Останні статті і огляди
Новини
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с вентиляторами, и выбором вентиляторов.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 20.09.2016 08:51 користувачем alex_sul, всього редагувалось 7 разів.
-
Entar
Member
А на що там гарантія? Тобто якщо мій арктік почне торохтіти через 4 роки я можу отримати новий?oversteve: ↑ 06.01.2025 15:21 воно ще і з гарантією адекватною і довгою, ну і при заміні гарантію дають по новій
-
Ostin
Member
Отут я б спершу перевірив, бо в мене 140 нокта давала суттєво більше шума за дві 120-ки. Я б таке потестив спершу, бо рівень шуму в різних корпусах може бути різним.daesz: ↑ 06.01.2025 00:04Дві 140 будуть ефективніші та тихіші за три 120
-
Entar
Member
Отправлено спустя 2 минуты 13 секунд:
Vinzy
Спасибо! На днях установлю - отпишусь. У меня в корпусе за 4.5 года комплектные недорогие от деепкула не загудели) А вот начал чуть торохтеть в бп вентилятор, чифтек протон 600. Надо бы разобраться можно ли его на арктик заменить
Vinzy
Спасибо! На днях установлю - отпишусь. У меня в корпусе за 4.5 года комплектные недорогие от деепкула не загудели) А вот начал чуть торохтеть в бп вентилятор, чифтек протон 600. Надо бы разобраться можно ли его на арктик заменить
-
oversteve
Member
так, і гарантію на 6 років по новій, чи скільки там даютьEntar: ↑ 06.01.2025 15:33 А на що там гарантія? Тобто якщо мій арктік почне торохтіти через 4 роки я можу отримати новий?
-
VladimirV
Member
Entar
В бп 100% 2 пиновые вентиляторы. Установить можно если аккуратно. Но будут проблемы, изначально там не подходят коннекторы.
В бп 100% 2 пиновые вентиляторы. Установить можно если аккуратно. Но будут проблемы, изначально там не подходят коннекторы.
-
daesz
Member
Двом 140 потрібно крутитись на менших обертах ніж 120кам, щоб забезпечити аналогічний рівень тиску/потомуOstin: ↑ 06.01.2025 15:34Отут я б спершу перевірив, бо в мене 140 нокта давала суттєво більше шума за дві 120-ки. Я б таке потестив спершу, бо рівень шуму в різних корпусах може бути різним.daesz: ↑ 06.01.2025 00:04Дві 140 будуть ефективніші та тихіші за три 120
-
Hells Angels
Member
треба читати, а то наприклад у корсара йде заміна, без продовження гарантіїoversteve: ↑ 06.01.2025 15:38так, і гарантію на 6 років по новій, чи скільки там дають
-
oversteve
Member
мені в КТС по новій виписали, коли міняв, так що не знаюHells Angels: ↑ 06.01.2025 16:30треба читати, а то наприклад у корсара йде заміна, без продовження гарантіїoversteve: ↑ 06.01.2025 15:38так, і гарантію на 6 років по новій, чи скільки там дають
-
Jesterius
Member
Добрый день
Что посоветуете по тихим кулерам 80х80 ?
Смотрю в сторону ноктуа NF-A8 FLX, как проверенный вариант , но может что то упускаю ещё
Нужны 2шт в маленький itx nas. А то родные шумят так, что хочется выкинуть все это дело в окно с 12го этажа
Смотрю в сторону ноктуа NF-A8 FLX, как проверенный вариант , но может что то упускаю ещё
Нужны 2шт в маленький itx nas. А то родные шумят так, что хочется выкинуть все это дело в окно с 12го этажа
-
daesz
Member
Спробувати спочатку налаштувати криву в біосі (ну чи через фрішну утиліту Fan Control), якщо все ще не буде влаштовувати - то https://www.thermalright.com/product/tl-b8/ от ці як варіант будуть дешевші, мають кращий статичний тиск, але й дещо голосніші за варіант від ноктуа.Jesterius: ↑ 13.01.2025 10:40 Добрый день
-
MAKKACIN
Member
Доброго дня, запитаю що мене цікавит по вентиляторах!
1. Хто яку змазку прекомендує для кулерів які мають таку можливість? (вд+ вазелін вічна класика)
2. Якщо кулер не обслуговується то чим можна забрискати в нього шоб перестав шелепотіти(типу пил туди налетів і потрібно хоч чуток покращити, а не розборний)
3. Які є дешеві/дорогі варіанти змазок для вентиляторів?
Дякую.
1. Хто яку змазку прекомендує для кулерів які мають таку можливість? (вд+ вазелін вічна класика)
2. Якщо кулер не обслуговується то чим можна забрискати в нього шоб перестав шелепотіти(типу пил туди налетів і потрібно хоч чуток покращити, а не розборний)
3. Які є дешеві/дорогі варіанти змазок для вентиляторів?
Дякую.
-
Vinzy
Member
Две 140мм внизу на вдув не будут мешать нормально охладу видеокарты? Думал заменить свои три 120мм на два 140мм. Вот и думаю если я на макс выставлять буду 140мм они не будут создавать турбулентность в паре с видеокартой? Корпус jonsbo d31. Видеокарта заканчивается на третьем слоте. Ну или чуть ниже.
Сейчас такое чувство что не хватает задува в корпус воздуха.
-
MAKKACIN
Member
А які комплектуючі і які температури? Просто задача нормального охолодження корпусу робити сквознячок і циркуляцію, але якщо компоненти гарячі воно кардинально не повпливає зрівнюючи з відкритим стендом.Vinzy: ↑ 21.01.2025 14:52jonsbo d31
-
Vinzy
Member
MAKKACIN
В профиле у меня все есть. Вода сверху 240мм. Задний на выдув. Перфорауия вырезана мнизу и сзади в корпусе
В профиле у меня все есть. Вода сверху 240мм. Задний на выдув. Перфорауия вырезана мнизу и сзади в корпусе
-
MAKKACIN
Member
Vinzy
температури де?
Як на мене корпус невдалий вибрали от і проблеми з обдувом.
"если я на макс выставлять буду 140мм они не будут создавать турбулентность" - скоріше за все буде, залеже від потужності кулерів 140, це не нормальна робота ні кулерів ні відіка(краще забір спереду корпусу вдоль відіка) , хіба подобаєтья сидіти за штурвалом винищувача
температури де?
Як на мене корпус невдалий вибрали от і проблеми з обдувом.
"если я на макс выставлять буду 140мм они не будут создавать турбулентность" - скоріше за все буде, залеже від потужності кулерів 140, це не нормальна робота ні кулерів ні відіка(краще забір спереду корпусу вдоль відіка) , хіба подобаєтья сидіти за штурвалом винищувача
-
Vinzy
Member
MAKKACIN
Вот.
Вот.
- спойлер
- https://ibb.co/CwygfrM
-
MAKKACIN
Member
Vinzy
Та норм температури, немає сенсу макс швидкість на 140 робити. Хоча діло ваше(можна відік андервольтнути якшо фпс хватає в іграх). Я б поставив на видув обовязково вентилятор ззаду, зверу. Знизу якщо 3 шт то чисто криву 10- до 35% максимум чисто шоб чуток надувало холодного на відік. Або просто корпус побільше шоб було де розгулятися
Та норм температури, немає сенсу макс швидкість на 140 робити. Хоча діло ваше(можна відік андервольтнути якшо фпс хватає в іграх). Я б поставив на видув обовязково вентилятор ззаду, зверу. Знизу якщо 3 шт то чисто криву 10- до 35% максимум чисто шоб чуток надувало холодного на відік. Або просто корпус побільше шоб було де розгулятися
-
oversteve
Member
я так розумію у вас там торчять 3 арктика слімки, якщо поставити туди повнорозмірні 25мм вентилятори, то буде потік суттєво краще, але у вас ітак там температури +- ок і не знаю чого ви заморочуєтесьVinzy: ↑ 21.01.2025 14:52 Две 140мм внизу на вдув не будут мешать нормально охладу видеокарты? Думал заменить свои три 120мм на два 140мм. Вот и думаю если я на макс выставлять буду 140мм они не будут создавать турбулентность в паре с видеокартой? Корпус jonsbo d31. Видеокарта заканчивается на третьем слоте. Ну или чуть ниже.
ну і власне можете спробувати задній вентилятор на вдув поставити, можливо АІО нагорі буде трохи краще
-
Vinzy
Member
oversteve
Та с задним на вдув видеокарта будет не найс скорее всего. Пробовал как-то, но не глянул на видеокарте. Радиатору пофиг, но на выдув щас и дует довольно теплым воздухом. Слимки внизу. Вот и думал на два 140мм заменить. А то разогнал и проц и видюху
Заморачиваюсь ведь было макс 65 на видеокарте а теперь 67-68°. Думал мож на нее больше подуть и остынет. Да глупости)
Та с задним на вдув видеокарта будет не найс скорее всего. Пробовал как-то, но не глянул на видеокарте. Радиатору пофиг, но на выдув щас и дует довольно теплым воздухом. Слимки внизу. Вот и думал на два 140мм заменить. А то разогнал и проц и видюху
Заморачиваюсь ведь было макс 65 на видеокарте а теперь 67-68°. Думал мож на нее больше подуть и остынет. Да глупости)