Я в принципі це і мав на увазі, але по іншому написав. Я поки собі шукав комплектуючих вже перешерстив усі теми відносно АМ5. Єдине, що взяв msi b650 gaming plus wifi і мені сказали, що поганий вибір, бо до мсі багато питань на АМ5, так і не встановлював, думаю чи повертати поки час не сплинув.
Зараз на форум написав, бо друг просив написати сюди, його цікавить поради як мої так і цікаво, що по рекомендують інші. Я йому казав, що зараз рекомендують не зв'язуватися з Інтел.
А так я сам можу вже написати, що в АМ5 саме оптимальне asrock b650 hdv, ryzen 7500f та люба ОЗУ 32 6000 cl30, кулер якийсь id-cooling 224xts. Дешевше плату брати немає сенсу, переплачувати теж особливого сенсу немає.
Якщо є вільні гроші і дуже хочеться, то можна докинути на процесор 7700, який краще потягне процесорозалежні проекти (багато поточні). Материнська плату, якщо вже дуже дуже хочеться, можна замахнутися на asrock b650 pg lighting, b650 livemixer, або b650 pro rs, 8 слойні, з гарними фазами, потягнуть все що тільки можливо навіть у розгоні, плати з pci 5 для відеокарти коштують дуже дорого і наврядчи мають сенс, хоча якщо береться років на 10 може і мают, якщо через пару років оновитися на 7800x3d або 7900x3d то багатьом його вистачить мінімум на 10 років.
А ось відносно Інтел я майже не мониторив нічого, бо почав шукати комплектуючі під бум негативних новин.
Я так розумію, якщо жити без Інтел не можеш то є пару варіантів, або якийсь умовний 12400f, на простій платі b650 та ddr4, або 13600-14600kf, ddr5, які там кращі материнські плати я не знаю.
Отправлено спустя 4 минуты 10 секунд:
VladimirV: ↑
08.12.2024 15:50
Звичайно є сенс, якщо не хочете переплачувати.
7500F (Aliexpress) + ASRock B650M-HDV/M.2 (Hotline) + DDDR5 6000-6400 CL30-CL32 (Aliexpress, наприклад KingBank).
Можна замахнутись на R7 7700, але це прайс +80+90$.
С завтрішньго дня (вже після першої години) там починається якась наступна акція з купонами. Це якщо хочеться по справжньому заощадити.
А якщо ні, то на Hotline, або тут на форумі (те саме ща з Аліку + комісія).
Дякую, рекомендації по суті, єдине кінгбанк чистий Китай, тому як на мене саме з Алі краще взяти ті ж тіфорси, ціна по акції часто не дуже відрізняється.