Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
poulk
Advanced Member

Повідомлення

Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Зображення

Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы

Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Востаннє редагувалось 10.11.2011 13:51 користувачем EvGaS, всього редагувалось 38 разів.
Dark-seer
Member

Повідомлення

не знаю кароч зачем я тут пишу, уже лет 5 сижу на кастомном сво :)
Grava
Member

Повідомлення

Entar: 25.10.2024 12:42Спасибо! Меня вот что смущает... во многих обзорах с райзен 5600х
В мене був звичайний 5600 і мені не подобалося як він з noctua nh-d14 працює :rotate:
Entar
Member

Повідомлення

oversteve: 25.10.2024 12:44 багато від чого залежить, якщо наприклад в корпусі проблеми з вентиляцією, то там і топовий кулер не допоможе, зніміть бокову кришку і подивіться що тоді покаже
Або не ідеальне примикання системи охолодження до кришки процесора. Або щось не так взагалі з його налаштуваннями...
Яка взагалі нормальна в іграх температура цих процесорів з недорогими кулерами, не у обзорщиків а у реальних людей в hwinfo?

Отправлено спустя 37 секунд:
Grava: 25.10.2024 13:38 В мене був звичайний 5600 і мені не подобалося як він з noctua nh-d14 працює :rotate:
А як він працював?
Grava
Member

Повідомлення

Entar
Високі температури, 5700х холодніший виявився. Але з даунвольтом курвою можно жити навіть з кулером на 4тт, якщо оберти біля 1000 в іграшках влаштовують. Якщо разом д14 та даунвольт то біля 60 та оберти до 900 літом)
Vasyanya1
Member

Повідомлення

Вибір кулера для 5700х скоригувався. Або Endorfy Fortis 5 dual (прямий контакт), або Thermalright Burst Assassin Evo Dark (теплорозподільна кришка).

По ціні входить +- одне на одне.

Що порадите, панове?
oversteve
Member

Повідомлення

Vasyanya1: 26.10.2024 14:42 Вибір кулера для 5700х скоригувався. Або Endorfy Fortis 5 dual (прямий контакт), або Thermalright Burst Assassin Evo Dark (теплорозподільна кришка).

По ціні входить +- одне на одне.

Що порадите, панове?
на минулій сторінці радили
та й власне за ці гроші можна купу інших різних подвійних башт взяти
https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... -xt-black/
https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... 600-white/
https://hotline.ua/ua/computer-kulery-i ... 000-black/
Enombre de soberano
Member

Повідомлення

Vasyanya1: 26.10.2024 14:42Burst Assassin Evo Dark
В этом кулере вообще нет смысла, пока есть обычный ba 120. В лучшем случае, он выиграет 1° у обычного.
Если смотреть на однобашенники thermalright, смотрите ba 120, или уже Ultra 120EX REV.4
Wexel
Junior

Повідомлення

Добрий день.
Планується брати Ryzen 5 7500F (з алі), а з часом замінити його на умовний Ryzen 7/9.
По останніх сторінках обговорення сподобалося охолодження Thermalright PA120/SE і його якраз можна взяти на зекономлені гроші за проц.
На скільки зрозумів, що для охолодження 7500F така башта буде надлишкова, але з перспективою на майбутній апдейт, чи вистачить її?
Можливо я упустив ще якісь цікаві башти, тому буду вдячний за рекомендації.
feniks_tm
Member

Повідомлення

Wexel: 26.10.2024 16:50 Добрий день.
Планується брати Ryzen 5 7500F (з алі), а з часом замінити його на умовний Ryzen 7/9.
По останніх сторінках обговорення сподобалося охолодження Thermalright PA120/SE і його якраз можна взяти на зекономлені гроші за проц.
На скільки зрозумів, що для охолодження 7500F така башта буде надлишкова, але з перспективою на майбутній апдейт, чи вистачить її?
Можливо я упустив ще якісь цікаві башти, тому буду вдячний за рекомендації.
Звісно вистачить, інша справа, що Zen4/Zen5 слабо реагують на кращий охлад через товсту кришку, ну і принцип роботи бусту. Вода звісно буде трошки краще, але тільки через більш швидкий зйом тепла. Між баштами вище середнього уже навпаки різницю помітити буде дуже важко.
Vasyanya1
Member

Повідомлення

Наразі зупинився на Тhermalright Royal Knight 120 SE. Його і для 5700x3d вистачить. І не буде опертивці заважати.
daesz
Member

Повідомлення

Vasyanya1: 26.10.2024 22:17 Наразі зупинився на Тhermalright Royal Knight 120 SE. Його і для 5700x3d вистачить. І не буде опертивці заважати.
Не думаю, що у кулерів від термалрайта є взагалі якісь проблеми із сумісністю із ОЗП. У РА120 точно не було ні на мАТЇХ, ні на мІТХ МП.
Vasyanya1
Member

Повідомлення

Не думаю, що у кулерів від термалрайта є взагалі якісь проблеми із сумісністю із ОЗП. У РА120 точно не було ні на мАТЇХ, ні на мІТХ МП.
В мене оперативка 43 мм висотою.
daesz
Member

Повідомлення

Vasyanya1: 26.10.2024 22:25
В мене оперативка 43 мм висотою.
У мене на мАТХ МП була джіскілл трайдент з5, там висота точно не менше ніж у вас :)
https://www.gskill.com/products/1/165/3 ... -Intel-XMP
vsx
Junior

Повідомлення

собираюсь в скором времени взять себе 5700x3d и поставить на него Freezer 36, нормально будет?
сейчас стоит gammaxx 300, думаю его уже не хватит
Vasyanya1
Member

Повідомлення

собираюсь в скором времени взять себе 5700x3d и поставить на него Freezer 36, нормально будет?
Это, что называется, впритык. Рассмотрите что-то из не слишком дорогих двухсекционок.
vsx
Junior

Повідомлення

Vasyanya1: 28.10.2024 21:18
Это, что называется, впритык. Рассмотрите что-то из не слишком дорогих двухсекционок.
водяное охлаждение для 100вт процессора?
Grava
Member

Повідомлення

vsx
В мене 5700х3д з курвою -30 аж на 3 градуси холодніше за 5700х на 160вт.
vsx
Junior

Повідомлення

Grava: 29.10.2024 10:30 В мене 5700х3д з курвою -30 аж на 3 градуси холодніше за 5700х на 160вт.
в нього tdp 65вт
Grava
Member

Повідомлення

Це якщо ліміти не знімати, 4.65 на всі ядра при повному навантаженні з курвою -17 (1.256 при навантаженні якщо вірити хвінфо) жере 160вт. А так 160 це обмеження моєї мп, не проца. На пбо +200 буде ще більше.
Vasyanya1
Member

Повідомлення

водяное охлаждение для 100вт процессора?
Мова йшла про повітряні двосекційки.
Відповісти