В мене саме такий комплект, але не через світчі, а для того, щоб наклеїти на стеми стаба силіконові демпфери для upstroke silencing. Для мене ж головне не щоб гарно звучала, а щоб тихо звучала)leif: ↑ 13.11.2024 15:26для long pole світчів
Останні статті і огляди
Новини
Выбор клавиатуры под все нужды и направления
-
Kosdnepr
Member
-
leif
Member
мені здається, що, з урахуванням ваших вподобань, все ж варто дивитись стаби під холі мод або ж такі стаби від WS, як ви колись скидали в темі, - з заводськими модами.Kosdnepr: ↑ 13.11.2024 15:35щоб тихо звучала
захолімоджені стаби базового/середнього рівня більш м'ютед і видають менше звуку ніж стокові добре змащені ТХ. у мене на одній пцб для cycle 7 стоять комплектні equalz з холі модом, а на другій пцб - TX, була нагода порівняти таким чином. на мій смак ТХ однозначно краще, але, якщо людина хоче максимально тиху клавіатуру, то я б радив саме варіант equalz + моди.
-
7mindfields
Member
Equalz v3 чи c3 equalz v3?leif: ↑ 13.11.2024 16:43мені здається, що, з урахуванням ваших вподобань, все ж варто дивитись стаби під холі мод або ж такі стаби від WS, як ви колись скидали в темі, - з заводськими модами.Kosdnepr: ↑ 13.11.2024 15:35щоб тихо звучала
захолімоджені стаби базового/середнього рівня більш м'ютед і видають менше звуку ніж стокові добре змащені ТХ. у мене на одній пцб для cycle 7 стоять комплектні equalz з холі модом, а на другій пцб - TX, була нагода порівняти таким чином. на мій смак ТХ однозначно краще, але, якщо людина хоче максимально тиху клавіатуру, то я б радив саме варіант equalz + моди.
Востаннє редагувалось 13.11.2024 17:25 користувачем 7mindfields, всього редагувалось 1 раз.
-
Kosdnepr
Member
leif
Під холі мод в мене є оригінальні черрі, але можливо спробую і Equalz.
Ще чекає на свій час GATERON Ink V2 Pro, але там я теж не впевнений, що він буде доречним. А ще вони дуже гарні)
Під холі мод в мене є оригінальні черрі, але можливо спробую і Equalz.
Ще чекає на свій час GATERON Ink V2 Pro, але там я теж не впевнений, що він буде доречним. А ще вони дуже гарні)
- спойлер
-
leif
Member
а це різні стаби? я і не знав. ті, що в комплекті з cycle7 йшли.7mindfields: ↑ 13.11.2024 17:08Equalz v3 чи c3 equalz v3?
Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:
скоріше за все, різниці ви не відчуєте ніякої.Kosdnepr: ↑ 13.11.2024 17:21Під холі мод в мене є оригінальні черрі, але можливо спробую і Equalz.
-
7mindfields
Member
Якби я сам знавleif: ↑ 13.11.2024 22:47а це різні стаби? я і не знав. ті, що в комплекті з cycle7 йшли.7mindfields: ↑ 13.11.2024 17:08Equalz v3 чи c3 equalz v3?
Відправлено через 1 хвилину 13 секунд:скоріше за все, різниці ви не відчуєте ніякої.Kosdnepr: ↑ 13.11.2024 17:21Під холі мод в мене є оригінальні черрі, але можливо спробую і Equalz.
-
leif
Member
Kosdnepr: ↑ 13.11.2024 17:21GATERON Ink V2 Pro
гати вміють робити вєщі, не сумніваюсь, що це ок стаби, хоча в преміальних білдах повально використовуються саме ТХ.
а у мене ще є сет світчів гатеронів інків v2, який незабаром піде на франкен світчі, адже інки2 самі по собі це круто, але не зовсім моє, а до того ж тут вже назбиралось десь 8 сетів світчів, окрім гатеронів інків2, які я класифікую або як брак, або ніби як не брак, але мене в них просто взагалі не влаштовує стем воблінг/звук/ліф тощо + тактильні світчі, які мені всі перестали бути цікавими окрім одного єдиного світча, а саме тотально замодифікованих чері браунів
оце все (tecsee purple panda, prevail epsilon, prevail nebula, built by nim, alpaca, 43 studio obsidian black, boba ut4 1 gen milky top+bottom, gateron ink v2 і тд) буде перезібрано і якихось всратих франкен варіантах суто заради фану і цікавих відкриттів. вже трохи експериментував, було прикольно, але щось поки бракує часу посидіти капітально і позбирати фул сети, щоб скласти остаточні враження.
і це ще я не випаяв разери оранж зі своєї олд скульної разер блек відов 2016року
поки лише розібрав, викинув на смітник корпус, кейкапи, стаби (лол) і все решту, залишив тільки плату, з якою буду харвестити світчі і можливо потім тренуватись паяти. є варіант встановлення цих стемів від старих разерів (OEM Greetech) в чері брауни, кажуть покращує звук. треба буде спробувати
взагалі франкен світчі це та ще наркоманія. витратно по часу все це пробувати і тестити, виходять якісь шалені гроші, якщо на один сет йдуть компоненти з 3 інших сетів, а решту використати не хочеться/не вдається. але як от в випадку og BCP (фотку яких я якось викладав в топіку), це категорично того вартує. og BCP дуууже крутий і оригінальний світч, для шанувальників клакі тональності. чи вартує сет 150-200 баксів? я думаю, що з чисто раціональної точки зору - ні, не вартує. але з точки зору, що og BCP вже вкрай складно зібрати (тому що кілька років тому молди на виробництві змінили і таких стемів більше не випускають і їх можна знайти лише вживані, що той ще квест і прайс, звісно, відповідний), і світч справді крутий, для упоротих людей в хобі -- цілком класна штука. рекомендую. або не рекомендую, якщо ви до них не відносите себе
Відправлено через 41 секунду:
навряд. я думаю, це одне і те саме. пишуть, що в комплекті з cycle 7 -- c3 equalz v37mindfields: ↑ 13.11.2024 22:57Якби я сам знав
-
7mindfields
Member
leif, шановне редіт комʼюніті каже що використовувати модифіковані чері стаби або іквалз в 24 році то є крінж (не можу підтвердити або спростувати, на відміну від тебе), тіко оригінальні TX (без AP) і ще щось, питання правда там не стояло в тому, що це буде сайлент білд, який мене цікавить так само, як і Kosdnepr
-
Kosdnepr
Member
Трохи експериментував, коли це ще не було мейнстрімом) Вибір світчів був досить обмежений, особливо тихих. Перепаяв на ikbc черрі брауни на гатерон сайлент брауни, але в гатів не дивлячись на змазку був такий дряпаючий звук, що випаяв їх назад та переставив стем з сайлент гатеронів до хаузінгу черрі браунів, і мені прям дуже сподобалось на той час як воно зазвучало)leif: ↑ 13.11.2024 23:09взагалі франкен світчі це та ще наркоманія
- спойлер
-
leif
Member
а блексаймон (далеко не остання людина в хобі) каже, що все, що не чері стаби за 4 з копійками доларів за сет то є галімий оверпрайс і розводняк немамонтів. і він використовує їх для всіх своїх білдів. я це не до того, що я поділяю думку блексаймона чи редіт ком'юніті, а до того, що тут можна по різному це все сприймати.7mindfields: ↑ 14.11.2024 00:08leif, шановне редіт комʼюніті каже що використовувати модифіковані чері стаби або іквалз в 24 році то є крінж (не можу підтвердити або спростувати, на відміну від тебе), тіко оригінальні TX (без AP) і ще щось, питання правда там не стояло в тому, що це буде сайлент білд, який мене цікавить так само, як і Kosdnepr
особисто моя думка така, що ТХ стаби однозначно вартують грошей і приводів використовувати щось інше в цілому для себе я не бачу. з сайклом7 у мене просто якось там сталось, що, чи не було вільного сету, чи просто було цікаво, що воно таке, і я використав комплектні стаби захолімодивши їх. так, однозначно, як я написав вище, -- ТХ краще. але сказати, що equalz прям відстають на порядок я не можу. цілком собі юзабельні стаби. принаймніу мене не виникає бажання їх замінити на ТХ, які у мене є в запасі.
*поміняв клавіатуру*
от прямо зараз взяв клавіатуру саме з ними (equalz) стабами і пишу з неї після того як попередню частину посту написав з geon glare з ТХ стабами. ну нормальні стаби, нічого критичного немає. абсолютно юзабельно. і так звук, дійсно більш м'ютед у порівнянні з тх за рахунок холі моду, хоча це звісно треба порівнювати на одній клавіатурі , але тим не менш. звісно, це і не дивно. шматочки пластиру ж гасять якісь відбрації, працюють як мікро поглинач звуку за лолгікою.
так само, до речі, можна юзати owlab стаби і їхній варіант для Neo. цілком нормальні стаби. коротше, цей ТХ пуризм в вакуумі я не спримаю. інші стаби також норм. навіть ультрабюджетні Akko плейт маунт стаби зроблені дендрофекальним способом я цілком зміг змастити і встановити в spr67 так, щоб вони мене аніскілечки не дратували, навіть без холі моду. а на іншому плейті тієї ж spr67 стоять плейт маунт TX. ну, так, краще ТХ звісно. але, щоб акко стаби були взагалі неюзабельні і прямо треба терміново після покупки бігти за ТХ я б не сказав. ні, цілком і так можна користуватись.
коротше, TLDR моє імхо. якщо хочеться просто мега тихої клави, то треба модифікувати "звичайні" стаби або брати якісь спец. тихі варіанти типу вищезгаданих WS. якщо просто хочеться найкращі стаби і ніяких сайлент білдів на думці немає, то брати ТХ і не паритись.
-
Lekrs
Member
Взяв SteelSeries Apex 9 mini. Подобається. Якісні матеріали, неймовірно низька затримка. 60% формат також прийшовся до смаку, зручно. Дивно що на неї практично відсутні відгуки на укр просторі.
-
7mindfields
Member
Спеки не дивився, але зовнішньо виглядає разів в 5 дешевше своєї вартості, як якийсь типовий китайський скелетон від real-el (субʼєктивно звісно)Lekrs: ↑ 15.11.2024 17:25 Взяв SteelSeries Apex 9 mini. Подобається. Якісні матеріали, неймовірно низька затримка. 60% формат також прийшовся до смаку, зручно. Дивно що на неї практично відсутні відгуки на укр просторі.
-
Hells Angels
Member
що можна знайти нормального до 200? бажано фуллсайз і тиху
-
Lekrs
Member
Мені вона саме дизайном зайшла, строга, без дурацьких дитячих світящихся надписів " республік оф геймерс" як у асус. Як на мене, топ серед доступних в україні 60%. На рахунок ціни, варта своїх 140 євро (оф ціна у європі, у нас трішки дорожче), це розуміється коли візьмеш у руки і трішки покористуєшся.7mindfields: ↑ 16.11.2024 01:57Спеки не дивився, але зовнішньо виглядає разів в 5 дешевше своєї вартості, як якийсь типовий китайський скелетон від real-el (субʼєктивно звісно)Lekrs: ↑ 15.11.2024 17:25 Взяв SteelSeries Apex 9 mini. Подобається. Якісні матеріали, неймовірно низька затримка. 60% формат також прийшовся до смаку, зручно. Дивно що на неї практично відсутні відгуки на укр просторі.
Китайців з аліка взагалі не розглядаю, це все таки не те, взагалі не рівня популярним геймерським брендам, як би малолітні ютуберські експерди їх не піарили. Особливо смішать відосики по типу "не купуйте клавіатури цих брендів, візьміть китайця"
Востаннє редагувалось 16.11.2024 10:39 користувачем Lekrs, всього редагувалось 1 раз.
-
feniks_tm
Member
Шкода вас)) Все якраз навпаки, масмаркет лайно не рівня китайцям навіть за півціни.Lekrs: ↑ 16.11.2024 10:23Мені вона саме дизайном зайшла, строга, без дурацьких дитячих світящихся надписів " республік оф геймерс" як у асус. Як на мене, топ серед доступних в україні 60%7mindfields: ↑ 16.11.2024 01:57
Спеки не дивився, але зовнішньо виглядає разів в 5 дешевше своєї вартості, як якийсь типовий китайський скелетон від real-el (субʼєктивно звісно)
Китайців з аліка взагалі не розглядаю, це все таки не те, взагалі не рівня популярним геймерським брендам, як би малолітні ютуберські експерди їх не піарили. Особливо смішать відосики по типу "не купуйте клавіатури цих брендів, візьміть китайця"
-
Lekrs
Member
А як же, а китайські автомобілі кращі німців.feniks_tm: ↑ 16.11.2024 10:28Шкода вас)) Все якраз навпаки, масмаркет лайно не рівня китайцям навіть за півціни.Lekrs: ↑ 16.11.2024 10:23
Мені вона саме дизайном зайшла, строга, без дурацьких дитячих світящихся надписів " республік оф геймерс" як у асус. Як на мене, топ серед доступних в україні 60%
-
Hells Angels
Member
так китай есть разный, так что вполне себе некоторые китайские клавы могут быть лучше массового рейзера.Lekrs: ↑ 16.11.2024 10:36А як же, а китайські автомобілі кращі німців
- спойлер
- была Akko Mod007pc найдите ей аналог среди массмаркета за 3400
-
feniks_tm
Member
Уявлення людини про китайські клави залишилось на рівні мотоспіда за тищу гривень 10річної давності, а добряча частина масмаркету досі на тому ж рівні, ні шумки, ні змазки, нічого. Але що ж, якщо подобається, то хай подобається, але не треба втюхувати свою передвзяту думку не підкріплену жодним досвідом.Hells Angels: ↑ 16.11.2024 10:40так китай есть разный, так что вполне себе некоторые китайские клавы могут быть лучше массового рейзера.Lekrs: ↑ 16.11.2024 10:36А як же, а китайські автомобілі кращі німців
- спойлер
-
Lekrs
Member
Райзер це райзер, іх взагалі не розглядаю, ненадійний оверпрайс.Hells Angels: ↑ 16.11.2024 10:40так китай есть разный, так что вполне себе некоторые китайские клавы могут быть лучше массового рейзера.Lekrs: ↑ 16.11.2024 10:36А як же, а китайські автомобілі кращі німців
- спойлер
Та акко, три з лишнім під час розпродажів, а так її ціна щось біля п'яти, якщо не помиляюсь.На амазоні, та й інших площадках, також бувають гарні знижки. І що там у неї з реальною затримкою? Певно 10-20+ мс. У apex 9, три мс.
Я все ж таки притримуюсь думки що краще переплатити, і мати гарну якісну геймерську клавіатурку, ніж брати китайця. Все таки не на один рік береться.
-
Hells Angels
Member
точно такая жеLekrs: ↑ 16.11.2024 10:54Та акко, три з лишнім під час розпродажів, а так її ціна щось біля п'яти, якщо не помиляюсь.
вы киберспортсмен и задержки на клавах и опрос на мыше где 1к а где 8к видите на глаз?Lekrs: ↑ 16.11.2024 10:54Певно 10-20+ мс. У apex 9, три мс.