Выбор клавиатуры под все нужды и направления

Клавиатуры, мыши и прочая периферия
Відповісти
Автор
Повідомлення
Melofon
Member

Повідомлення

MobileLord

Вы говорите про древние мембранки которые долго жили но современные мембранки не живут уже так долго как старые и это факт, сейчас купил дешёвую или подороже мембранку она не факт что пять лет протянет, сейчас намного больше экономии в материалах которые в них используются, никому из производителей уже не интересно делать долгоживущие мембранки за копейки, и да поддержу предыдущих ораторов лучше купить механику с хотсвапом, её потом даже продать легче будет когда уже прям надоест, брать без хотсвапа в 24году уже не комильфо и уж тем более через несколько лет.
leif
Member

Повідомлення

поки ви тут з'ясовували, чи потрібен хотсвап, я тим часом запаяв собі світчі Swagkeys х Gateron Pure Sky (змащені вручну 3204) з POM плейтом на другу пцб до свого iron165. одна pcb до нього у мене міл-максшена (для тих, хто не в курсі: це такий спосіб перетворити пцб під пайку на хот-свап пцб), а друга - просто солдер. звісно, що білд без фоамів, ну, і стаби ТХ АР лонгпол, змащені Krytox XHT-BDZ (що не завадить, адже тримається воно значно довше ніж крайтокс 205):
спойлер
Зображення
Зображення
Зображення
якось набирадає користуватись лише ткл клавіатурами.

паяти та випаювати світчі це, авжеж, зовсім проста операція, з якою впорається навіть тотальний рукожоп, який ніколи в житті не тримав паяло. втім, для пересічного юзера воно нафіг не потрібно, і треба брати ХС клавіаутуру навіть, якщо ніякі модифікації і заміни не плануються. різниця в ціні невелика, а там дивись і знадобиться.

ну і фінальний вигляд з кейкапами nicepbt classic beige. беж мені дуже довподоби, але трохи підбішує велика відстань між кейкапами тут, мало не по два міліметри :-/ непорядок. можливо заміню, якщо не перестану звертати увагу. хоча звучання пбт капів вкупі з яскравими лонгпол світчами на пом плейті доставляє, одне гарно доповнює інше, балансує збірку. не гмк єдиним тащємто:
спойлер
Зображення
leif
Member

Повідомлення

щось дивлюсь телефон взгалі в тон кольору корпусу айрону не попав, якийсь блакитний відтінок звідкись взявся :spy:

колір кейсу виглядає скоріше отак:
спойлер
Зображення
фотка шумна, але принаймні тон кольору більш-менш правильний.

Відправлено через 3 хвилини 39 секунд:
pewter grey це колір бербоуну
Melofon
Member

Повідомлення

leif

Когда же ты сделаешь сравнение всех своих клав по звуку в виде видосика в одном видео? Типа каждая клава по тайпингу на секунд двадцать+ на один и тот же микрофон (смартфон), это же намного больше дало бы понимания в звуке о котором ты рассказываешь, но на словах всё таки совсем не то, а звук снятый даже телефоном хоть какое-то понятие даст.
leif
Member

Повідомлення

Melofon

Коли куплю нормальний мікрофон, принаймні mv7, і не раніше.

Хто знає, як звучать різні маунти, різні світчі і плейти, лонгпол світчі в порівнянні зі звичайними, гмк у порівнянні з 1.6мм пбт і т.д. той і так може приблизно собі уявити про що йде мова, коли я описую звук, а хто не розуміє і на власні вуха не чув цього всього, то запис з телефону взагалі нічого не дасть, що б ти там собі не вигадував. Набери в ютубі why recording keyboards is useless, або схожі запити і подивись, це все добряче розжовано неодноразово (у блексаймона, наприклад, теж є відео на цю тему), чому навіть коли я куплю мікрофон і щось запишу в одних і тих самих умовах з різними клаватурами, це все одно буде більше для розваги ніж для реального фіксування, як це все звучить і чим відрізняється одне від іншого. Щоб зрозуміти як звучать клавіатури в різних конфігах їх треба чути на власні вуха, все, інших варіантів немає. у мене вже накопичилось достатньо досвіду прослуховування тайпінгів в юутбі тих клавіатур/світчів/плейтів, якими я володію особисто, щоб категорично бути в цьому впевненим.

Так, коли ти мав справу з різними світчами/бербоунами/плейтами/кейкапами і тд і робиш купу поправок на реальний досвід, то щось послухати записане можна і з купою припущень і спрощень можна отримати якісь враження від гарно записаних тайпінгів, але все одно це дуже дуже дуже приблизно і послухавши щось IRL висновок може бути інший.

Відправлено через 2 хвилини 13 секунд:
Та і коли є такий досвід про який я пишу вище, то достатньо просто прочитати характеристики клавіатури, подивитись її конструкцію, особливості маунту, детальний опис білду і навіть слухати не треба і так приблизно ясно про що мова. Але лише приблизно.

Відправлено через 11 хвилин 34 секунди:
витрачати гроші на мікрофон якось обломно, я ж не блогер якийсь, канал на ютубі вести не планую, чисто для розваг з записом тайпінгів стільки віддати грошей жаба пручається. воно і прикольно, в принципі, хочеться цим погратись, але навіть якщо суто в межах цього хобі, тут можна або парочку гмк сетів купити або пів бербоуна якогось цікавого або кілька сетів світчів. і на іншій шальці терезів якийсь Shure MV7-К. ну, і щось поки мікрофон жодного разу не переважив :laugh:
daesz
Member

Повідомлення

leif: 20.12.2024 07:19 паяти та випаювати світчі це, авжеж, зовсім проста операція, з якою впорається навіть тотальний рукожоп, який ніколи в житті не тримав паяло. втім, для пересічного юзера воно нафіг не потрібно, і треба брати ХС клавіаутуру навіть, якщо ніякі модифікації і заміни не плануються. різниця в ціні невелика, а там дивись і знадобиться.
Тут не в навичках діло, а в тому що розкрутити/відпаяти/припаяти/закрутити - займає час який можна використати в задоволення, аніж в роботу; напаявся свічів/кабелів в миші, більше не хочу :shuffle:

Це не кажучи про те, що по мінімуму треба ще паяльник, припой, олово придбати.
leif
Member

Повідомлення

daesz
Яка робота? Це ж хобі. Я чисто по кайфу запаяв вчора світчі, протестував, потім по кайфу вирішив спробувати іншу пружину в світчі на пробіл, випав світч— поставив замість 57гр 18мм синглу 63гр 20мм чи 22мм 2-стейдж, запаяв назад — ще потестив — не сподобалось — випаяв — поставив назад стокову пружину — запаяв назад. Чисте задоволення весь цей час. Інакше навіщо це взагалі потрібно :gigi:
Melofon
Member

Повідомлення

leif

Да понятно что кроме хорошего микрофона есть ещё просто само ощущение тайпинга которое тоже отличается, и никто не просит покупать тебе специальный микрофон ради этого, мне так было бы достаточно и смартфона и сравнение именно по его разнице, но если это сложно то забей.
leif
Member

Повідомлення

Melofon
Повір, це 100% хибне уявлення, що ти там щось справді чуєш, що можна на смартфон записати і в цьому прослуховуванні є хоч мінімальний сенс. Типу якісь звуки, щось ніби як відрізняється, але це настільки відірвано від реальності, що капець просто. Може здаватись, що ти щось слухаєш але це взагалі apples and oranges з тим що є насправді, як то кажуть.
Melofon
Member

Повідомлення

leif

А то я не знаю как реальный нативный звук отличается от того что может себе записать смарт, я всё равно за то что разницу на одном и том же микрофоне можно отличить/заметить , вот поэтому я за то чтобы это сделать а не просто потому что можно, но я же не заставляю.
leif
Member

Повідомлення

Melofon
В випадку з клавіатурами, очевидно, що не знаєш, інакше б не думав, що ти по цих записах зі смартфона справді чуєш і розумієш як що звучить і чим відрізняється.
Melofon
Member

Повідомлення

leif

Очевидно что не очевидно что я как музыкант (умею играть на гитаре, и на басс-гитаре и на ударной установке) могу различить разницу в звуках, но верить или нет ваше право.

Отправлено спустя 4 минуты 25 секунд:
leif

Для меня отличить разные тональности звука вообще не имеет проблемы, когда я могу настраивать гитару на слух.
leif
Member

Повідомлення

Melofon
Я втомився тобі щось доводити. Вкорте це вже повторюємо обговорення? :D віриш, що ти чуєш щось на тайпінгах в ютубі завдяки тому, що музикант? Вперед, раді бога, слухай тайпінги, роби для себе якісь висновки про білди, не буду заважати. А я залишусь при своїй думці, що записувати свої клавіатури на 15промакс це абсолютно безкорисно і просто марна витрата часу. І я в цьому переконався на власні вуха неодноразово пробувавши записати свої клавітури. Які ось у мене стоять а ось я їх слухаю в записі і це лолшто :rotate:
Kosdnepr
Member

Повідомлення

leif: 20.12.2024 19:33поставив замість 57гр 18мм синглу 63гр 20мм чи 22мм 2-стейдж
До речі, по пружинам: якщо різницю між довгою та стандартною я приблизно собі розумію, то який ефект від цих two-stage?
daesz
Member

Повідомлення

leif: 20.12.2024 19:33 daesz
Яка робота? Це ж хобі. Я чисто по кайфу запаяв вчора світчі, протестував, потім по кайфу вирішив спробувати іншу пружину в світчі на пробіл, випав світч— поставив замість 57гр 18мм синглу 63гр 20мм чи 22мм 2-стейдж, запаяв назад — ще потестив — не сподобалось — випаяв — поставив назад стокову пружину — запаяв назад. Чисте задоволення весь цей час. Інакше навіщо це взагалі потрібно :gigi:
Ну не у всіх паяння хоббі :)
Відповісти