Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
Melofon
Member

Повідомлення

MobileLord

Вы говорите про древние мембранки которые долго жили но современные мембранки не живут уже так долго как старые и это факт, сейчас купил дешёвую или подороже мембранку она не факт что пять лет протянет, сейчас намного больше экономии в материалах которые в них используются, никому из производителей уже не интересно делать долгоживущие мембранки за копейки, и да поддержу предыдущих ораторов лучше купить механику с хотсвапом, её потом даже продать легче будет когда уже прям надоест, брать без хотсвапа в 24году уже не комильфо и уж тем более через несколько лет.
leif
Member

Повідомлення

поки ви тут з'ясовували, чи потрібен хотсвап, я тим часом запаяв собі світчі Swagkeys х Gateron Pure Sky (змащені вручну 3204) з POM плейтом на другу пцб до свого iron165. одна pcb до нього у мене міл-максшена (для тих, хто не в курсі: це такий спосіб перетворити пцб під пайку на хот-свап пцб), а друга - просто солдер. звісно, що білд без фоамів, ну, і стаби ТХ АР лонгпол, змащені Krytox XHT-BDZ (що не завадить, адже тримається воно значно довше ніж крайтокс 205):
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
якось набирадає користуватись лише ткл клавіатурами.

паяти та випаювати світчі це, авжеж, зовсім проста операція, з якою впорається навіть тотальний рукожоп, який ніколи в житті не тримав паяло. втім, для пересічного юзера воно нафіг не потрібно, і треба брати ХС клавіаутуру навіть, якщо ніякі модифікації і заміни не плануються. різниця в ціні невелика, а там дивись і знадобиться.

ну і фінальний вигляд з кейкапами nicepbt classic beige. беж мені дуже довподоби, але трохи підбішує велика відстань між кейкапами тут, мало не по два міліметри :-/ непорядок. можливо заміню, якщо не перестану звертати увагу. хоча звучання пбт капів вкупі з яскравими лонгпол світчами на пом плейті доставляє, одне гарно доповнює інше, балансує збірку. не гмк єдиним тащємто:
спойлер
Зображення
leif
Member

Повідомлення

щось дивлюсь телефон взгалі в тон кольору корпусу айрону не попав, якийсь блакитний відтінок звідкись взявся :spy:

колір кейсу виглядає скоріше отак:
спойлер
Зображення
фотка шумна, але принаймні тон кольору більш-менш правильний.

Відправлено через 3 хвилини 39 секунд:
pewter grey це колір бербоуну
Melofon
Member

Повідомлення

leif

Когда же ты сделаешь сравнение всех своих клав по звуку в виде видосика в одном видео? Типа каждая клава по тайпингу на секунд двадцать+ на один и тот же микрофон (смартфон), это же намного больше дало бы понимания в звуке о котором ты рассказываешь, но на словах всё таки совсем не то, а звук снятый даже телефоном хоть какое-то понятие даст.
leif
Member

Повідомлення

Melofon

Коли куплю нормальний мікрофон, принаймні mv7, і не раніше.

Хто знає, як звучать різні маунти, різні світчі і плейти, лонгпол світчі в порівнянні зі звичайними, гмк у порівнянні з 1.6мм пбт і т.д. той і так може приблизно собі уявити про що йде мова, коли я описую звук, а хто не розуміє і на власні вуха не чув цього всього, то запис з телефону взагалі нічого не дасть, що б ти там собі не вигадував. Набери в ютубі why recording keyboards is useless, або схожі запити і подивись, це все добряче розжовано неодноразово (у блексаймона, наприклад, теж є відео на цю тему), чому навіть коли я куплю мікрофон і щось запишу в одних і тих самих умовах з різними клаватурами, це все одно буде більше для розваги ніж для реального фіксування, як це все звучить і чим відрізняється одне від іншого. Щоб зрозуміти як звучать клавіатури в різних конфігах їх треба чути на власні вуха, все, інших варіантів немає. у мене вже накопичилось достатньо досвіду прослуховування тайпінгів в юутбі тих клавіатур/світчів/плейтів, якими я володію особисто, щоб категорично бути в цьому впевненим.

Так, коли ти мав справу з різними світчами/бербоунами/плейтами/кейкапами і тд і робиш купу поправок на реальний досвід, то щось послухати записане можна і з купою припущень і спрощень можна отримати якісь враження від гарно записаних тайпінгів, але все одно це дуже дуже дуже приблизно і послухавши щось IRL висновок може бути інший.

Відправлено через 2 хвилини 13 секунд:
Та і коли є такий досвід про який я пишу вище, то достатньо просто прочитати характеристики клавіатури, подивитись її конструкцію, особливості маунту, детальний опис білду і навіть слухати не треба і так приблизно ясно про що мова. Але лише приблизно.

Відправлено через 11 хвилин 34 секунди:
витрачати гроші на мікрофон якось обломно, я ж не блогер якийсь, канал на ютубі вести не планую, чисто для розваг з записом тайпінгів стільки віддати грошей жаба пручається. воно і прикольно, в принципі, хочеться цим погратись, але навіть якщо суто в межах цього хобі, тут можна або парочку гмк сетів купити або пів бербоуна якогось цікавого або кілька сетів світчів. і на іншій шальці терезів якийсь Shure MV7-К. ну, і щось поки мікрофон жодного разу не переважив :laugh:
Відповісти