Выбор роутера

Локальные сети и Интернет
Відповісти
Автор
Повідомлення
Ijachok
Member

Повідомлення

Ок, переконали, повертаюсь до варіанта б/у ASUS DSL-AX82U
Я людина проста, на форумі пишуть - я гуглю :laugh:
Avenger80
Member

Повідомлення

Ijachok
Просто запомните - на форуме в основном предлагают свои предпочтения, потому что кажется, что его роутер и его выбор кажется самым лучшим. Захотели попробовать б/у ASUS DSL-AX82U - пробуйте. В любом случае он будет лучше вашего прежнего. Можете купить тот же AX3000 V.2 с магазина новый - тоже вам он понравится и т.д. Они все лучше вашего действующего роутера.
Foxgl
Member

Повідомлення

Ijachok: 19.10.2024 18:26 Ок, переконали, повертаюсь до варіанта б/у ASUS DSL-AX82U
Я людина проста, на форумі пишуть - я гуглю :laugh:
Якщо хочете реально збільшити покриття брати треба саме КИТАЙСЬКУ версію роутера, європейці обмежені законодавством. По функціоналу Асус дійсно непогані, можете спробувати. У мене до прикладу Netgear до стабільності роботи проблем немає, покриває 65 квадратів без проблем. Але він досить чутливий до перепадів напруги, якщо дуже часто вимикають світло, в умовах війни, я б подумав брати чи ні. Функціонал на рівні Xiaomi чи Huawei, тобто чисто базові фунції. БЖ 12в 2,5А., від безперебійника живиться нормально, але найкраще працює від рідного БЖ.
Sanьka
Member

Повідомлення

Avenger80: 19.10.2024 11:58Вас не смущает, что он весь поцарапанный
Це якісь з офісів, там спецом царапають назву бренда.
На всіх!
Але є не царапані, трохи дорожче
Ijachok
Member

Повідомлення

Sanьka: 19.10.2024 19:11
Avenger80: 19.10.2024 11:58Вас не смущает, что он весь поцарапанный
Це якісь з офісів, там спецом царапають назву бренда.
На всіх!
Але є не царапані, трохи дорожче
Якийсь європейський офіс Gigabyte :D
Sanьka
Member

Повідомлення

Є варік дсл 82, не царапаний, 2600 на олх.
Я взяв, користуюсь більше місяця, все супер.

Всередині Броадкомівська платформа.
3 ядра і 512озу
artko
Member

Повідомлення

Sanьka: 19.10.2024 19:13
Є варік дсл 82, не царапаний, 2600 на олх.
Я взяв, користуюсь більше місяця, все супер.

Всередині Броадкомівська платформа.
3 ядра і 512озу
за наявності нових linksys ln1301 за 2300грн, 2гб озу, 4 ядра qualcomm, три радіотракти... :)
strang
Member

Повідомлення

artko: 19.10.2024 19:18за наявності нових linksys ln1301 за 2300грн, 2гб озу, 4 ядра qualcomm, три радіотракти
І, опціонально, опенврт для любителів поковиряти :super:
den55den
Member

Повідомлення

Доречи на очі попав роутер який можна купити недорого і з непоганим покриттям судячи з обзорів що я встиг побачити і ціною у 30-40$: xiaomi be3600, що скажете, (і да там все на китайському, нестрашно))) :gigi:
Holdyfolds
Member

Повідомлення

den55den: 19.10.2024 19:29 Доречи на очі попав роутер який можна купити недорого і з непоганим покриттям судячи з обзорів що я встиг побачити і ціною у 30-40$: xiaomi be3600, що скажете, (і да там все на китайському, нестрашно))) :gigi:
Мій знайомий купив такий своїм близьким. За допомогою вбудованого в браузер перекладача налаштував і забув. Топ за свої гроші, якщо налаштувати один раз і більше його не чіпати.
Filabatya
Member

Повідомлення

перший раз гугл перекладач не прекладав, то я спочатку пожалів, настроїв від балди. другий раз переклало поставив вайфай прогу на телефон підкоректував канали 2,4ггц і налаштував. Все, правда функцій кіт наплакав)
добавте 10доларів візбміть 5к версію, там менші китайські нанометри :lol:
жре 5-6ват, синій діод вимикається якщо харить
перехідник 4,0 на 1,7 зразу на алі за 35грн замовляйте)
Востаннє редагувалось 19.10.2024 20:37 користувачем Filabatya, всього редагувалось 9 разів.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

den55den: 19.10.2024 19:29 Доречи на очі попав роутер який можна купити недорого і з непоганим покриттям судячи з обзорів що я встиг побачити і ціною у 30-40$: xiaomi be3600, що скажете, (і да там все на китайському, нестрашно))) :gigi:
Користуюсь be5000 пару міс. Все добре.
be3600 наче теж хвалять.
Гугл перекладачем перевів, один раз все налаштував і забув. Проблеми нема в цьому ніякої.
den55den
Member

Повідомлення

Holdyfolds
Filabatya
aaleksandrenko
Дякую!!!
Bender911
Member

Повідомлення

Ijachok: 19.10.2024 09:53 Знайшов Маршрутизатор роутер ASUS RT-AX82U AX5400 Wifi 6 AIMesh Gaming router
Це такий як треба?
Що інші скажуть? Як вам такий варіант?
Саме такий маю в іншому місті. Дуже класний роутер, я його купляв новим рочків 5 тому назад.

Відправлено через 18 хвилин 19 секунд:
Avenger80: 19.10.2024 11:58 Bender911
То вы как-то пропустили эту тему или я не понял, про что вы... Можно и больше 100Мбайт/c...
https://vi.aliexpress.com/item/1005004670608729.html
https://vi.aliexpress.com/item/1005006084854262.html
https://vi.aliexpress.com/item/32815404045.html и т.д. и т.п.
вставляете туда SSD и уже скорости под 500Мбайт/c - главное чтоб роутер потянул эти скорости... Любой разъём на ваш вкус.
Дальше, а всякие модемы тоже имеют в большинстве случаев Type C разъём, чтоб туда вставить, не говоря уже о просто флешках? Ну и т.д. Да, за Type C типа будущее, но пока он не прям так распространён у всех и вся. То что вы так усиленно пытаетесь на него перейти - это лично ваша инициатива, которая может столкнуться с неудобствами при выходе во внешний мир, к примеру, к другому какому-то компу или технике у ваших друзей и знакомых, у которых вообще может не оказаться разъёма Type C в их технике (ну да, переходник, который вы должны тоже таскать вместе с вашим устройством).
В общем, если резюмировать - Type C в роутере ничего не даст, кроме того, что типа перейти на новый формат разъёма - эстетически.
Ви показуєте якісь кармани з алікспресу, які як раз і мають не TypeA з 2-х сторін, а той здвоєний вихід який я і показував на своєму HDD. Це рарітет, у випадку поломки або якщо такий шнур забув, то його не купиш в найближчому магазині. Або буде як тими 3-ма шнурами, які перевіряв на роутері Type-A-TypeC. А у випадку з TypeC - то його можна на касі в умовному АТБ купити і буде гарна швидкість. До того ж я не купляю окремо будь яку SSD, а беру гарну модель для зовнішнього підключення, як і виглядає гарно, і захищена від падіння, води та пилу. Кармани для неї не варіант.
спойлер
https://hard.rozetka.com.ua/ua/sandisk_ ... 277686003/
Але вашу позицію я зрозумів.

Відправлено через 21 хвилину 6 секунд:
Avenger80: 19.10.2024 12:29
Ijachok: 19.10.2024 00:05 Пробивання польських стін (дол робочої кімнати - кут двох товстих стін, товщиною десь 70-80 см.)
Вот это очень сложный участок для любого роутера, если честно. Угол двух стен - у меня любой роутер пасует перед таким (падают показатели) и не факт, что ваш новый роутер с этим справится - диагональная угловая составляющая - это страшный сон для любого роутера - нужно менять место роутера, чтоб такого не было.
Все дуже залежить від стін. В мене роутер стоїть одразу біля дверей в квартиру і закритий від 2-х кімнат кутом ванної кімнати - десь 1,5 метра від роутера до кута.
приблизна схема -
спойлер
Зображення
В 2-й кімнаті комп в дальному куту і туди метрів 8 не міньше від роутеру, крім кута ще одна стіна самої кімнати. Туди успішно добивав TP-link Ax10, ax3000t і тепер нові Gl iNet роутери. Швидкість на обох моделях Gl iNet в тому куту, по суті в найгірших умовах:
спойлер
Зображення
Avenger80
Member

Повідомлення

Bender911
У вас вещь за 5 тыс. грн (которую вы целенаправленно купили), а у меня карман за 200грн (который я тоже целенаправленно купил) и диск на 500Гб, который я халявно вытащил с ноутбука. :) Такой кабель, если что, тоже можно купить, в принципе. И карманы, если вы будете внимательны имеют там, если поклацать по картинкам, разные разъёмы - micro B - Type A ( это как раз тот, которого вы испугались), Type C - Type A, Type C-Type C. Мне для роутера большего и не нужно, он же лежит стационарно, ударять и в грязь я его кидать не собираюсь. Итого - затраты просто 200грн. :)
Bender911
Member

Повідомлення

strang: 19.10.2024 19:24
artko: 19.10.2024 19:18за наявності нових linksys ln1301 за 2300грн, 2гб озу, 4 ядра qualcomm, три радіотракти
І, опціонально, опенврт для любителів поковиряти :super:
Про поковиряти OpenWRT - не працював до недавніх пір з нею, але коли ставив на ax3000t, помітив що по замовчуванню SSH включений та вибрано інтерфейс unspecified, що робить його доступним на обох інтерфейсах. Мене тоді це здивувало, подумав що може я випадково перемкнув. Але коли купив GliNet - те саме. Дуже дивно що по замовчуванню таке налаштування.
спойлер
Зображення
Звісно треба для Wan ще правило відповідне зробити в Firewall, але там така гора існуючих правил, що людина яка вперше це побачить, то може не зрозуміти чи заборонено там все на вхід чи ні.

Відправлено через 4 хвилини 52 секунди:
Avenger80: 19.10.2024 23:56 Bender911
У вас вещь за 5 тыс. грн (которую вы целенаправленно купили), а у меня карман за 200грн (который я тоже целенаправленно купил) и диск на 500Гб, который я халявно вытащил с ноутбука. :) Такой кабель, если что, тоже можно купить, в принципе. И карманы, если вы будете внимательны имеют там, если поклацать по картинкам, разные разъёмы - micro B - Type A ( это как раз тот, которого вы испугались), Type C - Type A, Type C-Type C. Мне для роутера большего и не нужно, он же лежит стационарно, ударять и в грязь я его кидать не собираюсь. Итого - затраты просто 200грн. :)
Я його не злякався, я всяку дичину в житті бачив. Колись і на Нокію були "геніальні" порти, які з першого разу і не підключиш, і хтось їх до сих пір купляє:
спойлер
https://www.cellephone.de/en/cell-phone ... _1071_2035
але слава богу людство прогресує і дойшло до нормальних стандартів, тому не хочу підтримувати рарітет.
Avenger80
Member

Повідомлення

Bender911
Я сам не понимаю зачем использовать Micro B. Но купил с Micro B сейчас, т.к. когда позарился на Type C карман, то наткнулся на не очень приятный нюанс... Но это другая история, я о ней писал тут. Разные разъёмы - разные контроллеры в карманах (JMS576, JMS578 и т.д. и т.п.) разные прошивки и нюансы работы. В общем ещё один интересный мир. :gigi:
7mindfields
Member

Повідомлення

Підкажіть, будь ласка чим обумовлена відносно висока ціна на beryl ax?
Чи відрізняється чимось flint 2 для австралійського ринку від eu/us (безкоштовна доставка тільки на au версію, нажаль)
Також порадьте, будь ласка, на що можна звернути увагу серед usb модемів?
Hottoro
Member

Повідомлення

7mindfields: 20.10.2024 02:51Чи відрізняється чимось flint 2 для австралійського ринку від eu/us (безкоштовна доставка тільки на au версію, нажаль)
Вилками для розеток.
crumd
Member

Повідомлення

7mindfields: 20.10.2024 02:51 Підкажіть, будь ласка чим обумовлена відносно висока ціна на beryl ax?
Модностью бренда. Но это если брать у местных барыг. Если брать на Али, то цена адекватная.
Відповісти