MqM: ↑
31.10.2024 20:18
Бажати загнутися студія, бо вона випускає ігри не того жанру схоже на різновид жанрового расизму. ... Всі перелічені вами ігри мають свою аудиторію і не є якимись ганебними, просто ви їх не розумієте.
Так, я вимушено став жанровим расистом. З 2003 року фанат жанру класичних RTS, десь до 2015 року завжди знаходив купу нових і цікавих ігор цього жанру, хай часто понад 5-річної давності, на що мені було байдуже. Тож я і не хейтив ігри, які не розумів, пофіг яка там у них аудиторія, просто то не моє. У 2017 завів Стім, почав шукати за міткою "стратегія в реальному часі" і виявив, що нових ігор майже нема, старі ігри часто вже не продаються, в тому числі на Epic і GoG також нема, часто залишаються лише на торрентах і файлообмінниках і скачують дуже мало, під Windows 10 часто не працюють, Full HD не підтримують, якщо не знайшлося якогось фаната-ентузіаста, який написав HD-мод/фікс під Win7/10, те що є не користується популярністю, новий контент не з'являється, натомість у якесь тупе лайно грають мільйони. Останньою краплею була напевне гра Warparty 2018 року, ніби класична РТС за всіма лекалами, ще й з динозаврами та некромагією, за що окремий респект, купив її в Стімі й відразу в усьому бачив неймовірну інді-бюджетність, хоча б кількість карт для битв можна перерахувати на пальцях і взагалі ігри на 10+ років старші багато в чому можуть бути технологічніші за неї. Я й зрозумів, що мій улюблений жанр RTS накрився. Хочеться хоч якусь сучасну ААА-гру за рік з високим бюджетом, з сучасною графікою, з розмаїттям карт для користувацьких битв проти ШІ, з більш-менш пристойним ШІ-суперником, хай і все рівно з шаблонною грою, з масштабною кампанією, а в ідеалі ще й з редактором карт та процедурною генерацією карти для битви, ну і щоб також виходили кілька дешевих ігор клонів, щоб було чим розбавити одноманітність новим сеттінгом та новими расами й юнітами. Ви тут всі носитеся вже кілька років з суперечками про трасування променів, а я замість сучасної графіки часто вимушений грати в на 50-дюймовому 4K-дисплеї у те, де навіть Full HD часто не можна виставити. Навіть серед усіх стратегій взагалі та інших жанрів, у які граю, важко віднайти щось з RTX. На сьогодні серед великої купи ігор з RTX запускав усього три гри: Diablo 4, Jurassic World Evolution 2 та Age of Mythology: Retold. З них лише остання належить до жанру RTS і вийшла аж 2 місяці назад, якраз через 6 років після появи технології. Тобто технологія є давно, а грати абсолютно ні в чого з нею, хоча б щоб було що обговорювати. А цього року ще й грандіозний обсер зі Stormgate, яка з графікою на вид 15-річної давнини дає просадки до 2 FPS на досить сучасному залізі з мінімальними налаштуваннями, а грабельний ШІ для битв з компом хоча б на рівні найгіршої РТС 20-річної давнини так і не написали. Оця надбюджетна Warparty та дорога але нікчемна Stormgate - оце те що маємо в жанрі, окрім ремастерів, ремайків та нових ігор серії, які теж виходять дуже рідко. Перевидання Age of Mythology: Retold вийшло шикарним, два місяці дивився стріми українського російськомовного стрімера Wanderbraun, отримав від цього найкращі враження за рік, але хоч йому теж дуже подобається ця гра, він стріми по ній мусить згортати, бо активність добряче впала.
Ну то я от поважаю такі ігри як Сталкер, Кіберпанк, Відьмак і ні в якому разі не хейчу їх. Грати в таке я точно не можу, але в Ютубі можна подивитися.
А якщо просто сюжет є, але особливого шарму немає, то все рівно буду хейтити такі ігри.
От після дуже жебрацької Warparty я вже конкретно став затятим жанровим расистом і хейтером шутерів та більшості дуже популярних ігор. Негативу позбавляюся своїм ниттям.