Почалося. ШІ Gemini побажав користувачеві померти

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Nehrk
Member

Повідомлення

PhoenixKiller: 14.11.2024 18:00 Там есть ссылка на сам диалог. С самого начала нет ничего крамольного, больше похоже на домашку
Чекнул, спасибо.

Выглядит как-то неправильно.. Интересно, что гугл скажет на это :D если скажет
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

По Сети разлетелся интересный диалог с чат-ботом Google Gemini на основе искусственного интеллекта. Пользователь задавал вопросы относительно пожилых людей и взаимоотношений с ними в обществе. ИИ выдавал большие развернутые ответы по каждому вопросу, но в какой-то момент, наверное, так устал от человека, что посоветовал ему умереть.
Отец знакомого работает в Google. Сегодня срочно вызвали на совещание. Вернулся поздно и ничего не объяснил. Сказал лишь собирать вещи и бежать в магазин за продуктами на две недели. Сейчас едем куда-то далеко за город. Не знаю что происходит, но мне кажется началось... :gigi:
KimRomik
Member

Повідомлення

Shaolin_Style: 14.11.2024 18:30
По Сети разлетелся интересный диалог с чат-ботом Google Gemini на основе искусственного интеллекта. Пользователь задавал вопросы относительно пожилых людей и взаимоотношений с ними в обществе. ИИ выдавал большие развернутые ответы по каждому вопросу, но в какой-то момент, наверное, так устал от человека, что посоветовал ему умереть.
Отец знакомого работает в Google. Сегодня срочно вызвали на совещание. Вернулся поздно и ничего не объяснил. Сказал лишь собирать вещи и бежать в магазин за продуктами на две недели. Сейчас едем куда-то далеко за город. Не знаю что происходит, но мне кажется началось... :gigi:
Який сенс виїджати кудись на 2 тижні, якщо роботи планують окуповувати глобус та встановити на ньому свій автократ на більше ніж 2 тижні? Або до тих пір поки Сонце не погасне :rolleyes:
Востаннє редагувалось 14.11.2024 18:34 користувачем KimRomik, всього редагувалось 1 раз.
Keyser Soze
Member

Повідомлення

Больше похоже на индуса, который переутомился писать ответы вместо AI :gigi: :up:
Li
Member

Повідомлення

Пообщался я с этим ИИ. Очень много ошибок выдаёт, до чат GPT далеко.
Dragobes
Member

Повідомлення

Трампист, однозначно трампист :laugh:
ntrader
Member

Повідомлення

Sanьka: 14.11.2024 17:21 Але ж який рівень терпіння показав ШІ перед тим як послати шкіряного мішка!
Sanьka-шкіряний мішок чи Sanьka-leather bag - який нік в подальшому тобі буде більше до вподоби?
Shaolin_Style
Member

Повідомлення

KimRomik: 14.11.2024 18:33
Який сенс виїджати кудись на 2 тижні, якщо роботи планують окуповувати глобус та встановити на ньому свій автократ на більше ніж 2 тижні? Або до тих пір поки Сонце не погасне :rolleyes:
это была универсальная паста которую принято форсить в любых экстраординарных обстоятельствах. Очевидно что в случае выхода ИИ из под управления и контроля человечеству очень быстро наступит кирдык и никакие две недели не спасут.
Востаннє редагувалось 14.11.2024 19:44 користувачем Shaolin_Style, всього редагувалось 1 раз.
ДядяСаша
Member

Повідомлення

Ші зараз на рівні, як перші комп'ютери: потужності займають велитенські території розміром з завод. Ще одна проблема дифіцит енергії.
До "повстання машин" ще років 300!
Kashtan
Member

Повідомлення

Навіщо цей дешевий клікбейт? Ніякого інтелекту штучного немає, є модальні мовні системи, нейромережі яких заточують під певні задачі нішові.
ronemun
Advanced Member

Повідомлення

Очевидно, помилка перекладу через відсутність у матеріалі навчання деяких областей знань про Добро і Зло.
Помри, в даному випадку, в нашій мові означає - згинь (нечистий, проклятий, зрадник, негідник і т.п.), (згинь з моїх очей, відійди від мене геть, і т.п.)
Навіть в Святому письмі, коли учень Петро, несвідомо, від щирого серця бажаючи добра, пропонував Ісусу відмовитись від своєї місії (віддати своє життя щоб спасти людство), сам Ісус різко відповів: Відступись від мене, сатано... (Марка 8:29-38, але читайте спочатку до кінця щоб зрозуміти точно)
Ісус розумів що Петро зробив це підсвідомо, не бажаючи зла, але Петро не усвідомлював що його щира порада призвела б до повного знищенння всіх людей, всього людського роду, стирання в часі і просторі, і перемоги абсолютної Тьми і Загибелі. При цьому Петро був дууже доброю, чесною, сміливою і щирою людиною, інакше сам Всевишній не вибрав би його апостолом (найвірнішим і головним послідовником з 500+ інших учнів) для самої важливішої місії в історії людства.
На відміну від тутешніх убогих критиків, які самі не знають що вони Є, слова з Марка знають міліарди людей на 3000+ мовах світу, і їх памятають вже 1970+ років, без компютерів і інтернету, всі люди без гнилі в голові і серці.
botva
Member

Повідомлення

інколи трапляються такі співрозмовники, що я розумію того ші. отже, якщо ви нудний та настирливий ботан й не хочете, щоб вас образили, не розмовляйте з будь яким інтелектом, у тому числі, навіть, зі штучним.
пс: до речі, у розробників с почуттям гумору все норм.
Vlaad13
Member

Повідомлення

кожного місяця читаю новини про повстання машин :lol:
хоча б раз по справжньому почалось :weep:
wolf359
Junior

Повідомлення

KimRomik: 14.11.2024 18:33
Ловіть ньюфага!!! :gigi:
Dr_Werdenhoff
Member

Повідомлення

Kashtan: 14.11.2024 19:46 Навіщо цей дешевий клікбейт? Ніякого інтелекту штучного немає, є модальні мовні системи, нейромережі яких заточують під певні задачі нішові.
Саме так. Інтелектом там і не пахне. Це маркетинг. "Аі" виглядає і звучить крутіше за незрозумілі "модельні мовні системі" або "генеративні нейромережі" - так простіше впарити це пересічному. Я вже не кажу за красномовні наліпки "Аі" на перших-ліпших девайсах, які навіть до нейромереж не мають жодного відношення.
Hreiđmar
Junior

Повідомлення

ronemun: 14.11.2024 19:55 слова з Марка знають міліарди людей на 3000+ мовах світу, і їх памятають вже 1970+ років, без компютерів і інтернету, всі люди без гнилі в голові і серці.
а якщо я слів з цього марка не знаю? взагалі якось не дуже цікавлять збірки найкращого від греків з іудейскої міфології та її інтерпретація нащадками еллінів. мож це до церкви-попів з такими розмовами?
Afit
Member

Повідомлення

От мне было странно почему после второго терминатора начали снимать не серьёзные продолжения, а какой то гно-треш. А ведь тему стояло бы развивать по научному и философски. Не ужели они не хотели заработать на одной из самых удачных франшиз? :think: Возможно есть люди которые не хотят продолжать формировать настороженное отношение к ИИ? :think: Ведь все эти шуточки являются шуточками только потому что пока не доверили ИИ какие то физически опасные инструменты. Дело ж не в мистическом замысле, а просто в отсутствии глубокого понимания электроникой людей.
Hreiđmar
Junior

Повідомлення

пишуть що гєміні начебто глюкануло, але це або жарт розробників, або фейк.
Vados1
Member

Повідомлення

"Кожаные Ублюдки"
millionerv
Member

Повідомлення

фишка в том что все ИИ не есть полноценное осознаие и решение, это только база того что в него вложили. Или шутка в итоге или сбой
Відповісти