Останні статті і огляди
Новини
Переключатель на видеокарте как он работает?
-
Alexanderxxl
Member
Всем доброго времени суток, подскажите пожалуйста есть карта 2060 супер palit jetstream на ней есть переключатель режима вертушек, так вот вопрос если я переключу на silent(тихий режим кулеров) то я так понимаю что вертушки не будут крутиться в простое а будут включаться только при нагрузке? И не будет ли понижаться производительность(сбрасывать частоты) в режиме silent???
-
wow_w
Member
Не знаю, як конкретно реалізовано в цій карті, але принцип такий: Ви перемикаєте біос відеокарти, а не лише сам режим вертушек, тому перемикайте при вимкненому пк. За звичай це називається тихий режим і оверклок режим, або якось по іншому, конкретно на цій карті виробник вказує "Dual BIOS BIOS 1: OC speed, BIOS 2: Standard speed".
При зміні режиму міняються як частоти на яких працює відеокарта, так і режим роботи вентилятора.
Зупинка вентилятора це інша технологія, вона реалізується по іншому: це так званий пасивний режим вентилятора, він вимикає вентилятор коли не має навантаження на карту, а точніше, там є також ліміт по температурі, при досягненні якої вмикаються вентилятори.
Чи є зупинка вентилятора саме у цій відеокарті не знаю, пише, що є, але в режимі "0dB on BIOS 2" тобто в Standard speed має вимикати вертущки
https://www.palit.com/palit/vgapro.php? ... 61J&tab=sp
При зміні режиму міняються як частоти на яких працює відеокарта, так і режим роботи вентилятора.
Зупинка вентилятора це інша технологія, вона реалізується по іншому: це так званий пасивний режим вентилятора, він вимикає вентилятор коли не має навантаження на карту, а точніше, там є також ліміт по температурі, при досягненні якої вмикаються вентилятори.
Чи є зупинка вентилятора саме у цій відеокарті не знаю, пише, що є, але в режимі "0dB on BIOS 2" тобто в Standard speed має вимикати вертущки
https://www.palit.com/palit/vgapro.php? ... 61J&tab=sp
-
aaleksandrenko
Member
1. Переключатель змінює криву вентиляторів на більш тиху.Alexanderxxl: ↑ 26.12.2024 12:04 Всем доброго времени суток, подскажите пожалуйста есть карта 2060 супер palit jetstream на ней есть переключатель режима вертушек, так вот вопрос если я переключу на silent(тихий режим кулеров) то я так понимаю что вертушки не будут крутиться в простое а будут включаться только при нагрузке? И не будет ли понижаться производительность(сбрасывать частоты) в режиме silent???
2. Частоти будуть трохи менші, бо менші оберти вентиляторів=більший нагрів, більший нагрів=менший буст частот.
3. Переключатель не впливає на зупинку вентиляторів в простої. якщо була зупинка то і буде відповідно.
Або саме краще через мсі афтербурнер налаштувати собі буст/андервольт/криву вентиляторів під себе
-
Alexanderxxl
Member
Понял, спасибо всем