Огляд hot-swap клавіатури HATOR Gravity TKL

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
artko
Member

Повідомлення

leif
різниця тільки у часі взаємодії з пальцями :)
leif
Member

Повідомлення

artko
Ні. Пбт пластик інакше затирається і навіть якщо його довго використовувати, саме такого "жирного" вигляду як у абс у нього не буде. Принаймні якщо мова про якісний пбт, бо з неякісним фіг його знає що там за пластик і як він зношується. Під пбт різне мається на увазі, це не один і той же пластик у різних виробників.
artko
Member

Повідомлення

ок, не буде так не буде. але не бачив ще жодної клавіатури, яка після тривалого терміну використання не мала б слідів на клавішах. (виключення - якщо клавіатура використовувалася в конференц-залі, раз на тиждень натиснути декілька кнопок)

спойлер
абс чорний (5+ років використання), пбт (3+ роки) сірий
звісно то пбт неякісний... але особисто я не вірю, що існує пластик, який здатен не отримати пошкоджень від тривалого терміну взаємодії з пальцями, незалежно від марки, прайсу виробника та інше.
keycaps.jpg
leif
Member

Повідомлення

Існує і вже багато років. У вас на фотці це не пбт, а якась підлива, вибачте. Візьміть якийсь nicepbt принаймні і спробуйте його зашайнити ;)
ZSX
Member

Повідомлення

artko: 10.10.2024 14:38
ZSX: 10.10.2024 13:31 Как пример, клавиатура EZ-7000, которую продавали под разными марками все кому не лень.
гугл не дає нічого схожого за такою назвою.
Я не користуюся Google. DuckDuckGo знаходить за запитом ez-7000 keyboard. Цій моделі вже 20 років, не дивно, що про неї забули))
ZSX: 10.10.2024 13:31 Предмет обзора.
Белые клавиши через сколько станут желтеть?
як це при огляді зрозуміти? в мене є білий комплект абс капів, яким близко 5 років, нема пожовтіння. До того ж капи не прибиті гвіздками, їх замінити не проблема.
Напевно з досвіду використання бренду. Так, можна замінити, просто мені ліньки)
ZSX: 10.10.2024 13:31 Предмет обзора.
Белые клавиши через сколько станут желтеть?
як це при огляді зрозуміти? в мене є білий комплект абс капів, яким близко 5 років, нема пожовтіння. До того ж капи не прибиті гвіздками, їх замінити не проблема.
Напевно з досвіду використання бренду. Так, можна замінити, просто мені ліньки)
ZSX: 10.10.2024 13:31 ALT-F13
Якщо вже вирішили оглядати клавіатури, розробіть свою методику запису замірів шуму, щоб можна було порівняти різні клавіатури.
угу, клавіатура з хотсвапом. тобто - конструктор. ну от я чекаю поки вона з'явиться, скоріш за все куплю та встановлю свій комплект сайлент свічив. от навіщо той запис шуму, що він дасть?
механіка з типовими лінійними свічами бюджетна - майже вся однакова за гучністю, імхо
А в мене не має(( Я був у магазині, і там серед усих Hator був помітно тихішим. Можливо когось влаштує, то й не треба буде міняти перемикачі. До того ж прохання було взагалі, не тільки про конкретно цю із Hot-Swap.
vadek
Member

Повідомлення

Товаріщу Звєзда повідомляю, що з сервісом в Хатора все Ок (перевірено). Що може бути зручного в кореспонденції з Китаєм по 2 тижні в 1 сторону?

Якщо хтось з Хатору прочитає комент, то зробіть, будь ласка, набір пбт кейкапів з кирилицею в нижній частині нормального розміру. А не оце куце все в 1 ряд, коли більша частина капу пустує.
-seraphim-
Junior

Повідомлення

vadek
зверху букави гравіюють, тому-що там підсвітка, якщо літера буде вигравійована у нижній частині кейкапу, то вона не буде підсвічуватися.
От якщо б вони використовували повністю прозорі свічі, тоді так, можна би було і знизу гравіювати літери
artko
Member

Повідомлення

ZSX: 11.10.2024 00:19 Я не користуюся Google. DuckDuckGo знаходить за запитом ez-7000 keyboard. Цій моделі вже 20 років, не дивно, що про неї забули))
таке і гугл знаходить, воно ж зовсім не схоже. ніяк. троллінг? :)
denizen
Member

Повідомлення

а чим відрізняється від Gamepro? наче як брати близнюки. Теж типу українська контора.
Mykolay3ack
HWBOT OC Team

Повідомлення

Придбав Hator Rockfall 2 Mecha Indigo USB Black (HTK-715) із трійкою на цифровому блоці по якій треба сильно бити щоб друкувалась, і це з магазину.
В сервіс не маю можливості відправити, командир не відпустить)
В переписці сказали з підтримкою: "може я її залив"(( хоча пару днів тільки покористувався.
artko
Member

Повідомлення

denizen: 11.10.2024 09:40 а чим відрізняється від Gamepro? наче як брати близнюки. Теж типу українська контора.
другий тип корпусу, інші свічи, опис продукту у хатора кращий :) незрозуміла підтримка тієж qmk
Shader1
Member

Повідомлення

Звезда S0-2: 09.10.2024 16:06 Предлагаю обсудить Огляд hot-swap клавіатури HATOR Gravity TKL

А в чём плюс, что это украинский бренд? Китайские товары с Али, с логотипом украинского бренда. Помнится, были у меня такие товары, с плохим сервисом и наплевательским отношением к покупателям. Сервис на Али получше. Как раз, в этой ситуации ценник завышен!
сервис у хатора как раз хороший, сталкивался с повреждением колеса на кресле и газлифта, просто написал им в тп, сфоткал, через дня мне прислали запчасти
ALT-F13
Member

Повідомлення

denizen: 11.10.2024 09:40 а чим відрізняється від Gamepro? наче як брати близнюки. Теж типу українська контора.
Не тримав GamePro в руках. Але по фото на сайті підозрюю, що ви про MK180. Чисто візуальна схожість через загальне розташування світлодіодів Caps/Scroll/NumLock та додаткових кнопок/коліщатка. Фізично вони різні. Ну й GamePro не скелетон, матеріал плейту невідомий, підсвітки по боках немає, комплектні свічі Outemu red, профіль кейкапів OEM (наче), що з шумоізоляцією невідомо, прошивки для QMK скоріш за все немає.

Інакше кажучи, це зовсім різні клавіатури.
ZSX
Member

Повідомлення

artko: 11.10.2024 07:19
ZSX: 11.10.2024 00:19 Я не користуюся Google. DuckDuckGo знаходить за запитом ez-7000 keyboard. Цій моделі вже 20 років, не дивно, що про неї забули))
таке і гугл знаходить, воно ж зовсім не схоже. ніяк. троллінг? :)
Ні)) Я ж казав, як приклад того, що одну клавіатуру під різними найменуваннями продавали.
artko
Member

Повідомлення

ALT-F13: 12.10.2024 18:35
Не тримав GamePro в руках. Але по фото на сайті підозрюю, що ви про MK180. Чисто візуальна схожість через загальне розташування світлодіодів Caps/Scroll/NumLock та додаткових кнопок/коліщатка. Фізично вони різні. Ну й GamePro не скелетон, матеріал плейту невідомий, підсвітки по боках немає, комплектні свічі Outemu red, профіль кейкапів OEM (наче), що з шумоізоляцією невідомо, прошивки для QMK скоріш за все немає.

Інакше кажучи, це зовсім різні клавіатури.
судячи з оглядів - плейт полікарбонат, підсвітка з боків є, шумоізоляція така сама, як у хатора, гаскет (хатор наче жорстко прикручена плата? не побачив у огляді)
Щодо qmk - питання відкрите, як і з хатором. (вже їм писав, де взяти). у хатора, схоже, SN32 мк, він у оригинальному qmk ще не підтримується, тільки форк sonix. На жаль, у вашому огляді точне маркування МК теж з'явилося на фото.

Відправлено через 1 годину 45 хвилин 23 секунди:
Отримав відповідь від хатора - у них sonixqmk форк, є все на гітхабі.
https://github.com/SonixQMK/qmk_firmwar ... or/gravity
Так що все потрібне для того хто хоче покопирсатися у коді клавіатури - в хатора є і схоже нова серія Rockfall 3 - теж буде VIA сумісною, це прямо вже є у них сайті. Це добре.
ALT-F13
Member

Повідомлення

artko
Так, Rockfall 3 має бути реально цікавим (і не тільки повноцінною підтримкою QMK), тож чекаємо на реліз.
nikolaiii
Member

Повідомлення

Пан у відео під катом стверджує, що на клавіатурах Hator встановлюються перемикачі Outemu. Погано це чи добре, мої з HTK-710 мені подобаються, дуже чутливі.
спойлер
noth1ng_matters
Member

Повідомлення

nikolaiii не бачу причин чому б вони не встановлювались, собі поставив silent peach і кайфую.
leif
Member

Повідомлення

noth1ng_matters: 27.10.2024 18:51собі поставив silent peach
глянув на алішці, ~550грн за 90шт. офігіть ціни :eek:
nikolaiii
Member

Повідомлення

noth1ng_matters
Мені для цього потрібно буде купити дошку з хотсвопом.
Відповісти