Мышь для Геймера! На чем остановиться?

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
VolandInferno
Member

Повідомлення

Reverse_rain
Ти оптичні перемикачі не поставиш замість механіки. Перемикачі в мене є. Самі фото елементи розпаяні безпосередньо на платі самої миші. В той же час, сам по собі перемикач електрично ніяк не повʼязаний з мишкою, він просто вставляється в пази і все. Його задача - переривати оптичний промінь. Все.
Reverse_rain
Member

Повідомлення

VolandInferno: 16.01.2025 22:23 Reverse_rain
Ти оптичні перемикачі не поставиш замість механіки. Перемикачі в мене є. Самі фото елементи розпаяні безпосередньо на платі самої миші. В той же час, сам по собі перемикач електрично ніяк не повʼязаний з мишкою, він просто вставляється в пази і все. Його задача - переривати оптичний промінь. Все.
В мене миша Asus ROG, тут заміна перемикачів без пайки і стоїть колодка яка дозволяє використовувати як 3 пін механіку, так і 5 пін оптику.
VolandInferno
Member

Повідомлення

Reverse_rain
І фото елементи є?

Відправлено через 5 хвилин 12 секунд:
Ось razer-like(RAESHA) оптичний перемикач. Його задача переривати оптичний сигнал, в самому перемикачі ніякої оптики немає.
спойлер
Зображення
Зображення
Можливо омронівські перемикачі по іншому влаштовані.
Востаннє редагувалось 16.01.2025 22:44 користувачем VolandInferno, всього редагувалось 6 разів.
tolebamber
Member

Повідомлення

zelenuchka
Вангую что вам отправлялись на ремонт мышки которые использовали в гибридном режиме. И если переключить в дровах на оптический то мышка начала работать нормально без всяких траблов.

Механика там нужна для поверсейвинга что бы использовать оптику только в тот момент когда нажимается кнопка, в оптическом режиме - оптика работает всегда минуя механическую часть, и ушатать ее - ну максимально сложно.
Reverse_rain
Member

Повідомлення

VolandInferno: 16.01.2025 22:31 Reverse_rain
І фото елементи є?

Відправлено через 5 хвилин 12 секунд:
Ось razer-like оптичний перемикач. У омрон інші.
спойлер
Зображення
Зображення
Сорь, трохи не шарю за які фотоелементи йде мова :gigi:
Навіть не думав що їх може бути різні види, але схоже що в мене омронівський варіант. Навіть розібрав мишку і сфоткав ту колодку.
спойлер
Фото з інету
sg-11134201-7qvcr-lf4xc4ay8dke50.jpg
Мої фотки
IMG_20250116_223931.jpg
IMG_20250116_223905.jpg
VolandInferno
Member

Повідомлення

Reverse_rain
У омрон, походу самі фотоелементи вбудовані в сам перемикач, якраз там де по 2 піни.

Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
Ну тоді можете спробувати на алі замовити. Я собі замовляв, за 10 днів прийшли.
Patruletz
Member

Повідомлення

Reverse_rain а колесо оптика чи механічний енкодер?
Reverse_rain
Member

Повідомлення

Patruletz: 16.01.2025 22:54 Reverse_rain а колесо оптика чи механічний енкодер?
Ось тут проблема, механіка. І коли купував мишу то багато хто жалівся((
Нажахали мене так що нібіи вони взагалі місяць живуть ці енкодери, тому я одразу як замовив мишу купив на аліку 2шт нових енкодерів.
Пройшов рік, нові енкодери лежать в шухляді, а той що на заводі ще не сбоїть. Хоча це діло часу, з урахуванням що відносно нещодавно чистив колесо і вісь від шерсті (в хаті пухнаста тварюка). До речі, енкодери на роз'ємі, а не на пайці, що добре як на мене.
На минулій бладі, був оптичний енкодер, все ж гарна річ. 9 років відпахав і жодного нарікання. Але то мабуть единий гарний спогад про ту а4тек.
artko
Member

Повідомлення

zelenuchka: 16.01.2025 17:53 Ну и про "механічний компонент" в оптике ↓ На фото все тот же популярный "оптический" D2FP-FN2. Тут уже даже не смешно :-/
Так а що не так? Взяли свій перевірений часом мікрік та додали просто оптичний компонент. Навіщо вигадувати щось принципово нове?
daesz
Member

Повідомлення

zelenuchka: 16.01.2025 17:53
daesz: 16.01.2025 16:14
Оптичні свічі маютьпрактичне призначення - вони довговічніші, бо там немає механічного компоненту який може вийти із ладу :)
:lol:
Раз и два. Сравните 2 микросвича от одного производителя по параметру "LIFE".
Просто "механика" плохо себя "продает" :super:
Ну и про "механічний компонент" в оптике ↓ На фото все тот же популярный "оптический" D2FP-FN2. Тут уже даже не смешно :-/
OmronOptical.jpg
Я говорив про ось ці https://steelseries.com/blog/prime-pres ... ionary-517
Між справжніми оптичними свічами та одороблом від омронів - є різниця ;)
artko
Member

Повідомлення

daesz: 17.01.2025 07:26 Я говорив про ось ці https://steelseries.com/blog/prime-pres ... ionary-517
рееєстрація натискання перекриванням світла - він оптичний, крапка :) як то механічно зроблено, то інше питання. "Справжні" оптичні свічи не повинні тоді зовсім мати механічного компонента. (Типу як були ото клавіатури проекційні)
zelenuchka
Member

Повідомлення

tolebamber: 16.01.2025 21:18 Это чисто ваше мнение, добавьте
Оптико механически т.к. могут работать в обеих режимах, на разерах только оптика.
Мне не те не другие на ремонт кнопок не попадались (хотя разеры оптические уже года три на рынке)
Естественно мое мнение! Оно написано под моим ником.
И хватит в неокрепшие головы втюхивать эти нечистоты про "на разерах только оптика" ... там точно такая же внутри металлическая пластина, которая работает с толкателем механически! В конце концов происходит усталость металла и эта хваленая "оптика" выходит из строя! У рейзора конструкция микрика другая, но суть одна и та же ...
Если бы все так было "прекрасно", то они бы давали не 90 миллионов кликов на GEN-3 свичи (третье поколение !), а 900 миллионов.
В итоге там стоит все та же пластина "третьего поколения", которая создает механическое движение "шторки"!
Кристальный маркетинг, особенно про "только оптика". Естественно миллионы сами себя у компаний не заработают ...
RazerOptical.jpg
Gen3-.jpg
artko: 17.01.2025 07:35
daesz: 17.01.2025 07:26 Я говорив про ось ці https://steelseries.com/blog/prime-pres ... ionary-517
рееєстрація натискання перекриванням світла - він оптичний, крапка :) як то механічно зроблено, то інше питання. "Справжні" оптичні свічи не повинні тоді зовсім мати механічного компонента. (Типу як були ото клавіатури проекційні)
Хоть один здравый комментарий :beer:
tolebamber
Member

Повідомлення

Рука лицо, трабла обычных свичей как правило в 99,9% случаев не в пластине а в контактах. Омрон на свои японские микрики дает ресурлайф на механику и контакты разные показания и там разница в десятки раз больше у механики. Так что ваши доводы про оптику - вилами по воде. Вы не там проблему ищите где она есть на самом деле.
VolandInferno
Member

Повідомлення

Єдине що можу сказати, клік у омронівської "оптики" мені значно більше подобається ніж у Razer(raesha). Омронівські кліки для мене майже як антидепресант)
Відповісти