коли падає в моменті значення в приблизно 80-100

Отправлено спустя 10 минут 37 секунд:
Не супер часто 1-5р на день
fludimir
Member

Повідомлення

Untegental: 06.02.2025 20:25Мені треба саме 24\7, в Харкові зараз окрім відключень часто стрибає напруга, в день буває разів по 5, релеха то відрізає пікові значення, але працювати неможливо.
мы вроде в одном Харькове живем, но отключений я не помню уже очень давно. А вот прыжки напряжения это в первую очередь проблемы подстанций, когда жил в пятиэтажке то у меня так было постоянно, особенно радовало 260В по ночам, потом там подстанцию подремонтировали стало получше, но все равно несравнимо с тем как переехал в новострой с новой подстанцией - тут вообще абсолютно стабильно, +- 5в в течение дня. В аварийных ситуациях прыжки конечно бывают, но сейчас это даже не каждую неделю.
Есть один важный момент с зубром - у него есть настройка что-то вроде времени срабатывания , по дефолту она кажется 0.5сек, у меня какое то время стояло 0.1 и у меня он отключался по 5 раз в день (а у соседа такой же зубр и все отлично). Покопался в настройках и переставил в дефолт и теперь неделями комп работает не выключаясь без ибп.
Untegental
Member

Повідомлення

fludimir

Ну я зараз взагалі на ноуті, тому поки не сильно бентежить, але я бачу як світло мерцає і екран зубра в полі зору завжди. Але збираюсь з виходом rtx50xx повертатись на пк, і паралельно розумію що треба вирішити питання зі стрибками.
По підстанціям так, я на краю міста, приватний сектор, тут такі трабли, на квартирі в шевченківському з цим все дуже добре, але там у зв'язку з поточною ситуацію інші значно гірші проблеми.
Відповісти