Останні статті і огляди
Новини
Выбор звуковой карты
-
Ostin
Member
Я розумію бажання купити дуже прискіпливо та вибірково, бо бюджет обмежений, а хочеться якнайкраще. Але у вашому випадку порадив би піти від протилежного, раз такі непересічні вимоги до звуку, що навушники мають проходити тест на окремих треках)Entar: ↑ 09.01.2025 23:30Рамштайн, Falling In Reverse, FEUERSCHWANZ, деякий жіночий вокал - мене Neo повністю задовольняли.
А от наприклад тест Lindsey Stirling - Crystallize вони не пройшли так як я хотів би, на жаль
Цей трек я використовую як "стресс тест" навушників на певні частоти, і до сих пір із всього що я слухав цей стрес тест пройшли тільки meze classic
А саме - купіть собі непоганий ЦАП, можна той же р2р, бо він як мінімум підходить під вимоги "щоб не цикало і високі не різали".
А навушники будуть підбиратись виходячи з досвіду домашнього використання. Так, це може бути шлях через ОЛХ та б\в екземпляри, але нічого страшного в тому немає. Я колись теж цей шлях проходив, бо мені було цікаво) Найзручнішими були навушники від German Maestro, а от під ваші вимоги я б рекомендував послухати лінійку Сеннхайзер 6хх, причому почати саме з 600 моделі.
-
Hotspur
Member
одобряюOstin: ↑ 10.01.2025 08:04я б рекомендував послухати лінійку Сеннхейзер 6хх, причому почати саме з 600 моделі.
я настільки старий що памятаю як Sony випустила убивцю Sennheiser HD 600 . А в результаті це вже ніхто не знає а 600 живіші всіх живих
Відправлено через 45 хвилин 47 секунд:
якщо вкладиші то питання складне, можливо багато варіантів. TRN Azure Dragon ?MSiAventador: ↑ 09.01.2025 19:24Вгадайте що це за модель ...
-
Entar
Member
Дякую! Вірогідно так і поступлю, але з одним нюансом - замовив на olx ті самі нео - щоб прослуховувати цапи вже з ними (паралельно порівнюючи з классік версією і k11 цапом). Цікава комплектація (там замінені амбрашури на ті що менше парять (я міряв в портативі, проблема така є з оригінальними), трохи змінюють звук (подивимося в яку сторону) + кабельочок "OpenHeart Titanium 8 6NOCC посріблена мідь 8 жильний 2.5м" - знадобиться в житті. )Ostin: ↑ 10.01.2025 08:04 А саме - купіть собі непоганий ЦАП, можна той же р2р, бо він як мінімум підходить під вимоги "щоб не цикало і високі не різали".
Хотілося б розуміти, що з акустичної техніки можна купувати на olx а що небажано? Я ж не спеціаліст. Розумію що деяка техніка може бути "убита" або замінені там динаміки чи ще що...Ostin: ↑ 10.01.2025 08:04 Так, це може бути шлях через ОЛХ та б\в екземпляри, але нічого страшного в тому немає.
Отправлено спустя 8 минут 2 секунды:
Спасибо, на днях послушаю, сравня с k11/k7.Radio Bay: ↑ 10.01.2025 03:08 Нет, но я очень избирательно отношусь к мнениям, как минимум смотрю в профиль и понимаю почему его, как минимум, надо послушать
Важный вопрос - насколько стоит их брать все-же на Али а не в официальных муз. магазинах? Т.е. гарантированно ли я получу то же самое ? Когда-то слышал слухи, не знаю насколько правдивые и насколько это относится к Али, что например те самые телевизоры из разряда что в офф. магазинах они стоят 100 тыс, а в не офф. - 60 - могут отличаться далеко не только способом оплаты за них, но и матрицы в них могут быть чуть другие (с того же конвеера но меньшего качества, то что для офф. версии не поставить но с шильдиком самсунг засунуть можно). Уж не знаю насколько это правда))
В общем, насколько есть смысл цап на котором я остановлюсь (фиио 5 про, к11 или к11 р2р) брать на Али, ради экономии 2000 грн?
Вот например вообще вкусное предложение но тут одна продажа:
https://vi.aliexpress.com/item/10050080 ... pt=glo2vnm
Или лучше тут брать?
https://vi.aliexpress.com/item/10050076 ... pt=glo2vnm
-
Hotspur
Member
все можна. просто просити фото відео роботи і так далі. і бачити фото оглядів в інтернеті. заміна динаміків - ну це видно на акустиці а якщо не видно - міняли на такий самийEntar: ↑ 10.01.2025 11:33Хотілося б розуміти, що з акустичної техніки можна купувати на olx а що небажано?
Відправлено через 42 секунди:
там де більше продаж і є фото від покупцівEntar: ↑ 10.01.2025 11:41Или лучше тут брать?
-
Entar
Member
P.S.
И вот снова, как и 3 года назад, меня посещает мысль "нахіба".
Я же
- в музыкалку не ходил, играть ни на чем не умею и не хочу, с музыкальным сообществом общего имею только длинные волосы
- винилом, и произведениями тех времен которые записывались на него не увлекаюсь
- в принципе заядлым меломаном, из разряда тех кто приходит домой, садится в кресло/на диван, закрывает глаза и слушает музыку - не являюсь
- живу в многоквартирном доме с долбаным чатиком в котором соседи вечно бухтят если у кого-то сильно шумно
- в свободное время играю преимущественно в игры, а когда смотрю фильмы/сериалы то вместе с женой, что исключает прослушивание в наушниках
И вот при этих вводных, потратить на цап+наушники под 20 тыс?!) Да я себе офигенный QLED монитор купил за 10300 и кайфую больше чем от видеокарты за 30.
А еще колонки... хехх.
________________________________________________________________________________
А если посмотреть на это с другой стороны...
Когда я просыпаюсь - то включаю себе какую-то музыку (чтоб проснуться, без этого никак, кофе то еще не влит ).
Когда я иду на работу - то в ушах что-то слушаю, в том числе музыку.
Работать эффективно я способен только с музыкой в ушах.
Одно из основных моих хобби - видеоигры, и мне важна атмосфера в них, которая создается именно музыкой.
Я же
- в музыкалку не ходил, играть ни на чем не умею и не хочу, с музыкальным сообществом общего имею только длинные волосы
- винилом, и произведениями тех времен которые записывались на него не увлекаюсь
- в принципе заядлым меломаном, из разряда тех кто приходит домой, садится в кресло/на диван, закрывает глаза и слушает музыку - не являюсь
- живу в многоквартирном доме с долбаным чатиком в котором соседи вечно бухтят если у кого-то сильно шумно
- в свободное время играю преимущественно в игры, а когда смотрю фильмы/сериалы то вместе с женой, что исключает прослушивание в наушниках
И вот при этих вводных, потратить на цап+наушники под 20 тыс?!) Да я себе офигенный QLED монитор купил за 10300 и кайфую больше чем от видеокарты за 30.
А еще колонки... хехх.
________________________________________________________________________________
Когда я просыпаюсь - то включаю себе какую-то музыку (чтоб проснуться, без этого никак, кофе то еще не влит ).
Одно из основных моих хобби - видеоигры, и мне важна атмосфера в них, которая создается именно музыкой.
-
Hotspur
Member
люди за вечір випивають стільки або більше, заспокойсяEntar: ↑ 10.01.2025 11:54И вот при этих вводных, потратить на цап+наушники под 20 тыс?!)
-
Entar
Member
От і я намагаюсь якось втішити себе тією думкою, що раз тепер мені по здоров'ю доведеться майже відмовитися від алкоголю, то хоч наверстаю)Hotspur: ↑ 10.01.2025 12:00 люди за вечір випивають стільки або більше, заспокойся
-
Hotspur
Member
правильно трати на ЦАП краще для здоровьяEntar: ↑ 10.01.2025 12:01що раз тепер мені по здоров'ю доведеться майже відмовитися від алкоголю
-
tablestikus
Member
Як не тягне до такого, тоді не купляй. Почекай може таки захочеш. Або купляй )Entar: ↑ 10.01.2025 11:54 P.S.
Я же
А еще колонки... хехх.
-
Entar
Member
Да я хочу.) Только сталкиваясь по факту с тем, что это не так просто, и чтобы апгрейдиться не на что-то что я снова буду считать "компромиссным", а на то что прямо "вау без изьянов" - это нужно не только денег потратить но и времени немало. Это не как с видеокартой, посмотрел тесты, купил исходя из бюджета и приемлемости. Тут вариантов много и главное вкус у каждого свой, без личного тестирования велика вероятность остаться недовольным.tablestikus: ↑ 10.01.2025 12:22 Як не тягне до такого, тоді не купляй. Почекай може таки захочеш. Або купляй )
А потратить 500$ чтобы остаться недовольным было бы неприятно, так что хочу подобрать все так чтобы быть довольным
Я так подозреваю что когда возьму цап, наушники , и попривыкаю к ним, то не факт что свои колонки бф-11 я не захочу заменить на что-то большее чем едифайры 1700/1855. А там в перспективе может и до замены телевизорных 2750 дело дойдет
-
Ostin
Member
Entar
Чоловіче, раз ти вже почав за психотерапію, то я тобі насмілюся дати пораду, яка зазвичай рятує нерви після купівлі якоїсь фіговини. Вище я бачу, що ти одружений. Я не знаю ваших відносин в економічному сенсі, але скажу так: якщо ти можеш відверто говорити про купівлю з дружиною, якщо ти не ховаєшся з дорогими цацками і дружина не виїдає тобі за це мізки, а навпаки дає добро типу "ну купуй, раз хочеться" або у вас відносини "мої гроші, беру й купую" - то просто радій життю і купуй те, на що є гроші, якщо воно в радість і ніхто від цього не страждатиме.
Інша справа, якщо ви ще не дійшли до того, що кожен має право порадувати себе дорогою забавкою, а мусить робити це втиху - то варто було б спершу попрацювати над тим, щоб зробити це нормою. Бо завжди буде щось важливіше (хата, машина, освіта, ремонт, ще щось...). Але сьогодні - це сьогодні. І така купівля робиться на роки. В той же час через років 20 воно тобі вже і нафіг не треба буде. Бо всьому свій час.
Тому виходиш з бюджету та його можливостей. А не з раціональності витрачених грошей. Бо раціонально жити - то взагалі без іграшок
Чоловіче, раз ти вже почав за психотерапію, то я тобі насмілюся дати пораду, яка зазвичай рятує нерви після купівлі якоїсь фіговини. Вище я бачу, що ти одружений. Я не знаю ваших відносин в економічному сенсі, але скажу так: якщо ти можеш відверто говорити про купівлю з дружиною, якщо ти не ховаєшся з дорогими цацками і дружина не виїдає тобі за це мізки, а навпаки дає добро типу "ну купуй, раз хочеться" або у вас відносини "мої гроші, беру й купую" - то просто радій життю і купуй те, на що є гроші, якщо воно в радість і ніхто від цього не страждатиме.
Інша справа, якщо ви ще не дійшли до того, що кожен має право порадувати себе дорогою забавкою, а мусить робити це втиху - то варто було б спершу попрацювати над тим, щоб зробити це нормою. Бо завжди буде щось важливіше (хата, машина, освіта, ремонт, ще щось...). Але сьогодні - це сьогодні. І така купівля робиться на роки. В той же час через років 20 воно тобі вже і нафіг не треба буде. Бо всьому свій час.
Тому виходиш з бюджету та його можливостей. А не з раціональності витрачених грошей. Бо раціонально жити - то взагалі без іграшок
-
Hotspur
Member
це не цікавоOstin: ↑ 10.01.2025 12:30Бо раціонально жити - то взагалі без іграшок
-
Entar
Member
В плані покупок на залізячки, в мене з дружиною є взаємопорозуміння, тим паче що вона, коли я на роботі, грає в відеоігри на тому самому пк який я недавно апгрейдив, і дуже задоволена новим монітором і клавіатурою наприкладOstin: ↑ 10.01.2025 12:30 Entar
Мої сумніви більше по фінансовій частині - ми живемо не в самий стабільний період, я не олігарх, і не айтішник (в плані абсолютної впевненості в тому що роботу легко змінити не втративши в доході). Ну і що можливо в психологічному аспекті має не менше значення - я ще ніколи не тратив стільки на звук.))
Проблем з "потратити собі на іграшку" в мене проблем немає, інакше я б не купував відеокарту за 700$, чи ігрову клавіатуру за 200, не брав би новий qled монітор замість старого заради нової технології і соковитих кольорів.
Справа ЛИШЕ в тому, що якщо вже тратити 500$ на звязку навушники+цап, то я хочу по результату отримати максимально ІДЕАЛЬНИЙ особисто для мене результат. З монітором і клавіатурою я його отримав.
Зі звуком - тут треба довше подовбатися. 3 роки тому я стояв перед схожою дилемою, але в мене було менше ресурсів, і я пішов на компромісні варіанти. Які тепер, мені хотілось би апгрейдити.
-
Ostin
Member
Бажання зрозуміле. Але життя показує, що краще спинитись за крок від ідеалу і жити легше, ніж намагатись стати гуру у всьому, аби закрити галочку "моя найкраща купівля в бюджеті 500 доларів")Entar: ↑ 10.01.2025 12:42хочу по результату отримати максимально ІДЕАЛЬНИЙ особисто для мене результат
-
Hotspur
Member
для не професійної людини навушники за 500 буде ідеал . це нормальний бюджет, весь HI End це більше про понти ніж звукOstin: ↑ 10.01.2025 12:49Бажання зрозуміле. Але життя показує, що краще спинитись за крок від ідеалу і жити легше, ніж намагатись стати гуру у всьому, аби закрити галочку "моя найкраща купівля в бюджеті 500 доларів")
Востаннє редагувалось 10.01.2025 13:05 користувачем Hotspur, всього редагувалось 1 раз.
-
Entar
Member
І це я також розумію, тож намагаюся досягти розумного компромісу.)Ostin: ↑ 10.01.2025 12:49 Бажання зрозуміле. Але життя показує, що краще спинитись за крок від ідеалу і жити легше, ніж намагатись стати гуру у всьому, аби закрити галочку "моя найкраща купівля в бюджеті 500 доларів")
Поки шлях виглядає так (а то я і так дуже багато часу потратив).
1. Замовив на olx навушники neo 99 які мені сподобалися хоч і не ідеально але "8 із 10" (так, я розумію всі ризики, але по-перше, якщо там якась жесть то olx доставка - і я просто не прийму, на НП послухаю через свій цап в т.ч., а там ще кабель в комплекті гарний і амброшури, які можливо ще покращують ситуацію). Якщо що думаю зможу продати без особливих втрат.
2. З ними, пару днів послухавши їх від свого цапу, піду слухати їх з цапами що обговорювалися тут раніше. Якщо таки сподобається більше всього R2R - беру його.
3. Роблю перерву
4. Вникаю в те, як краще апгрейдити комп'ютерні колонки. Чи це буде обраний мною раніше по оглядам (треба послухати ще, причому з цапом) едіфаєр 1700 бтс, чи є варіант обрати щось із більш дорого сегменту б.у.
З цим складно, бо у мене нетипова задача - щоб воно в іграх було комфортно, а hi-fi любить деталізувати високі а там всі ті стріли/вогонь/ефекти заклинань можуть не дуже приємно звучати.
Отправлено спустя 44 секунды:
Навушники + цап. Мені на данному етапі із всього що я слухав, ідеал - мезе 99 классік.Hotspur: ↑ 10.01.2025 13:02 для не професійної людини навушники за 500 буде ідеал
-
Hotspur
Member
тобі не сподобаєтьсяEntar: ↑ 10.01.2025 13:05 Вникаю в те, як краще апгрейдити комп'ютерні колонки.
Відправлено через 2 хвилини 44 секунди:
ой не. шось ближче до HD 800+ усь щоб їх прокачати. але це дорого. загалом 600 це верх розумних трат на навушникиEntar: ↑ 10.01.2025 13:06ідеал - мезе 99 классік
-
Entar
Member
Я її слухав 3 роки тому і зараз переслухав - таки да.Entar: ↑ 10.01.2025 13:06 Навушники + цап. Мені на данному етапі із всього що я слухав, ідеал - мезе 99 классік.
Модель Нео - 8/10. Але я їх слухав через FiiO KA5. І у мене є розуміння, що через k11 і особливо k11 R2R може бути зовсім по іншому.
А ще може бути зовсім по іншому з кабелем OpenHeart Titanium 8 6NOCC посріблена мідь 8 жильний 2.5м, який до мене їде, і модифікованими амбрашурами.
-
Hotspur
Member
ніEntar: ↑ 10.01.2025 13:06 а hi-fi любить деталізувати високі
Відправлено через 1 хвилину 47 секунд:
HI Fi це технічний стандарт звуку. буквально Hi-Fi (англ. High Fidelity — висока точність) — термін, що означає, що відтворюваний звук дуже близький до оригіналу.Entar: ↑ 10.01.2025 13:06а там всі ті стріли/вогонь/ефекти заклинань можуть не дуже приємно звучати.
https://uk.wikipedia.org/wiki/Hi-Fi
Для акустичних систем параметри пристроїв встановлені такими:
Смуга частот, що пропускаються, Гц — 100-4000 (при нерівномірності +/- 4 дБ), 50-12500 (+4/-8 дБ)
Коефіцієнт нелінійних спотворень — не більше 3% в смузі 250—1000 Гц, не більше 1% на 2000 Гц
Коефіцієнт інтермодуляційних спотворень — N/A
Відмінність параметрів каналів — N/A
Перехідні завади — N/A
-
Entar
Member
Та я помітив. З колонками є одна складність якої немає з навушниками. Приміщення. +Як я розумію, колонки з таким звуком як в навушниках це 2-3 ціни навушників.Hotspur: ↑ 10.01.2025 13:10 тобі не сподобається
Коли я поставив кліпші r41 pm які в магазині звучали просто божественно під свій телевізор, сів на диван (і моя голова опинилась нижче ніж колонки), і почув що вийшло, я довго-довго тестував, але змиритися з цим не зміг і здав їх. Вірогідно проблема і в позиціонуванні, і в великому вікні, і в розмірі приміщення і кількості кутів в ньому. А також, вірогідно, в надмірній чутливості до якості запису. Я не міг нормально слухати якість звичайних відео від блогерів (причому які гарантовано мають нормальне обладнання). Я чув недоліки мікрофону, чи щось таке.
Тому знову ж таки в мене 2 варіанти. Або забити , взяти той самий "бюджетний бест бай" від едіфайра (і тут не знаю, чи варто на олх, чи краще в магазині), чи все-таки ні. І якщо ні, то... треба вникати.