Выбор наушников

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
Entar
Member

Повідомлення

Radio Bay: 09.01.2025 22:46 Зовсім не аргумент, аргумент це 25% може бути,, але там є б/в за 199, я на ОЛХ не дивився, просто перебираю варіанти
Я вже проаналізував olx. По Neo - цікаво (3500 за варіант куди входить додатково гарний кабель, і модифіковані амброшури).
А по Classic - 7000 грн сильно обшарпані, і не тільки амброшури, і пару варіантів під 9500.
І знову ж таки, я як не спеціаліст не розумію всіх ризиків такої покупки.
Yellow wall
Junior

Повідомлення

Entar

Придивіться до Audio-Technica ATH-R70x вони за рейтингом навушників відносяться до А- класу в якому навушники за вищу ціну а meze classics теж знайдете десь внизу списку:

https://crinacle.com/rankings/headphones/
lewerlin
Member

Повідомлення

Yellow wall: 11.01.2025 03:23Придивіться до Audio-Technica ATH-R70x вони за рейтингом навушників відносяться до А- класу в якому навушники за вищу ціну а meze classics теж знайдете десь внизу списку:

:lol: .
Просто без коментарів. :popcorn:
Entar
Member

Повідомлення

Приїхали мої meze neo 99, ubisoft edition, с модифицированными абрюшурами и кабелем "OpenHeart Titanium 8 6NOCC".
Поки ще не розпробував, але розумію що обов'язково треба пробувати з різними цапами, є підозра що s.m.s.l. m3 трохи не витягує.

Поки що 8 із 10.
Із плюсів:
1. ДУЖЕ зручні. В магазині вони мені трохи давили, і я не був впевнений що прямо багато годин без перерви в них сидіти мені буде комфортно. Ці - ні.
2. Звук - дуже деталізований, я взагалі не звик до такої деталізації на всьому що було до цього в мене, і до чого я звик, але при цьому ця деталізація без перебору, як мені здається (бо часто з перебором).
3. Тих неприємних ефектів, на певній частоті де неприємним ставав певний інструмент в певних треках мезе 99 нео в магазині - не спостерігається.

В цілому якість звуку однозначно краща ніж в будь яких навушниках що в мене є, і ніж в тих що я слухав в діапазоні до 3500 (а придбав я їх з усім за стільки).

Із мінусів:
Не гірші (а скоріше кращі трохи) ніж в магазині мезе нео 99, але до классік не дотягують.
В районі звуку про вокалі там де "с-ч-щ-т" - трохи мене дратує звук (може це зі мною щось не так, і простіше просто собі там еквалайзером поправити ніж 100500 навушників перебирати?). Підкажіть будь ласка, яка це частота? :) Здавати не буду, поживу з ними.

Подальші плани:
Піду з ними тестувати цапи, може на славнозвісному r2r мені буде ближче до ідеалу.)
Якщо ідеалу досягнути не вдасться ні еквалайзінгом, ні цапом, ні кабелем зшитим із волосини єдинорога, буду віджлоблювати на классік версію)

Отправлено спустя 6 минут 53 секунды:
P.S. Хм. Якщо я трохи признімаю навушники (віддаляючи на 0.5 см від вуха, щоб була щілина невелика ) то звуки "с-щ" нормалізуються. Цікаво.
Hotspur
Member

Повідомлення

Yellow wall: 11.01.2025 03:23за рейтингом навушників відносяться до А- класу
перший раз взагалі чую про щось подібне
Entar
Member

Повідомлення

Entar: 11.01.2025 14:37 P.S. Хм. Якщо я трохи признімаю навушники (віддаляючи на 0.5 см від вуха, щоб була щілина невелика ) то звуки "с-щ" нормалізуються. Цікаво.
Також якщо зробити на еквалайзері Нахімік високі на "-3 -4" - то прибирається цей неприємний момент. Але я не думаю що це прям ідеальне рішення, бо разом з дратуючим звуком змінюється трохи загальне звучання, що мабуть не дуже добре. Треба якось більш точечно.
Hotspur
Member

Повідомлення

Entar: 11.01.2025 14:37 ніж в тих що я слухав в діапазоні до 3500 (а придбав я їх з усім за стільки).
це гарна ціна
lewerlin
Member

Повідомлення

Entar: 11.01.2025 14:37P.S. Хм. Якщо я трохи признімаю навушники (віддаляючи на 0.5 см від вуха, щоб була щілина невелика ) то звуки "с-щ" нормалізуються. Цікаво.
Більш глибокі амбушури врятують батька демократії :gigi:
Hotspur: 11.01.2025 15:01перший раз взагалі чую про щось подібне
Там без колоди Таро явно не обішлося :lol:
Entar
Member

Повідомлення

Зробив -1 на 4 кГц і -3 на 8 кГц.
Стало красивіше ніж на -3-4 на "високих".
tablestikus
Member

Повідомлення

Yellow wall: 11.01.2025 03:23 Entar

Придивіться до Audio-Technica ATH-R70x вони за рейтингом навушників відносяться до А- класу в якому навушники за вищу ціну а meze classics теж знайдете десь внизу списку:

Глянув їх рейтинг - давно такої дивної наркоманії не бачив
Entar
Member

Повідомлення

lewerlin: 11.01.2025 15:31 Більш глибокі амбушури врятують батька демократії :gigi:
Ага, тільки де б їх знайти. Справа тільки в глибині чи ще у "відкритості"? Ці і так наче трохи глибше оригіналів...
lewerlin
Member

Повідомлення

Entar: 11.01.2025 15:34Ага, тільки де б їх знайти. Справа тільки в глибині чи ще у "відкритості"? Ці і так наче трохи глибше оригіналів...
Як приклад, наведу жарт про 640ві Шури(типу 440вки з абушурами 840вок). Саме у відстані до динаміка. Тут якогось правила немає, все суто анатомічно. Але якщо працює, то так, глибокі амбушури :rolleyes:
Entar
Member

Повідомлення

lewerlin: 11.01.2025 15:56 Як приклад, наведу жарт про 640ві Шури(типу 440вки з абушурами 840вок). Саме у відстані до динаміка. Тут якогось правила немає, все суто анатомічно. Але якщо працює, то так, глибокі амбушури :rolleyes:
Я просто думав що до них ідуть стандартні їх розміри...

Отправлено спустя 4 минуты 5 секунд:
Але блін, які ж вони зручні!
Yellow wall
Junior

Повідомлення

tablestikus: 11.01.2025 15:34 Глянув їх рейтинг - давно такої дивної наркоманії не бачив
Автор пише:

Навушники оцінюються виключно за звуковими характеристиками. Посадка, ізоляція, довговічність, якість складання і т. д. ігноруються, якщо вони не заважають самому звуку.
Навушники не оцінюються за співвідношенням ціна/якіст
ь.

Якщо ви хочете зрозуміти автора потрібно бачити думку автора.Так що якщо ви не розумієте рейтингу це ваша нездатність оцінити рейтинг навушників.Ви не бачите логіку автора в цьому ваша проблема у вас голові своє бачення. Тому, щоб зрозуміти автора, ви повинні бачити його логіку.

Ніяких аргументів крім "наркоманія" і "без коментарів" не привели.Так що що тут обговорювати.Навушники куплені, людина задоволена, ну і все.
lewerlin
Member

Повідомлення

Yellow wall: 11.01.2025 16:23Якщо ви хочете зрозуміти автора потрібно бачити думку автора.Так що якщо ви не розумієте рейтингу це ваша нездатність оцінити рейтинг навушників.Ви не бачите логіку автора в цьому ваша проблема у вас голові своє бачення. Тому, щоб зрозуміти автора, ви повинні бачити його логіку.
:lol: Паста ТОП!
tablestikus
Member

Повідомлення

Yellow wall: 11.01.2025 16:23
tablestikus: 11.01.2025 15:34 Глянув їх рейтинг - давно такої дивної наркоманії не бачив
Автор пише:

Навушники оцінюються виключно за звуковими характеристиками. Посадка, ізоляція, довговічність, якість складання і т. д. ігноруються, якщо вони не заважають самому звуку.
Навушники не оцінюються за співвідношенням ціна/якіст
ь.

Якщо ви хочете зрозуміти автора потрібно бачити думку автора.Так що якщо ви не розумієте рейтингу це ваша нездатність оцінити рейтинг навушників.Ви не бачите логіку автора в цьому ваша проблема у вас голові своє бачення. Тому, щоб зрозуміти автора, ви повинні бачити його логіку.

Ніяких аргументів крім "наркоманія" і "без коментарів" не привели.Так що що тут обговорювати.Навушники куплені, людина задоволена, ну і все.
Так як раз рейтинг за звуковими характеристиками і здивував коли вони майже в топ 650ті засунули. На цьому можна закопувати цей рейтинг.
lewerlin
Member

Повідомлення

Yellow wall: 11.01.2025 16:23Ніяких аргументів крім "наркоманія" і "без коментарів" не привели.Так що що тут обговорювати.Навушники куплені, людина задоволена, ну і все.
Тепер по суті.
Приклад. Поруч стоять Аудезе ЛСД і М40х. Річ навіть не про різні рівні і цінник, це принципово різні продукти: одні динамічні, інші - планарні, їх використовують на різних трактах.
Приклад. SRH840 V-Shaped АЧХ... На цьому теж можна закінчувати, одні з найрівніших(і найнудніших) вух на ринку, що воно там наміряло я не знаю.
Focal Elear... А воно їх хоч слухало?
З цього рейтингу я чотири пари слухав кожну більше року(SRH240A, SRH440, HD 569, Focal Listen Pro) і десь третину вух переслухав у Портативі.
Для всіх існують суб'єктивні і об'єктивні оцінки якості(відтворюваний діапазон, детальність, точність позиціонування). Щось звісно там можна наміряти, але коли об'єктивні речі кращі на порядки, що навіть глухонімий відрізнить, то ставити знак рівно це саме наркоманія.
Там на дні MSR7B(балансні), цікаво, а воно їх хоть в балансу дірку підключало, чи звичайним джеком?

Це якщо в принципі хоч якісь заміри були, бо більше схоже на Ексель Фенікса.
Евгений King
Member

Повідомлення

Entar: 11.01.2025 14:37 Приїхали мої meze neo 99, ubisoft edition, с модифицированными абрюшурами и кабелем "OpenHeart Titanium 8 6NOCC".
Поки ще не розпробував, але розумію що обов'язково треба пробувати з різними цапами, є підозра що s.m.s.l. m3 трохи не витягує.
А мені вони і сподобались і ні, таке двояке відчуття. Програли DT770 Pro 80Ohm як на мене у всьому. Басс в деяких треках настільки сильно задратий, що вони ходять прямо по краю. Звукоізоляція зовсім шляпа, треба шукати під них якісь кастомні амбюшури, глибші та м'якіші, та до того руки ще не дійшли.
З іншої сторони, звук дійсно унікальний, є в ньому щось цікаве, що змушує переслухати старі треки заново))
Вбудований мікрофон в рідному шнурку у мене адекватно не завівся, схоже в моїй гарнітурі дохлий, стандартний шнур дууже куций, хотів взяти 2-3 метри, та у нас не знайти.
Загалом, в ту ціну, що я їх взяв (трохи менше 3к грн) вуха норм, цілком варті цих грошей, та за ціну магазину я б їх не брав.

PS: meze neo 99, ubisoft edition та meze neo 99 це одна модель, різниця в оголов'ї і тільки. Можливо в магазині ви слухали нові, тільки розпаковані вуха. Також не маловажливий факт - амбюшури, вони дуже впливають на звук. Брав DT 770 Pro, мені не сподобались стандартні дубові амбюшури, взяв глибокі м'які шкіряні амбюшури і мало того що ізоляція стала краще, так ще й звук змінився в кращу сторону.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Entar: 11.01.2025 14:37В районі звуку про вокалі там де "с-ч-щ-т" - трохи мене дратує звук
От щоб не було таких пошуків та питань потрібно мати оригінальні амбушюри та кабелі для порівняння, хто зна, що воно так крутить зі звуком. Не всі твіки однаково корисні. На Сенхах 650 я з двох кабелів повертився до оригінального, від одного відмовився, брав послухати, бо різниця начебто була, але я не міг чітко для себе її сформулювати, я таке не люблю, жити з фантазійними вигадками. Потім зупинився на Furutech ADL iHP-35S. З ним було все зрозуміло, збережена оригінальна подача, але попрозоріше. Амбухи раз міняв на шкіри, вбило звук. Коли ти щось на щось міняєш, по повинен розуміти, що ти змінюєш, дуже бажано мати можливість повернути назад

Відправлено через 4 хвилини 10 секунд:
Візьмеш цапа підеш з ним до Портитиву порівняти з оригіналом, які-небудь ще й вуха заслухаєш, наприклад, 650, 560, 770. Підкреслити кабелем сібилянти то на раз
Ostin
Member

Повідомлення

Теж заглянув у рейтинг. Ну там по факту має цікавити лише останній показник технічного грейду, та опис сигнатури. А сам рейтинг - це просто вподобання автора, як я зрозумів. Тому можна сказати, що з рейтингом все нормально :D
Он у нього доволі високо AKG K612 Pro. В мене вони були деякий час, ще коли я користувався потужним настільним підсилювачем і все таке. Так от ці вуха я точно не порекомендую для постійного прослуховування музики та душевного відпочинку) Але автору заходять, то чому ж і ні?)
З іншої сторони, Sennh HD600 у нього ще вище і теж в топах, і я цю думку поділяю) Хоча у нього в тех. грейді стоять чесні B+, як воно і є насправді. Бо з HD800 чи планарами вони не зможуть тягатись.
Коротше кажучи, той рейтинг - просто суб'єктивщина, яка показує любов автора до планарів. Та й то не до усіх)
Відповісти