Зафіксовано перший випадок вигоряння процесора AMD Ryzen 7 9800X3D

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Edelveys
Member

Повідомлення

GreenMile: 14.11.2024 12:56
Lorichic: 14.11.2024 12:46
Я ж не пользуюсь продукцией бракоделов, но к примеру Earanak насчитал четыре деградирующих интела на форуме, может их и больше, не всем приятно выносить на общее обсуждение такие моменты, насчёт веры это касается заявлений производителей, простым форумчанам какие основания не верить?
Ну тобто у вас жодного, зате гучні заяви робити - це ви тільки так, зрозуміло ;)
От тільки чомусь у самого камрада Earanak, який той проц і в хвіст і в грву юзає (і не тілки він) - пробелм нема, у мене теж проблем нема. Ок, чотри випадки на скіьлки куплених проців? А ми впевнені, що ці чотири випадки - це саме через деградацію проців, а не через щось інше сталось?
Бачите, скільки питань постає, але кого ж та істина цікавить, тут же хто швидше на вентилятор накинув - той і правий :rolleyes:

Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
Lorichic: 14.11.2024 12:46 Я ж не пользуюсь продукцией бракоделов,
Що, рілі, АМД ніколи-ніколи не робив брак? От прям зовсім ніколи? :popcorn: :gigi:
Ти піди і питай про горіли інтел у тих у кого вони деградували і згоріли, а не амдешників. Я гадаю їм і одного горілого інтел вистачило від синіх бракоділів. Доречі а чому ти це питання не ставишь самому інлел скільки в них горілих ЦП повернули по гарантії, і скільки деграднутих? Озвучиш нам цю цифру, а ми позловтішаємося над фанатиком інтуль
dreikk91
Member

Повідомлення

Новина яку ми заслужили. По факту чувак ставив проц в сокет ногами
denizen
Member

Повідомлення

може проц погано влазив, треба було трохи допомогти.
Alexx-wisa
Member

Повідомлення

Як то кажуть один раз то ще не статистика. От коли масово почнеться, тоді і будемо дивитись. Будь який виріб може відмовити.
Dark_Angel3000
Member

Повідомлення

в мене вже тиждень працює - жодних проблем - якщо згорить - одразу повідомлю :gigi:
GreenMile
Member

Повідомлення

Edelveys: 14.11.2024 17:36
GreenMile: 14.11.2024 12:56 Ну тобто у вас жодного, зате гучні заяви робити - це ви тільки так, зрозуміло ;)
От тільки чомусь у самого камрада Earanak, який той проц і в хвіст і в грву юзає (і не тілки він) - пробелм нема, у мене теж проблем нема. Ок, чотри випадки на скіьлки куплених проців? А ми впевнені, що ці чотири випадки - це саме через деградацію проців, а не через щось інше сталось?
Бачите, скільки питань постає, але кого ж та істина цікавить, тут же хто швидше на вентилятор накинув - той і правий :rolleyes:

Відправлено через 2 хвилини 31 секунду:
Що, рілі, АМД ніколи-ніколи не робив брак? От прям зовсім ніколи? :popcorn: :gigi:
Ти піди і питай про горіли інтел у тих у кого вони деградували і згоріли, а не амдешників. Я гадаю їм і одного горілого інтел вистачило від синіх бракоділів. Доречі а чому ти це питання не ставишь самому інлел скільки в них горілих ЦП повернули по гарантії, і скільки деграднутих? Озвучиш нам цю цифру, а ми позловтішаємося над фанатиком інтуль
Вам треба - ви і питайте, мене взагалі не цікавлять думки фанатиків. Як я вище писав - в них дуже коротка пам'ять, шось швидко забули як 7000 проци горіли допоки не оновили АГЕСу і не обмежили SoC? :tomat: Період пам'яті меньше 1,5 роки? :shuffle:
Quark
Junior

Повідомлення

Quark: 14.11.2024 15:43
Skeefeeng: 14.11.2024 15:39

Так вы хоть переводчик заюзайте, это та же плата и проц, что и в изначальной новости. Похоже gamers nexus выкупил ее у юзера для исследования.
там на форумі ще одна людина відписалась, що у неї аналогічна проблема

перший випадок:

Зображення

другий:

Зображення
розпакував свою MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI подивитись на сокет, і він трішки відрізняється від тих що в новині були. судячи з номеру більш нова ревізія, можливо, дійсно щось допилювали.

Зображення
PCюк
Member

Повідомлення

nochnik89: 14.11.2024 09:57 амд признало, а фанаты амд с оверов - Нет никакой проблемы :laugh:
Что тут удивительного? В этом весь смысл фанатизма. Все фанаты такие, не только у амд.
nochnik89: 14.11.2024 09:57 нельзя покупать новое свежее железо ни от интел ни от амд. Нужно ждать допилов и дотачивания.
Так если никто их не купит, то кто же будет бета тестить? Так и не допилят, ведь о проблемах не узнают. Уже давно вся индустрия плавно сократила штат тестеров и переложила это дело на плечи покупателя.
Cirax
Member

Повідомлення

Quark
Там если внимательно смотреть, то и в втором случае просматривается дефект сокета.
MaxZema
Member

Повідомлення

почалося ... :lol:
cypherspy
Member

Повідомлення

Cirax: 14.11.2024 10:47
1234waltz: 14.11.2024 10:05 Дякуємо бета-тестерам за бета-тест та чекаємо нових ревізій.
На фото сломанный сокет. Вполне возможно, что он не дал процессору сесть нормально на место, и был плохой контакт.
Вот оно и выгорело.
Раніше при купівлі проца спокійно перевіряв піни, та навіть коли вони виявлялись зігнутими то легко виправлялись пінцетом (остання фортеця де не заощаджували на міді), а тепер хто ці материнки буде перевіряти, суцільний жах :insane:

Відправлено через 5 хвилин 50 секунд:
Quark: 14.11.2024 18:17
спойлер
Зображення

Це очі можна зламати. Хоча, якщо довго придивлятись, як на дитячих картинках з фокусуванням зору, то може зʼявитись напис Інтел, але це не точно :laugh:

Відправлено через 5 хвилин 36 секунд:
dreikk91: 14.11.2024 17:40 Новина яку ми заслужили. По факту чувак ставив проц в сокет ногами
Може це фанат щільного зажиму, якому вистачає однієї краплі термо пасти.
PRYDA
Member

Повідомлення

unique-neon: 14.11.2024 11:17
IC9517: 14.11.2024 11:05Даже для 6400 в синхронном режиме достаточно 1,2В
Може щось змінилось в ryzen 9000, але в мене на 7800x3d 6400 без збоїв пам'яті працювало на 1.27v SOC. На 1.25v помилки були.
А 6000 збоїло на <1.1v. А на 1.1 пк не завжди виходив з режиму сну. Нормально 6000 працювали на 1.15v.
1.24в, Прайм 8 часов без ошибок. Все от камня зависит (лотерея) :rolleyes:
unique-neon
Member

Повідомлення

PRYDA: 14.11.2024 21:011.24в, Прайм 8 часов без ошибок. Все от камня зависит (лотерея)
Та не сперечаюсь, але 1.2в - це дуже вдала лотерея.

Також треба не в праймі це ганяти, а в TestMem5. Прайм тут нічого не зловить.
Dark_Angel3000
Member

Повідомлення

unique-neon
Найшвидше піймати можна в y-cruncher

Отправлено спустя 44 секунды:
То что лотерея и от камня зависит - согласен

Отправлено спустя 50 секунд:
У меня сейчас 8000 на 1.35v спокойно работает (правда пока на xmp таймингах)
Afit
Member

Повідомлення

Мда... :facepalm: Видно что пользователь который изуродовал железо и х%й сломает. А AM4 он кошку вычёсывал перед установкой?
unique-neon
Member

Повідомлення

Dark_Angel3000: 14.11.2024 22:24unique-neon
Найшвидше піймати можна в y-cruncher
Тобто нестабільність контролера пам'яті найкраще в цьому тесті ловити?
Dark_Angel3000: 14.11.2024 22:24У меня сейчас 8000 на 1.35v спокойно работает (правда пока на xmp таймингах)
Не впевнений, що про одне і те ж говорим, я так розумію, що мова йшла за напругу SoC. Чи на 8000 теж треба висока напруга на ньому? Бо коли переходив в режим 1:2 для UCLK то навпаки можна було скидувати напригу з SoC, але до 8000 не доходив.
Dark_Angel3000
Member

Повідомлення

unique-neon
Так, він ловить це найшвидше, краще всього навіть не тест стабільності, а бенчмарк - на максимальну доступну вільну память, якщо на ньому падає - далі можна мемтемти не запускати)
Мемтест може піймати єррор через і пів години, а кранчер це робить за пару хвилин
unique-neon
Member

Повідомлення

Dark_Angel3000
Цікаво, дяки
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

Dark_Angel3000
unique-neon
в prime95 теж в ручному (Custom) режимі - 48-192k з включним FFTs in-place, але теж не завжди швидко, адже різні швидкості контролера памяті і ядер проца
Відповісти