Останні статті і огляди
Новини
Не стартує Colorful CVN B650 GAMING FROZEN V14 з б/п Enermax
-
leniksss
Member
Доброго дня, зіткнувся з такою проблемою? Є блок живлення Enermax Platimax 850 W (EPM850EWT) якій до цього справно робив на будь яких (чотири системи до цього випадку) материнських платах, але коли зібрав нову систему АМ5 на материнці Colorful CVN B650+ryzen 7 7700 блок живлення не запустив систему, встановив на стару(в профілі) все працює, ставив блок живлення на іншу, теж все робить. Дістав із шафи старенький seasonic все запрацювало, та працює. Що може бути з материнською платою чи з блоком живлення, що вони не працюють в "тандемі" ?
-
Ray2000gt
Advanced Member
Несумісність
-
leniksss
Member
Я так розумію, що більше винна материнська плата?Ray2000gt: ↑ 22.11.2024 11:54 Несумісність
-
Kiyavin
Junior
Доброго дня. У вас взагалі не включається? Теж недавно взяв r7 7700 і colorful b650m-plus v 14.
Щось ніяк не можу заставити запускатись вінду.
Стара 10 на сата ссд не стартує
Нова 11 на м2 ссд після встановлення з флешки також не стартує. Це на uefi+legaci.
На uefi взагалі не бачить загрузчика.
Нова 11 на м2 ссд після встановлення з флешки також не стартує. Це на uefi+legaci.
-
Yurius
Member
причина очевидна,китайське лайно за назвою Colorful
-
Dremjke
Member
А BIOS взагалі бачить ці диски? З Win10 та Win11.Kiyavin: ↑ 20.01.2025 11:13Доброго дня. У вас взагалі не включається? Теж недавно взяв r7 7700 і colorful b650m-plus v 14.
-
Kiyavin
Junior
В Біосі дані диски відображаються, в різні порти пробував. При встановленні з флешки він11 в режимі uefi диск також відображається і він ж-а встановлюється з діленням диску на 3 розділи. Далі комп перезавантажується, дістаю флешку і все, далі не йде загрузка.
В чому бачу проблему, що біос не бачить бутлоадера віндовс (спробую на днях даний диск,, на який накатував нову ОС в іншу збірку). Подивлююсь чи запуститься на іншій системі.
-
Mixx
Member
Kiyavin
А скільки видали за це нещастя (плату), невже була сильно дешевша за b650m-h/m2, що лихий потягнув з китайцями зв'язатись?
А скільки видали за це нещастя (плату), невже була сильно дешевша за b650m-h/m2, що лихий потягнув з китайцями зв'язатись?
-
daesz
Member
Mixx
ВК у них топ по якості, але справедливості ради - вони не пишуть під неї біоси/дрова також
ВК у них топ по якості, але справедливості ради - вони не пишуть під неї біоси/дрова також
-
Mixx
Member
Ну так це давно відомо, що не китайська плата - завжди якийсь гемор з біосем, на ам5 навіть мсі з асусем обсералися, а тут колорфул
-
Dremjke
Member
Відключіть усі диски окрім м2 і на нього начист оперевстановіть він11, потім інші диски підключайте.Kiyavin: ↑ 20.01.2025 23:31В чому бачу проблему, що біос не бачить бутлоадера віндовс
-
Kiyavin
Junior
За 122долл взяв. Інші на долл 50 приблизно дорожчіMixx: ↑ 21.01.2025 03:49 Kiyavin
Отправлено спустя 4 минуты 40 секунд:
Саме так і встановлюю. Але от чогось Бут не бачить встановлену вінду. Щось здається чи якийсь пунктик в біосі заважає.. Чи щось із браком/несумістність комплектуючих.Dremjke: ↑ 21.01.2025 09:48Відключіть усі диски окрім м2 і на нього начист оперевстановіть він11, потім інші диски підключайте.Kiyavin: ↑ 20.01.2025 23:31В чому бачу проблему, що біос не бачить бутлоадера віндовс
-
Mixx
Member
Kiyavin
Жесть, співчуваю, я думав такі поробки коштують дешевше...
На сата диску теж не бачить загрузчик?
На нормальній платі я би порадив спробувати підкинути ще один диск, або оновити біос, ще можна переткнути проц в сокеті, і гарно роздивитись сокет на тему погнутих ніжок/пилу на процесорі, якщо нічого не допоможе - пробуйте штурмувати китайців на тему повернення коштів/заміни плати.
А так, порада на майбутнє, для всіх.. Не зв'язуйтесь з китайцями! Мало того, що можна натрапити на халепу, так навіть справні плати до сих пір не вміють нормально навіть проц і пам'ять налаштувати, а коштують, як досить пристойні материнки.
https://hotline.ua/ua/computer-materins ... hdvm2plus/
https://hotline.ua/ua/computer-materins ... 50m-hdvm2/
Ось вирішення будь-яких проблем з цим китайцем, біос відполірований, місцева гарантія, ціна така сама, або дешевше, ніж те китайське сміття, і так, не ведіться на великі радіатори і купу россипухи в врм китайців, якість компонентів частіше за все там на рівні якості їхньої прошивки, я не здивуюся, якщо 6х50а дрмос на молодшій а620 виявиться кращим за те одоробло.
Жесть, співчуваю, я думав такі поробки коштують дешевше...
На сата диску теж не бачить загрузчик?
На нормальній платі я би порадив спробувати підкинути ще один диск, або оновити біос, ще можна переткнути проц в сокеті, і гарно роздивитись сокет на тему погнутих ніжок/пилу на процесорі, якщо нічого не допоможе - пробуйте штурмувати китайців на тему повернення коштів/заміни плати.
А так, порада на майбутнє, для всіх.. Не зв'язуйтесь з китайцями! Мало того, що можна натрапити на халепу, так навіть справні плати до сих пір не вміють нормально навіть проц і пам'ять налаштувати, а коштують, як досить пристойні материнки.
https://hotline.ua/ua/computer-materins ... hdvm2plus/
https://hotline.ua/ua/computer-materins ... 50m-hdvm2/
Ось вирішення будь-яких проблем з цим китайцем, біос відполірований, місцева гарантія, ціна така сама, або дешевше, ніж те китайське сміття, і так, не ведіться на великі радіатори і купу россипухи в врм китайців, якість компонентів частіше за все там на рівні якості їхньої прошивки, я не здивуюся, якщо 6х50а дрмос на молодшій а620 виявиться кращим за те одоробло.
Востаннє редагувалось 21.01.2025 20:32 користувачем Mixx, всього редагувалось 1 раз.
-
Yurius
Member
рука обличчя
-
Alexsandr
Member
а 7-ка или 10-ка в легаси? Не помню 10-ка так становится же? Может uefi только пишется?Kiyavin: ↑ 20.01.2025 23:31 В Біосі дані диски відображаються, в різні порти пробував. При встановленні з флешки він11 в режимі uefi диск також відображається і він ж-а встановлюється з діленням диску на 3 розділи. Далі комп перезавантажується, дістаю флешку і все, далі не йде загрузка.
В чому бачу проблему, що біос не бачить бутлоадера віндовс (спробую на днях даний диск,, на який накатував нову ОС в іншу збірку). Подивлююсь чи запуститься на іншій системі.
-
Kiyavin
Junior
Всім дякую за дискусію.
В мене проблема була не в материнці.
Не знаю чого витки обсираєте колорфул, по збірці нормальна, по біосу норм, але те що не відразу обнови клепають, то да.
Проблема була в m2 ssd lexar nq790 (безбуферний, можливо це і не дає завантажуватись вінді)
Пішов до друга з диском, вінда теж не вантажиться. Перевстановили у нього о таж сама ситуація, що нема загрузчика бута.
Поки встановив на сата диск, зразу все ок завелось
Тепер думаю який m2 ssd взяти під вінду.
Не знаю чого витки обсираєте колорфул, по збірці нормальна, по біосу норм, але те що не відразу обнови клепають, то да.
Проблема була в m2 ssd lexar nq790 (безбуферний, можливо це і не дає завантажуватись вінді)
Пішов до друга з диском, вінда теж не вантажиться. Перевстановили у нього о таж сама ситуація, що нема загрузчика бута.
-
sasha76
Member
по гарантии сдавай если есть.ссд походу бракованный.винде глубоко начхать есть буфер или нет.Kiyavin: ↑ 24.01.2025 19:42 Всім дякую за дискусію.
-
Kiyavin
Junior
Гарантія у китайця є, але ссд працює добре в режимі під файли. Мені норм. Поставив на нього ще радіатор. Все норм. Але так, якийсь брачок, що не бачить вінду.sasha76: ↑ 24.01.2025 20:20 по гарантии сдавай если есть.ссд походу бракованный.винде глубоко начхать есть буфер или нет.
-
lewerlin
Member
Ну тут цікавий пепелац. Котролер 10-фаз, самий донний(а можна ж було 8мифазний покраще), ДРМоСів аж 16 збірок на проц... самих донних(а можна ж було 12 покраще). І так вся плата, якась економія без економії. Аудіофільські нічікони до донного реалтеку, щоб що?Mixx: ↑ 21.01.2025 20:24Жесть, співчуваю, я думав такі поробки коштують дешевше...
Але якщо чесно, їй все ж далеко до всяких хуананів , виглядає не геть щоб так. Якби ще китайці вміли в біоси .
-
Mixx
Member
lewerlin
Справа в тому, пофіг, що китайці туди всунули, який звук, які фази і ТД... В біоси вони ніколи не вміли і не навчаться. Якщо навіть на самому дешевому б650 асроку за 5к можна вставити будь який 6-8 ядер проц, розігнати озп по самі яйка, налаштувати курву і пбо, вентилятори зберегти профіль і роками сидіти, тобто 95% того, що зробиш на умовному стріксі, тільки в 4 рази дешевше. На цьому чуді добре, якщо в стоку воно хоч якось буде працювати, без подібних тем
І я можу зрозуміти, якщо раніше купували ксеони з подібними платами, щоб в купі з майже безкоштовною ецц пам'яттю отримати рівень продуктивності умовних перших райзенів, але в півтора рази дешевше, на що люди ведуться зараз? Це навіть не жадібність, а просто якась тупість...
Справа в тому, пофіг, що китайці туди всунули, який звук, які фази і ТД... В біоси вони ніколи не вміли і не навчаться. Якщо навіть на самому дешевому б650 асроку за 5к можна вставити будь який 6-8 ядер проц, розігнати озп по самі яйка, налаштувати курву і пбо, вентилятори зберегти профіль і роками сидіти, тобто 95% того, що зробиш на умовному стріксі, тільки в 4 рази дешевше. На цьому чуді добре, якщо в стоку воно хоч якось буде працювати, без подібних тем
І я можу зрозуміти, якщо раніше купували ксеони з подібними платами, щоб в купі з майже безкоштовною ецц пам'яттю отримати рівень продуктивності умовних перших райзенів, але в півтора рази дешевше, на що люди ведуться зараз? Це навіть не жадібність, а просто якась тупість...