Останні статті і огляди
Новини
Термопаста. Выбор обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Тема становится на ремонт
Если есть желающие помочь, пишите в личку.
Помощь может быть в любом виде: ссылки на тесты, графики и любая полезная информация по теме.
Тысты.
Свежий тест (tom's hardware)
Тестирование 11-ти термопаст by Hum
Если есть желающие помочь, пишите в личку.
Помощь может быть в любом виде: ссылки на тесты, графики и любая полезная информация по теме.
Тысты.
Свежий тест (tom's hardware)
Тестирование 11-ти термопаст by Hum
Востаннє редагувалось 27.03.2014 22:16 користувачем poulk, всього редагувалось 2 разів.
-
XXXshadyXXX
Member
zaskock
Андервольт процессора сам по себе уменьшит температуры mx130 + используй термуху с фазовым переходом, ещё пару градусов скинешь.
Андервольт процессора сам по себе уменьшит температуры mx130 + используй термуху с фазовым переходом, ещё пару градусов скинешь.
-
daesz
Member
Наткнувся на ось такий цікавий тест термоінтерфейсів :
Судячи із нього - МХ-6 is no joke, почитав трохи відгуки на розетці, там половина народу плаче, що дуже густа (мені власне всерівно - "крапелька" enjoyer ) і винять в тому що підробка, тмоу власне закралась думка - може таке бути, що й справді підробками на розетці підторговують?
Сам юзаю МХ-5 (та й ще маю чутка МХ-4 та майже повний тюбик TF-7 яка була у комплекті із кулером), із тих тестів що проводив сам - МХ-4 та TF7 мають одинакову температуру в навантаженні, але в простої МХ-4 має градусів на 7-9 менше (є підозра, що прижим був не рівномірний, коли наносив TF-7), МХ-5 десь на не цілий градус менші мала температури ніж МХ-4, і в навантаженні, і в простої.
Питаю, бо вагаюсь чи придбати на пробу, чи ні
- спойлер
Судячи із нього - МХ-6 is no joke, почитав трохи відгуки на розетці, там половина народу плаче, що дуже густа (мені власне всерівно - "крапелька" enjoyer ) і винять в тому що підробка, тмоу власне закралась думка - може таке бути, що й справді підробками на розетці підторговують?
Сам юзаю МХ-5 (та й ще маю чутка МХ-4 та майже повний тюбик TF-7 яка була у комплекті із кулером), із тих тестів що проводив сам - МХ-4 та TF7 мають одинакову температуру в навантаженні, але в простої МХ-4 має градусів на 7-9 менше (є підозра, що прижим був не рівномірний, коли наносив TF-7), МХ-5 десь на не цілий градус менші мала температури ніж МХ-4, і в навантаженні, і в простої.
Питаю, бо вагаюсь чи придбати на пробу, чи ні
-
Avenger80
Member
daesz
Вообще не заметил, что MX6 дуже густа, такая же как MX4, в принципе. Т.е. проблем с нанесением не было точно.
Вообще не заметил, что MX6 дуже густа, такая же как MX4, в принципе. Т.е. проблем с нанесением не было точно.
-
daesz
Member
Avenger80
хмм, мені чесно кажучи без різниці, думаю при нанесенні крапелькою вона всерівно нормально розітреться сама.
Почитав, правда, попередню сторінку і от задумався - мб краще DOW спробувати
хмм, мені чесно кажучи без різниці, думаю при нанесенні крапелькою вона всерівно нормально розітреться сама.
Почитав, правда, попередню сторінку і от задумався - мб краще DOW спробувати
-
Avenger80
Member
daesz
Я обычно выдавливаю на поверхность проца некоторое количество термопасты, а затем распределяю её кредитной карточкой тонким слоем, честно не заметил каких-то неудобств, всё видно относительно, может у кого-то перед этим были вообще жидкие пасты. Не заметил прям сильных отличий от MX4 во всём, включая и эффективность.
Я обычно выдавливаю на поверхность проца некоторое количество термопасты, а затем распределяю её кредитной карточкой тонким слоем, честно не заметил каких-то неудобств, всё видно относительно, может у кого-то перед этим были вообще жидкие пасты. Не заметил прям сильных отличий от MX4 во всём, включая и эффективность.
-
Mykolay3ack
HWBOT OC Team
Avenger80
В мене за лопаткою скатується, тому не люблю розмазувати.
daesz
Пересів з MX на DOW, не помітив погіршення.
В мене за лопаткою скатується, тому не люблю розмазувати.
daesz
Пересів з MX на DOW, не помітив погіршення.
-
unique-neon
Member
А порадьте рідкий метал, хочу замінити термопасту під кришкою процесора. На ek є з десяток варіантів, не ясно на що орієнтуватись https://ek.ua/ua/list/247/pr-47885/
-
daesz
Member
Mykolay3ack
а покращення?
а покращення?
-
Mykolay3ack
HWBOT OC Team
unique-neon
Be quiet!, Thermal grizzly, Alphacool норм бренди.
Решту не знаю.
Відправлено через 2 хвилини 25 секунд:
daesz
5550 в мене на ноутбуці 88 в повному навантаженні, з "божественою" PTM7950 тротлив. Тому від "фазного" поки відмовився.
По MX, давно відмовився і я не фапаю на температуру, "прямо до мозолів"
Решту не знаю.
daesz
5550 в мене на ноутбуці 88 в повному навантаженні, з "божественою" PTM7950 тротлив. Тому від "фазного" поки відмовився.
-
daesz
Member
Mykolay3ack
Тоді мб спробую DOW
Знайшов ще ось такий тест, DOW трохи кращий за МХ-6
https://www.igorslab.de/en/thermal-past ... /?ids=2,17
Тоді мб спробую DOW
Знайшов ще ось такий тест, DOW трохи кращий за МХ-6
https://www.igorslab.de/en/thermal-past ... /?ids=2,17
-
afhpwnd
Member
що зараз намазано і яка температура?Mykolay3ack: ↑ 14.01.2025 17:21 unique-neon
Решту не знаю.
daesz
-
Mykolay3ack
HWBOT OC Team
afhpwnd
У цитаті все написано, сенс мені двічі повторювати?
У цитаті все написано, сенс мені двічі повторювати?
-
Marmik
Junior
Хлопці, треба порада. Є 4070 ti super від сраних Асус Дуал, за 5 місяців хот-спот полетів до 100-ки, скоріш за все термуху видавило. Карта на гарантії, тому доведеться відправляти в сервісник( Лінк сервіс). В зв*язку з цим у мене питання, стоїть вибір між Shin-Etsu (X-23-7921-5) 2 г., коштує дивно деешво 220 гривень, підробка? Та 7950 Honeywell з фазовим переходом. Що порадите? Також, може хтось щось чув про цей сервісник, до них відправив click.ua, типу офіційна гарантія від Асус.
-
EUGENEY
Member
7921 паста хорошая, но она вышла в 2010 году, не сильно подходит под современные голые кристаллы - ее тоже выдавит, если стоит выбор между ней и 7950 , то берите 7950Marmik: ↑ 29.01.2025 19:29 Хлопці, треба порада. Є 4070 ti super від сраних Асус Дуал, за 5 місяців хот-спот полетів до 100-ки, скоріш за все термуху видавило. Карта на гарантії, тому доведеться відправляти в сервісник( Лінк сервіс). В зв*язку з цим у мене питання, стоїть вибір між Shin-Etsu (X-23-7921-5) 2 г., коштує дивно деешво 220 гривень, підробка? Та 7950 Honeywell з фазовим переходом. Що порадите? Також, може хтось щось чув про цей сервісник, до них відправив click.ua, типу офіційна гарантія від Асус.
тут дело в том что современные кристаллы имеют 2.5D и 3D упаковку (многослойные) и испытывают при работе сильные деформации, которые больше слоя термопасты и обычные пасты выкачивает, из термопаст подходит Dow Chemical TC-5550 (специально создали для голых кристаллов), материалы с фазовым переходом (у них в составе полимер и не дает составу убежать из места контакта радиатора и охлаждаемой поверхности), графитовые пленки
https://contest.techbriefs.com/2021/ent ... -iot/11183
-
Marmik
Junior
Спасибо за ответ, тогда буду покупать 7950. Вот только дилемма какой вариант покупать? Я нашёл только у наших продаванов на пром.юа, но там разные толщины 0.2мм и 0.25мм, пишут, что 0.25 мм лучше. Якобы Honeywell. Не хочется купить дешевую подделку бесполезную. + Есть сомнения, что сервисный центр вообще поймет, что это такое и умеет с этим работать...EUGENEY: ↑ 29.01.2025 21:327921 паста хорошая, но она вышла в 2010 году, не сильно подходит под современные голые кристаллы - ее тоже выдавит, если стоит выбор между ней и 7950 , то берите 7950Marmik: ↑ 29.01.2025 19:29 Хлопці, треба порада. Є 4070 ti super від сраних Асус Дуал, за 5 місяців хот-спот полетів до 100-ки, скоріш за все термуху видавило. Карта на гарантії, тому доведеться відправляти в сервісник( Лінк сервіс). В зв*язку з цим у мене питання, стоїть вибір між Shin-Etsu (X-23-7921-5) 2 г., коштує дивно деешво 220 гривень, підробка? Та 7950 Honeywell з фазовим переходом. Що порадите? Також, може хтось щось чув про цей сервісник, до них відправив click.ua, типу офіційна гарантія від Асус.
тут дело в том что современные кристаллы имеют 2.5D и 3D упаковку (многослойные) и испытывают при работе сильные деформации, которые больше слоя термопасты и обычные пасты выкачивает, из термопаст подходит Dow Chemical TC-5550 (специально создали для голых кристаллов), материалы с фазовым переходом (у них в составе полимер и не дает составу убежать из места контакта радиатора и охлаждаемой поверхности), графитовые пленки
Подумываю покупать вот тут: https://prom.ua/ua/p2240542921-termopro ... zovim.html
-
feniks_tm
Member
Так сам Женя і продаєMarmik: ↑ 29.01.2025 21:41Спасибо за ответ, тогда буду покупать 7950. Вот только дилемма какой вариант покупать? Я нашёл только у наших продаванов на пром.юа, но там разные толщины 0.2мм и 0.25мм, пишут, что 0.25 мм лучше. Якобы Honeywell. Не хочется купить дешевую подделку бесполезную. + Есть сомнения, что сервисный центр вообще поймет, что это такое и умеет с этим работать...EUGENEY: ↑ 29.01.2025 21:32
7921 паста хорошая, но она вышла в 2010 году, не сильно подходит под современные голые кристаллы - ее тоже выдавит, если стоит выбор между ней и 7950 , то берите 7950
Подумываю покупать вот тут: https://prom.ua/ua/p2240542921-termopro ... zovim.html
-
EUGENEY
Member
0.25 лучше, кристаллы сейчас тоже не сильно ровныеMarmik: ↑ 29.01.2025 21:41
Спасибо за ответ, тогда буду покупать 7950. Вот только дилемма какой вариант покупать? Я нашёл только у наших продаванов на пром.юа, но там разные толщины 0.2мм и 0.25мм, пишут, что 0.25 мм лучше. Якобы Honeywell. Не хочется купить дешевую подделку бесполезную. + Есть сомнения, что сервисный центр вообще поймет, что это такое и умеет с этим работать...
-
daesz
Member
EUGENEY
а як взагалі температури з птм7950 на райзенах 7000 серії? краще/гірше в порівнянні, наприклад, із 5550?
Я роздумую, щоб спробувати щось із цього коли буду в новий корпус перезбируватись, там буде ЛП кулер, тож кожний градус на рахунку
Зараз МХ5, паста як паста, не відвертий хлам, але десь на не цілий градус краща за МХ4/ТФ7 всього навсього.
а як взагалі температури з птм7950 на райзенах 7000 серії? краще/гірше в порівнянні, наприклад, із 5550?
Я роздумую, щоб спробувати щось із цього коли буду в новий корпус перезбируватись, там буде ЛП кулер, тож кожний градус на рахунку
Зараз МХ5, паста як паста, не відвертий хлам, але десь на не цілий градус краща за МХ4/ТФ7 всього навсього.
-
Marmik
Junior
Так Женя - це типу можна брати, норм чувак?feniks_tm: ↑ 29.01.2025 21:50Так сам Женя і продаєMarmik: ↑ 29.01.2025 21:41
Спасибо за ответ, тогда буду покупать 7950. Вот только дилемма какой вариант покупать? Я нашёл только у наших продаванов на пром.юа, но там разные толщины 0.2мм и 0.25мм, пишут, что 0.25 мм лучше. Якобы Honeywell. Не хочется купить дешевую подделку бесполезную. + Есть сомнения, что сервисный центр вообще поймет, что это такое и умеет с этим работать...
-
feniks_tm
Member
Який з нього «чувак» - не знаю, а який продавець - можете самі ознайомитись в його темі)
Востаннє редагувалось 29.01.2025 22:11 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 1 раз.