Останні статті і огляди
Новини
Відбувся анонс Nintendo Switch 2. Новинка підтримуватиме ігри для оригінальної Switch
-
Guest003
Member
Цікаво чи можна її буде взломати та накатити SteamOS)
-
MrThree
Member
Отправлено спустя 4 минуты 30 секунд:MrThree: ↑ 16.01.2025 21:18Да на мониторе и смартфоне с большими разрешениями картинка выглядит мыльно, но на самой консоли диагональ не большая и смотрися вполне нормально, особенно на Switch Lite, еще если свич чипован есть патчи на улучшение графики, более высокий фпс, некоторые моды и переводыtornadox: ↑ 16.01.2025 20:11
о кольорах фломастерів спорити не буду, в кожного свій стиль, але я бачив як виглядала та мультиплфатформа на свіч.
![]()
Для себе розглядав покупку під вільну ОС, але з виходом х86 портативок і можливості запуску dxvk/proton на андроїд таке бажання зникло повністю![]()
Зараз вже 8 серія Snapdragon витягує відьмака в 30 кадрів
- спойлер
а серія Elite так взагалі без коментарів
Я вже мовчу що умовно власникам цих апаратів відкривається повноцінна ПК бібліотека з тисячами ігор.![]()
Если Switch 2 взломают и Valve начнёт поддержку архитектуры Arm то тогда конечно.Guest003: ↑ 16.01.2025 21:03 Цікаво чи можна її буде взломати та накатити SteamOS)
-
alexeygalas
Member
Я в 2008 попав в лікарню аж на цілий місяць. І саме sony psp допомогла не здохнути від нудьги в наших химерних совкових лікарнях того часу. Пройшов gta liberty city stories і vice city stories, midnight club 3 і LA, мобільні версії NFS. Був звичайно і лептоп в той час але тримати в палаті було не зручно. Тому на другий же день віддав його додому. А от саме handheld формат ідеально. На 3/4 яскравості витримувала своїтзявлені 4:30 ігрового часу. І фільми з серіалами на ній дивився в поїзді свого часу. Поки планшети не з'явились. Тому перш за все портативка - це час гри від акумулятора.
3ds нажаль пройшов повз мене. А от свіч хочу мати.
3ds нажаль пройшов повз мене. А от свіч хочу мати.
-
MetalistForever
Member
Switch- это для 40-50 лет аудитории скучающие за 6-8 битными играми с пиксельной графикой и ценниками дороже, чем игры на PS 5
P.S. Ну хотя бы Nintendo не кинула( как обычно Remaster> Remaster > Remaster ) и дала совместимость со старыми играми( хотя бы с 1- Switcha )
P.S. Ну хотя бы Nintendo не кинула( как обычно Remaster> Remaster > Remaster ) и дала совместимость со старыми играми( хотя бы с 1- Switcha )
-
alexeygalas
Member
MetalistForever
Типовий стереотип країн бувшого снд, де про нінтендо не знали нічого. В сша вся молодь з нінками всі покоління ))
Типовий стереотип країн бувшого снд, де про нінтендо не знали нічого. В сша вся молодь з нінками всі покоління ))
-
tornadox
Member
Це вже якийсь мем, що всі фанати Нінтендо тягнуть заїжджену байку про максимум 1-2 години гри на x86. Ну звідки ви це берете? Це як правило, яке всі повторюють, але ніхто не перевіряє.alexeygalas: ↑ 16.01.2025 20:50Бачили. Але, пробачте, 2 год гри це не портативка. Це пекарня в кишені. Я писав вище )
Окей, навіть якщо мова про найважчі ігри на Unreal Engine 5 з Lumen, хто вам заважає підключити зарядку? Зараз вони розміром із пачку сигарет завдяки нітриду галію. У мене в рюкзаку завжди лежить зарядка та 2-метровий Type-C кабель. А ще є повербанк на 60 Вт·год, який трохи більший за ту ж зарядку, і це дає мені ще 8-9 годин гри на Steam Deck. Плюс, якщо граєш від розетки, то взагалі нема про що говорити.
Таке враження що інші аргументи вже давно застаріли, а лишилися "батарея 1-2год" та "маріо-зельди"

Подивимося що НОВОГО запропонує Switch 2. Бо поки для кросплатформи є точно кращі дешевші по cost of ownership консолі. Хіба буде злом одразу.
Відправлено через 14 хвилин 17 секунд:
Ох, ще один міф під'їхав, про "всю молодь у США з нінками" – просто золото. Реальність трохи інша. ТSwitch популярний у США, але головна аудиторія Нінтендо – це фанати, які зросли на їхніх франшизах, і тепер купують Свіч або для себе (ностальгія), або для своїх дітей.alexeygalas: ↑ 16.01.2025 21:53Типовий стереотип країн бувшого снд, де про нінтендо не знали нічого. В сша вся молодь з нінками всі покоління ))
А молодь у США здебільшого на PlayStation, Xbox або взагалі на ПК – бо це про мультиплатформу, серйозні ААА-ігри та багатий вибір, який пропонує бібліотека Steam, Epic чи Game Pass. І головне – там за ті ж гроші можна грати у сучасне залізо з топовою графікою, а не в перевидання 10-річних ігор за повну ціну.
Відправлено через 4 хвилини 41 секунду:
box86/64 вже це робитMrThree: ↑ 16.01.2025 21:24Если Switch 2 взломают и Valve начнёт поддержку архитектуры Arm то тогда конечно.
-
alexeygalas
Member
І знов ми повертаємось на початок - намагаємось запхати пекарню в кишеню і грати біля розетки.tornadox: ↑ 16.01.2025 22:12Окей, навіть якщо мова про найважчі ігри на Unreal Engine 5 з Lumen, хто вам заважає підключити зарядку? Зараз вони розміром із пачку сигарет завдяки нітриду галію. У мене в рюкзаку завжди лежить зарядка та 2-метровий Type-C кабель. А ще є повербанк на 60 Вт·год, який трохи більший за ту ж зарядку, і це дає мені ще 8-9 годин гри на Steam Deck. Плюс, якщо граєш від розетки, то взагалі нема про що говорити.
А не зручніше це грати на лептопі біля розетки не затискаючи графіку в мінімалку на деку. Давайте в портатив грати на портативках а в стім і гог на пк )) і не розмовляти по холодильнику і не фотографувати на пилососtornadox: ↑ 16.01.2025 22:12Steam/Epic/EA/Ubisoft/Battle.Net/GOG – це
Відправлено через 4 хвилини 19 секунд:
Креш бендікут на соні це вау супер а маріо на нінтендо це щось погане? )) всі тягнуть свої франшизиtornadox: ↑ 16.01.2025 22:12маріо-зельди"
-
The_Rusik
Member
tornadox
А говорите портативка. Провод, зарядка, розетка... ммм, или розетка по вай фай?

А говорите портативка. Провод, зарядка, розетка... ммм, или розетка по вай фай?
-
tornadox
Member
Свіч - це той самий ПК, просто на дуже застарілому залізі та закритій ОС. Якщо взяти сучасні ноутбуки на ARM, наприклад, Snapdragon Elite - це ж "пекарня"? Вони ж запускають Windows-ігри. Тож питання не в платформі, а в підході. Хтось випустить хендхелд на цьому ж SOC - і що, це буде не портативка?alexeygalas: ↑ 16.01.2025 22:22І знов ми повертаємось на початок - намагаємось запхати пекарню в кишеню і грати біля розетки.
А якщо ми вже говоримо про "не грати в Steam і GoG на портативках", то нагадаю, що сучасні смартфони з потужними SOC уже спокійно тягнуть Windows-ігри через емулятори. Світч просто застряг у минулому, і фанати його виправдовують тим, що іншого не бачили.
Відправлено через 49 секунд:
The_Rusik
а свіч заряджається силою думки нінтедобоя?
-
Alligator
Member
Nintendo Switch 2 має Nvidia Tegra T239 з экраном 12 Gb LPDDR5X-7500. Виглядає ніби сідати воно буде аналогічно швидко як і Valve Steam Deck / ASUS ROG Ally / Lenovo Legion Go.
Минула Switch проста мала компоненти які були значно слабкіші тому і жерли значно менше.
Минула Switch проста мала компоненти які були значно слабкіші тому і жерли значно менше.
-
Creature4O
Member
типовий стереотип зумера, який не знає ніхчого про совок, і що першу "нінку" совкові майстри вкрали і зробили "ну погоді" і ще купу клонів на різні теми.alexeygalas: ↑ 16.01.2025 21:53 MetalistForever

-
tornadox
Member
MrThree
Я якраз його грав декілька днів на Switch Lite і зрозумів, що воно того не вартує. Є хмарний геймінг, там ж картина 6.89" смартфоні виглядає як день і ніч в порівняні зі свіч лайт. Стосовно патчів, я в курсі, але вони ж зменшують час робити батареї в рази.Да на мониторе и смартфоне с большими разрешениями картинка выглядит мыльно, но на самой консоли диагональ не большая и смотрися вполне нормально, особенно на Switch Lite, еще если свич чипован есть патчи на улучшение графики, более высокий фпс, некоторые моды и переводы
-
Alligator
Member
Я вибачаюсь, але ви порівнюєте м'яке з теплим.Creature4O: ↑ 16.01.2025 23:11типовий стереотип зумера, який не знає ніхчого про совок, і що першу "нінку" совкові майстри вкрали і зробили "ну погоді" і ще купу клонів на різні теми.alexeygalas: ↑ 16.01.2025 21:53 MetalistForever
Типовий стереотип країн бувшого снд, де про нінтендо не знали нічого. В сша вся молодь з нінками всі покоління ))Але так, правда що ці ігри були у одиниць щасливчиків, та дітей "мажорів" тому або гуляли на вулиці, або читали книжки навіть лежачи в лікарні(як я
)
Ви зараз пишете про те, як ви лежали в лікарні при совці, людина писала про лікарню 2008, що майже через 18 років після розвалу совка сталося. За тією ж логікою потрібно порівнювати моє дитинство з палкою у якості пістолета у нульові та сучасних дітей з амуніцією рембо

-
tornadox
Member
Мені теж більше подобається Crash Bandicoot, але фанатів Sony я ніколи не бачив, щоб вони кожен аргумент підкріплювали цим персонажем. А от у Nintendo боїв Маріо і Зельда - це універсальна відповідь на все, наче більше нічого не існує. Ну і до речі, Crash давно став мультиплатформеним, а Маріо так і лишився в закритій екосистемі Nintendo. Тому порівнювати їх виглядає як мінімум дивно.alexeygalas: ↑ 16.01.2025 22:26Креш бендікут на соні це вау супер а маріо на нінтендо це щось погане? )) всі тягнуть свої франшизи
Відправлено через 11 хвилин 4 секунди:
Як на мене, ви, мабуть, не мали досвіду порівняння ігрового ноутбука та сучасної х86 портативки. Я б з радістю обміняв свій ігровий ноутбук на портативку, бо ноут дає лише дві реальні переваги:alexeygalas: ↑ 16.01.2025 22:26А не зручніше це грати на лептопі біля розетки не затискаючи графіку в мінімалку на деку.
- У нього є батарея, яка дозволяє перенестися в іншу кімнату без завершення гри.
- Його зручно взяти з собою в офіс чи інший дім.
-
Creature4O
Member
Вибачення приймаюAlligator: ↑ 16.01.2025 23:22Я вибачаюсь, але ви порівнюєте м'яке з теплим.Creature4O: ↑ 16.01.2025 23:11
типовий стереотип зумера, який не знає ніхчого про совок, і що першу "нінку" совкові майстри вкрали і зробили "ну погоді" і ще купу клонів на різні теми.Але так, правда що ці ігри були у одиниць щасливчиків, та дітей "мажорів" тому або гуляли на вулиці, або читали книжки навіть лежачи в лікарні(як я
)
Ви зараз пишете про те, як ви лежали в лікарні при совці, людина писала про лікарню 2008, що майже через 18 років після розвалу совка сталося. За тією ж логікою потрібно порівнювати моє дитинство з палкою у якості пістолета у нульові та сучасних дітей з амуніцією рембо![]()

-
Alligator
Member
Ви про Mickey Mouse [MC-25] Game & Watch 1981 року яку склонував совок у "ну погоди" у 1984? І яке це має відношення?Creature4O: ↑ 16.01.2025 23:36Вибачення приймаю . Перечитайте спочатку повідомлення на яке я написав коментарій, а потім моє. Дам підказку: сенс у моєму першому реченні.
Людина немає ніякого відношення до совку і писала про бачення ось на цей час людей "які були народженні в ньому", а ви якогось милого возбудились, наче "дід любив совок бо у нього у ті часи піпіська стояла".

-
Creature4O
Member
Ну якщо до Вас так туго доходить, то я вже поясню. Людина написала, що в совку не знали про найнтено(тобто про ігрові портативні консолі), а я це спростував прикладом мікімауса-ну погоді. ВСЕ! Більше НІЧОГО я не мав на увазі.Alligator: ↑ 16.01.2025 23:41Ви про Mickey Mouse [MC-25] Game & Watch 1981 року яку склонував совок у "ну погоди" у 1984? І яке це має відношення?Creature4O: ↑ 16.01.2025 23:36Вибачення приймаю . Перечитайте спочатку повідомлення на яке я написав коментарій, а потім моє. Дам підказку: сенс у моєму першому реченні.
Людина немає ніякого відношення до совку і писала про бачення ось на цей час людей "які були народженні в ньому", а ви якогось милого возбудились, наче "дід любив совок бо у нього у ті часи піпіська стояла".![]()
- спойлер
- ну там іще про книжки було, що вони корисніше ніж тупі ігри, але то вже таке
-
tornadox
Member
NES/SNES завдяки клонам були присутні на нашому ринку, але N64 - це вже екзотика, як і Wii та Wii U, які навіть у світі не стали суперпопулярними. Не хочеться копати статистику, але Nintendo до Switch була слабо популярною в Європі. Wii U взагалі вважається провальною консоллю, особливо порівняно з DS чи GameBoy. Тому не дивно, що в нас про неї чули мало.
Чому одразу те, що було популярним у США, має бути топом? У мене, наприклад, були Commodore 64, ZX Spectrum, Sega MD, Sega Saturn, PS1, а потім уже х86. І таких історій у нас набагато більше, ніж про N64 чи Wii.
Чому одразу те, що було популярним у США, має бути топом? У мене, наприклад, були Commodore 64, ZX Spectrum, Sega MD, Sega Saturn, PS1, а потім уже х86. І таких історій у нас набагато більше, ніж про N64 чи Wii.
-
Creature4O
Member
точно підмічено! У США в ті часи наприклад був стрибок моди на катання на скейтах та роликових ковзанах. А у нас воно не прижилось, бо по-перше їх було мало, по-друге все було дорого, бо люди в совку самі знаєте як жили, і по-третє ніхто не знав що з тими скейтами робити і каталися на них рачкиtornadox: ↑ 17.01.2025 00:00 Чому одразу те, що було популярним у США, має бути топом?

-
tornadox
Member
Все так, у мене були ролики, у сусіда був скейт. Але кататися особливо не було де, адже у дворах і на вулицях провінційних міст асфальт залишав бажати кращого, а парків з хорошим покриттям взагалі не було. Були хлопці з BMX, які вміли дуже багато трюків, але це справді були одиниці. У великих містах, та обласних центрах, почали з'являтися скейтпарки, проте навіть там це було більше рідкістю, ніж нормою. Те, що показував Голлівуд: Лос-Анджелес чи Нью-Йорк, де молодь масово каталася по вулицях, стрибала через перила чи робила трюки в спеціальних зонах - сильно відрізнялося від реальності. У США теж далеко не всюди було так. У багатьох центральних та південних штатах життя не було настільки "просунутим", а інфраструктура часто залишалася на рівні маленьких містечок.Creature4O: ↑ 17.01.2025 00:23 У США в ті часи наприклад був стрибок моди на катання на скейтах та роликових ковзанах.
Це чимось нагадує ситуацію з ігровими консолями Nintendo. Вони були мегапопулярними, про них знали всі, і в багатьох дітей у фільмах можна було побачити приставку. Але в житті консоль мали далеко не всі, хтось міг лише грати в гостях у знайомих, а хтось навіть не бачив цієї техніки наживо. Як і зі скейтами, мода поширилася, але доступність залишалася дуже умовною.