Коли так робила епл то в них докер роки 2 взагалі нормально не працював, й зараз проблем вистачає, усілякі адоби по півтора роки робили «натив», на арм вінду здається забили бо х86-64 й зараз там працює краще, це по вашому «мінорна справа»??? Киньте в приклад хоч декілька программ які на арм вінді працюють краще … їх не існує, і звідси питання - а нафіга тоді таке щастя треба?ArmagedoonZergs: ↑ 16.10.2024 13:58В якій реальності ти живеш? Читаю твої пости - на сміх пробирає.AlienFighter: ↑ 16.10.2024 13:40 KimRomik
Поки фукнкціонально всі ARM - це мобілка та планшетка, доти х86 нічого не загрожує.
1. Більшість, абсолютна більшість пк - це корпоратив (як ноутбуки так і настолки). Це чисто СНГшна тема з "компютер для дому", "компютер для ігр".
В корпоративі зараз, це чисто браузер + офісний пакет + софтина для спілкування + пару корпоративних софти для vpn etc. Можливо яка специфіка компанії на JIT.
Натив це легасі, який чудово і через емулятор їде.
2. Софт який написаний на JIT перевести на арм - мінорна справа.
3. Виробникам заліза - плювати як на снг, так і на аудиторію "компютер для дому".
Останні статті і огляди
Новини
За прогнозами процесори ARM будуть у 40% ноутбуків до 2029 року
-
IronWithin
Member
-
ArmagedoonZergs
Member
Ядро вінди на С++, Докер це "консюмерська" софтина? Тим паче, завдяки еплу він на армі +- вже нормально живе.IronWithin: ↑ 16.10.2024 14:22Коли так робила епл то в них докер роки 2 взагалі нормально не працював, й зараз проблем вистачає, усілякі адоби по півтора роки робили «натив», на арм вінду здається забили бо х86-64 й зараз там працює краще, це по вашому «мінорна справа»??? Киньте в приклад хоч декілька программ які на арм вінді працюють краще … їх не існує, і звідси питання - а нафіга тоді таке щастя треба?ArmagedoonZergs: ↑ 16.10.2024 13:58
В якій реальності ти живеш? Читаю твої пости - на сміх пробирає.
1. Більшість, абсолютна більшість пк - це корпоратив (як ноутбуки так і настолки). Це чисто СНГшна тема з "компютер для дому", "компютер для ігр".
В корпоративі зараз, це чисто браузер + офісний пакет + софтина для спілкування + пару корпоративних софти для vpn etc. Можливо яка специфіка компанії на JIT.
Натив це легасі, який чудово і через емулятор їде.
2. Софт який написаний на JIT перевести на арм - мінорна справа.
3. Виробникам заліза - плювати як на снг, так і на аудиторію "компютер для дому".
Перечитайте мій пост ще раз. Все що я перечислив на АРМі працює, для корпоративу це все що треба.
Як тільки воно ще і коштувати стани менше, а це справа часу, це кінець буде.
-
IronWithin
Member
Я поки окрім віри в те що софт підженуть і ціни знизять нічого в повідомленні не бачу, ні причин для цього ні аргументації окрім «ну це ж можливо», чекати будемо до 2029 поки нас час розсудить як зазначено в статті, чи коли ви будете готові визнати що в цьому тупо немає сенсу?ArmagedoonZergs: ↑ 16.10.2024 14:24Ядро вінди на С++, Докер це "консюмерська" софтина? Тим паче, завдяки еплу він на армі +- вже нормально живе.IronWithin: ↑ 16.10.2024 14:22
Коли так робила епл то в них докер роки 2 взагалі нормально не працював, й зараз проблем вистачає, усілякі адоби по півтора роки робили «натив», на арм вінду здається забили бо х86-64 й зараз там працює краще, це по вашому «мінорна справа»??? Киньте в приклад хоч декілька программ які на арм вінді працюють краще … їх не існує, і звідси питання - а нафіга тоді таке щастя треба?
Перечитайте мій пост ще раз. Все що я перечислив на АРМі працює, для корпоративу це все що треба.
Як тільки воно ще і коштувати стани менше, а це справа часу, це кінець буде.
P.S і як розуміти слова що завдяки епл він «більш-менш» нормально живе, це коли іноді не вилітає і запускається?
-
AlienFighter
Member
ArmagedoonZergs
1. Працюю в "корпоративі", точніше на заводі. Весь облік на х86. Виробничі лінії також. Необіхдного робочого софта на ARM, або не має, або те, що є, смішить ІТ відділ. На ARM сидять хіба директора, які дальше електронної пошти та браузера не заходять. І це зауваж, я ще про ноути для дому навіть не згадував СНГ - звучить як матюк.
2. Як все легко виглядає. Але чомусь, коли доходить до діла, то виходить те, що маємо зараз, мінорна сумісність з іншим залізом.
3. 100%.
1. Працюю в "корпоративі", точніше на заводі. Весь облік на х86. Виробничі лінії також. Необіхдного робочого софта на ARM, або не має, або те, що є, смішить ІТ відділ. На ARM сидять хіба директора, які дальше електронної пошти та браузера не заходять. І це зауваж, я ще про ноути для дому навіть не згадував СНГ - звучить як матюк.
2. Як все легко виглядає. Але чомусь, коли доходить до діла, то виходить те, що маємо зараз, мінорна сумісність з іншим залізом.
3. 100%.
-
Kassatka
Member
essen - з німецької "їсти". Ге - лайно.
-
divinity
Member
Саме так. Але вони хочуть "скоротити витрати". І для ноутів для браузінгу ARM через 5 років буде вистачати, інша справа, нашо це купувати за 500, коли за 700 повноцінна машина.phobosse: ↑ 16.10.2024 14:08 Залюбки би взяв собі ноут на arm для роботи з RDP та браузером, але я щось не бачу конкурентів райзенам у бюджеті ~700 доларів.
-
Reinmar
Member
Не знав, що у Стімі кожен рік на 2+ млн збільшується рекордний онлайн за рахунок СНГ, оце вони дають У вересні був 38 мільйонів. А десять років тому був 8. Оце ми дали ріст А також кожна 2 фірма стала виробляти ігрову перефірію, виходить це для нас
-
mrigi
Member
Це взагалі не проблема і навіть не питання. Інтегрованих GPU у зв'язці з ARMом є велика кількість. Можна навіть додати інтегроване GPU від AMD, NVidia чи Intel шо скоріш за все ми скоро і побачимо (Mediatek+NVidia). І тим паче ніхто не заважає використовувати типові зовнішні GPU бо у ARM теж є PCI-e.AlienFighter: ↑ 16.10.2024 13:28Але, що робити в десктопі графічній частині ARM процесора? Хіба, якщо заставлять працювати ARM + сучасна дискретка, то тоді може буде толк.
-
phobosse
Member
а воно там працює ? впевнений на 99%, що ні. про підтримку eGPU на ARM розказували десь рік тому, а ближче до релізу я нічого про це не чув. то ж скоріше за все забили і відклали на колись там.mrigi: ↑ 16.10.2024 16:20І тим паче ніхто не заважає використовувати типові зовнішні GPU бо у ARM теж є PCI-e
-
Keyser Soze
Member
Странно, зачем людям в 2029 годах и т.д. ноутбуки ещё и в таком количестве?
Разве, роботы и АI не будут делать всё за людей? Где-то нас наи*ывают
Разве, роботы и АI не будут делать всё за людей? Где-то нас наи*ывают
-
rizakrko
Member
Ми це хто? Україна ніколи не була частиною СНД, а будь-які відносини з СНД як організацією припинила вже доволі давно.Reinmar: ↑ 16.10.2024 15:48 Не знав, що у Стімі кожен рік на 2+ млн збільшується рекордний онлайн за рахунок СНГ, оце вони дають У вересні був 38 мільйонів. А десять років тому був 8. Оце ми дали ріст А також кожна 2 фірма стала виробляти ігрову перефірію, виходить це для нас
-
ArmagedoonZergs
Member
38млн компютерів, з 4+ млрд пристроїв онлайн.Reinmar: ↑ 16.10.2024 15:48Не знав, що у Стімі кожен рік на 2+ млн збільшується рекордний онлайн за рахунок СНГ, оце вони дають У вересні був 38 мільйонів. А десять років тому був 8. Оце ми дали ріст А також кожна 2 фірма стала виробляти ігрову перефірію, виходить це для нас
Перечитай ще раз. Подумай ще раз.
-
talex
Junior
а производители железа вообще об этом в курсе? а то практически все зачем то спонсируют оверклокеров всяких, чемпионаты игровые проводят, видеокарты (кому и зачем они в офисах нужны??) выпускают, и зачем производители в рекламе своих процов пишут что они игровые?)ArmagedoonZergs: ↑ 16.10.2024 13:58 3. Виробникам заліза - плювати як на снг, так і на аудиторію "компютер для дому".
-
NiTr0
Member
речь о цене камня, а не ноута на нем. хромбуки не даром на армах например...IronWithin: ↑ 16.10.2024 12:47Вибачте, а чому ви вирішили що вони дешевші? Найдешевші ноути на снапдрагоні 1к + долларів, обіцяють до 800 знизити ціну і порізати камінь, але ж він прямо зараз ВЖЕ не конкурент Інтел й АМД… Аби ляпнути щось?NiTr0: ↑ 16.10.2024 11:10
браузер, .net приложения - работать будут ни разу не хуже чем на х86. при том что арм камень пожалуй дешевле чем х86 равной производительности.
-
Reinmar
Member
До чого тут пристрої онлайн? Маячня,а не порівняння. Мова про ігрові пристрої,а не про пристрої для виходу в Інтернет. Бо зараз і смарт часи виходять в Інтернет і умний дім. Чи щоArmagedoonZergs: ↑ 16.10.2024 20:5938млн компютерів, з 4+ млрд пристроїв онлайн.Reinmar: ↑ 16.10.2024 15:48
Не знав, що у Стімі кожен рік на 2+ млн збільшується рекордний онлайн за рахунок СНГ, оце вони дають У вересні був 38 мільйонів. А десять років тому був 8. Оце ми дали ріст А також кожна 2 фірма стала виробляти ігрову перефірію, виходить це для нас
Перечитай ще раз. Подумай ще раз.
з чим рівняємо? Мова про те, що саме ігрові пк тільки ростуть в цифрах. А пк,як платформа для виходу в інет звістно що падає років 14,як планшети вийшли та смартфони на ios та android
-
yurius_r
Member
FastBullet
Та мабуть знаю. Яка там зараз частка Apple в ноутах? На 2023 - 9%. До 40% сам Apple не дотягне. Їм буде непогано, коли вони дотягнуть до кінця строку плану до 15%. Ще 25% мають дотягнути інші, що за існуючою ситуацією неможливо. Що б могло допомогти
- норм підтримка драйверів з боку виробників soc, особливо iGPU. Зараз на сайті квалкома ви драйвери навіть під Windows не знайдете
- більша відкритість для підтримки інших ОС - Linux зараз займаються ентузіасти, Android на SDXE навіть не пахне. Може підтягнеться Google із ChromeOS
- продовження роботи над сумісністю софта з боку MS
- зменшення ціни кінцевого пристрою, виробникам ноутів і розробникам чіпів треба зрозуміти що виробляють вони не макбуки, які самі по собі, а просто ноути яких і так багато на Інтел та АМД.
Але я не вірю що всі ці речі будуть зроблені. Це ж не перший підхід і не другий. І не третій. І знову граблі ті самі, створюються одноразові пристрої, використання яких можна планувати в парадигмі телефонів, змінюючи через рік-два пристрої тому, що не буде підтримки. А воно таке ринку не потрібне.
Та мабуть знаю. Яка там зараз частка Apple в ноутах? На 2023 - 9%. До 40% сам Apple не дотягне. Їм буде непогано, коли вони дотягнуть до кінця строку плану до 15%. Ще 25% мають дотягнути інші, що за існуючою ситуацією неможливо. Що б могло допомогти
- норм підтримка драйверів з боку виробників soc, особливо iGPU. Зараз на сайті квалкома ви драйвери навіть під Windows не знайдете
- більша відкритість для підтримки інших ОС - Linux зараз займаються ентузіасти, Android на SDXE навіть не пахне. Може підтягнеться Google із ChromeOS
- продовження роботи над сумісністю софта з боку MS
- зменшення ціни кінцевого пристрою, виробникам ноутів і розробникам чіпів треба зрозуміти що виробляють вони не макбуки, які самі по собі, а просто ноути яких і так багато на Інтел та АМД.
Але я не вірю що всі ці речі будуть зроблені. Це ж не перший підхід і не другий. І не третій. І знову граблі ті самі, створюються одноразові пристрої, використання яких можна планувати в парадигмі телефонів, змінюючи через рік-два пристрої тому, що не буде підтримки. А воно таке ринку не потрібне.
-
Cirax
Member
Ага, вот прям все побежали переделывать программы в банковской сфере. Смотрю, и вижу как сбивают колени.KimRomik: ↑ 16.10.2024 11:29 Хтось заперечував мої слова, що x86 скоро піде в історію
Они cobol до сих пор используют. При том что специалистов единицы остались, которые понимают как оно работает.
-
KimRomik
Member
Для банківської та інших сфер це не критично, бо Інтернет давно стандартизований. Тобто для передачі даних між девайсами достатньо дотримуватись специфікації протоколу https (RFC 2818) чи інших, якщо у них є. А який девайс і на чому обробляє дані то справа друга. Можна об'єднувати навіть найдревніші та найсучасніші девайси навіть різної архітектури і нічо норм, буде працювати.Cirax: ↑ 17.10.2024 14:14Ага, вот прям все побежали переделывать программы в банковской сфере. Смотрю, и вижу как сбивают колени.KimRomik: ↑ 16.10.2024 11:29 Хтось заперечував мої слова, що x86 скоро піде в історію
Они cobol до сих пор используют. При том что специалистов единицы остались, которые понимают как оно работает.
-
FastBullet
Member
Якщо подивитись на лептопи, то один з важливих параметрыв, це саме автономнысть)) за процесрною "потужністю" іх більше ніж достатьно і вони точно не гірши за Lunar Lake. Щодо ігрової потужності, ну це взагалі смішно, там різниця як між RX580 та RX570))) та й взагалі для ігор є плойка або десктоп))IronWithin: ↑ 16.10.2024 13:38Ну давайте подивимось, для початку треба щоб вони зрівнялись по продуктивності, потім по ціні, не кажучи про те що першим скоротять сроки підтримки кожного покоління… а на якому з цих етапів покупець має прийти до магазину та придбати гірший в усіх сенсах товар і дорожчий прямо зараз? Питання риторичне, чекаємо річну статистику проданих елітів |> сміємося |> розходимосяFastBullet: ↑ 16.10.2024 13:22
Ти мабуть не розумієш що таке продажі та прогноз
Вже сьогодні яблуко має частину пирога)) та й ложку дьогтю знов підкинули майки як свого часу до Нокіа(( і де вона тепер?? І ніхто б не створював той союз х86, якби арм не мав перспектив)) бо в серверах вони вже теж є… залишилось арм побачити лише на десктопі) та й ще, подивись на сьогодні скільки коштує Інтел разом з амд і скільки квалком))) і подивись як було 10 років тому ))
Отправлено спустя 3 минуты 49 секунд:
Драйвери пишуться дуже швидко, а ігри, так працюють, навіть кіберпанк 2077 працює на драконі
Здається ви багато чого вже пропустили ))
Та й в наступному поколінні ще невідомо в кого краща вийде інтеграшка...та й хочу вам сказати, що не всі люди геймери)) мені наприклад, було б цікавіше побачити в таких лептопах вбудований LTE (під eSIM). А й ще з нашими відключеннями світла, то взагалі собі купив би такий девайс на 12-16 годин автнономності) Єдиний реальний бар'єр, насправді, це лише ОВЕРПРАЙС, бо воно зараз дорожче навіть за Air M1.
Тому як тільки ціна буде 400-600 баксів, то там ще черга буда на той ARM. Хоча вже обіцяють "полегшений" варіант ща 800....
-
IronWithin
Member
Я бачу коментар людини яка мріє про ноут з більшою автономністю через українські реалії і не розуміється за залізі від слова зовсім, вибачте але це буде не дискусія а цирк, більше цікавтесь темою потім якось поговоримоFastBullet: ↑ 17.10.2024 15:43Якщо подивитись на лептопи, то один з важливих параметрыв, це саме автономнысть)) за процесрною "потужністю" іх більше ніж достатьно і вони точно не гірши за Lunar Lake. Щодо ігрової потужності, ну це взагалі смішно, там різниця як між RX580 та RX570))) та й взагалі для ігор є плойка або десктоп))IronWithin: ↑ 16.10.2024 13:38
Ну давайте подивимось, для початку треба щоб вони зрівнялись по продуктивності, потім по ціні, не кажучи про те що першим скоротять сроки підтримки кожного покоління… а на якому з цих етапів покупець має прийти до магазину та придбати гірший в усіх сенсах товар і дорожчий прямо зараз? Питання риторичне, чекаємо річну статистику проданих елітів |> сміємося |> розходимося
Та й в наступному поколінні ще невідомо в кого краща вийде інтеграшка...та й хочу вам сказати, що не всі люди геймери)) мені наприклад, було б цікавіше побачити в таких лептопах вбудований LTE (під eSIM). А й ще з нашими відключеннями світла, то взагалі собі купив би такий девайс на 12-16 годин автнономності) Єдиний реальний бар'єр, насправді, це лише ОВЕРПРАЙС, бо воно зараз дорожче навіть за Air M1.
Тому як тільки ціна буде 400-600 баксів, то там ще черга буда на той ARM. Хоча вже обіцяють "полегшений" варіант ща 800....
Відправлено через 3 хвилини 45 секунд:
А я про що? Ціни на їх ноути такі якраз із-за камінців, тому перше що вони зробили анонсували наближення нових, більш дешевших ноутів… з головною особливістю УВАГА - порізаних камінців… ну і першими вийшли вівобуки нагадаю які скоріш і так в асуса до бюджетної лінійки відносяться, так що такі справиNiTr0: ↑ 17.10.2024 10:45речь о цене камня, а не ноута на нем. хромбуки не даром на армах например...IronWithin: ↑ 16.10.2024 12:47
Вибачте, а чому ви вирішили що вони дешевші? Найдешевші ноути на снапдрагоні 1к + долларів, обіцяють до 800 знизити ціну і порізати камінь, але ж він прямо зараз ВЖЕ не конкурент Інтел й АМД… Аби ляпнути щось?