Хочу поділитись досвідом покупки з таобао за посередництвом міст чайни.
Передісторія : щоб купляти самому з таобао потрібна реєстрація в alipay, логін від аліпей використовується для того, щоб залогінитись на таобао, тімол та інших китайських прощадках. За відсутності реєстрації - можна придбати за допомогою посередництва самого міст чайни, вони і купляють (гроші передоплатою), і оформляють доставку до їхнього складу в Китаї (також можна купляти з Японії та Кореї), послуга за посередництво складає 10% від вартості товару. В мене зарєструватись власне не вийшло після того як все закінчив - отримав миттєвий бан (думаю, через те, що номер телефону для верифікації акаунта був не китайський; хоча у інших наче такого не було, тому це тільки припущення). Доставка товару на склад в Китаї зайняла десь до тижня (спочатку взяв корпус та рейзер, сам рейзер доволі крутий та коштує в двічі більше на алі, рейзери цього виробника ставлять в корпуси того ж thor zone для прикладу).
- спойлер
Замовлення було від двох різних продавчів, але обидва були доставленні через 3 дні після оформлення самого замовлення. Після цього вирішив ще взяти 3 слімки термалрайту які на тао також в двічі дешевше виходять за алі, чи майже тричі ніж на яйцях, пропелери йшли довше - десь 5 днів (майже через весь Китай по діагоналі лол). Після того почалось саме цікаве, посилка проходила 10-20-50 км в тиждень :
- спойлер
Від Гуанжоу до Шекоу - десь 10 км, йшла тиждень (це в межах одного міста лол), від Шекоу до Янтянь (сусіднє від Гуанжоу місто з величезним портом, вдстань день 50 км максимум) - ще тиждень, від Янтяня до Сингапура - ще тиждень, від Сингапура до Індонезії (100км водою) - ще тиждень. Я на цьому етапі трохи підунив, бо заявлений час доставки був 69 днів морем. Але о чудо, від Індонезії до Гданська/Польща за 5 днів
- спойлер
Від Польщі до Львову - 15 днів, це включно з таможнею.
- спойлер
І от найгірше почалось в Україні : від Львову до Франківська (кур'єрська доставка по області) - 11 днів. Замовляв з США Містом не одноразово і все було доволі швиденько, при тому цей раз переносили тупо через день нова дата доставки. Підгоріло в мене від цього добряче :s
Вартість доставки з Китаю (кур'єрська) - 31$, вартість товару біля 125$ (корпус+3 пропелера+рейзер). Виходить все ще десь на 50% дешевше ніж брати аналогічні товари у перекупів з аліекспресу, а якщо ще й самому вийде на аліпей зареєструватись - то ще дешевше. Замовляв десь 15-18 вересня, отримав на руки 5 грудня, ну тобто на все по все - десь 80 днів, хоча могло бути 70 якби не доставка по Україні. Надіюсь комусь буде корисна ця інформація