Останні статті і огляди
Новини
Клуб поціновувачів старого заліза
Куратор теми:
mklm
-
spoglyadach
Member
платформа з циклом життя менше 1 року, які ж в неї можуть бути проблеми
-
radical
Member
ШТО?
754 довше 939 прожив
754 довше 939 прожив
-
spoglyadach
Member
А коли на нього останній проц випустили?
-
radical
Member
754 і 939 закінчили свій життєвий цикл одночасно з переходом на АМ2 і DDR2
-
Taipen
Member
налєтай, майже шо даром
https://www.olx.ua/d/uk/obyavlenie/matr ... Vy7Hc.html
до речі - яка адекватна ціна на цю лінійку під АЖП?
-
KingpinUA
Member
А що з ним робити? рідкістю воно не являється, колись дорого коштували це точно, бо чисто для професійних потреб, монтажу і т.д. вироблено їх було не мало.Taipen: ↑ 14.01.2025 18:06 налєтай, майже шо даром
-
spoglyadach
Member
що це взагалі таке і навіщо воно потрібно? Ціна хороша, приваблива навіть
Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:
Ааа, понл. Не берем
Відправлено через 1 хвилину 51 секунду:
Ааа, понл. Не берем
-
Taipen
Member
не знаю, просто згадав що у мене їх десь лежало штуки 3х128 мб, от і думаю - чи варто бавитись продажемА що з ним робити? рідкістю воно не являється, колись дорого коштували це точно, бо чисто для професійних потреб, монтажу і т.д. вироблено їх було не мало.
-
KingpinUA
Member
По 100-200 грн залетять легко! Можливо)Taipen: ↑ 15.01.2025 03:38не знаю, просто згадав що у мене їх десь лежало штуки 3х128 мб, от і думаю - чи варто бавитись продажемА що з ним робити? рідкістю воно не являється, колись дорого коштували це точно, бо чисто для професійних потреб, монтажу і т.д. вироблено їх було не мало.
-
ApostolCV
Member
Хто в курсі .
Чи можливо спалити плату вставивши в плату під P4 Core 6750?
Чи можливо спалити плату вставивши в плату під P4 Core 6750?
-
radical
Member
ApostolCV
загалом ні, але треба більше подробиць: що, куди і навіщо.
хоча, у мене колись без вольтмоду згорів один пін на процесорі і платі, при встановленні Е6550 спалив пін VID_SELECT на 775i65PE. Плата і процесор після того вижили, хоча відпав як язичок від сокету, так і контактний п'ятак від процу.
Загалом, краще не треба пхати у Р4 плати старші conroe під 1066/1333 шину без вольтмоду, там напруга буде за замовчуванням близько 1.6
Краще використовувати core2 под 800 шину, там напруга звичайно щось типу 1.45. Або pentium dual core/celeron conroe-L
загалом ні, але треба більше подробиць: що, куди і навіщо.
хоча, у мене колись без вольтмоду згорів один пін на процесорі і платі, при встановленні Е6550 спалив пін VID_SELECT на 775i65PE. Плата і процесор після того вижили, хоча відпав як язичок від сокету, так і контактний п'ятак від процу.
Загалом, краще не треба пхати у Р4 плати старші conroe під 1066/1333 шину без вольтмоду, там напруга буде за замовчуванням близько 1.6
Краще використовувати core2 под 800 шину, там напруга звичайно щось типу 1.45. Або pentium dual core/celeron conroe-L
-
ApostolCV
Member
radical, Asrock 775i48.
Треба відмітити , що плата і з початку дивно себе вела. Тобто цел ,D заводила, а P4 , P4 XE ні.
Десь в процесі перебору проців C2D/Q. Плата видала високочастотний писк і БП уйшов в захист.
Тепер " на холодну" на секунду включається і входить в захист.
Треба відмітити , що плата і з початку дивно себе вела. Тобто цел ,D заводила, а P4 , P4 XE ні.
Десь в процесі перебору проців C2D/Q. Плата видала високочастотний писк і БП уйшов в захист.
Тепер " на холодну" на секунду включається і входить в захист.
-
radical
Member
Ну, квади і екстріми туди точно не треба було пхати, як і 45нм
пінмод був зроблений так?
http://www.rom.by/book/Popytka_ukrotit_Conroe
(VPN)
І що цікавого у 775i48? 848 це ж тупо 865 з відрізаним каналом пам'яті. І в її біосі є код під ініціалізацію conroe? Щось сумніваюсь.
Можна знайти на ЛОХу незадорого 775і65PE, вона досить просто переробляється під conroe, тільки треба флешку двохмегабітну замінити на чотирьохмегабітну з біосом від 775i65G, ну і пінмод проца зробити, звісно.
пінмод був зроблений так?
http://www.rom.by/book/Popytka_ukrotit_Conroe
(VPN)
І що цікавого у 775i48? 848 це ж тупо 865 з відрізаним каналом пам'яті. І в її біосі є код під ініціалізацію conroe? Щось сумніваюсь.
Можна знайти на ЛОХу незадорого 775і65PE, вона досить просто переробляється під conroe, тільки треба флешку двохмегабітну замінити на чотирьохмегабітну з біосом від 775i65G, ну і пінмод проца зробити, звісно.
-
ApostolCV
Member
radical, пінмод не робив. Просто дивився на реакцію .
-
radical
Member
ApostolCV
Це, звісно, цікавий досвід, але воно без пінмоду не запуститься в принципі. Там по посиланню є схема, те, що наляпано у лівому верхньому кутку, то універсальний вольтмод на 1.1В для безпечного старту. Його можна поки що не замикати для 800МГц шини процесорів, інші дві перемички потрібні.
Отправлено спустя 1 час 30 минут 53 секунды:
А по платі, спробувати ключі продзвонити у живленні проца, може, пробило якийсь.
Це, звісно, цікавий досвід, але воно без пінмоду не запуститься в принципі. Там по посиланню є схема, те, що наляпано у лівому верхньому кутку, то універсальний вольтмод на 1.1В для безпечного старту. Його можна поки що не замикати для 800МГц шини процесорів, інші дві перемички потрібні.
Отправлено спустя 1 час 30 минут 53 секунды:
А по платі, спробувати ключі продзвонити у живленні проца, може, пробило якийсь.
-
spoglyadach
Member
Якщо БП пішов у захист, це поганий знак а який БП і якої потужності?
-
ApostolCV
Member
spoglyadach, fsp чи powerman ( на базі FSP) , 300-350W
-
spoglyadach
Member
Блін ну це ще гірше, в них захист не дуже чутливий особливо з часом, то типу міг відпрацювати вже коли прм КЗКЗ було, а не як треба в якісь там мікросекунди
-
ApostolCV
Member
spoglyadach
,скоріше всього... Бо воно спочатку включалося грівся NB
Але по замірам на NB кз нема але могла якась його частина вигоріти
,скоріше всього... Бо воно спочатку включалося грівся NB
Але по замірам на NB кз нема але могла якась його частина вигоріти
-
radical
Member
У мене колись на P5P800 SE ключ вигорів з димом і смородом, коли я її спробував з біосом від іншої плати запустить. Не знаю, чи була в тому причина, чи просто так співпало. Пару ключів поміняли, плата ще попрацювала і навіть пережила пересадку клокера.