Останні статті і огляди
Новини
Cyberpunk 2077 з оновленням 2.2 дійсно працює швидше на Core Ultra 285K — різниця до 60%!
-
Afit
Member
Мой поклон редам Да, на старте репутация упала до низа, но с годами они не забывают о своём провале и дальше выпускают обновы. Жаль что они от своего движка отказываются, ведь теперь когда всё оптимизировано игра работает на высоте с хорошей производительностью. Надеюсь Григоровичи последуют примеру. Хоть конечно и пока что в Сталкере я не встречал вылетов или критических ощибок, но очевидно что допиливать ещё много чего надо
-
pushpop
Junior
GeForsik: ↑ 12.12.2024 12:563% дало оновлення мікрокоду CPU: 0x113->0x114pushpop: ↑ 12.12.2024 12:51 Які 60%
А, так 60% це мова про 0.1% fps,
-
cspp
Junior
Мне интересно в чем именно там соль была, Я вот в функции отрисовки вставил определенную логику обработки вектора который читал multi reg sz с переводом в обычную мультибайт строку, так на вызовах ФПС падал на любой видеокарте, как только оптимизировал до простого совпадения в строке n символов стало норм. Причем дело не в загрузке цпу было.
-
l-m
Member
Скільки можна цю маячною нести?Volodya811: ↑ 12.12.2024 11:18 8-м декодерів інструкцій у Арроу Лайк проти 4-х декодерів у АМД Зен 5.
В Арроу Лайк один декодер у Р-ядрах.
Який може декодувати до 8 послідовних команд, якщо скільки раптом набереться (зазвичай і близько ні).
У Зен 5 - декодерів два. Кожен з яких може декодувати до 4 команд.
-
Denvys5
Member
6+*l-m: ↑ 12.12.2024 13:11Кожен з яких може декодувати до 4 команд.
http://www.numberworld.org/blogs/2024_8 ... tions,-%3A
-
Vlaad13
Member
Проблема проців не у фпс, воно і було майже задовільним - а у ціні. Що райзен 9700х за 15к що 265 за 20к незрозуміло хто купляє коли є 14600к за 10к який краще двох попередніх майже всюди
-
Scoffer
Member
Denvys5
Та нє, декодувати він може все ще 4 якщо декодери працюють приблизно як в інтелівських недоядрах, тобто видаючи результати не одночасно (а як би їм ще працювати, інакше якась фігня виходить).
Та нє, декодувати він може все ще 4 якщо декодери працюють приблизно як в інтелівських недоядрах, тобто видаючи результати не одночасно (а як би їм ще працювати, інакше якась фігня виходить).
- спойлер
-
l-m
Member
Я людина проста, дивлюсь на слайди від АМД де вказано 4-wide x2 - https://images.anandtech.com/doci/21469 ... ter-05.pngDenvys5: ↑ 12.12.2024 13:166+*l-m: ↑ 12.12.2024 13:11Кожен з яких може декодувати до 4 команд.
http://www.numberworld.org/blogs/2024_8 ... tions,-%3A
Це насправді не дуже важливо, тільки Володя з цим носиться, бо побачив що в Інтел начебто більше число, та навигадував на основі цього нісенітниць.
Навіть у цьому матеріалі по лінку нуль уваги до покращень декодера, хоча воно є у Зне5, та дозволяє зменшити втрати часу під час невірних передбачень розгалужень.
-
den888
Member
і як ви собі це уявляєте, сидить такой біг-бос інтел: "так все, ми проектували процесор 3 роки, вчора включили 10 ігор як нам казав поважний юзер з оверклокерс", все, відміняємо, всі вільні. так?Inqizitor2022: ↑ 12.12.2024 12:50 Новость для Интела, скорее, тревожная. Если изменением кода игры производительность пофиксили, значит, проблемы куда глубже, нежели планировщик винды. И решение неуниверсально, не даёт значительный прирост (всего 25%) и требует поддержки разработчиков игр (разрабы Индианы Джонса и Сталкера тут начали смеяться в голос).
Думаю, что после этой новости у АМД - праздник.
И да, куда смотрели хлопцы из ОТК интеловского, ибо проверить в десятке игр и убедиться, что всё совсем плохо можно за пару дней. Но забили. Если бы в момент релиза Интел сказали - так и так, процессоры неоднозначные, мы разослали игроделам документацию, как патчить игры под наши новые процессоры, скоро будут патчи, поэтому просьбы провести повторные обзоры процессоров в конкретных играх после патчей - все бы поняли. Но Интел спрятались и выжидали.
є таке питання прислів'я - якщо ти такий розумний, то чому такий бідний?
-
Volodya811
Member
Про маячню. Зен 5 може одночасно декодувати 4 команди. А послідно виконувати декодування може "нескінченно". А "два декодера по чотири команди" це гіпертрейдінг? Чи Ви знову повірили "бульдозерному" маркетингу?l-m: ↑ 12.12.2024 13:11Скільки можна цю маячною нести?Volodya811: ↑ 12.12.2024 11:18 8-м декодерів інструкцій у Арроу Лайк проти 4-х декодерів у АМД Зен 5.
В Арроу Лайк один декодер у Р-ядрах.
Який може декодувати до 8 послідовних команд, якщо скільки раптом набереться (зазвичай і близько ні).
У Зен 5 - декодерів два. Кожен з яких може декодувати до 4 команд.
Відправлено через 6 хвилин 15 секунд:
Володя читає профільні ресурси і іноземні форуми. Ще кілька років назад там писали, що процесори Інтел і АМД сильно відстають від Ейпла, бо у Ейпла шість декодерів (тоді було), а у синіх і червоних по чотири.l-m: ↑ 12.12.2024 13:56
Це насправді не дуже важливо, тільки Володя з цим носиться, бо побачив що в Інтел начебто більше число, та навигадував на основі цього нісенітниць.
Навіть у цьому матеріалі по лінку нуль уваги до покращень декодера, хоча воно є у Зне5, та дозволяє зменшити втрати часу під час невірних передбачень розгалужень.
Інтел з 2021 року почала нарощувати кількість декодерів. Рокет Лайк уже п'ять декодерів. Олдер (Раптор) Лайк - шість декодерів. Арроу Лайк уже вісім. АМД і надалі використовує ядро Зен зразка 2017 року з чотирма декодарами. А ІРС підвищує за рахунок кешів та інших оптимізацій. І коли більшість програм та ігор заточені під чотири декодера, то перевага Інтела з його восьми не буде очевидною. Проте, програми з часом заточать і перевага точно буде. Як уже зараз видно перевагу Рокет Лайків над Комет Лайками (5 проти 4 декодерів).
-
Inqizitor2022
Member
Интел - не китайский подвал.den888: ↑ 12.12.2024 14:15 і як ви собі це уявляєте, сидить такой біг-бос інтел: "так все, ми проектували процесор 3 роки, вчора включили 10 ігор як нам казав поважний юзер з оверклокерс", все, відміняємо, всі вільні. так?
Интел - уважаемая контора (была до скандала с 13 и 14 сериями процессоров).
Есть понятие репутации, есть контроль качества. Проблемы "с 10 играми" выявляются на тестовых стендах за год до окончания разработки по хорошему. У Интела есть запасные планы, типа выпуска 12-ядерников с большими ядрами для сокета с 13 и 14 сериями процов. То есть могли бы сначала с полки 12 ядерники снять, а потом допиливать 200 серию. Но нет. Жадность, глупость - непонятно.
-
den888
Member
ну що не зрозуміло, що там прорахували, та виявили, що "знімати з полки 12 ядерники" ще більший провал, ніж незавершена архітектура, а точніше я б сказав випуск так як є на сьогоді?Inqizitor2022: ↑ 12.12.2024 15:30Интел - не китайский подвал.den888: ↑ 12.12.2024 14:15 і як ви собі це уявляєте, сидить такой біг-бос інтел: "так все, ми проектували процесор 3 роки, вчора включили 10 ігор як нам казав поважний юзер з оверклокерс", все, відміняємо, всі вільні. так?
Есть понятие репутации, есть контроль качества. Проблемы "с 10 играми" выявляются на тестовых стендах за год до окончания разработки по хорошему. У Интела есть запасные планы, типа выпуска 12-ядерников с большими ядрами для сокета с 13 и 14 сериями процов. То есть могли бы сначала с полки 12 ядерники снять, а потом допиливать 200 серию. Но нет. Жадность, глупость - непонятно.
-
AFU_power
Member
Володя, забув про отвал юсб на амд, зраджуєш собіVolodya811: ↑ 12.12.2024 11:18А я попереджав, що нова архітектура Інтел випередила свій час. 8-м декодерів інструкцій у Арроу Лайк проти 4-х декодерів у АМД Зен 5. При певній оптимізації ПЗ нова архітектура буде розкриватися - це очевидно. Але, мало кешів для восьми декодерів. Треба ще тоньший техпроцес і більше кешів насипати. АМД відстає на 10 років. Якщо червоні не зроблять нову архітектуру, то через 2 роки знову, можуть бути, у ролі відстаючих на значний період.Nikolay Yeryomenko: ↑ 12.12.2024 10:48 Предлагаю обсудить Cyberpunk 2077 з оновленням 2.2 дійсно працює швидше на Core Ultra 285K — різниця до 60%!
Ну и хорошо если так, а то вообще скатились.
-
den888
Member
ну що не зрозуміло, що там прорахували, та виявили, що "знімати з полки 12 ядерники" ще більший провал, ніж незавершена архітектура, а точніше я б сказав випуск так як є на сьогоді? далеко ходити не треба, на райзен подивіться 17**Inqizitor2022: ↑ 12.12.2024 15:30
Интел - не китайский подвал.
-
Inqizitor2022
Member
Райзен 1700 вообще получился на удивление неплохой, не без косяков, но в целом - достойный процессор, для кучи задач, для некоторых игр, причем, чем современнее - тем потанцевал у него больше раскрывался. Поэтому я на Райзен 1700 вообще ничего плохого сказать не могу. Потом он в 2700 превратился, потом в 3700, потом - в 5800 3Дх, потом 7800 3Дх и 9800 3дх. Это называется развитие, а не деградация, как у Интела.den888: ↑ 12.12.2024 15:42далеко ходити не треба, на райзен подивіться 17**
-
den888
Member
короткая память?Inqizitor2022: ↑ 12.12.2024 15:45Райзен 1700 вообще получился на удивление неплохой, не без косяков, но в целом - достойный процессор, для кучи задач, для некоторых игр, причем, чем современнее - тем потанцевал у него больше раскрывался. Поэтому я на Райзен 1700 вообще ничего плохого сказать не могу. Потом он в 2700 превратился, потом в 3700, потом - в 5800 3Дх, потом 7800 3Дх и 9800 3дх. Это называется развитие, а не деградация, как у Интела.den888: ↑ 12.12.2024 15:42далеко ходити не треба, на райзен подивіться 17**
https://www.overclockers.ua/cpu/amd-ryzen-7-1800x/2/
"Протестированному нами процессору Ryzen 7 1800X сложно дать однозначную оценку. Он спокойно может дать фору дорогущему Core i7-6950X в одних приложениях, но при этом спасовать перед относительно дешевым Core i7-7700K в других. И вот тут на первый план выходят игры... чтобы ожидания совпали с реальностью, необходимо соблюсти несколько условий. Пока нам предстоит ждать очередной «волшебный патч» от редмондской компании можно воспользоваться уловкой в виде ручной настройки этих функций"
обзоры ультры почитай, ничего не напоминает? Если новая архитектура это деградация, то тут медицина бессильна
-
IronWithin
Member
Я б хотів побачити як ви регулювали б розробку , а якщо серйозно то ваш приклад поганий, мій пост був про інтел і одну з найтехнологічніших компаній світу яка недавно увійшла до списку найкраще керованих компаній і порівняння вумників цього форуму.Polaroid1962: ↑ 12.12.2024 12:40Я так розумію ви вважаєте що наприклад писати, що керівництво Sony налажало з грою Concord, не врахувала вподобання гравців якім нафіг така тупа повєсточка не потрібна та не перевірила за роки розробки що виходить якесь лайно у плані ігроладу теж є некоректним? Просто цікавлюсь.IronWithin: ↑ 12.12.2024 11:57 Оце форум я розумію, один каже як краще інженерам Інтел проци проектувати, інший маркетологам вказує як треба було, треті тут за взагалі бізнес-структуру пояснюють, може давайте силами цих людей зробимо конкурента інтелу в Україні, один фіг це ж приблизно так як язиками чесати, а «ресурс» цінний не задіяний
Повертаючись до ігор то їх розробка дуже в часі розтягнулася, а вподобання людей швидко змінюються як і раніше, погоріти на тому що гра вийша з серйозною затримкою це не сором.(для сінглплею затримка це втрата репутації студії/видавця, для сессіонки смерть відразу, ось і вся різниця).
-
FastBullet
Member
Та й нашо мені чекати 100500 років, коли там все буде працювати, але вже тоді і проц буде неактуальний, а заплатити за нього треба 20к гривень, коли влітку 5700Х3Д коштував 5000-6000 грн з аналогічною ігровою потужністю))Volodya811: ↑ 12.12.2024 11:39Думаю, що через 2-3 роки буде помітно, як оновлення ПЗ вплине на конкурентоспроможність 15-го покоління Інтела. Зараз 11-те покоління розкрилося. Стало на 10-20% швидшим у іграх ніж 10-те покоління. Хоча, на старті продажів 11-го покоління навесні 2021 року - різниці не було. Проте, 5-ть декодерів у Рокет Лайк рулять проти 4-х декодерів у Комет Лайк. А у Арроу Лайк аж 8-м декодерів.FastBullet: ↑ 12.12.2024 11:27 Ну по-перше, це тепер на кожну гру треба випустити патч, а це може зайняти рік чи навіть більше, на якусь гру взагалі ніхто нічого не випустить))) а по-друге для порівняння не додали результати минулого покоління, бо очевидно що воно все ще швидше за теперішнє
А по-друге, що робити тим, хто має 13 чи 14 покоління Інтел взагалі незрозуміло. Заплатити за нову платформу 1000+ баксів для чого??
Бо як вже хочеться витратити грошенята, то є 9800Х3Д, або вже скоро буде й 9950Х3Д, якщо комусь мало)))
Отправлено спустя 2 минуты 12 секунд:
Я могу сказать)) 1700 быстро сдулся((( а вот тот же R7 3700Х вполне себе неплохо справляется со всеми играми в 100+fpsInqizitor2022: ↑ 12.12.2024 15:45Райзен 1700 вообще получился на удивление неплохой, не без косяков, но в целом - достойный процессор, для кучи задач, для некоторых игр, причем, чем современнее - тем потанцевал у него больше раскрывался. Поэтому я на Райзен 1700 вообще ничего плохого сказать не могу. Потом он в 2700 превратился, потом в 3700, потом - в 5800 3Дх, потом 7800 3Дх и 9800 3дх. Это называется развитие, а не деградация, как у Интела.den888: ↑ 12.12.2024 15:42далеко ходити не треба, на райзен подивіться 17**
-
Inqizitor2022
Member
"при этом спасовать перед относительно дешевым Core i7-7700K в других. И вот тут на первый план выходят игры" - я так и написал, в некоторых играх он даже в момент выхода неплохо себя показал, в некоторых ну так себе. В некоторых на уровне 4770К или чуть хуже. Но в целом для АМД получился хороший процессор. Он изначально и не предназначен был быть чемпионом. И он однозначно абсолютно везде был быстрее 8350 фуфыкса. Вообще везде.den888: ↑ 12.12.2024 16:12"Протестированному нами процессору Ryzen 7 1800X сложно дать однозначную оценку. Он спокойно может дать фору дорогущему Core i7-6950X в одних приложениях, но при этом спасовать перед относительно дешевым Core i7-7700K в других. И вот тут на первый план выходят игры... чтобы ожидания совпали с реальностью, необходимо соблюсти несколько условий. Пока нам предстоит ждать очередной «волшебный патч» от редмондской компании можно воспользоваться уловкой в виде ручной настройки этих функций"
обзоры ультры почитай, ничего не напоминает? Если новая архитектура это деградация, то тут медицина бессильна
Поэтому заниматься археологией можно, до половцев и печенегов , но картина показывается абсолютно не та, которая в голове.
Что мы видим у 200 серии? 200 процы хуже! своих предшественников из 14 серии.
Это знаешь что напоминает, если копнуть - Пень 4 вилламет убогий, был даже бедняга на 1400 мгц, на него Пень 3 и Атлоны 1400 и тд смотрели как уродца-мутанта. Поэтому Интел с размаху наступили же на свои старые грабли, я всё помню. Сидел на 1100 пне, разогнанном до 1500 почти и не успевал попкорн есть.
Сейчас абсолютно та же ситуация, даже ещё хуже, потому, что фанат Интела в 2005 мог себе позволить купить Пень 4 D 920 или 940 под разгон, поставить башню и сидеть на 4+ ггц 2 ядрах за разумную цену, ибо АМД зажрались тогда. А потом купить Q6600 4 ядра, потом - i9-920 и потом - 2600К, 4770к и тд. А что сейчас людям делать, учитывая, что у Интел 13 и 14 серии деградируют, 200 серия убогая - правильно, брать райзен 9800 3Дх и радоваться несколько лет. А потом думать что брать уже тогда.
-
waryag
Member
Вы сравниваете 1800х, который срочно рожала находящаяся на грани выживания АМД на худшем техпроцессе, с плановыми корами ультра на передовых т/п, которым купили время на доводку рефрешем 13 поколения?den888: ↑ 12.12.2024 16:12 короткая память?
https://www.overclockers.ua/cpu/amd-ryzen-7-1800x/2/
"Протестированному нами процессору Ryzen 7 1800X сложно дать однозначную оценку. Он спокойно может дать фору дорогущему Core i7-6950X в одних приложениях, но при этом спасовать перед относительно дешевым Core i7-7700K в других. И вот тут на первый план выходят игры... чтобы ожидания совпали с реальностью, необходимо соблюсти несколько условий. Пока нам предстоит ждать очередной «волшебный патч» от редмондской компании можно воспользоваться уловкой в виде ручной настройки этих функций"
При этом 1800х свою задачу выполнили, вернув АМД в игру и заложив базу для развития архитектуры, а новое поколение интел...