Ото правильні словаOstin: ↑ 11.01.2025 20:29А сам рейтинг - це просто вподобання автора
Останні статті і огляди
Новини
Выбор наушников
-
Radio Bay
Member
-
Yellow wall
Junior
На іншому сайтi ці навушники не мають такого рівного ачх як на його сайті і як ви це кажете. У навушників є два горби на 100 і 9 кгц і тому потрібна корекція навіть пропонують у самому низу сторінки зробити фільтр який прибирає пік 9 кгц:lewerlin: ↑ 11.01.2025 18:09
Приклад. SRH840 V-Shaped АЧХ... На цьому теж можна закінчувати, одні з найрівніших(і найнудніших) вух на ринку, що воно там наміряло я не знаю.
This is fine for monitoring but unsuited for mastering or music enjoyment unless you prefer ‘U-shaped’ sound (elevated bass and treble).
https://diyaudioheaven.wordpress.com/he ... e/srh-840/
Так що написано все правильно я ж говорю, щоб адекватно оцінити його рейтинг звичайних знань з наскоку недостатньо.Ви прослухали десятки навушників у салоні а він сотні прослухав і не в салоні а вдумливо так що коли тисячі навушників пройшли через нього то вже без огляду на ціну та рівень оцінює. Я бачу у його рейтингу якщо у навушниках є недолік якийсь сильний котрий кидається на слух він відсуває їх вниз так що зрозуміла його логіка (криві та красиві навушники вниз а нейтральнi i рiвнi вверх)
-
Radio Bay
Member
Пофіг, у кожного свої вуха та сприйняття, те як грають навушники дуже залежить від джерела (цапа, ЗК, з підсилювачем чи без та яким). Тому усі ці рейтинги - сферичний кінь у вакуумі. Так і бачу рейтинг, де напишуть, що DALI Oberon 5 ліпше за Dynaudio Excite X32, от ліпше и крапкаYellow wall: ↑ 11.01.2025 21:30Ви прослухали десятки навушників у салоні а він сотні прослухав і не в салоні а вдумливо так що коли тисячі навушників пройшли через нього то вже без огляду на ціну та рівень оцінює
-
lewerlin
Member
Так в тому то і суть, що в рейтингу немає логіки. Її немає, буквально. там все суперечить один одному, а деякі речі абсолютно дикі, для людей які хоч трохи розуміються. Коли я кажу що щось в мене було і я щось там слухав, то це означає що кожного разу я перекопував тонну інформації по темі. Я не зі стелі кажу "дико" що мені так почулося. В тебе вже з'являється розуміння не просто, "добре\погано", а навіть чому от тут так, і як, і навіщо цього добивався виробник. Що V-Shaped це не просто пара горбиків на 1-1,5 дб, а "бітси", що хвиляста АЧХ після 8ми якраз по факту рівніша через особливість анатомії, ніж пряма, що чомусь основні моніторні вуха в студіях це 770/250 і SRH840(звукорежи ж дурні, га?), що М40х, в своїй ціні, об'єктивно не варті навіть косого погляду( як і вся АТ до М50). За роки у ринку і меломанів давно сформувались і бачення, і "табель рангів", і об'єктивні критерії. І тут приходить чувак, розкидає з виду повним RNG, купу вух, які часто, навіть без огляду на ціну, між собою взагалі не порівнюються(динаміки/планари, баланс/не баланс), і таке вилітає на форум в якості поради людині, котра щойно ці вуха в салоні слухала.Yellow wall: ↑ 11.01.2025 21:30Так що написано все правильно я ж говорю, щоб адекватно оцінити його рейтинг звичайних знань з наскоку недостатньо.Ви прослухали десятки навушників у салоні а він сотні прослухав і не в салоні а вдумливо так що коли тисячі навушників пройшли через нього то вже без огляду на ціну та рівень оцінює. Я бачу у його рейтингу якщо у навушниках є недолік якийсь сильний котрий кидається на слух він відсуває їх вниз так що зрозуміла його логіка (криві та красиві навушники вниз а нейтральнi i рiвнi вверх)
Як би мене не тягнуло блювати від Мезе99(я не переношу таку "темну" подачу), їх нижче м40 навіть глухонімий не поставить, там різниця як між жигулем і пассатом. І такий весь рейтинг, в стилі порш гірше зафіри, ауді на дні, а джилі топ, бо тому що.
-
Radio Bay
Member
От ще приклад, а Entar подобаются, які тут можуть бути рейтінги?lewerlin: ↑ 11.01.2025 23:40Як би мене не тягнуло блювати від Мезе99(я не переношу таку "темну" подачу)
-
Yellow wall
Junior
Я ж вам написав логіку автора: криві навушники він опускає вниз по рейтингу. Подивіться на ачх m40 та кривих meze i зрозуміло стає чому у його рейтингу m40 вище.lewerlin: ↑ 11.01.2025 23:40 Як би мене не тягнуло блювати від Мезе99(я не переношу таку "темну" подачу), їх нижче м40 навіть глухонімий не поставить, там різниця як між жигулем і пассатом. І такий весь рейтинг, в стилі порш гірше зафіри, ауді на дні, а джилі топ, бо тому що.
meze:
https://diyaudioheaven.wordpress.com/wp ... 99-neo.png
m40:
https://diyaudioheaven.wordpress.com/wp ... d-m40x.png
За опитуваннями людей людям подобаються навушники із задертими басами та високими і виробники охоче роблять такі навушники тому що попит народжує пропозицію. І таких кривих навушників на ринку більше ніж рівних, тому що для бiльшостi людей звучить суб'єктивно краще. А невелика кількість людей розбираються як повинні збалансовано звучати навушники і вони будуть у меншості. І логічно, що ви не розумієте логіку рейтингу.
-
lewerlin
Member
Це не логіка. Ви просто не розумієте, як і кожна людина, котра з того переліку очевидно мало що, або нічого не чула. В реалі всі подібні суперечки кінчались, коли я тупо давав слухати, свої, практично бюджетні вуха(котрі були на той час). Пара хвилин і аргументів та "логіки" - немає.Yellow wall: ↑ 12.01.2025 15:02Я ж вам написав логіку автора: криві навушники він опускає вниз по рейтингу. Подивіться на ачх m40 та кривих meze i зрозуміло стає чому у його рейтингу m40 вище.
meze:
https://diyaudioheaven.wordpress.com/wp ... 99-neo.png
m40:
https://diyaudioheaven.wordpress.com/wp ... d-m40x.png
За опитуваннями людей людям подобаються навушники із задертими басами та високими і виробники охоче роблять такі навушники тому що попит народжує пропозицію. І таких кривих навушників на ринку більше ніж рівних, тому що для бiльшостi людей звучить суб'єктивно краще. А невелика кількість людей розбираються як повинні збалансовано звучати навушники і вони будуть у меншості. І логічно, що ви не розумієте логіку рейтингу.
Це масс маркет, а в рейтингу вуха не для масс маркету. Те що ви описали це "Бітси"(умовно). Якщо Сеннхейзер, або Баєр завтра почне таке робити - вони вилетять в трубу, їх не за таке купують. Спершу сходіть послухайте в який Портатив хоть щось, бо це схоже на обговорення живопису з людиною яка картин в житті не бачила, лише описи.Yellow wall: ↑ 12.01.2025 15:02За опитуваннями людей людям подобаються навушники із задертими басами та високими і виробники охоче роблять такі навушники тому що попит народжує пропозицію.
А кривість він судить винятково по графіку АЧХ, невідомо як наміряному. Бо вище я вже писав, вуха - не акустика, вони не повинні мати рівну ачх на вимірах, щоб рівно звучати, бо банальна зміна амбушур перевертає все з ніг на голову, а верхній діапазон взагалі повинен враховувати анатомію вух.Yellow wall: ↑ 12.01.2025 15:02Я ж вам написав логіку автора: криві навушники він опускає вниз по рейтингу.
Я в же мовчу, скільки треба витратити грошей, аби переміряти та переслухати весь той список, там окремі моделі більше 10к баксів коштують.
Ви от вірите, що людина витратила кілька сот кілобаксів, що видати такий треш? А що це треш, ясно будь кому, хто хоч скількись в темі.
-
Entar
Member
Я придбав версію якраз з кастомними. По глибині +- як оригінальні, але зручніше, м'якіше (хоча і оригінальні норм). Звучать на мій смак трохи краще оригінальних і вуха не парить. Але тут порадили спробувати знайти ще глибші. Оскільки, як кажу, при віддаленні навушників вух на 0.5-1см від вух - краще.Евгений King: ↑ 11.01.2025 18:35 Звукоізоляція зовсім шляпа, треба шукати під них якісь кастомні амбюшури, глибші та м'якіші, та до того руки ще не дійшли.
З іншої сторони, звук дійсно унікальний, є в ньому щось цікаве, що змушує переслухати старі треки заново))
От я взяв з додатковим кабелем, писав вище. Різниці в звучанні суттєвої не помічав, але ще не ставив собі ціль цим заморочитися.Евгений King: ↑ 11.01.2025 18:35 стандартний шнур дууже куций, хотів взяти 2-3 метри, та у нас не знайти.
Загалом, в ту ціну, що я їх взяв (трохи менше 3к грн) вуха норм, цілком варті цих грошей, та за ціну магазину я б їх не брав.
Мені з кабелем цим додатковим і кастомними амбюшурами обійшлися в 3500, за 9000 я теж не готовий їх брати.
-
Radio Bay
Member
Чарівна ціна.Entar: ↑ 12.01.2025 17:523500
Але то ліпше при тому, амбухи не притуляются до голови, наскільки я розумію, то не дорівнює звуку у більш глибокихEntar: ↑ 12.01.2025 17:52Але тут порадили спробувати знайти ще глибші. Оскільки, як кажу, при віддаленні навушників вух на 0.5-1см від вух - краще.
-
Entar
Member
От і я сумніваюсь. Може мені треба якісь "відкритого типу" пошукати? В чому принципова різниця крім звукоізоляції ?Radio Bay: ↑ 12.01.2025 18:17 Але то ліпше при тому, амбухи не притуляются до голови, наскільки я розумію, то не дорівнює звуку у більш глибоких
-
alumem
Junior
Шире сцена, более воздушно звучат, уши не так потеют(комфортней дольше сидеть)Entar: ↑ 12.01.2025 19:05От і я сумніваюсь. Може мені треба якісь "відкритого типу" пошукати? В чому принципова різниця крім звукоізоляції ?Radio Bay: ↑ 12.01.2025 18:17 Але то ліпше при тому, амбухи не притуляются до голови, наскільки я розумію, то не дорівнює звуку у більш глибоких
-
Radio Bay
Member
Так, але пролазят звуки з навколишнього середовища, але коли інколи мені цей зв'язок з навколишнім середовищем навіть подобається. Швидко поспілкуватися не знімаєш, а просто на паузу або мьют.alumem: ↑ 12.01.2025 19:15Шире сцена, более воздушно звучат, уши не так потеют(комфортней дольше сидеть)
Я б з початку розібрався з джерелом, а потім на ньому послухав ті ж Сенхи 560. До того, вважаю, не треба стрибати туди-сюдиEntar: ↑ 12.01.2025 19:05Може мені треба якісь "відкритого типу" пошукати?
Відправлено через 2 хвилини 59 секунд:
І час вже побудувати свій список тестових треків
-
Entar
Member
Це само собою. На днях доберусь до цапів. Дякую!Radio Bay: ↑ 12.01.2025 19:31 Я б з початку розібрався з джерелом, а потім на ньому послухав ті ж Сенхи 560. До того, вважаю, не треба стрибати туди-сюди
Це давно є.Radio Bay: ↑ 12.01.2025 19:31 І час вже побудувати свій список тестових треків
Отправлено спустя 48 секунд:
И я так понимаю, менее навязчиво звучат высокие в диапазоне 8 кГц? Или это не от этого зависит?alumem: ↑ 12.01.2025 19:15 Шире сцена, более воздушно звучат, уши не так потеют(комфортней дольше сидеть)
-
Radio Bay
Member
Тільки треклист повинен бути різножанровим, та, якщо так турбують сибілянти, трек суто для цьогоEntar: ↑ 12.01.2025 20:50Це давно є
- Мій треклист
До речі, из своїм джерелом вже можна і молодші Hifiman послухати, відкриті планари, але там чуйка 91дБ, там вже суворі вимоги до підсилювачаEntar: ↑ 12.01.2025 20:50Це само собою. На днях доберусь до цапів
-
Entar
Member
Расшифруйте пожалуйста)alumem: ↑ 12.01.2025 19:15 Шире сцена, более воздушно звучат
Отправлено спустя 2 минуты 4 секунды:
Це вже є.Radio Bay: ↑ 13.01.2025 00:26 Тільки треклист повинен бути різножанровим, та, якщо так турбують сибілянти, трек суто для цього
В будь якому випадку, мій наступній крок - цап. Прийду в портатив зі своїм цапом і навушкниками, і порівняю з к11/к11 р2р.
Про нові навушники поки не думаю, треба з цими пожити і подивитися що в них зміниться від зміни цапу. І якщо можливо взяти не за всі гроші якісні глибокі амбюшури, то і від них.
-
SERGBILL
Member
краще відчувається об'ємність звуку, типа як "3D звук", чути краще де яке джерело звука розташоване у віртуальному звуковому просторі.Entar: ↑ 13.01.2025 14:50Расшифруйте пожалуйста)alumem: ↑ 12.01.2025 19:15 Шире сцена, более воздушно звучат
-
Radio Bay
Member
Я бы добавил про ширину сцены. Термин пошел из простого стерео. Допустим, расстояние между колонками 4м. Бывает, когда крайние в сцене инструменты позиционируются на расстоянии 1,8 м от центра, а бывает 1,2. Есть даже такой термин, как "сцена схлопнулась", типа поменял кабель и..., сцена бывает мутной, размазанной, мажет сцену, это когда нет чёткого позиционирования источников, а "такое". Сцена бывает глубокой, термин "глубина сцены, плоская сцена" - эшелонирование по оси Z, плоская сцена - это, когда бабы на бэквокале и перкуссия стоят на одной линии с основным вокалом и соло гитарой. Тут мені для такого української не вистачаєSERGBILL: ↑ 13.01.2025 15:30краще відчувається об'ємність звуку, типа як "3D звук", чути краще де яке джерело звука розташоване у віртуальному звуковому просторі.
-
jumanji
Member
Привет ребят, кто в теме, для телефона хочу выбрать уши в спорт зал. Рассматриваю HUAWEI FreeBuds 6i. Может знаете лучшие варианты?