Останні статті і огляди
Новини
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
-
poulk
Advanced Member
Данная ветка посвящена обсуждению различных вопросов связанных с вентиляторами, и выбором вентиляторов.
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.
Также не забываем что размещения ссылок на товары в магазинах является рекламой, и удаляется незамедлительно.
Используйте ссылки исключительно на сайты производителей. Если у вас возникают с этим сложности, вы можете использовать каталог товаров hotline.ua
Похожие темы:
Схема расположения вентиляторов в корпусе: FAQ, обсуждение
Системы воздушного охлаждения (кулера) + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы
Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 20.09.2016 08:51 користувачем alex_sul, всього редагувалось 7 разів.
-
Vasyanya1
Member
Доброго вечора.
Планую поставити на вдув два Bequiet! Shadow wings 2 140 mm (3-pin), і один на видув Bequiet! Shadow wings 2 120 mm (4-pin). Норм? Чи шукати щось більш оборотисте?
Система не сама гаряча (Ryzen 5600, Rx 6600 xt)
У майбутньому планується більш потужна карта.
Заздалегідь дякую.
Планую поставити на вдув два Bequiet! Shadow wings 2 140 mm (3-pin), і один на видув Bequiet! Shadow wings 2 120 mm (4-pin). Норм? Чи шукати щось більш оборотисте?
Заздалегідь дякую.
-
Avenger80
Member
Vasyanya1
Смотря какой у вас корпус.
Смотря какой у вас корпус.
-
oversteve
Member
якщо ще вентилятори не купили, то бажано всі 4-пін (ПВМ), щоб потім менше проблем було, якщо наприклад захочете повісити на хабVasyanya1: ↑ 03.11.2024 22:27 Доброго вечора.
Заздалегідь дякую.
ну і я би шукав якісь більш оборотисті вентилятори, знизити оберти завжди можна, а от підняти не вийде, якщо не буде вистачати, ну і власне як правильно підмітили треба ще дивитися який у вас корпус
-
Vasyanya1
Member
Планується PCCooler C3D310, комплектні вентилятори підуть на барахолку.якщо ще вентилятори не купили, то бажано всі 4-пін (ПВМ), щоб потім менше проблем було, якщо наприклад захочете повісити на хаб
ну і я би шукав якісь більш оборотисті вентилятори, знизити оберти завжди можна, а от підняти не вийде, якщо не буде вистачати, ну і власне як правильно підмітили треба ще дивитися який у вас корпус
Отправлено спустя 1 час 36 минут 50 секунд:
Я також розглядаю Scythe Kaze Flex 120 на видув, і два Silent Wings 3 (шукатиму новими на OLX) на вдув.ну і я би шукав якісь більш оборотисті вентилятори
-
Enombre de soberano
Member
Vasyanya1
Silent Wings 3 непогано, але слабкіший за казе флекс
Shadow wings не вартий до покупки
Scythe Kaze Flex 120 pwm непоганий вибір
Можете подивитись thermalright TL-C12PRO або бюджетний варіант tl-c12c(у будь-якому виповнені)
Разом с казе флекс це класні air вентилятори
Або можна взяти Montech Metal 120 PWM чи не найдешевший air balance - об'єм прокачки повітря гірший за air, але статичний тиск краще.
Silent Wings 3 непогано, але слабкіший за казе флекс
Shadow wings не вартий до покупки
Scythe Kaze Flex 120 pwm непоганий вибір
Можете подивитись thermalright TL-C12PRO або бюджетний варіант tl-c12c(у будь-якому виповнені)
Разом с казе флекс це класні air вентилятори
Або можна взяти Montech Metal 120 PWM чи не найдешевший air balance - об'єм прокачки повітря гірший за air, але статичний тиск краще.
-
Vasyanya1
Member
Як раз думав замовити його з Аліку. Але є відчуття, що він буде дуже шумним. А ось Scythe Kaze Flex 120 pwm тільки у білому виконанні є у магазинах, а сірий - лише на 3-рin.tl-c12c
Мені чомусь здавалося, що на видув немає сенсу брати оборотисті вентилі.
-
daesz
Member
Були такі на РА120 і до 1300 обертів їх не було чути, а більше вони ніколи й не крутились (ну хіба при старті браузера з "нуля" до 2к+ за секунду і потім зразу назад до "умовного нуля", але це болячка ам5 в цілому ).Vasyanya1: ↑ 04.11.2024 09:05Як раз думав замовити його з Аліку. Але є відчуття, що він буде дуже шумним. А ось Scythe Kaze Flex 120 pwm тільки у білому виконанні є у магазинах, а сірий - лише на 3-рin.tl-c12c
Мені чомусь здавалося, що на видув немає сенсу брати оборотисті вентилі.
-
Vasyanya1
Member
Для радіатора і на вдув потрібні оборотисті, це очевидно. Але на видув, думаю, і Shadow Wings вистачить з їх 1100 оборотами. Так, я переплачу 200 грн, але буде місцева гарантія, і не буде ризику, що вентиль приїде бракованим чи пошкодженим. Ну і не доведеться чекати 2-3 тижні (привіт Олексію Миколайовичу). Але поки подумаю.Були такі на РА120 і до 1300 обертів їх не було чути, а більше вони ніколи й не крутились (ну хіба при старті браузера з "нуля" до 2к+ за секунду і потім зразу назад до "умовного нуля", але це болячка ам5 в цілому ).
Поки бачу ситуацію так:
1) На вдув - Silent Wings або Silent Wings High speed по 140 мм
2) На видув - Shadow Wings
-
daesz
Member
Арктики взяти релігія не дозволяє?
-
oversteve
Member
арктик Ф12 - дешевше, не те щоб гірше, довша гарантіяVasyanya1: ↑ 04.11.2024 15:46 Для радіатора і на вдув потрібні оборотисті, це очевидно. Але на видув, думаю, і Shadow Wings вистачить з їх 1100 оборотами. Так, я переплау 200 грн, але буде місцева гарантія, і не буде ризику, що вентиль приїде бракованим чи пошкодженим. Ну і не доведеться чекати 2-3 тижні (привіт Олексію Миколайовичу). Але поки подумаю.
п.с. власне по самому кейсу якщо плануєте брати якусь забористу відяху в майбутньому, то краще або шось з вентиляторами знизу, або під атх маму, бо ви як попхаєте туди якусь 3 поверхову відяху, впритул до кришки бж, то буде не айс
-
Enombre de soberano
Member
ShWings це втулка ковзання, високий прайс і чи не найгірший показник прокачки повітря, серед усіх 120-к... Це не вибір, це лайно (не треба ображатись).Vasyanya1: ↑ 04.11.2024 15:46Але на видув, думаю, і Shadow Wings вистачить з їх 1100 оборотами. Так, я переплау 200 грн, але буде місцева гарантія, і не буде ризику, що вентиль приїде бракованим чи пошкодженим. Ну і не доведеться чекати 2-3 тижні (привіт Олексію Миколайовичу). Але поки подумаю.
Щодо високообертастих вентиляторів - хто не дає налаштувати їх на потрібні оберти?
-
Vasyanya1
Member
Відяха більше 250 вт там стояти не буде. В мене 1080р-монітор, і слабкі заробітки, тому умовної rx 7900/rtx 4080 там не буде.п.с. власне по самому кейсу якщо плануєте брати якусь забористу відяху в майбутньому, то краще або шось з вентиляторами знизу, або під атх маму, бо ви як попхаєте туди якусь 3 поверхову відяху, впритул до кришки бж, то буде не айс
АТХ-корпус хотів би (і АТХ-материнку заодно), але над столом стінка як раз на 50 см від стола, тому не кожен midi-tower туди влізе.
Отправлено спустя 7 минут 30 секунд:
Чесно, не довіряю цьому виробнику. Тим паче, їх продукція дорожчає прям на очах (мабудь, через хайп у мережі). Може вони і потужні, але часто виють, як арктичні вовки. Може й тому їх так і назвали.арктик Ф12
-
oversteve
Member
так а що заважає взяти якийсь корпус типу джонсбо д30, д31, з20, асус ар201 і т.п.?Vasyanya1: ↑ 04.11.2024 15:54Відяха більше 250 вт там стояти не буде. В мене 1080р-монітор, і слабкі заробітки, тому умовної rx 7900/rtx 4080 там не буде.п.с. власне по самому кейсу якщо плануєте брати якусь забористу відяху в майбутньому, то краще або шось з вентиляторами знизу, або під атх маму, бо ви як попхаєте туди якусь 3 поверхову відяху, впритул до кришки бж, то буде не айс
АТХ-корпус хотів би (і АТХ-материнку заодно), але над столом стінка як раз на 50 см від стола, тому не кожен midi-tower туди влізе.
навіть атх варіант типу U4 pro, d40, d41 буде по габаритах десь як той, що ви підібрали
-
Vasyanya1
Member
Jonsbo D31 - дуже цікавий корпус, але що мені не подобаєтся, так це дизайн і відсустність можливості поставити 140 мм вентилі зпереду. Та і розміщення БЖ зверху - рішення досить спірне. Хоча нижні вентилі могли би допомогти відеокарті не задихатися. Але я все ж подумаю, тим більше по ціні він не кусається.
-
oversteve
Member
в д31 знизу встають 140мм вентилятори, згадайте де раніше бж стоялиVasyanya1: ↑ 04.11.2024 16:05 Jonsbo D31 - дуже цікавий корпус, але що мені не подобаєтся, так це дизайн і відсустність можливості поставити 140 мм вентилі. Та і розміщення БЖ зверху - рішення досить спірне. Хоча нижні вентилі могли би допомогти відеокарті не задихатися.
та й в плані дизайну зараз вже ціла купа альтернатив зі схожою компоновкою
-
Vasyanya1
Member
А чим поганий цей корпус? Наче дещо продувається, і товщина металу прийнятна. Комплектні вентилі все одно підуть на барахолку.PCCooler C3D310
-
oversteve
Member
дещо це з якоюсь відносно малою відяхою, а попхаєте туди якесь 3-поверхове одоробло на 300мм+ довжини і 140мм ширини і як тоді воно буде продуватися?Vasyanya1: ↑ 04.11.2024 16:13А чим поганий цей корпус? Наче дещо продувається, і товщина металу прийнятна. Комплектні вентилі все одно підуть на барахолку.PCCooler C3D310
-
The_Rusik
Member
daesz
P - для корпуса. Зачем такие глупости советовать?
Уже есть куча тестов, и даже тут на форуме выкладывали.
Только F серию брать. С ними температуры ниже.
P - только для радиаторов.
-
oversteve
Member
не зовсім так, Ф туди, де немає суттєвих перешкод, а так любі щільні фільтри, напівглуха морда або як варіант вентилятори на дні корпусу і на пропелерах з низьким тиском буде суттєва просадка потоку порівняно з Р-варіантомThe_Rusik: ↑ 04.11.2024 16:25 daesz
власне і не для всіх радіаторів Р варіант завжди краще, у мене наприклад на ІД 207хт слім рідний вентилятор з низьким тиском на 1500-1600 обертів дає те саме по градусах, що і нокта а12х25 на 2к обертів, хоча й по шуму там +- один фіг
-
daesz
Member
По перше де я взагалі про Р писав, я про арктики в цілому сказав. По друге, будь-що на шляху потоку в корпусі буде знижувати ефективність Ф пропелерів через низький статичний тиск, і чим більше ефементів (наприклад виступи компонентів/шнурки від БЖ/тощо) - тим нижча ефективність цих пропелерів буде. По-третє, лінк скинете на ці "тести".The_Rusik: ↑ 04.11.2024 16:25 daesz
В сучасних реаліях чим більший корпус - тим менш ефективні Ф пропелери будуть, єдине використання для них - це на видув, більше ніде, та й то - в малому корпусі Р будуть ефективніші.