Вітаю форумчани, є бажання розповісти про свій досвід дуже рідкісної в наших краях мамки Fujitsu d3348. Яка в свою чергу ставиться в систему Fujitsu Celsius m740.
Socket 2011v3
Chipset c612
Судячи по інформації зі сторінок інтернету, є кілька ревізій цієї материнської плати:
D3348-A1*-gs1 або 2 - працює виключно з Xeon e5-16**v3 та 26**v3, живлення - 16пін на материнську плату, 12пін на проц, 6 пін (не можу розібратися нащо) а також 8пін на периферію молекс. (Є така модель плати в мене А13 gs2 - в неї горілий SMD, вона не працює).
D3348-A2*-gs1 або 2 вже працює з серією v4. Живлення як в попередній версії. (У мене є A
D3348-A23-gs1).
Зовні відрізняються мало. На 1 вентилятор менше підключається.
D3348-b1*-gs1 або 2. Живлення - 24 та 8, стандарт. Працює з v3.
D3348-b2*-gs1 або 2. Живлення як в попередній, але підтримує v4.
1660v4 з А23 gs1 придбав за 3000 грн.
Корпус компа, пошкоджений, з блоком живлення оригінальним, на 1000 ват, згорівшою мамкою та як виявилось памʼяттю - 2100 грн.
Потім докупив памʼять мікрон 2400 8гб по 350 грн. За штуку.
Так як на блоку відсутні кабелі живлення відео карти, я не зрозумів які в них піни. Чи сумісні з ним кабелі молекса, не впевнений що працює. Я ще подивлюсь зі старою картою. Тому придбав Nvidia Quattro k2200. Вхід як на блоках ATX для CPU.
По закінченню збірки, не отримував зображення на монітор. Я підключив стару відеокарту через додаткове живлення, Система не пищала, просто нуль реакції. Клавіатура не горіла.
Продавець мамки порадив замінити памʼять. В принципі це допомогло. Як раз прибула моя нова памʼять. І тут вуаля - система запустилась. Але виникла проблема - пароль біоса. Згідно інструкції. Пароль скидається перемичкою. Це так, але піни не ті як в інструкції. (Пізніше додам фото).
Біос звичайний, без наворотів. Можу додати скріни кому цікаво.
Якщо є питання - буду радий відповісти.
Отправлено спустя 53 минуты 6 секунд:
Щодо блоку живлення - EPS «мама»на блоку, має стандартну розпіновку. Фактично на його стає люба відеокарта. А то і 2.
Останні статті і огляди
Новини
Fujitsu d3348
-
Sharkoff
Junior