Windows 11

Обсуждение программ
Відповісти
Автор
Повідомлення
0kie
Member

Повідомлення

DESENTER
Берёшь загрузочный диск типа от Стрельца и там Акронисом делаешь полный архив системного раздела вместе со служебными. При необходимости за минимальное время восстанавливаешь. Накопитель для архива любой.
sanya555
Member

Повідомлення

SergiusTheBest: 29.10.2024 13:05Це дуже дивно, бо він почав створюватися ще з Windows Vista. Дивилися в менеджері дисків і там дійсно тільки один розділ?
спойлер
Зображення

[/url]
Может и создавался, но это если форматировать диск установщиком винды :gigi:
DESENTER
Member

Повідомлення

0kie: 29.10.2024 16:42 DESENTER
Берёшь загрузочный диск типа от Стрельца и там Акронисом делаешь полный архив системного раздела вместе со служебными. При необходимости за минимальное время восстанавливаешь. Накопитель для архива любой.
Дякую за відповідь!
Я Акронісом ніколи не користувався, мені здається ліпше буде зробити образ через вбудований архіватор системи, тільки проблема на що його зробити, виходить що для безпечного зберігання треба купляти зовнішній диск на 200 гб.
0kie
Member

Повідомлення

DESENTER: 29.10.2024 17:15Акронісом ніколи не користувався
Попользуйся и пойми, что встроенный архиватор - мусор, а также ничего покупать не придётся. ;)
sanya555
Member

Повідомлення

DESENTER: 29.10.2024 17:15Я Акронісом ніколи не користувався
Как раз акронис умеет очень хорошо сжимать копию, просто для примера, сейчас у меня вся система 77.76 гигабайт, копия диска С - 20.1
DESENTER
Member

Повідомлення

sanya555: 29.10.2024 18:44
DESENTER: 29.10.2024 17:15Я Акронісом ніколи не користувався
Как раз акронис умеет очень хорошо сжимать копию, просто для примера, сейчас у меня вся система 77.76 гигабайт, копия диска С - 20.1
Okie, дякую Вам за відповідь, подивлюся на ютубі як користуватися Акронісом, ніколи не користувався ним.
Ще невелике питання, якщо я зроблю архів системи і буду зберігати на диску Д з іграми і всяким мотлохом то є вирогідність що якийсь вірус може пошкодити цей архів? Чи краще зберігати десь на окремій флешці?
sanya555
Member

Повідомлення

DESENTER
Сохранять лучше на отдельном диске не из за вирусов, а из за того что диск на котором копия, может выйти из строя. Поэтому отдельная флешка, Hdd, Ssd :gigi: А то знаете, диски разные помирают, у меня например когда то помер ssd Самсунг 850 Pro при записанных на него чуть больше 30 терабайт, что для него как бы ни очем

Відправлено через 12 хвилин 13 секунд:
DESENTER: 29.10.2024 19:38подивлюся на ютубі як користуватися Акронісом
Там все просто, особенно если сделаете себе загрузочную флешку, как выше советовали. Создать резервную копию - выбрать диск - метод копирования полный, в параметрах выставить метод сжатия максимальный. Есть еще плюс от установленного в систему акрониса, вы получаете возможность смотреть и тащить файлы из копии. Например захотите систему с нуля, делаете копию им же, ставите начисто винду, и акронис. Постепенно ставите софт свой, а из копии дергаете свои профили хрома и другого софта, и закидываете где оно лежало раньше. В общем это сокращает время на настройку системы
mult
Member

Повідомлення

Я так бачу по відгуках на іноземних форумах, що пришвидшувати оновлення до 24 версії не треба мабуть?
Багато скарг на глюки і гіршу продуктивність в іграх.
Мені поки не приходить хоч і ставив галочку отримувати найновіші оновлення.
Тепер галочку зняв, думаю коли прийде тоді й буде.
У мене віндовс 11 домашня, може через це ще не прийшло.
Lekrs
Member

Повідомлення

mult: 29.10.2024 20:15 Я так бачу по відгуках на іноземних форумах, що пришвидшувати оновлення до 24 версії не треба мабуть?
Багато скарг на глюки і гіршу продуктивність в іграх.
Мені поки не приходить хоч і ставив галочку отримувати найновіші оновлення.
Тепер галочку зняв, думаю коли прийде тоді й буде.
У мене віндовс 11 домашня, може через це ще не прийшло.
Спеціально переставив щоб сама нова версія була. Різниці не замітив, багів, глюків не спостерігав.
mult
Member

Повідомлення

Lekrs
Так, переставить з нуля нову версію віндовс ценайкраще.
Але я поки не хочу бо є в проходженні ігри з модами, задовбусь переставлять :)
Та і планую може ближче до нового року оновити систему, то там вже поставлю з нуля все.
sanya555
Member

Повідомлення

mult
Если все норм, не спешите. на 23 у меня тож не было проблем, обновился на 24, и первый раз с момента 11 винды началось... ошибки обновлений, типа не удалось, при обновлении дикие тормоза компа. Сейчас обновился до 21600.2161, вроде попустило

Відправлено через 2 хвилини 9 секунд:
Правда как я писал выше, у меня комп даже не мамонт, а мастодонт древний
mult
Member

Повідомлення

sanya555
Та я теж так подумав що спішить не варто :)
На 23 пока все стабільно.
Один прикол є, коли вмикаєш геймпад, то при вимкненні ПК на секунду вискакує якась помилка в білому квадраті.
Я погуглив, то масове і виникає при підключенні геймпада.
Це косяк самої вінди яку не фіксять роками, ніхто не знає чого воно виникає, є купа порад як пофіксить, але в основному нічого не допомагає і люди пишуть що воно ні на що не впливає.
Тому я забив на неї :)
Коли геймпад не підключаєш помилки немає.
На віндовс 10 такого не було.
Shader1
Member

Повідомлення

обновился до 24h2 все что можно было, сломалось) все игры не запускаются, даже после переустановки) инсталер работает криво, запуск установщика происходит через 3-5 минут, вообщем пошел чистую установку делать....
Shader1
Member

Повідомлення

в общем пол ночи убил на то чтобы понять, почему на новой винде, так же точно установщики запускались через 5-10 минут. оказалось все просто, на 23h2 я отключил дефендер через Defender Control v2.1(всегда так делал) потом обновился до 24H2 и все, игры не открываются, новые программы ставятся с громадной задержкой и тд, сначала думал что это криво стало обновление, поставил чистую 24H2 и так же после обновлений откл дефендер(ибо не знал что проблема в нем) и вуаля, так же нифга не ставится, хотя сама винда летает, подумал откатиться на 23h2 но там руфус ругался на отозванный ефи загрузчик, тогда решил еще раз переставить на 24h2 переставил, и тестил перед обновами, норм, после обнов, норм, только откл дефендер, все, лежит, включил, все нормализовалось...
VovaII
Member

Повідомлення

Shader1: 30.10.2024 11:48только откл дефендер, все, лежит,
А не пробовали отключить... не помню как называется, — когда что-то запускаешь, оно спрашивало разрешение на запуск приложения?
Lekrs
Member

Повідомлення

Навіщо відключати дефендер?
mult
Member

Повідомлення

Shader1
Може сама прога Defender Control неправильно щось вимикає чи щось таке?
Не пробували вимикати дефендер просто перемикачем там в налаштуваннях?
Цей перемикач вимикається тільки до перезапуска ПК що погано як на мене.
Я так роблю кожен раз перед запуском ігор, ну щоб менше впливало на систему, то проблем немає ніяких.
Не знаю наскільки вимикання антивірусу перемикачем в налаштуваннях дієве, але перемикаю :)
VovaII
Member

Повідомлення

mult: 30.10.2024 12:38Не пробували вимикати дефендер просто перемикачем там в налаштуваннях?
— А чи не шукали можливість це робити скриптом, наприклад із ПаверШел? Тоді скоріше булоб його із ярлика запускати, чи, на крайняк, в автозагрузку поставити?
PCюк
Member

Повідомлення

Shader1 Не у верен что правильно понял.
То есть, теперь Defender хоть и можно отключить, но не стоит? А как же любители альтернативных антивирусов?

Отправлено спустя 55 секунд:
Lekrs: 30.10.2024 12:28 Навіщо відключати дефендер?
А зачем он нужен? У меня паранойи нет. Уже лет 10 без антивируса. На маках и линуксах тоже люди годами работают.
mult
Member

Повідомлення

VovaII
Я колись вимикав антивірус по інструкціях, типу через редактор реєстру і тд, все виходило і працювало без проблем.
Але то було з 10, з віндовс 11 такого не робив, мені лінь :) просто вимикаю коли потрібно перемикачем :)
В інтернеті повно інструкцій на 11.
Відповісти