Офіційні тести відеокарт GeForce RTX 50-ї серії: без генерації кадрів на 15-33% швидше за попередників

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
IC9517
ATI&Vmod_fan

Повідомлення

Klon: 15.01.2025 22:00В любом случае думаю что 5070ти потянет киберпанк на пач трейсинге на фул-хд 60 кадров без фрейм генераторов
Только если сравнится с 4090, которая комфортно и почти без просадок ниже 60 тянет CP2077 path tracing в 4K только c DLSS Performance (internal разрешение те же 1080p). :)
Azerty
Member

Повідомлення

vsx: 15.01.2025 19:48 5070 быстрее 4070 на 4% :lol: :lol: :lol:
теперь понятно почему она 550$ стоит
Там тільки шейдеров наростили, але у супер версії іх здається більше
Lekrs
Member

Повідомлення

MetalistForever: 15.01.2025 21:01
Lekrs: 15.01.2025 18:50 Чудово, значить 4070 наступні 2 роки все ще буде актуальною для 1440р. 1080p
70 позиціонується як карточка для 1440р, а враховуючи +4%... Ніхто не змушує всі повзунки в право ставити.
Востаннє редагувалось 16.01.2025 02:52 користувачем Lekrs, всього редагувалось 1 раз.
Gelonyrum
Member

Повідомлення

Ararat: 15.01.2025 17:58
Gelonyrum: 15.01.2025 17:48 І правильно, тести потрібно проводити без генерації, це тупо маркетинговий скам, в тій же 40 серії він в кращому випадку дає +-25% продуктивності в 90% ігор і відчутний такий інпутлаг. Суджу по своєму досвіду з 4060, я очікував на майже двократний приріст кадрів від цієї технології, а отримав маркетинг.
В тебе, судячи з профілю 4060. Звідки ти взяв журню про +25% кадрів від генерації? В мене в кодній грі длсс3 дає +50%
Буквально тільки що протестував:
спойлер
Зображення
Як не рахуй тут і близько 50% не пахне, мізерний приріст.
Трохи не врахував розміри скріншоту, щоб не роздивлятись то там 84 vs 115

P.S. знаю, що гра узька, тому "купувалась" зі 100% знижкою, було цікаво з чого такий хайп навколо неї.
erkins007
Member

Повідомлення

IC9517: 16.01.2025 01:16
Klon: 15.01.2025 22:00В любом случае думаю что 5070ти потянет киберпанк на пач трейсинге на фул-хд 60 кадров без фрейм генераторов
Только если сравнится с 4090, которая комфортно и почти без просадок ниже 60 тянет CP2077 path tracing в 4K только c DLSS Performance (internal разрешение те же 1080p). :)
Производительность с длсс перформанс будет все же немного хуже чем запустить натив 1080без длсс. Особенно на слабых картах где тензоров мало. Можете запустить любую игру и убедится сами.
Kassatka
Member

Повідомлення

VolandInferno: 16.01.2025 00:34 Людині просто треба багато писати, графоманія називається:)

Ну так, я графоман, вічно розписую простирадла на будь-яку тему, де намагаюся висказатися.

А взагалі те, що Хуанг зажимає VRAM для своїх карт і вони швидко огарбузюються через її нестачу при тому, що чіп досить потужний і ще довго міг би тянути - визнають тут переважна більшість. При достатній VRAM з більш вибагливими іграми просто поступово знижується FPS, але грати ще можна, а при нестачі відбуваються падіння продуктивності в рази або вильоти. Неприємно, коли в досить преміальних і дорогих продуктах не можеш використовувати високі налаштування саме через нестачу VRAM, а у деяких випадках типу Сталкер 2 на 8 Гб і мінімальні налаштування не допомагають.
Факт, що у новому поколінні RTX 5070 Ti та RTX 5090 мають достатньо VRAM, а от у RTX 5070 та RTX 5080 зажлобилися і потрібно було б у нормальному випадку ще по 4 Гб VRAM.
Далеко не всі готові купувати такі до біса дорогі комплектуючі, щоб через пару років потрібно було їх апгрейдити або миритися з багатьма неспроможностями.
І якщо не лишається карти nVidia дійсно середнього рівня з 16 Гб, то може лишатися варіант тікати до AMD з RX 9070, така ситуація повторюється неодноразово.
Такі речі, як RTX 3060 12 Гб і RTX 4060 Ti 16 Гб в своєму сегменті справжнє золото, яке дуже важко відшукати, хай остання дорога і дуже нішева, але є люди, кому надзвичайно потрібна, а Хуанг не дає вибору.

PS: ледве не втратив пост через вимкнення серверу, добре, що через назад, вперед і оновлення сторінки потім таки підхопило з пам'яті браузера. А то повторно писати уже не було б натхнення.
Donate
Member

Повідомлення

Kassatka: 16.01.2025 03:13
VolandInferno: 16.01.2025 00:34 Людині просто треба багато писати, графоманія називається:)

Ну так, я графоман, вічно розписую простирадла на будь-яку тему, де намагаюся висказатися.

А взагалі те, що Хуанг зажимає VRAM для своїх карт і вони швидко огарбузюються через її нестачу при тому, що чіп досить потужний і ще довго міг би тянути - визнають тут переважна більшість. При достатній VRAM з більш вибагливими іграми просто поступово знижується FPS, але грати ще можна, а при нестачі відбуваються падіння продуктивності в рази або вильоти. Неприємно, коли в досить преміальних і дорогих продуктах не можеш використовувати високі налаштування саме через нестачу VRAM, а у деяких випадках типу Сталкер 2 на 8 Гб і мінімальні налаштування не допомагають.
Факт, що у новому поколінні RTX 5070 Ti та RTX 5090 мають достатньо VRAM, а от у RTX 5070 та RTX 5080 зажлобилися і потрібно було б у нормальному випадку ще по 4 Гб VRAM.
Далеко не всі готові купувати такі до біса дорогі комплектуючі, щоб через пару років потрібно було їх апгрейдити або миритися з багатьма неспроможностями.
І якщо не лишається карти nVidia дійсно середнього рівня з 16 Гб, то може лишатися варіант тікати до AMD з RX 9070, така ситуація повторюється неодноразово.
Такі речі, як RTX 3060 12 Гб і RTX 4060 Ti 16 Гб в своєму сегменті справжнє золото, яке дуже важко відшукати, хай остання дорога і дуже нішева, але є люди, кому надзвичайно потрібна, а Хуанг не дає вибору.

PS: ледве не втратив пост через вимкнення серверу, добре, що через назад, вперед і оновлення сторінки потім таки підхопило з пам'яті браузера. А то повторно писати уже не було б натхнення.
Сталкер 2 - 2K середнi, нульовий патч :rotate:
Зображення

Неможливо грати взагалi... Ото привчили маркетологи що якщо грати то потрiбнi ультри i т.п. 2к 144Гц з промiнцями ще й в нативi бажано на 3060 :rotate:
Геральт: 15.01.2025 17:31 Покажіть хоча б 1 гру на слайдах без RT/DLSS. Тобто звичайний растр в нативі, бо щось не бачу )
Ти менi покажи хоч одну гру з ААА де там все в нативi рендериться зпочатку :rolleyes:
Kassatka
Member

Повідомлення

Donate: 16.01.2025 03:27 Сталкер 2 - 2K середнi :rotate:
Неможливо грати взагалi... Ото привчили маркетологи що якщо грати то потрiбнi ультри i т.п.
Ну я ж не грав і не знаю, просто ну дофіга всіляких заяв було про погану оптимізацію й глюки на релізі, виток пам'яті і що типу на найслабших картах, які заявлені в системних вимогах типу навіть зі зниженими налаштуваннями не пограєш, якщо не маєш відяхи з хоча б 10-11 Гб VRAM. Може типу ці 6 Гб споживання потім поступово зростають і гра застопориться через годину, а при 10 Гб тільки через 4 години доведеться перезапускати. А що там насправді фіг зна.

Ну а так я наприклад на ноуті перемкнув тільки на інтегровану графіку, в усіх іграх налаштування тупо на мінімальні, лок на 15 ФПС та при відключеннях світла все норм, і навіть не помічаєш, що чимось ще відрізняється від нормального компа, окрім діагоналі екрану. Так само як і зі слабою тимчасовою відяхою на компі на середніх/низьких все норм, просто на постійній основі хочеться "крутих" налаштувань, бо типу можу собі дозволити.
s1nedus
Junior

Повідомлення

Earanak: 16.01.2025 00:23 Kassatka, я уже с десяток сообщений видел от вас где вы регулярно заявляете что вам хватает 15-20FPS в некоторых играх. Вот вам не приходило в голову что вы чуть ли не один такой на весь форум и что 99.99% людей такой расклад не устраивает, м ? Ну тип серьезно, я не пойму что именно вы этим хотите сказать, что вы не такой как все или что всем должно так же как и вам хватать 15-20FPS. Зачем вы раз за разом эту тему задвигаете ? :spy:
Судя по его сообщения проблема в платежах, это же норм купить карту за условные 20к и бояться заплатить на 300-500 грн больше :lol:
Maxim0529
Member

Повідомлення

Reverse_rain: 15.01.2025 17:45 Взагалі пофіг. Власники 40хх кричать що ніби кому вона потрібна, приріст малий, тдп жахливий. Звісно, у вашому світі вже всі давно сидять на 7800 та 4080/90. Але ні, існують ще такі динозаври як я, котрі ще із 10хх коліном не попрощався. 10-15% в порівняні з 4070? А якщо порівняти з 1060? Це скільки відсотків? 150? 200?
Ну так і до чого це?Тут питання як раз і полягає в малому рості продуктивності,а з прикладу переходу зі старого покоління,
так і центральні проци типу intel 6700,7700 на той же 14900 теж буде стрибок дуже відчутний.
Firebrand
Member

Повідомлення

Геральт: 15.01.2025 17:31 Покажіть хоча б 1 гру на слайдах без RT/DLSS. Тобто звичайний растр в нативі, бо щось не бачу )
хуанг давно превратился в матерого наперсточника. :laugh:
Ararat
Member

Повідомлення

Gelonyrum: 16.01.2025 02:48
Ararat: 15.01.2025 17:58

В тебе, судячи з профілю 4060. Звідки ти взяв журню про +25% кадрів від генерації? В мене в кодній грі длсс3 дає +50%
спойлер
Зображення

P.S. знаю, що гра узька, тому "купувалась" зі 100% знижкою, було цікаво з чого такий хайп навколо неї.
Ну так 36%
І це найгірший випадок?
Gelonyrum
Member

Повідомлення

Ararat: 16.01.2025 09:18
Gelonyrum: 16.01.2025 02:48

спойлер
Зображення

Ну так 36%
І це найгірший випадок?
Звісно ні, в деяких іграх нуль приросту, в одній взагалі бачив як продуктивність від фреймгену в мінуса відлітала при включеному трасуванні променів...
Earanak
Member

Повідомлення

Если вас не устраивает встроенный генератор кадров, юзайте Lossless Scaling, там хоть х20 режим генерации кадров можно включить :gigi:
Конечно это не под все игры пригодный вариант, тем не менее есть случаи где меня вполне устраивает тамошний х2/x3 режим.
Ararat
Member

Повідомлення

Gelonyrum: 16.01.2025 09:30
Ararat: 16.01.2025 09:18

Ну так 36%
І це найгірший випадок?
Звісно ні, в деяких іграх нуль приросту, в одній взагалі бачив як продуктивність від фреймгену в мінуса відлітала при включеному трасуванні променів...
Дуже... ДУЖЕ дивно. В тебе якась відверта фігня коїться. В мене незалежно від початкового фрейм рейту десь 50% виходить. З останіх ігор сталкер 2 з 90-100 фпс робив 130-150, індіана з 65 робив десь 100. З цікавості спробував там же з повного пазтрейсінгу увімкнути - отримав з 30 десь 45.
den888
Member

Повідомлення

Kassatka: 16.01.2025 03:13

На стаціонарному компі в 1080p налаштування макс з DLSS, 11700 (4,5ГГц лок) 3070, 32 RAM, видає від 56 до 73. Патч 1.02-1.03.
На ноуті 12700h/3060/16 RAM, 1080p від 1.0 до 1.02 явно не хватало як vram, так і озу, можливо патчами щось пофіксили, але в цей період я замінив доступну планку з 8 на 16 ГБ, вийшло 24Гб, більше нема рандомних просадок, на "помірно" з DLSS +/- 60 ФПС.
IC9517
ATI&Vmod_fan

Повідомлення

erkins007: 16.01.2025 03:02Производительность с длсс перформанс будет все же немного хуже чем запустить натив 1080без длсс. Особенно на слабых картах где тензоров мало. Можете запустить любую игру и убедится сами.
У меня на 4090 в бенчмарке CP2077 получилось так
75 fps - 4K DLSS Performance
79 fps - 1080p native
Path Tracing включен, остальные настройки частично кастомные (не по готовому пресету).
Это бенчмарк, в реальности производительность местами сильно ниже (до 40 фпс в центральном парке, но это скорее исключение).
Разница невелика, так что все еще не думаю, что 5070Ti потянет CP2077 с Path Tracing в 1080p native.
Відповісти