Только если сравнится с 4090, которая комфортно и почти без просадок ниже 60 тянет CP2077 path tracing в 4K только c DLSS Performance (internal разрешение те же 1080p).Klon: ↑ 15.01.2025 22:00В любом случае думаю что 5070ти потянет киберпанк на пач трейсинге на фул-хд 60 кадров без фрейм генераторов
Останні статті і огляди
Новини
Офіційні тести відеокарт GeForce RTX 50-ї серії: без генерації кадрів на 15-33% швидше за попередників
-
IC9517
ATI&Vmod_fan
-
Azerty
Member
Там тільки шейдеров наростили, але у супер версії іх здається більше
-
Lekrs
Member
70 позиціонується як карточка для 1440р, а враховуючи +4%... Ніхто не змушує всі повзунки в право ставити.MetalistForever: ↑ 15.01.2025 21:01Lekrs: ↑ 15.01.2025 18:50 Чудово, значить 4070 наступні 2 роки все ще буде актуальною для 1440р. 1080p
Востаннє редагувалось 16.01.2025 02:52 користувачем Lekrs, всього редагувалось 1 раз.
-
Gelonyrum
Member
Буквально тільки що протестував:Ararat: ↑ 15.01.2025 17:58В тебе, судячи з профілю 4060. Звідки ти взяв журню про +25% кадрів від генерації? В мене в кодній грі длсс3 дає +50%Gelonyrum: ↑ 15.01.2025 17:48 І правильно, тести потрібно проводити без генерації, це тупо маркетинговий скам, в тій же 40 серії він в кращому випадку дає +-25% продуктивності в 90% ігор і відчутний такий інпутлаг. Суджу по своєму досвіду з 4060, я очікував на майже двократний приріст кадрів від цієї технології, а отримав маркетинг.
- спойлер
Трохи не врахував розміри скріншоту, щоб не роздивлятись то там 84 vs 115
P.S. знаю, що гра узька, тому "купувалась" зі 100% знижкою, було цікаво з чого такий хайп навколо неї.
-
erkins007
Member
Производительность с длсс перформанс будет все же немного хуже чем запустить натив 1080без длсс. Особенно на слабых картах где тензоров мало. Можете запустить любую игру и убедится сами.IC9517: ↑ 16.01.2025 01:16Только если сравнится с 4090, которая комфортно и почти без просадок ниже 60 тянет CP2077 path tracing в 4K только c DLSS Performance (internal разрешение те же 1080p).Klon: ↑ 15.01.2025 22:00В любом случае думаю что 5070ти потянет киберпанк на пач трейсинге на фул-хд 60 кадров без фрейм генераторов
-
Kassatka
Member
Ну так, я графоман, вічно розписую простирадла на будь-яку тему, де намагаюся висказатися.
А взагалі те, що Хуанг зажимає VRAM для своїх карт і вони швидко огарбузюються через її нестачу при тому, що чіп досить потужний і ще довго міг би тянути - визнають тут переважна більшість. При достатній VRAM з більш вибагливими іграми просто поступово знижується FPS, але грати ще можна, а при нестачі відбуваються падіння продуктивності в рази або вильоти. Неприємно, коли в досить преміальних і дорогих продуктах не можеш використовувати високі налаштування саме через нестачу VRAM, а у деяких випадках типу Сталкер 2 на 8 Гб і мінімальні налаштування не допомагають.
Факт, що у новому поколінні RTX 5070 Ti та RTX 5090 мають достатньо VRAM, а от у RTX 5070 та RTX 5080 зажлобилися і потрібно було б у нормальному випадку ще по 4 Гб VRAM.
Далеко не всі готові купувати такі до біса дорогі комплектуючі, щоб через пару років потрібно було їх апгрейдити або миритися з багатьма неспроможностями.
І якщо не лишається карти nVidia дійсно середнього рівня з 16 Гб, то може лишатися варіант тікати до AMD з RX 9070, така ситуація повторюється неодноразово.
Такі речі, як RTX 3060 12 Гб і RTX 4060 Ti 16 Гб в своєму сегменті справжнє золото, яке дуже важко відшукати, хай остання дорога і дуже нішева, але є люди, кому надзвичайно потрібна, а Хуанг не дає вибору.
PS: ледве не втратив пост через вимкнення серверу, добре, що через назад, вперед і оновлення сторінки потім таки підхопило з пам'яті браузера. А то повторно писати уже не було б натхнення.
-
Donate
Member
Сталкер 2 - 2K середнi, нульовий патчKassatka: ↑ 16.01.2025 03:13
Ну так, я графоман, вічно розписую простирадла на будь-яку тему, де намагаюся висказатися.
А взагалі те, що Хуанг зажимає VRAM для своїх карт і вони швидко огарбузюються через її нестачу при тому, що чіп досить потужний і ще довго міг би тянути - визнають тут переважна більшість. При достатній VRAM з більш вибагливими іграми просто поступово знижується FPS, але грати ще можна, а при нестачі відбуваються падіння продуктивності в рази або вильоти. Неприємно, коли в досить преміальних і дорогих продуктах не можеш використовувати високі налаштування саме через нестачу VRAM, а у деяких випадках типу Сталкер 2 на 8 Гб і мінімальні налаштування не допомагають.
Факт, що у новому поколінні RTX 5070 Ti та RTX 5090 мають достатньо VRAM, а от у RTX 5070 та RTX 5080 зажлобилися і потрібно було б у нормальному випадку ще по 4 Гб VRAM.
Далеко не всі готові купувати такі до біса дорогі комплектуючі, щоб через пару років потрібно було їх апгрейдити або миритися з багатьма неспроможностями.
І якщо не лишається карти nVidia дійсно середнього рівня з 16 Гб, то може лишатися варіант тікати до AMD з RX 9070, така ситуація повторюється неодноразово.
Такі речі, як RTX 3060 12 Гб і RTX 4060 Ti 16 Гб в своєму сегменті справжнє золото, яке дуже важко відшукати, хай остання дорога і дуже нішева, але є люди, кому надзвичайно потрібна, а Хуанг не дає вибору.
PS: ледве не втратив пост через вимкнення серверу, добре, що через назад, вперед і оновлення сторінки потім таки підхопило з пам'яті браузера. А то повторно писати уже не було б натхнення.
Неможливо грати взагалi... Ото привчили маркетологи що якщо грати то потрiбнi ультри i т.п. 2к 144Гц з промiнцями ще й в нативi бажано на 3060
Ти менi покажи хоч одну гру з ААА де там все в нативi рендериться зпочаткуГеральт: ↑ 15.01.2025 17:31 Покажіть хоча б 1 гру на слайдах без RT/DLSS. Тобто звичайний растр в нативі, бо щось не бачу )
-
Kassatka
Member
Ну я ж не грав і не знаю, просто ну дофіга всіляких заяв було про погану оптимізацію й глюки на релізі, виток пам'яті і що типу на найслабших картах, які заявлені в системних вимогах типу навіть зі зниженими налаштуваннями не пограєш, якщо не маєш відяхи з хоча б 10-11 Гб VRAM. Може типу ці 6 Гб споживання потім поступово зростають і гра застопориться через годину, а при 10 Гб тільки через 4 години доведеться перезапускати. А що там насправді фіг зна.Donate: ↑ 16.01.2025 03:27 Сталкер 2 - 2K середнi
Неможливо грати взагалi... Ото привчили маркетологи що якщо грати то потрiбнi ультри i т.п.
Ну а так я наприклад на ноуті перемкнув тільки на інтегровану графіку, в усіх іграх налаштування тупо на мінімальні, лок на 15 ФПС та при відключеннях світла все норм, і навіть не помічаєш, що чимось ще відрізняється від нормального компа, окрім діагоналі екрану. Так само як і зі слабою тимчасовою відяхою на компі на середніх/низьких все норм, просто на постійній основі хочеться "крутих" налаштувань, бо типу можу собі дозволити.
-
s1nedus
Junior
Судя по его сообщения проблема в платежах, это же норм купить карту за условные 20к и бояться заплатить на 300-500 грн большеEaranak: ↑ 16.01.2025 00:23 Kassatka, я уже с десяток сообщений видел от вас где вы регулярно заявляете что вам хватает 15-20FPS в некоторых играх. Вот вам не приходило в голову что вы чуть ли не один такой на весь форум и что 99.99% людей такой расклад не устраивает, м ? Ну тип серьезно, я не пойму что именно вы этим хотите сказать, что вы не такой как все или что всем должно так же как и вам хватать 15-20FPS. Зачем вы раз за разом эту тему задвигаете ?
-
Maxim0529
Member
Ну так і до чого це?Тут питання як раз і полягає в малому рості продуктивності,а з прикладу переходу зі старого покоління,Reverse_rain: ↑ 15.01.2025 17:45 Взагалі пофіг. Власники 40хх кричать що ніби кому вона потрібна, приріст малий, тдп жахливий. Звісно, у вашому світі вже всі давно сидять на 7800 та 4080/90. Але ні, існують ще такі динозаври як я, котрі ще із 10хх коліном не попрощався. 10-15% в порівняні з 4070? А якщо порівняти з 1060? Це скільки відсотків? 150? 200?
так і центральні проци типу intel 6700,7700 на той же 14900 теж буде стрибок дуже відчутний.
-
Firebrand
Member
хуанг давно превратился в матерого наперсточника.Геральт: ↑ 15.01.2025 17:31 Покажіть хоча б 1 гру на слайдах без RT/DLSS. Тобто звичайний растр в нативі, бо щось не бачу )
-
Ararat
Member
Ну так 36%Gelonyrum: ↑ 16.01.2025 02:48Буквально тільки що протестував:Ararat: ↑ 15.01.2025 17:58
В тебе, судячи з профілю 4060. Звідки ти взяв журню про +25% кадрів від генерації? В мене в кодній грі длсс3 дає +50%Як не рахуй тут і близько 50% не пахне, мізерний приріст.
- спойлер
P.S. знаю, що гра узька, тому "купувалась" зі 100% знижкою, було цікаво з чого такий хайп навколо неї.
І це найгірший випадок?
-
Gelonyrum
Member
Звісно ні, в деяких іграх нуль приросту, в одній взагалі бачив як продуктивність від фреймгену в мінуса відлітала при включеному трасуванні променів...Ararat: ↑ 16.01.2025 09:18Ну так 36%Gelonyrum: ↑ 16.01.2025 02:48
Буквально тільки що протестував:Як не рахуй тут і близько 50% не пахне, мізерний приріст.
- спойлер
І це найгірший випадок?
-
Earanak
Member
Если вас не устраивает встроенный генератор кадров, юзайте Lossless Scaling, там хоть х20 режим генерации кадров можно включить
Конечно это не под все игры пригодный вариант, тем не менее есть случаи где меня вполне устраивает тамошний х2/x3 режим.
Конечно это не под все игры пригодный вариант, тем не менее есть случаи где меня вполне устраивает тамошний х2/x3 режим.
-
Ararat
Member
Дуже... ДУЖЕ дивно. В тебе якась відверта фігня коїться. В мене незалежно від початкового фрейм рейту десь 50% виходить. З останіх ігор сталкер 2 з 90-100 фпс робив 130-150, індіана з 65 робив десь 100. З цікавості спробував там же з повного пазтрейсінгу увімкнути - отримав з 30 десь 45.Gelonyrum: ↑ 16.01.2025 09:30Звісно ні, в деяких іграх нуль приросту, в одній взагалі бачив як продуктивність від фреймгену в мінуса відлітала при включеному трасуванні променів...
-
den888
Member
На стаціонарному компі в 1080p налаштування макс з DLSS, 11700 (4,5ГГц лок) 3070, 32 RAM, видає від 56 до 73. Патч 1.02-1.03.Kassatka: ↑ 16.01.2025 03:13
На ноуті 12700h/3060/16 RAM, 1080p від 1.0 до 1.02 явно не хватало як vram, так і озу, можливо патчами щось пофіксили, але в цей період я замінив доступну планку з 8 на 16 ГБ, вийшло 24Гб, більше нема рандомних просадок, на "помірно" з DLSS +/- 60 ФПС.
-
IC9517
ATI&Vmod_fan
У меня на 4090 в бенчмарке CP2077 получилось такerkins007: ↑ 16.01.2025 03:02Производительность с длсс перформанс будет все же немного хуже чем запустить натив 1080без длсс. Особенно на слабых картах где тензоров мало. Можете запустить любую игру и убедится сами.
75 fps - 4K DLSS Performance
79 fps - 1080p native
Path Tracing включен, остальные настройки частично кастомные (не по готовому пресету).
Это бенчмарк, в реальности производительность местами сильно ниже (до 40 фпс в центральном парке, но это скорее исключение).
Разница невелика, так что все еще не думаю, что 5070Ti потянет CP2077 с Path Tracing в 1080p native.
-
Геральт
Member
Щось не вкурив закидону. Береш той же Horizon і споглядаєш натив. Можеш навіть той вбогий ТАА вирубати )Donate: ↑ 16.01.2025 03:32 Ти менi покажи хоч одну гру з ААА де там все в нативi рендериться зпочатку
Так і є.s1nedus: ↑ 15.01.2025 23:17 тут как всех послушаешь так это бесполезная технология
-
Spiryt
Member
По случайному совпадению, эти все не имееют возможности пощупать технологию, но точно знают, что она бесполезнаяs1nedus: ↑ 15.01.2025 23:17Зачем? Та же амд подняла производительность в лучах, тут как всех послушаешь так это бесполезная технология которую только нвидиа продвигаетГеральт: ↑ 15.01.2025 17:31 Покажіть хоча б 1 гру на слайдах без RT/DLSS. Тобто звичайний растр в нативі, бо щось не бачу )
-
DuckRider
Member
АхахахаLekrs: ↑ 16.01.2025 02:4070 позиціонується як карточка для 1440р, а враховуючи +4%... Ніхто не змушує всі повзунки в право ставити.