Что выбрать? Видеокарты + FAQ

Видеокарты, графические процессоры, драйверы
Закрито
Автор
Повідомлення
StasTODD
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с выбором видеокарт.
FAQ:
В: На какие параметры стоит обратить внимание при покупки видеокарты?
О: Стоит обратить внимание на:
1) Объем видео памяти
2) Ширину шины
3) Количество шейдеров
4) Соответственно на частоты компонентов (Видеопамять, GPU, универсальные шейдеры)
5) Энергопотребление
6) В некоторых случаях на тепловыделение.

В: В чем отличие между производителями видеокарт напр. ASUS, MSI, XFX и т.д.?
О: Карты могут отличатся:
1) Комплектом поставки (Игры, переходники, клиенты на скачивания и т.д.)
2) Системой охлаждения
3) Наличием "отборных" чипов, у которых выше разгонный потенциал
4) Разгоном от производителя
5) Разводкой компонентов на РСВ
6) Гарантией от производителя.

В: Совместимы ли видеокарты с интерфейсом PCI-Express 2.0/3.0 с материнскими платами с интерфейсом PCI-Express 1.0 и наоборот?
О: Совместимы. Вот результаты тестов.

В: Карты с каким объемом памяти стоит брать для современных игр?
О: 3Gb - 11Gb
Обзоры и сравнительные тесты:

Тут можно сравнить все карты. (Данное сравнение не даст вам точной информации, так что стоит обратить внимание на материалы лаборатории overclockers.ua)
Обзоры и тесты карт в лаборатории overclockers.ua

Уточнить цены можно тут: http://hotline.ua

Оффтоп строго наказуем, поныть о стоимости и отсутствии наличия - Стоимость комплектухи: прогнозы, мысли, размышления
Покупка б/у видеокарты: стоит-ли и прочие вопросы

Хотите получить адекватные рекомендации - укажите разрешение вашего монитора и желаемое количество кадров, основные игры.
Остальную конфигурацию - по желанию

P.S. ВСЕМ "РАСКРЫВАТЕЛЯМ" ЧИТАТЬ ОБЯЗАТЕЛЬНО! viewtopic.php?p=2761824#p2761824 .
Востаннє редагувалось 31.07.2010 02:49 користувачем StasTODD, всього редагувалось 7 разів.
Patruletz
Member

Повідомлення

Yurius: 05.02.2025 10:51Есть какой то серовоз на лохе ,предлагает 5080 виндфорс за 57 , репутация вроде норм
ще й з гарантією виробника, цікаво як її реалізувати в разі чого ?
Zealoth
Member

Повідомлення

Чет не верю в такую благотворительность.
Vader
Member

Повідомлення

Patruletz
Zealoth
Даже такое не рассматриваю!раз так покупали..Господи хвала тебе!нашим ментам(редкость конечно)и сб Приватбанка,что оперативно заморозили сумму,по дороге получателю..Точнее,он просто не успел снять :lol:
Один раз,научило!Лучше купи тут на форуме,или доплати в магазине,но ты спокоен..Бесплатный сыр,сами знаете где..разве что вы авантюрист :D

Отправлено спустя 13 минут 39 секунд:
Zealoth
Это тебе дизлайк поставил тот,кто ее продает :gigi:
Востаннє редагувалось 05.02.2025 16:19 користувачем Vader, всього редагувалось 1 раз.
GSerjio
Junior

Повідомлення

Потребую допомоги в виборі відеокарти.
Розглядаю варіанти XFX Merc 310 RX 7900 XTX чи дуже схожу від Gigabyte за 41000-42000 грн від Комтрейдінг з гарантією 36 міс.
Або Gigabyte Eagle RTX 4070 ti super за майже 40000 також 36 міс.
Чи з олх б\в RTX 4080 MSI Ventus 3x з остаточною гаранією від CompX 25 міс.

Потреба єдина і основна - ігри. Хотів почекати 5070 ті, але бачу що суттєвої різниці в продуктивності не буде, судячи з 5080 і 4080. Крім того на 5070ті ціна буде в космосі мінімум до літа.

Звісно 4080 найкращий варіант, але там відповідні б\в карті ризики, її неможливо перевірити особисто бо буде олх доставка в моє місто.
Що краще придбати?
ShaDeRzz
Junior

Повідомлення

Сам чекав 5070ti за msrp прайс, чи хочаб 5070 за 500 баксів, але швидко зрозумів що за таку ціну їх не буде ще рік, тому просто продав свій RX 6800xt, докинув 150 баксів та купив RTX3090. Дуже задоволений відкрившимся горизонтом в плані роботи з Flux, Stable Diffusion та прочими AI фічами, завдяки 24 Gb відеопам'яті. Та і в іграх ще десь 20% підняв. Тож інтерес до 50хх лінійки зник, а в 40хх лінійці аналогів за ті ж гроши не з'явиться доки не знизяться ціни на 50хх.
Vader
Member

Повідомлення

GSerjioНiчого..Чекати вихiд 5070ti,тодi дивитись на рух..Вихiд в кiнцi лютого radion..2 тижнi почекати нi?
А так,звичайно ваша справа..
А з того,що ви перерахували,не брав би нiчого..все таке собi вiдносно виконання..за таку цiну.
GSerjio
Junior

Повідомлення

Vader
А що б порадили до 45к?
Vader
Member

Повідомлення

В принципi все теж саме,що ви написали,тiльки в кращому виконаннi....по типу msi trio,це я вiд себе можу сказати,що в мене було.Хлопцi пiдскажуть вам по gygabite,тут бувають власники i хто мав ранiше.
За радеон RX 7900 XTX все там добре,мали таку купляти,одному мому знайомому,але все ж передумали..трошки заждем..нiкуди не дiнецця..
Filabatya
Member

Повідомлення

дінеться)
Vader
Member

Повідомлення

зараз,саме такий момент,що на мою думку,треба трошки зачекати..Гроши потратити встигнемо..це не пiв року чекати,можно з пару тижнiв посидiти.

Отправлено спустя 34 секунды:
Filabatya: 05.02.2025 16:45 дінеться)
RX 7900 XTX их валом по всем магазам.
https://hotline.ua/computer-videokarty/ ... 79xmercb9/
24 предложения,вы о чем?
4080супер-да,этих уже нема,а вот 4070тис море,как на магазах так и на лохе
62 пропозиции только по этой карте! https://hotline.ua/ua/computer-videokar ... ming-slim/
А вот по 4080супер-фонарь..2-3 штучки всего то ;) https://hotline.ua/ua/computer/videokarty/20426230/

Отправлено спустя 6 минут 33 секунды:
Так что не надо ляля :gigi:

Отправлено спустя 1 минуту 39 секунд:
GSerjio
У нас тут Альваро собирался продавать 4070тис хорошую,поговорите с ним,че он там хочет за нее..с гарантией нормальной..
Entar
Member

Повідомлення

GSerjio: 05.02.2025 16:17 Розглядаю варіанти XFX Merc 310 RX 7900 XTX чи дуже схожу від Gigabyte за 41000-42000 грн від Комтрейдінг з гарантією 36 міс.

Потреба єдина і основна - ігри. Хотів почекати 5070 ті, але бачу що суттєвої різниці в продуктивності не буде, судячи з 5080 і 4080. Крім того на 5070ті ціна буде в космосі мінімум до літа.
Щодо б.в. - це вже ваші особисті ризики, можу поділитися міркуваннями щодо нового.
1. Чекати норм цін на 5070 ті доведеться думаю 2-3 місяці мінімум, можливо до літа. Норм ціна це 42к я маю на увазі.
2. 40к за 4070 ti super - гарна ціна, якщо ніяких підводних каменів - можна брати, в ідеалі звичайно геймінг ОС/макс, Eagle більш простий варіант.
3. Різниця в продуктивності може бути +- 15-20% оптимістично.

Виходячи з цього... залежно від вашого бажання, наявної ВК, пріоритетів.
Якщо у вас є в ПК профільна Rx 7900 xt, то на мою думку вам взагалі немає куди поспішати, просто граєте на ній, і спокійно влітку берете 5070 ті по нормальній ціні, і то я б 3 рази подумав чи треба така заміна.
Якщо у вас в профілі неактуальна інформація, і ви сидите на встройці, хочете грати в ігри, зараз у вас купа часу на це а влітку вам ігри не цікаві взагалі, то я б особисто брав 4070 ті с. і насолоджувався життям тут і зараз.
Востаннє редагувалось 05.02.2025 17:07 користувачем Entar, всього редагувалось 1 раз.
Yurius
Member

Повідомлення

GSerjio: 05.02.2025 16:17 Потребую допомоги в виборі відеокарти.
Розглядаю варіанти XFX Merc 310 RX 7900 XTX чи дуже схожу від Gigabyte за 41000-42000 грн від Комтрейдінг з гарантією 36 міс.

Звісно 4080 найкращий варіант, але там відповідні б\в карті ризики, її неможливо перевірити особисто бо буде олх доставка в моє місто.
Що краще придбати?
Продаж Радеон 9070хт стартує 6 березня,от її і купиш за 40к.Почекай.

Відправлено через 2 хвилини 3 секунди:
GSerjio: 05.02.2025 16:17 Потребую допомоги в виборі відеокарти.

Що краще придбати?
нащо міняти 7900хт на 7900хтх ,чи 4070тіс?
Entar
Member

Повідомлення

ShaDeRzz: 05.02.2025 16:22 Сам чекав 5070ti за msrp прайс, чи хочаб 5070 за 500 баксів, але швидко зрозумів що за таку ціну їх не буде ще рік,
Нових їх за таку ціну скоріше всього не буде ніколи, а б.в. _адекватні_ з'являться мінімум через 1.5 роки таки і дуже мало.
Я розраховую що 5070 буде коштувати 600-650$, 5070ti - 900-1000$ - і це десь перед новим роком наступним, тоді й думаю буду оновлюватися, якщо не буде на горизонті "супер" версій, якщо будуть супери - дочекаюсь їх.
GSerjio
Junior

Повідомлення

Entar
Продав профільну за 30к, хотів перейти на rtx, але подумав що rx 7900 xtx з гарантією 3 роки також був би нормальний варіант.
А за виконання дякую, якось не думав що дуже багато відмінностей може бути.

Отправлено спустя 1 минуту 56 секунд:
Yurius
Навряд чи 9070 xt буде краще моєї колишньої 7900 xt.

Отправлено спустя 2 минуты 49 секунд:
В планах карта якої вистачатиме в 2К для всього наступні 3+ роки
Entar
Member

Повідомлення

GSerjio
А якась відеокарта для "пересидіти" є?

Якщо розглядаєте rx 7900 xtx (тобто "лучі/длсс" не в пріоритеті), то є сенс дочекатися Радеон 9070хт, як вірно радить дописувач вище.
Якщо вам бажано длсс/лучі - то в залежності від того, наскільки горить, 4070ті с, або чекати 5070ті (з урахуванням того що чекати норм ціни доведеться мінімум 2-3 міс.).

Як варіант - пошукати тут або в когось дуже перевіреного умовну 1660s чи щось краще за адекватний прайс, і посидіти на ній декілька місяців, якщо в ваші інтереси входять ігри які без питань на ній йдуть, щоб не горіло пошвидше брати щось нове.
Потім залишите її в себе на випадок гарантійного випадку або наступного оновлення відеокарти з раннім продажом старої )
Patruletz
Member

Повідомлення

GSerjio: 05.02.2025 17:11В планах карта якої вистачатиме в 2К для всього наступні 3+ роки
7900xt не вистачає, дивно :-/
GSerjio
Junior

Повідомлення

Entar
Дякую, поради слушні. Але один день нормально без відеокарти, а інший прямо зудить щось купити. Пересидіти немає нажаль на чому.

Patruletz
Та вистачало в цілому, але продав в надії на 5070 ti, а судячи з цін і наявності 5080 чекати на неї доведеться ой як довго.
Yurius
Member

Повідомлення

GSerjio: 05.02.2025 17:21 Entar
Дякую, поради слушні. Але один день нормально без відеокарти, а інший прямо зудить щось купити. Пересидіти немає нажаль на чому.

Patruletz
Та вистачало в цілому, але продав в надії на 5070 ti, а судячи з цін і наявності 5080 чекати на неї доведеться ой як довго.
якщо зудить то із 7900хтх мерк беріть, гіги на амд таке.
Vader
Member

Повідомлення

А я кажу,рекомендую..чекайте :D
GSerjio
Junior

Повідомлення

Vader
Поділіться вашої думкою будь-ласка. Чекати чого? Ціни на нинішнє покоління просядуть? Чи 5070ті/9070хт можуть виявитись чимось хорошим за адекатну ціну (навряд чи це стосується 5070ті)?
Закрито