S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl оновлено до версії 1.0.1

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Геральт
Member

Повідомлення

avuremybe: 01.12.2024 10:17 А тобі пропонують за 17к
А просто цікаво, що ви з тими грошима робите? Бо після патчу їх взагалі нема куди подіти. Навіть з регулярними ремонтами спорядження (включно з броніком), колекціонуванням артів та підкупом квестових NPC
avuremybe
Member

Повідомлення

ramm: 01.12.2024 11:14 avuremybe
Апгрейди додають базове значення, не треба казки розказувати.
Розповідай це тим, у кого гри немає.
спойлер
20241201104823_1.jpg
20241201123710_1.jpg
20241201123727_1.jpg
Геральт: 01.12.2024 11:55
avuremybe: 01.12.2024 10:17 А тобі пропонують за 17к
А просто цікаво, що ви з тими грошима робите? Бо після патчу їх взагалі нема куди подіти. Навіть з регулярними ремонтами спорядження (включно з броніком), колекціонуванням артів та підкупом квестових NPC
Суть не в грошах. Нічого не роблю, їх і до патчу не сильно було куди дівати.
Суть в тому, що тобі продають апгрейд на +0 одиниць
Востаннє редагувалось 01.12.2024 12:39 користувачем avuremybe, всього редагувалось 1 раз.
Shkryab
Member

Повідомлення

Dremjke: 29.11.2024 20:37
AlSaintUk: 29.11.2024 20:22Если я буду писать софт такого качества как сталкер 2 меня выгонят, как профнепригодного.

Тут игру за 15 лет выкакали наполовину сделанную и хомяки рады.

Адекватные игры покупаю даже если я их прошел ранее с торрента только чтобы отблагодарить компанию. За что тут благодарить гривной?
Если бы ты работал в IT, в частности в разработке софта, а еще точнее - в геймдеве... Да даже на любом из этих "трёъ уровней", то ты бы знал, что игра в открытом мире с нуля на релизе не может быть технически идеальной на релизе - это раз. Во-вторых, игру разрабатывали не 15 лет, а в лучшем случае 6, с учетом ковида, войны и постоянных переносов...
Да бляха навіть прості на вигляд додатки в сторах опиняються з багами, не те що така гра. по друге - в команді яка розробляє такі проекти профнепригодних нема враховуючи ринок
avuremybe
Member

Повідомлення

Хтось отримав ачівку за стрибок з 30 метрів?
Стрибаю з антени Азімута, ачівку не дають.
Там немає 30м чи щось забагалось?
FishNumberOne
Member

Повідомлення

Telcontar: 01.12.2024 00:07
FishNumberOne: 30.11.2024 23:11 Ходят легенды, что Сталкер 2 сделан из Far Cry + скины в стиле Сталкер.
Но это не точно.
Занадто жирно вкинув. Спробуй тонше, а ще погугли рушії на яких робили FarCry.
Сейчас бы в 2024 не уметь в шутки :)
Но, если честно - то определенное сходство с Far Cry просматривается. И не только с ней. Открытый мир + классические мутные квесты от нпц + аванпосты/схроны + относительно бредовый сюжет = типичное описание множества игр. Что то принципиально новое, к сожалению, разрабы не придумали - "вау эффект" не достигнут. Современный движок затягиваем в сеттинг сталкера, накидываем на карту аномалий + артефакты - и вуаля, игра готова.

Half-Life для своего времени вот был да, революцией в жанре. Появление Steam как такового "маркетплейса" для игр - революция. Сталкер... хорош, но не уникален.
Барбарис
Member

Повідомлення

avuremybe, апгрейди у відсотках не від попереднього значення, а від максимального.

Хтось знає, що за електрофігня живе в ангарі з електрами на Янтарі(як іти з Ростка)? Псісобаку вбив, але є ще щось незрозуміле.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

avuremybe: 01.12.2024 12:38
ramm: 01.12.2024 11:14 avuremybe
Апгрейди додають базове значення, не треба казки розказувати.
Розповідай це тим, у кого гри немає.
спойлер
20241201104823_1.jpg
20241201123710_1.jpg
20241201123727_1.jpg
Геральт: 01.12.2024 11:55
Суть не в грошах. Нічого не роблю, їх і до патчу не сильно було куди дівати.
Суть в тому, що тобі продають апгрейд на +0 одиниць
до першого патчу у мене прям критично були проблеми з грошми, за квести дають по 2-3 к, схрони у 95% випадків - це водка і 10 патронів, артефакти дуже мало коштували, а ремонт моєї броні і зброї з 50% десь під 15-20к, апгрейди дуже дорогі, звідки у вас по 150к, я не розумію
після патчу трохи легше, так
Барбарис
Member

Повідомлення

Enjthesilence, зараз після Ростка десь 250 000: підмітав всі схрони, ящики, зброю і просто невідмічені рюкзаки. За 46 4 локації та потрапив на Янтар, хоча йшов у Рудий Ліс.
Diablique
Member

Повідомлення

Enjthesilence
По сюжету не спешу, но деньгами меня никто не закидывал, собрал 24к, пришел, отремонтировал что ношу, осталось 12к, может кто модами себе и накрутил, я играю без модов и денег пока не хватает, есть пушки в хранилище, отремонтировать не могу, не хватает увы, цены на артефакты низкие, в зове Припяти как мне кажется, поиск артефактов вознаграждались высокой ценой на артефакты.

Отправлено спустя 4 минуты 27 секунд:
FishNumberOne
Что для тебя принципиально новое?
FishNumberOne
Member

Повідомлення

Diablique: 01.12.2024 16:26 Enjthesilence
По сюжету не спешу, но деньгами меня никто не закидывал, собрал 24к, пришел, отремонтировал что ношу, осталось 12к, может кто модами себе и накрутил, я играю без модов и денег пока не хватает, есть пушки в хранилище, отремонтировать не могу, не хватает увы, цены на артефакты низкие, в зове Припяти как мне кажется, поиск артефактов вознаграждались высокой ценой на артефакты.

FishNumberOne
Вот, наконец то пошли правильные вопросы, спасибо за это. Отвечу на примере ранее упомянутого Half Life, если ты не против. Тогда минусанули катсцены (смена стиля повествования, не новаторство - но приятно), наличие относительно прорывного ИИ болванчиков, ну про революцию физики думаю сам знаешь. На тот момент она была принципиально новая и конкурентов у нее не было.
Steam же вообще первый маркетплейс для игр, которые стало возможно КУПИТЬ не выходя из дома + получать для них обновления.
Получается Valve предлагали именно НОВЫЕ технологии на рынке и решения в играх. Уникальный продукт.

В чем уникальность Сталкера 2 - мне не совсем понятно. Разве что студия-разработчик Украинская + возрождение проекта. Да, проект получился добротный, на современном движке, с хорошим саундом и визуальной частью. И актуальные баги/недоработки с патчами починятся, я надеюсь. Но для меня проект 2007 года останется куда более знаковым, хотя бы за счет новизны сеттинга. В 2024 мы получили ровно все то же самое, что и в 2007, только уже на современных технологиях и используются исключительно накатанные другими разрабами фишки, без какой либо своей уникальности (кроме сеттинга из 2007 года, опять же). Вот именно так, на мой взгляд, Сталкер 2 теперь стал "одним из", нежели каким то новатором.

Если я не прав - буду рад конструктивной и аргументированной критике. Может быть я на самом деле не заметил каких то прорывных технологий в проекте :dontknow:
Геральт
Member

Повідомлення

Enjthesilence: 01.12.2024 15:44 до першого патчу у мене прям критично були проблеми з грошми, за квести дають по 2-3 к, схрони у 95% випадків - це водка і 10 патронів, артефакти дуже мало коштували, а ремонт моєї броні і зброї з 50% десь під 15-20к, апгрейди дуже дорогі, звідки у вас по 150к, я не розумію
після патчу трохи легше, так
Броньку не ремонтую. Бо і до патча не встигав до жовтого вбити, як вже наступну давали. Після патча, таке враження, що ще частіше випадає. Хоч і гірша, переважно. Відповідно і грейдити її сенсу нема. Зупинився на 2х стволах, поступово прокачав і тільки ремонт час від часу. Куди там ще гроші тратити, не ясно, Ну, час від часу на дипломатію, хіба що.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

FishNumberOne: 01.12.2024 17:29
Diablique: 01.12.2024 16:26 Enjthesilence

FishNumberOne
Вот, наконец то пошли правильные вопросы, спасибо за это. Отвечу на примере ранее упомянутого Half Life, если ты не против. Тогда минусанули катсцены (смена стиля повествования, не новаторство - но приятно), наличие относительно прорывного ИИ болванчиков, ну про революцию физики думаю сам знаешь. На тот момент она была принципиально новая и конкурентов у нее не было.
Steam же вообще первый маркетплейс для игр, которые стало возможно КУПИТЬ не выходя из дома + получать для них обновления.
Получается Valve предлагали именно НОВЫЕ технологии на рынке и решения в играх. Уникальный продукт.

В чем уникальность Сталкера 2 - мне не совсем понятно. Разве что студия-разработчик Украинская + возрождение проекта. Да, проект получился добротный, на современном движке, с хорошим саундом и визуальной частью. И актуальные баги/недоработки с патчами починятся, я надеюсь. Но для меня проект 2007 года останется куда более знаковым, хотя бы за счет новизны сеттинга. В 2024 мы получили ровно все то же самое, что и в 2007, только уже на современных технологиях и используются исключительно накатанные другими разрабами фишки, без какой либо своей уникальности (кроме сеттинга из 2007 года, опять же). Вот именно так, на мой взгляд, Сталкер 2 теперь стал "одним из", нежели каким то новатором.

Если я не прав - буду рад конструктивной и аргументированной критике. Может быть я на самом деле не заметил каких то прорывных технологий в проекте :dontknow:
ти прав, С2 нічого нового в геймплейному плані не привносить за перші частини, а за відсутності A-life, війни угруповань і репутації так і відстає від першої частини. Візуал, аудиодизайн - це дійсно гра 2024 року, катсцени непогані і навіть сюжет є, а от геймплейно вона залишилась у 2007. Вертикальності нема, паркан треба перестрибувати з ящиків, мутанти як болванчики нічого не можуть, коли ти заліз на капот автівки, ШІ людей тут взагалі нема що казати, він неймовірно тупий, дуже багато бектрекінгу.
avuremybe
Member

Повідомлення

Барбарис: 01.12.2024 15:10 avuremybe, апгрейди у відсотках не від попереднього значення, а від максимального.
Я скріни навів під спойлером.
Там чудово видно:
1. до 0 радіо захисту апгрейд +15% додає 0
2. до 0 псі захисту апгрейд +5% додає 0
3. до 44 фіз захисту апгрейд +20% додає 9

Відправлено через 9 хвилин 12 секунд:
Diablique: 01.12.2024 16:26По сюжету не спешу, но деньгами меня никто не закидывал, собрал 24к, пришел, отремонтировал что ношу, осталось 12к, может кто модами себе и накрутил, я играю без модов и денег пока не хватает, есть пушки в хранилище, отремонтировать не могу, не хватает увы, цены на артефакты низкие, в зове Припяти как мне кажется, поиск артефактов вознаграждались высокой ценой на артефакты.
Якось не вкладається у мене "не спішу по сюжету" і "грошима не закидають". Деталізуй свою ситуацію. Бо я бачу не так багато варіантів:
1. строго йдеш по квестам і повністю ігнориш експлоринг, тим самим втрачаєш весь лут.
2. досліджуєш всі околиці == маєш гори луту і грошей.
3. всаджуєш по кілька сот набоїв у кожного кровососа - тоді мабуть не вистачає ні на ремонти, ні на самі набої. Та і то не певен, їх таки багацько валиться звідусіль.

Якщо я продам барахло, що лежить в ящику - я міліонером буду. Там три десятка артефактів, усякі броніки, стволи, продуктовий гіпермаркет і кільканадцять тисяч набоїв всих сортів.
Геральт абсолютно правий - від бабла тут сховатись нікуди.
А ремонти дорогі лише у нейтралів. У "зелених" майстрів ціни копійчані. Я навіть броніки апгреджу іноді...
Stvoryuvach
Junior

Повідомлення

Детализация монстра на картинке не очень. Почти ничем не отличается от химеры со старого сталкера.
phobosse
Member

Повідомлення

Stvoryuvach: 01.12.2024 18:10Детализация монстра на картинке не очень. Почти ничем не отличается от химеры со старого сталкера.
Для начала - это плоть, а не химера. По детализации они очень даже отличаются, но и узнаваемость осталась, что прекрасно. Какие тут могут быть претензии - мне непонятно.
ramm
Member

Повідомлення

Таке відчуття, що у деяких відвідувачів якась вендета зі сталкером - все не те й не так, той хоче фаст-тревел і транспорт (а також гелікоптер і мільйон карбованців), цьому важко, тому 144 фпс і механіки шутера, що наснився позавчора. Четвертий хоче паркур (і мабуть джетпак) для "вертикальності", п'ятий страждає без лєпса на радіо.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

ramm: 01.12.2024 18:51 Таке відчуття, що у деяких відвідувачів якась вендета зі сталкером - все не те й не так, той хоче фаст-тревел і транспорт (а також гелікоптер і мільйон карбованців), цьому важко, тому 144 фпс і механіки шутера, що наснився позавчора. Четвертий хоче паркур (і мабуть джетпак) для "вертикальності", п'ятий страждає без лєпса на радіо.
а є ще п'ятий, який заперечує основні проблеми гри і всяку критику виставляє лише в негативному ключі)) це ж напевно круто, коли моби деспавняться від тебе за 100м, що це навіть в оптичний приціл можна побачити, чи просто спавняться за спиною, це не проблема, так? а "паркур" у грі існує, він лише дивно налаштований розробником (ось на відео, це місце явно робили для того щоб гравець міг залізти на нього, але налаштування "паркуру" чомусь прикрутити забули) але це можна виправити через конфіг файл, да більшість недоліків люди виправлять, вже виправляють, більше цікавить фундаментальна річ типу a-life, це основна фішка попередніх частин, яка тимчасово сподіваюсь, не працює у С2. (ще насторожує, що за день до релізу прибрали інфу про А-Life у стімі)
ramm
Member

Повідомлення

Enjthesilence
всі проблеми мобів від відключеного а-лайф, це єдина критична проблема гри, все інше - тупі д**бки.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

ramm: 01.12.2024 19:02 Enjthesilence
всі проблеми мобів від відключеного а-лайф, це єдина критична проблема гри, все інше - тупі д**бки.
так, a-life повернить гру до рівня ТЧ 2007 року, жодних проблем)) подивимось, коли ще той A-LIfe 2.0 запустять, бо ніяких навіть приблизних сроків нема. а так, красива карта, цікаво досліджувати, зброя добре відчувається. ШІ ворогів доречі A life не зачіпає, він працює з їх спавном і маршрутами, а те як поводять себе окремі противники в бою це вже інша проблема, що там по стелсу, норм працює? але то тупі д**бки напевно
ramm
Member

Повідомлення

Enjthesilence
З працюючим а-лайф, сталкери реагували на дії гравця, тому так, а-лайф зачіпає ШІ.
Відповісти