Intel визнала, що в іграх процесори Core Ultra 200 будуть слабшими за CPU Ryzen 7000X3D

Обсуждение статей и новостей сайта
Відповісти
Автор
Повідомлення
Tailmon
Junior

Повідомлення

Вот только есть пара нюансов: разница в 5% находится в пределах погрешности и на практике не ощущается. 99% геймеров не берут топовый проц, они берут условный "народный" i5, который предлагает оптимальное соотношение цена/производительность. разница фпс между 14990k и 14400 в 1440р - около 7%, разница в цене 13000грн + 2000грн за охлаждение. Если добавить эти 15к на видяху - профит будет огромный. Отсюда вывод - I5 для игр, I9 для работы.
Sashkotem
Member

Повідомлення

Згоден з тим що брати 11900 чи навіть 11900к не дуже виважене рішення. Подумав свого часу шо воно того не вартує якщо нема азоту і скальпу на проці тому взяв 11700к, і знаєте все добре, там де дивився швидкодію в іграх то проц занятий на 20-30% а відеокарта 99%. 12 покоління дуже не розглядав бо я не зрозумів концепції мілких ядер та економії енергії, це домашній комп включений у розетку економія тут не доречна, це смішно. Це ж фактично концепція мобільних телефонів у десктопі як і свого часу мобільні плитки пробували сунути у десктопну ос із тим самим успіхом - провал. Крім того усе було неоптимізоване під ці ядра та і материнські плати знову нові і дорогі. На рахунок переходів по поколіннях як ото в амд то чесно не слідкую бо на свій 11700к я перейшов із 3770к на якому також не мав проблем на частоті у 4ггц і потім ще й продав його за 2к гривень. Наскільки я зрозумів нові мілкі ядра вже не стільки мілкі скільки молодші, для того щоб уникнути гіпертрейдінгу але залишити кількість потоків, а теплопакет не дозволяє зробити усі ядра нормальними із гіпертрейдингом.
Vlaad13
Member

Повідомлення

Melofon: 11.10.2024 20:10
S: 11.10.2024 18:53 5% туда 5% сюда да какая разница. Было уже во времена Prescott что процы амуде обогнали процы интуль, а толку. Пошумели, попиарились и на этом всё.
Только сейчас амд чуть ли не в каждом поколении выпускает проц уделывающий в играх Интел, а то что было тогда то было не на долго, а сейчас стабильно АМД выпускает хорошие процессоры которые в играх хороши, да и для работы есть варианты. Тем более если бы не райзены сидел бы ты до сих пор на i7 4/8 в лучшем случае за 350+$, АМД подтолкнула Интел к многоядерной гонке в 2017 и теперь 4/8 это всего лишь i3 за 100$ . Так что ты до сих пор думаешь что от АМД толку нет?
От АМД конечно толк есть. Конечно топовые процы у АМД хороши, но средний ценовой сегмент нигде Интел не уделывает. В 9000 серии вообще пока что нет ни одного хорошего проца по характеристикам. Да и мы не можем рассматривать 9000 серию в отрыве от цены. Это как говорить что Нвидия выпустили хорошую видеокарту 4090. Хорошая ли карточка 4090 - безусловно да. Кто купит 4090? Да практически никто из за цены.
Так же и с 9000 серией райзен. Хорошая ли она ? Ну +- да. Купит ли кто то хоть какой то проц из этой серии? Думаю ни один нормальный человек этого не сделает... :dontknow:

Відправлено через 6 хвилин 4 секунди:
Tailmon: 12.10.2024 09:08 Вот только есть пара нюансов: разница в 5% находится в пределах погрешности и на практике не ощущается. 99% геймеров не берут топовый проц, они берут условный "народный" i5, который предлагает оптимальное соотношение цена/производительность. разница фпс между 14990k и 14400 в 1440р - около 7%, разница в цене 13000грн + 2000грн за охлаждение. Если добавить эти 15к на видяху - профит будет огромный. Отсюда вывод - I5 для игр, I9 для работы.
А если взять условную 4070ти супер(которую в основном все и покупают а не 4090 как в тестах) то мы увидим что нам 14600к хватает с головой :laugh:
Hottoro
Member

Повідомлення

Vlaad13
Яку альтернативу 7500f для ігр за 5000 гривень ви можете запропонувати від Intel по низу ринку ?
GreenMile
Member

Повідомлення

Ну от і добре, а то куди привела ця гонка "догнати і перегнати за будь-яку ціну" вже всі бачили, інколи дійсно краще визнати, що для певної специфік задачі є кращі рішення у конкурентів.

Тут десь писали, що не ігрові можливості інтелів начебто важливі одиницям, ігри наше все, так хех мде, перевага х3д проців в іграх потрібна навіть не одиницям, а десятим долям, бо щось я тут не спостерігаю тут у цих коментаторів, яким так важливий убер ФПС, хоча б 4090 в профілі :D
У мене 7800х3д навіть в БГ3 впирається у 4080 в 2к на рівні ~190-200ФПС, проц тупо не зайнятий нічим, а щось більш важке, так там взагалі кек/лол типу Хогвартса який близко 80+ ФПС видає на 4080 з РТ. Зате прямо всім дуже важливі оті заві 5-10% відсотків ФПС на рівні 300-500 :lol: Дитячий садок якийсь.
Unкnown
Member

Повідомлення

Hottoro: 12.10.2024 11:187500f для ігр за 5000
А где он стоит 5к?
спойлер
Зображення
GreenMile
Member

Повідомлення

Unкnown: 12.10.2024 11:51 А где он стоит 5к?
На Аліку і з рук у тих хто притяг з Аліка, але це трохи нечесне порівняння, так.
Volodya811
Member

Повідомлення

GreenMile: 12.10.2024 11:54
На Аліку і з рук у тих хто притяг з Аліка, але це трохи нечесне порівняння, так.
На Аліку - треба додати мито і ПДВ. Тоді буде чесно.
Hottoro
Member

Повідомлення

Volodya811
Добре, до цін в 5000 гривень додаємо ще 0 гривень мита, та 0 гривень ПДВ, в підсумку маємо початкові 5000 гривень. Які ще зауваження?
GreenMile
Member

Повідомлення

GreenMile: 12.10.2024 11:54
Яке мито і ПДВ? 5к це 120 юсд, до 150євро мито і ПДВ не нараховується. Поки що :-/
Lorichic
Member

Повідомлення

GreenMile: 12.10.2024 11:54На Аліку і з рук у тих хто притяг з Аліка, але це трохи нечесне порівняння, так.
Почему? Только потому что Али не торгует недорогими актуальными новыми интелами?
Volodya811: 12.10.2024 12:14На Аліку - треба додати мито і ПДВ. Тоді буде чесно.
За посылки в 5тыс ничего платить не надо, пока
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

GreenMile: 12.10.2024 11:48 перевага х3д проців в іграх потрібна навіть не одиницям, а десятим долям, бо щось я тут не спостерігаю тут у цих коментаторів, яким так важливий убер ФПС, хоча б 4090 в профілі
Я згоден, але насправді величезна к-сть людей купують їх бо це типу 'найкращий ігровий проц'. Можливо не в нас, бо ми тут більше намагаємось витиснути з бюджету, але якщо зайти на той же PCPartPicker, то там повно прикладів де 7800x3d беруть разом з 7800xt, 4070, навіть 4060ti.
Таке беруть масово.
GreenMile
Member

Повідомлення

Lorichic: 12.10.2024 12:22
GreenMile: 12.10.2024 11:54На Аліку і з рук у тих хто притяг з Аліка, але це трохи нечесне порівняння, так.
Почему? Только потому что Али не торгует недорогими актуальными новыми интелами?
Саме так. Чесне порівняння - це вартість обох проців офіційних в Україні з гарантією. Алік - це поки що "лайфхак" який дозволяє один з проців купити істотно дешевше в обмін на очікування і гарантію.

Відправлено через 7 хвилин 50 секунд:
Piter Cantrope: 12.10.2024 12:23
GreenMile: 12.10.2024 11:48 перевага х3д проців в іграх потрібна навіть не одиницям, а десятим долям, бо щось я тут не спостерігаю тут у цих коментаторів, яким так важливий убер ФПС, хоча б 4090 в профілі
Я згоден, але насправді величезна к-сть людей купують їх бо це типу 'найкращий ігровий проц'. Можливо не в нас, бо ми тут більше намагаємось витиснути з бюджету, але якщо зайти на той же PCPartPicker, то там повно прикладів де 7800x3d беруть разом з 7800xt, 4070, навіть 4060ti.
Таке беруть масово.
Його масово беруть з інших причин, бо він не жере ніфіга в іграх. Тобто справа не у ФПС як тут намагаються деякі тролити.
У мене два ПК на 13900к і 7800х3д, в однакових іграх 13900к жере в 2+рази більше при однаковому (залоченому для чистоти експерименту) ФПС, це десь 50-60Вт проти 120-140Вт. Але якщо я запущу компіляцію на кілька тисяч файлів, то я краще не буду казати де залишиться 7800х3д от і все. Ну і в простої (браузері) 13900к жере менше.
Тобто 7800х3д реально гарний проц він мало споживає, віз здатен видати максимальный ФПС, він має достатню продуктивність для повсякденних задач. Win-win. Але це не означає, що інтел, який кращий в інших задачах - поганий в іграх абощо :)
Востаннє редагувалось 12.10.2024 12:39 користувачем GreenMile, всього редагувалось 1 раз.
lewerlin
Member

Повідомлення

GreenMile: 12.10.2024 11:48Дитячий садок якийсь.
З точки зору простого покупця - ні разу. Нас тут сидить півтора анонімуса, котрі рахують відсотки по сегментам. Для цього треба витрачати час і увагу. Багато. Ніхто лише заради одноразової купівлі цього не робитиме. А далі логіка працює просто "Дивимось на самий топ і чий він". Хибна, але вона працює в маркетингу як годинник.
Інтел по суті офіційно, вперше в історії, визнав що він більше "не топ". Як мінімум ігровий ринок, їм тепер доведеться довго повертати.
GreenMile
Member

Повідомлення

lewerlin: 12.10.2024 12:39
GreenMile: 12.10.2024 11:48Дитячий садок якийсь.
З точки зору простого покупця - ні разу. Нас тут сидить півтора анонімуса, котрі рахують відсотки по сегментам. Для цього треба витрачати час і увагу. Багато. Ніхто лише заради одноразової купівлі цього не робитиме. А далі логіка працює просто "Дивимось на самий топ і чий він". Хибна, але вона працює в маркетингу як годинник.
Інтел по суті офіційно, вперше в історії, визнав що він більше "не топ". Як мінімум ігровий ринок, їм тепер доведеться довго повертати.
Я не про маркетинг, а про злиднів с донними картами, які з піною у рота доводять що +х% максимальных ФПС (яких вони ніколи в житті не побачать) - це просто фантастична перемога.
А так-то да, маркетинг працює, і я вважаю, що АМД заслужив це.
Scoffer
Member

Повідомлення

korea: 12.10.2024 07:26Е ядра це лише доказ того що зараз Інтел програє ядерну гонку АМД.
Дадада, мабуть саме тому амд зробила с-ядра бо не може в нормальні, епл зробила кілька сортів ядер, квалком, сама контора арм і інші причетні. :laugh:
Єдина різниця між амд і інтелом в десктопах це те що у перших недосерверні чіпи, а у других перемобільні. Але ні у одних, ні у інших немає чисто десктопного рішення бо ринок десктопів скорочується більше 10 років поспіль. Жеріть що дають (ц)
Piter Cantrope
Member

Повідомлення

GreenMile: 12.10.2024 12:39 Його масово беруть з інших причин, бо він не жере ніфіга в іграх.
Це так, але мій меседж був не "я дивуюсь чому беруть 7800x3d а не 14900k", мій меседж був "я дивуюсь чому беруть 7800x3d а не 7600 якщо різниці з мідловою картою жодної".
Lorichic
Member

Повідомлення

GreenMile: 12.10.2024 12:42Я не про маркетинг, а про злиднів с донними картами, які з піною у рота доводять що +х% максимальных ФПС (яких вони ніколи в житті не побачать
Не все играют в синглы с настройками всё вправо, и мониторы у большинства FHD, тут дело не в деньгах, а то что лично мне удобней играть в шутеры на небольшом мониторе, но с высокой герцовкой
GreenMile
Member

Повідомлення

Lorichic: 12.10.2024 13:11
GreenMile: 12.10.2024 12:42Я не про маркетинг, а про злиднів с донними картами, які з піною у рота доводять що +х% максимальных ФПС (яких вони ніколи в житті не побачать
Не все играют в синглы с настройками всё вправо, и мониторы у большинства FHD, тут дело не в деньгах, а то что лично мне удобней играть в шутеры на небольшом мониторе, но с высокой герцовкой
Та невже?
Зайдіть в гілку вибору моніторів - там всі воюють 2к вс 4к, не дай боже вам сказати про ФХД - вас там просто замінують до дна.
Зайдіть в гілку вибору відеокарт і скажіть про налаштування "не вправо" вас замінусують нижче дна, особливо свідки святої врами якої завжди не вистачає.
А потім ці самі люди розказують тут як їм не вистачає умовних 300ФПС від інтела, а потрібні 400 від АМД :D
Lorichic
Member

Повідомлення

GreenMile: 12.10.2024 13:19Зайдіть в гілку вибору моніторів - там всі воюють 2к вс 4к, не дай боже вам сказати про ФХД - вас там просто замінують до дна
Мне нет дела до этого, я ореинтируюсь на свои ощущения при использовании монитора, а не на советы, у меня два монитора 2к 165 и FHD 165, первый для сёрфига и видео, второй для батлы и т.п игр
Відповісти