der_meister: ↑
27.12.2024 09:02
В общем, делюсь впечатлением об инверторе EASUN POWER 6.2kW 48V ISolar- SMG-III-6.2KW, работает совместно с АКБ Pytes E-BOX-48100R, В использовании уже 3 дня. На что хочу обратить внимание, инветор подхватил настройки из бмс аккума (спасибо Таймдемо), ничего не пришлось дополнительно настраивать, заряжает макс до 90%...
Це гуд. В мене було тут з BMS JK-B2A8S20P...
Зібрав АКБ, а на дісплеї вольтаж є, а ємність нуль - типу в дупль розряджена батерея. Відповідно на вихідних клемах виходу зась.
Більше того - зарядне показувало, що батарея заряджена на 100% і відповідно відмовлялась її заряджати.
Я вже думав, що щось бракове приїхало, чи в мене день не задався.
З'ясувалось, що треба виключно через прогу JK вказувати кількість використаних комірок, їх ємність та ще на додачу дозволити BMS робити зарядку.
Це все добре, якщо реалізовано як в тебе - тобто це більше схоже на автономку ніж на резервне живлення.
В багатьох збірки саме пвд резервне живлення. Тобто АКБ + інвертор. Якісні чи ні - не про це мова.
Такі збірки ніхто не буде тримати увімкненими постійно - бо тільки такм через АВР відбудеться перемикання.
Часто бачу, що АВР стоїть і збірка до нього під'єднана, але не подає живлення.
Пропала електрика - людина човгає до АВР, вмикає резерв руцами і йде собі по інших справах.
Потім світло з'являється, АВР перемикається на міську мережу і все відбувається в зворотньому напрямку - людина човгає до збірки і вимикає її руцами.
І не тому що тупа чи безрука - тупо грошей не вистачає, щоб зробити нормальний резерв, яґкий можна тримати увімкненим постійно.