ASUS та Gigabyte випустять кілька десятків плат LGA1851 на чипсеті Intel Z890

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Rucha
Member

Повідомлення

Kassatka: 08.10.2024 00:55 По-перше вбудований Ethernet-адаптер часто виходить з ладу
Наскільки часто? Нащо ці фантазії?! :insane:
Melki
Member

Повідомлення

Kassatka: 08.10.2024 00:55вбудований Ethernet-адаптер часто виходить з ладу
какая-то фантастика, за 20 лет общения с компьютерами, только однажды это случилось во время грозы, тогда еще интернеты проводные были - не сказал бы я, что это вот прям часто случается
Kassatka: 08.10.2024 00:55ліплять 4 SATA, а не 6, а колись були часи, що і 8 SATA можна було зустріти
опять 25 - накой тебе 8 САТА дома? их там и 2 с избытком. Ты давно заглядывал в раздел новых жестких дисков, видел какого они сейчас объема, представлял, сколько _ туда можно напихать?
Kassatka
Member

Повідомлення

Rucha: 08.10.2024 09:57 Наскільки часто? Нащо ці фантазії?! :insane:
Melki: 08.10.2024 12:11 какая-то фантастика, за 20 лет общения с компьютерами, только однажды это случилось во время грозы, тогда еще интернеты проводные были - не сказал бы я, что это вот прям часто случается
- купив одній бідній родині три б/в компа на Core i5 2-го та 4-го покоління. Через півроку користування одним з цих компів став жорстко вивалюватись Ethernet-адаптер, типу пристрій існує, але не увімкнений. Допомагало видалення пристрою і перезавантаження компа, але дуже ненадовго. Відшукав на Хотлайні простеньку PCI гігабітну мережеву плату за 300+ грн., підключили кабель до неї і проблеми зникли. Інтернет оптичний, тому гроза не повинна була пошкодити.
- зараз уже на моєму основному відносно новому компі з Core i7-11700 та материнкою на Z590 іноді відвалюється мережа, може навіть кілька разів за вечір, а може тиждень працювати без проблем. При цьому телевізори від роутера так само через дротове з'єднання продовжують отримувати інтернет. Допомагає вимкнення і увімкнення мережевого адаптора, іноді пару раз підряд. Особливо неприємно, якщо при цьому граєш у Diablo 4 і тебе викидає з гри. Коли вибісить остаточно, то піду купувати мережеву гігабітну карту вже собі, благо є вільні не закриті слоти PCI-E x1 та x16. Теж інтернет оптичний.
- на роботі стояв старенький Коре Квад, щоб люди могли відпочити, коли не зайняті, прямо оце зараз на днях вийшов з ладу. Адмін дістав з комори ще старіший Athlon 64 і доручив мені встановити Вінду й налаштувати. Win 7 я встановив, драйвер мережевої карти Realtek підхопило, але показує "Мережевий кабель не підключено" і діод на роз'ємі не горить. Хоча з минулим компом цей кабель працював. Збираюсь завтра встановити драйвери на материнку й можливо оновити драйвер Realtek, можна буде протестувати кабель з другим компом, але якщо не допоможе, то буду просити адміна також дати мережеву плату, благо вони в запасі є.
- купував на Prom б/в материнки під сокет 775 та 1155, пару раз натрапляв на опис, що у материнки все працює, окрім вбудованого Ethernet-адаптеру, але типу ми надаємо в комплекті PCI-мережеву карту, тож користуватися зможете без проблем.
Таким чином я за останні роки мав справу всього з приблизно десятком компів і вже три випадки проблем з вбудованим Ethernet-адаптером, один із них на відносно новому компі, де ще пару місяців до завершення гарантії, але який сенс здавати в сервіс, якщо проблема може тиждень не виявляти себе. І плюс випадки з б/в материнками, які є в продажу.

Вбудований звук до речі теж може виходити з ладу, у мене вже випадок зі старою материнкою був.
Melki: 08.10.2024 12:11 опять 25 - накой тебе 8 САТА дома? их там и 2 с избытком. Ты давно заглядывал в раздел новых жестких дисков, видел какого они сейчас объема, представлял, сколько _ туда можно напихать?
8 може й не треба, а 6 штук треба вкрай, зараз маю для основного компа 5 вінчестерів та DVD-привод, не виключено, що в майбутньому і шостим вінчестером обзаведусь. У розділі нових жостких дисків я як у себе вдома, торік купив два нових вінчестера на 22 Тб кожен, один з Америки з новояєк по смачній знижці, інший у сіровозів з України. Були б вінчестери скажемо на 60 Тб, купував би на 60. Якщо займаєшся волонтерським хобі по збереженню рідкісних торентів, на яких мало сідів, щоб ці роздачі не померли, то будь-який розмір вінчестерів зайвим не буде. Може п'ять-шість вінчестерів на 22 Тб мені поки й не треба, але якщо вже є в наявності менші вінчестери на 4, 6 та 12 Тб, то буду використовувати, поки працюють, а не замінювати на більший об'єм.
Melki
Member

Повідомлення

Kassatka: 08.10.2024 14:51- купив одній бідній родині три б/в компа
- зараз уже на моєму основному
- на роботі
- купував на Prom б/в
надо тебе в церковь сходить
Kassatka: 08.10.2024 14:51Якщо займаєшся волонтерським хобі по збереженню рідкісних торентів
то под это собирается отдельная торренто-качалка, маложрущая на встроечке или затычке под нужды - там тебе и писиай свободные будут и сата как грязи
Kassatka: 08.10.2024 14:51Може п'ять-шість вінчестерів на 22 Тб мені поки й не треба, але якщо вже є в наявності менші вінчестери на 4, 6 та 12 Тб
т.е. как я и вел эту беседу, так оно и выходит - один сата под один ЖД справится со всеми задачами без нытья, даже можно РАЙД сделать для перепуганных
Відповісти