Чутки: десктопні процесори Intel Nova Lake-S отримають удвічі більше ядер щодо Core Ultra 200

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
osmose
Member

Повідомлення

Пропоную обговорити Чутки: десктопні процесори Intel Nova Lake-S отримають удвічі більше ядер щодо Core Ultra 200

Чутки: отримають в 2 більше тдп і в 2 швидшу деградацію.
Щиро бажаю успіхів, потрібен конкурент.
Nik29-7777
Member

Повідомлення

Краще б були чутки що вони будуть значно дешевше ніж попереднімоделі при тому що кількість ядер зросте у двічі - вот це був би хіт.
Royalfree
Member

Повідомлення

Сокет тоже поменяют? По сложившейся традиции, да? (сарказм)
Я сейчас использую Core i7-14700. О нем у меня сложилось хорошее впечатление. Рабочая лошадь. Я вполне хорошего мнения о сокете LGA 1700. И хотел бы, чтобы Интел этот сокет не хоронил, и выпустил доработанную линейку процессоров для этого сокета. Но Интелу плевать на мое мнение.
Кстати, до этого я сидел на LGA 1155, который тоже зарекомендовал себя отлично.
Почему Интел склонен к замене сокетов - мне непонятно.
Востаннє редагувалось 01.02.2025 13:41 користувачем Royalfree, всього редагувалось 1 раз.
DuckRider
Member

Повідомлення

десктопні процесори Intel Nova Lake-S отримають удвічі більше ядер щодо Core Ultra 200
Очікування: 16p ядер на кристалі
Реальність:
Nova Lake-SK: 2x(8P+16E);
Nova Lake-HX: 1x(8P+16E);
Nova Lake-S/Nova Lake-H: 4P+8E;
yurius_r
Member

Повідомлення

Та робили б 0P+32E вже та й все.
mrigi
Member

Повідомлення

yurius_r: 01.02.2025 13:35Та робили б 0P+32E вже та й все.
То вже серверні.
Ghody
Member

Повідомлення

DuckRider: 01.02.2025 13:33
десктопні процесори Intel Nova Lake-S отримають удвічі більше ядер щодо Core Ultra 200
Реальність:
Nova Lake-SK: 2x(8P+16E);
Nova Lake-HX: 1x(8P+16E);
Nova Lake-S/Nova Lake-H: 4P+8E;
Реальность - 2 чиплета с ядрами как у амд уже давно выпускается
DuckRider
Member

Повідомлення

Ghody: 01.02.2025 14:21
DuckRider: 01.02.2025 13:33
Реальність:
Реальность - 2 чиплета с ядрами как у амд уже давно выпускается
Реальность: амд допиливала их 3 поколения и по итогу победила кэшем
yurius_r
Member

Повідомлення

mrigi
Та ну, 32 потоки в десктопах виде давно
mrigi
Member

Повідомлення

yurius_r
причому тут потоки взагалі
тільки "ефективні" ядра це типово серверний проц
Kashtan
Member

Повідомлення

А вибір відсутній. Зен 6 буде з 16 ядрами на плитку. Тобто 32 ядра в десктопі. Тому 16п+32е це неминуче. Або інтел продукцію вже ніхто не придбає окрім як для бюджетної офісної машини.
alexeygalas
Member

Повідомлення

DuckRider: 01.02.2025 13:33Очікування: 16p ядер на кристалі
Це би було занадто гаряче. Були ж уже Cascade Lake-X на LGA2066 на 16-22 ядер. (10920XE-10990XE). Таке собі. Розділити на 2х8p16e краще буде
Kassatka
Member

Повідомлення

Kashtan: 01.02.2025 16:18 Зен 6 буде з 16 ядрами на плитку. Тобто 32 ядра в десктопі. Тому 16п+32е це неминуче.
Це буде дуже круто. :super: Хочеться реального відчутного прогресу у збільшенні кількості ядер і за прийнятні кошти, а не за скажені ціни, як нинішній HEDT для овер крутих контентмейкерів. Якщо з ростом однопотокової продуктивності зараз туго, то хоча б дійсно відчутне зростання багатопотоку відчути і числодробильної потужності. Це саме мені головне в проці, а ігрова продуктивність, через що восьмиядерники з кешем на одному кристалі продаються дорожче потужних 16-ти і 24-ядерників, мені пофіг, все рівно високі фпс і герци нафіг не потрібні, а на 4K з якоюсь мідл-відяхою будь якого сучасного проца норм вистачає, а от приємно, якщо задачі типу стиснення в PNG великого зображення, відеокодування, архівація будуть відбуватися значно швидше.
Afit
Member

Повідомлення

Royalfree: 01.02.2025 13:24 Сокет тоже поменяют? По сложившейся традиции, да? (сарказм)
Я сейчас использую Core i7-14700. О нем у меня сложилось хорошее впечатление. Рабочая лошадь. Я вполне хорошего мнения о сокете LGA 1700. И хотел бы, чтобы Интел этот сокет не хоронил, и выпустил доработанную линейку процессоров для этого сокета. Но Интелу плевать на мое мнение.
Кстати, до этого я сидел на LGA 1155, который тоже зарекомендовал себя отлично.
Почему Интел склонен к замене сокетов - мне непонятно.
Они сейчас послушают и сохранят этот же сокет, но работать он будет только на новом чипсете :lol: Кажется так уже было во времена скайлейка вроде)
Павло_
Junior

Повідомлення

Це дасть значне підвищення продуктивності тільки в робочих задачах, в іграх від подвоєння кількості ядер, великого підвищення продуктивності не буде. Той невеликий ігровий приріст буде залежати від архітекруних покращень. В ігрових задачах важлива якість ядер, а потім вже кількість.
alexeygalas
Member

Повідомлення

alexeygalas: 01.02.2025 16:20Розділити на 2х8p16e краще буде
Читаю своє ж зараз і розумію, що тоді виде той самий ryzen 9 із тими самими приколами з dram.
А можливо реалізувати кільцеву шину між 2 ccd, а молодші моделі з меншою кількістю ядер обіграти не відключенням всієї плитки а однаковою кількістю ядер в кожній плитці? І при цьому залишити в грі обидва ccd. Але мабуть тоді доведеться ще в кожен ccd дати по контроллеру пам'яті я якось їх засинхронити на виході до модулів dram
radeon5870
Member

Повідомлення

Ну може хоч НоваЛейки будут працювати швидше ніж i9-14900K ... через рік :rotate:
IC9517
ATI&Vmod_fan

Повідомлення

Afit: 01.02.2025 17:20Они сейчас послушают и сохранят этот же сокет, но работать он будет только на новом чипсете Кажется так уже было во времена скайлейка вроде)
Эх, на 775м сокете (самом долгоиграющем сокете Интел) такая вакханалия творилась что современные сокеты отдыхают. Причем, все зависело от производителя матплат. Как сейчас помню были матплаты Asrock на чипсете 865G (из 2003!), которые поддерживали Core2 2008 года.
Earanak
Member

Повідомлення

Интересненько... А то какой то застой между старшими мейнстрим процами.
CBR23 - 13900KF на андервольте ~40500. В стоке - 7950X ~38500, 9950X ~43000, 285K ~42500.
По сути между этими четырьмя процами разницы в софтверном рендринге с гулькин нос.

Навалив столько ядер им скорее всего придется прилично снижать частоты в полной нагрузке.
Но если смогут выжать ~60к баллов при этом, можно будет подумать про апгрейд.
А что там в играх будет не особо интересно, тащем то и на 13900KF игры нормально играются.
После 285K конечно не знаешь чего от Интела ожидать, вдруг игры еще хуже начнут вертеться на Nova Lake :lol:
Mixx
Member

Повідомлення

Путем первых райзенов пошли? Много слабых ядер? Или однопотока тоже навалят?
Відповісти